FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?

Nieuwe regieklus Roland Emmerich (2012)

Geplaatst door Jim op 26-02-2010 16:02 - Bron: Empire Online
Nieuwe regieklus Roland Emmerich (2012)Juist, de regisseur die ondertussen een expert is in het vernietigen van de wereld (denk aan films als Independence Day en 2012), Roland Emmerich, heeft een vrij verrassend nieuw project gekozen. Zijn oog is namelijk gevallen op eenÖ zeventiende eeuws drama met de veelbetekenende titel Anonymous.

Het is een grote stap voor Emmerich, die ineens afscheid neemt van wereldwijde cataclysmen en ze inruilt voor sonnetten. Anonymous zal zich vooral concentreren rondom het verhaal dat de stukken van Shakespeare eigenlijk geschreven zijn door Edward de Vere, de zeventiende Graaf van Oxford.

ďWe have Vanessa Redgrave as Queen Elizabeth; David Thewlis as William Cecil, old and young; and Rhys Ifans as The Earl Of Oxford. Itís a true English cast and Iím really proud of it. Thereís 12 main characters and 20 or 30 other characters, and each of the characters is really good.Ē Aldus Emmerich.

Ifans zal de hoofdrol spelen in het drama. Oxford, een schrijver, dichter en kunstenaar, kwam in de invloedsfeer van Robert Cecil terecht, de staatssecretaris van Queen Elizabeth en was naar verluidt de inspiratie voor Hamletís Polonius.

Emmerich omschrijft de film als volgt: ďItís a mix of a lot of things: itís an historical thriller because itís about who will succeed Queen Elizabeth and the struggle of the people who want to have a hand in it. Itís the Tudors on one side and the Cecils on the other, and in between [the two] is the Queen. Through that story we tell how the plays written by the Earl of Oxford ended up labelled 'William Shakespeare'.Ē

Het is een vreemde actie voor een regisseur die vooral bekend is in het domein van wereldvernietiging en veel, heel veel CGI en is daarmee niet bepaald een film die je zou verwachten van een regisseur als deze (tenzij hij stiekem Stratford op gaat blazen), dus we zijn benieuwd naar het resultaat.

De opnames beginnen in maart, in Berlijn en volgens IMDb staat de film gepland voor een release ergens later dit jaar.

© FilmTotaal 2016 | Trailer | Filminformatie | Nieuwsoverzicht

Reacties (2)

26-02-2010 20:24
En de laatste 5 minuten van de film valt er alsnog een groot rotsblok uit de ruimte op de aarde..
30-08-2010 11:49
Chrischzz schreef:
En de laatste 5 minuten van de film valt er alsnog een groot rotsblok uit de ruimte op de aarde..
HHAHAHHAH

Laatste Filmnieuws