Verrassende cameo 'Suicide Squad' onthuld
En blijf vooral zitten tijdens de credits!

Regisseur Cannes-winnaar Gomorra betaalde "pizzo" aan maffia

Geplaatst door Bram op 14-05-2012 11:30 - Bron: Noord-Hollands Dagblad
Regisseur Cannes-winnaar Gomorra betaalde In 2008 won het Italiaanse Gomorra de Grand Prix op het Cannes Film Festival en vijf European Film Awards en kreeg vervolgens wereldwijd enorme aandacht. De misdaadfilm over de Napolitaanse onderwereld werd bestempeld als een scherpe aanklacht tegen de maffia en het soort maatschappij die ze creŽert. Nu laat de oud-maffioso Oreste Spagnuolo, die sinds enige tijd samenwerkt met justitie en al heel wat oud collega's heeft laten oppakken, weten dat regisseur Matteo Garrone zelf "pizzo" heeft betaald aan de plaatselijke maffia.

Pizzo is het geld dat bijvoorbeeld winkeliers in het zuiden van ItaliŽ aan de maffia moeten betalen voor "ongewenste" bewaking. Spagnuolo: "Garrone bezocht Alessandro Cirillo (baas van de Casalesi, red.) die toen huisarest had. Ze werden het eens en later stuurde de regisseur 20.000 euro. De opnames verliepen vlekkeloos, het was makkelijk verdiend geld."

Op zich is dit nog enigszins begrijpelijk aangezien de film onder meer is opgenomen in Scampia, een van de meest beruchte wijken in Napels. Het komt de filmmaker echter niet zo goed uit, aangezien het betalen van pizzo juist scherp wordt veroordeeld in de film.

De verfilming van het boek van Roberto Saviano werd gezien als een van de betere Italiaanse films van de afgelopen periode en leverde wereldwijd bijna $35 miljoen op. In 2009 werd een van de acteurs opgepakt die in verband werd gebracht met criminele activiteiten.

Hieronder de trailer:

© FilmTotaal 2016 | Trailer | Filminformatie | Nieuwsoverzicht

Reacties (2)

14-05-2012 11:40
Vind ik prima,want het is puur voor de bescherming en als je daar bent met een crew ben je eigenlijk een groep toeristen en weet je nooit wat er kan gebeuren.
Film zelf vond ik tegenvaller.
14-05-2012 13:46
Vond de film zelf wel leuk. Toch wel ironisch om te horen dat ze zelf pizzo betaald hebben.

Laatste Filmnieuws