FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?

'Blu-ray is nieuwe Betamax'

Geplaatst door Filmtotaal op 08-12-2006 12:24 - Bron: Nu.nl
'Blu-ray is nieuwe Betamax'Volgens marktonderzoekbureau Cymfony zal HD-DVD de strijd om de opvolging van de DVD winnen van het concurrerende formaat Blu-ray. Cymfony analyseerde discussies op weblogs, discussiefora en andere websites en kwam tot de conclusie dat consumenten weinig vertrouwen hebben in Sony, een van de belangrijkste bedrijven achter Blu-Ray. Beide formaten kwamen ongeveer even vaak ter sprake, maar de toon over Blu-ray was in veel gevallen negatiever.

Voorstanders van Blu-ray wijzen onder meer op de grotere opslagcapaciteit, maar veel internetters vragen zich af of die capaciteit wel nodig is. Daarbij wordt gewezen op de slechte reputatie van Sony bij het introduceren van nieuwe technologie. Het bedrijf kent een lange geschiedenis van mislukkingen, zoals de MiniDisc en Betamax-video.

© FilmTotaal 2016

Gerelateerd nieuws:

Reacties (6)

08-12-2006 12:33
Denk persoonlijk van niet. Er zijn namelijk al zo'n 250 bedrijven (zoals Apple, TDK, Dell, HP, Disney, Warner Bros. en Universal) die lid zijn van de blu-ray techniek. Daarnaast zal de blu-ray spelers een boost krijgen doordat hij standaard in een PS3 zit.

Op tweakers staat een interessant artikel over hd-dvd vs. blu-ray.
08-12-2006 14:10
Ik vind beide media te weinig opslagcapaciteit hebben. Ik wacht met smart op de holografische schijfjes
08-12-2006 20:16
Ik zie meer heil in geheugenkaarten/chips.
09-12-2006 14:58
ik wacht gewoon lekker af welke er gaat winnen of misschien wacht ik zelfs op de opvolger er van.
09-12-2006 20:14
Philips zat toch ook in Blu-ray, voor mij een belangrijke reden (naast juist die ruimere opslagcapaciteit voor HD-films) om achter Blu-ray te gaan staan, helaas beslis ik deze zaak niet. Ik wacht/hoop wel op een combo-drive.
10-12-2006 14:49
Volgens mij schiet de industrie zich met beide (HD/Blu-ray) formaten flink in haar eigen voet. Er is nog veel te weinig support voor DRM, zowel in hardware als in de publieke arena. Men wil daar helemaal niet aan. De hardware verkoopt niet zo goed als men hoopt, voorspel ik, en is ook nog maar zeer sporadisch verkrijgbaar en amper echt functioneel of praktisch. De industrie maakt het veel te ingewikkeld voor de consument. Niet slim.
Gevolg is namelijk:
Men verkiest de enig werkende alternatieven. Die bestaan bijv. uit films die men wčl op alle apparatuur af kan spelen, i.e. decrypted DVD's, de XviD en x264 mkv/avi files. Dit alles betekent niets meer of minder dan een boost voor bittorrent en andere p2p kanalen. Ik voorspel dat deze zullen floreren de komende 5 jaar. Hou dat nog maar eens tegen als iedereen moppert over zijn/haar niet-werkende DRM/AACS/BD+/MMC/HDCP hardware. Dat wordt burgerlijke ongehoorzaamheid op wereldniveau.

Laatste Filmnieuws