Transformers: Revenge of the Fallen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Alternatieve titel: Transformers 2
FT rating (148 stemmen)
6

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Twee jaar geleden redde de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de wereld door een verwoestende slag tussen strijdende Transformers, de Decepticons en de Autobots, te voorkomen. Ondanks deze heldendaad is Sam nog steeds een gewone tiener, met alledaagse zorgen over zijn komende studie waarbij hij zijn vriendin Mikaela (Megan Fox) en zijn ouders moet achterlaten. Sam begint net te wennen aan zijn nieuwe leven als student, maar dan belandt hij tegen wil en dank opnieuw in een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons. Met behulp van zijn vrienden en commandanten van het veiligheidsbureau NEST probeert hij samen met de Autobots een nieuwe verwoestende confrontatie met de Decepticons te vermijden.

Regisseur:

Michael Bay

Jaar:

2009

Duur:

150 minuten

Tagline:

Revenge is coming.

Genre:

Actie | Avontuur | Sci-Fi

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6 op 318918 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 25 juni 2009

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 24 november 2009

Nieuws:

Recensie Transformers: Revenge of the Fallen


Geschreven door Evert de Vries

Transformers: Revenge of the Fallen is een film van het soort waaraan eigenlijk niets mis kan gaan. Het verhaal hoeft niet goed te zijn, acteerprestaties mogen we verwaarlozen en geloofwaardigheid is al helemaal geen vereiste. Het enige wat we van Transformers mogen verwachten zijn gave auto’s die in nog gavere robots veranderen en vervolgens elkaar en de halve wereld vernietigen. Met een zeer spectaculaire openingsscène waarin al heel wat robots en half Sjanghai sneuvelen, lijkt Revenge of the Fallen dit ook te bieden. Helaas bleek ik te vroeg te hebben gejuicht, want na de sterke opening heb ik geen moment meer van deze zichzelf overschreeuwende rotzooi kunnen genieten. Binnen een half uur was mijn gehoor beschadigd. Mijn wens om ook mijn zicht te verliezen werd helaas niet ingewilligd.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Transformers: Revenge of the Fallen


Geschreven door Bram

Er was flink wat kritiek op deze laatste film van Michael Bay. Transformers: Revenge of the Fallen duurde te lang, de logica zou ontbreken en de actie was bijna slaapverwekkend. Desondanks veroverden de Transformers wederom ons planeetje. Met een monsteropening in het eerste weekend tot een waanzinnige wereldwijde opbrengst in de box office. Het derde deel staat alweer in de steigers en deze moet in 2011 in de bioscoop gaan draaien. Toen in oktober de DVD en Blu-Ray in de States verschenen, werden er gelijk 7,5 miljoen exemplaren verkocht, waaronder 1,2 miljoen Blu-Ray schijven. Sinds kort is Revenge of the Fallen ook in Nederland verkrijgbaar.

» Lees verder...

Reacties op Transformers: Revenge of the Fallen (31)


12-02-2009 00:57
Altijd weer spannend om te zien hoeveel helikopters Michael Bay voor een ondergaande zon weet te laten zien. Ik gok op 17.
02-04-2009 14:29
Naar deze film kijk ik al uit sinds ik de eerst Transformers film zag in de bios.
Voor dit soort films zijn bioscopen gemaakt.

En Micheal Bay is gewoon de perfecte regiesseur voor deze films.
10-05-2009 11:12
a hier kijk ik echt al naar uit

finaly weer een transformer film
22-06-2009 12:27
Echte mannenfilm (vrouwen natuurlijk ook welkom)
Actie, auto's, vrouwelijk schoon.
Dinsdag even in de rij staan en als de deuren opgengaan: SPARTANS PUSH!!!!
26-06-2009 19:48
Je doet de film geen eer aan als je hem niet minstens op groot beeldscherm hebt gezien. Het verhaal is wat matig ja, maar je gaat hier toch heen voor de combinatie van actie, robots en de nieuwste special effects op lekker groot scherm . En zeg nou zelf voor 6.30 euro kun je het echt niet laten om deze 2 en een half uur durende film lekker in de bios te gaan kijken. En juist met de soms wat minder geslaagde grappen tussendoor kun je weer even op adem komen voor de volgende mooie shots. Heb namelijk de pest aan films die een aaneenschakeling van climax zijn, waardoor ze vaak juist slechter worden.
Anyway kijk em in de bios, dan hoef je hem straks niet als dure dvd te kopen
29-06-2009 12:27
alle vanamiddag gaan kijken naar de cinema

ik ben echt benieuwd en ik denk wel dat hij gaat goed zijn
29-06-2009 19:19
magnifiek deel 2

echt waar fantastisch gdn persoonlijk vindt ik het beter dan het eerste deel

de actie is zo goed , prachtig verfilmd weer een beetje in dezelfde lijn van verhaal maar ook best goed , veel vernieuwing , ook heb je er niet echt dat keiharde actiegevoel bij maar ook nadrukken op respect tegen over elkaar , elkaar nodig hebben

echt heel goed ik verheug op de volgende film

8.6/10
30-06-2009 06:02
Heerlijk vervolg, al heb ik het gevoel dat er misschien iets teveel in zit.

Misschien hadden ze wat kunnen bewaren voor een derde film.
Maar nog steeds erg vermakelijk, alleen jammer dat de CGI niet altijd even realistisch is, wat in het eerste deel wel het geval was.
01-07-2009 00:57
Als je van actie houdt , deze film moet je zien.
Beter als deel 1. Er zit ook genoeg humor in.

Ook leuk om te zien dat er links zijn met de tekenfilms


zoals Jetfire = was in tekenfilm vriend van Starscream , maar stapte over naar Autobots.

Matrix = zie je ook in de officiele tekenfilm

Starscream = hielenlikkende lafaard.

In ieder geval 't was echt te gek !!!!!
Echt een mannenfilm !!!!
08-07-2009 09:07
Deel 1 was orgineel, dit is gewoon meer van hetzelfde met een minder verhaal...
Meer explosies en meer gevechten waardoor naar mijn idee het effect naar mate de film vordert verloren gaat.
De vele overbodige scenes hadden ze weg moeten laten wat de film zeker ten goede was gekomen.
Ook wat betreft de vergelijkingen met de robots uit de tekenfilmserie hadden ze wel iets meer aan kunnen doen...

P.S. Een toppie recensie door Evert de Vries
08-07-2009 23:03
Was wel een lauwe film al die gevechten enzo

Je moet alleen niet te laag zitten in de bios anders zijn ze niet te volgen!

Ps: The twins RULE baby!!
10-07-2009 17:01
Grappig: toen mijn vriend ik na tweeënhalf uur lamgeslagen de bioscoop verlieten, merkte hij bij het naar huis fietsen op dat het in ieder geval met de actie vaak wel goed zat; vooral die scène waarin de Eiffeltoren omdonderde. Het was pas tien seconden later toen ik me realiseerde (en hem corrigeerde) dat die scène niet in deze film zat maar in de trailer van G.I. Joe die eraan voorafging. Als dat geen teken aan de wand is van de bizarre hoeveelheid betekenisloze actie die deze avond over ons uitgestort werd...
11-07-2009 21:43
nou als eerste vrouw die hier wat zegt: Hij is gewoon hartsikke vet!
Krijg er kippevel van.

Deel 1 is super, en zo ook deel 2. Inderdaad, ga niet te ver voorin de bios zitten vanwege mogelijke nekkramp die je dan kan oplopen...laat dat de pret niet drukken. Ik ga hem volgende week nog een keer zien en kan niet wachten op de vervolg films.
Oh en vrouwen vinden het ook niet erg om naar andere mooie vrouwen te kijken hoor...als we het dan toch moeten doen doen we het ook graag goed!
11-07-2009 22:10
Thiver schreef:
Grappig: toen mijn vriend ik na tweeënhalf uur lamgeslagen de bioscoop verlieten, merkte hij bij het naar huis fietsen op dat het in ieder geval met de actie vaak wel goed zat; vooral die scène waarin de Eiffeltoren omdonderde. Het was pas tien seconden later toen ik me realiseerde (en hem corrigeerde) dat die scène niet in deze film zat maar in de trailer van G.I. Joe die eraan voorafging. Als dat geen teken aan de wand is van de bizarre hoeveelheid betekenisloze actie die deze avond over ons uitgestort werd...


Dus dat die vriend van je de trailer en de hoofdfilm niet uit elkaar kan houden, wijt je aan de film en niet aan de intelligentie van die vriend van je? Tja, daar zullen de meningen ook wel verdeelt over zijn denk ik.
11-07-2009 22:25
patrob schreef:
Dus dat die vriend van je de trailer en de hoofdfilm niet uit elkaar kan houden, wijt je aan de film en niet aan de intelligentie van die vriend van je? Tja, daar zullen de meningen ook wel verdeelt over zijn denk ik.Halleluja!
15-07-2009 12:41
patrob schreef:
Dus dat die vriend van je de trailer en de hoofdfilm niet uit elkaar kan houden, wijt je aan de film en niet aan de intelligentie van die vriend van je? Tja, daar zullen de meningen ook wel verdeelt over zijn denk ik.

Ikzelf realiseerde het me ook pas na tien seconden. Maar inderdaad: de actie in die trailer en de hoofdfilm was zo verstoken van betekenis of identiteit dat het allemaal als één grote bak actie op ons afkwam. Onderscheid maken is dan best lastig.
15-07-2009 15:35
Zeker weten dat jullie tijdens de film (of er na) geen hele kratten bier soldaat hebben gemaakt, waardoor alles wat trager doorkwam?
15-07-2009 17:19
patrob schreef:
Zeker weten dat jullie tijdens de film (of er na) geen hele kratten bier soldaat hebben gemaakt, waardoor alles wat trager doorkwam?

Dat weet ik zeker. Overigens ben ik het trouwens niet eens met de recensenten die beweren dat deze film geen rustpunten heeft: tijdens de pauze van tien minuten kon ik mijn hoofd vrij goed leegmaken.
20-07-2009 02:28
Moet een toffe film zijn veel beter als die ander dat "MOET" zeker.
12-11-2009 23:48
Robots en geile wijven...maar helaas met een draak van een plot.
5/10
20-11-2009 01:21
ik heb me net zeker zo'n dikke 2uur vermaakt, en zolang duurt de film ook, dus kan niet anders zeggen dat ik het een goed vervolg vond op deel 1. En voor de mensen die bij een film over robotten die de wereld moeten gaan redden gaan zuren over het plot... dan moet je maar naar een drama of romantische comedy gaan
31-12-2009 23:19
Akkoord, de eerste film is beter dan dit vervolg, maar ik heb me toch weer best vermaakt met deze 2,5 uur durende prent.
De special effects zijn prachtig en de film zit boordevol actie.
Ook het scenario vond ik helemaal niet slecht.
Het verrassingseffect dat de eerste prent wel had is hier niet meer aanwezig, je weet wat je kan verwachten.
Maar de film afbreken daarom vind ik er wat over.
Ik vind hem best goed en kijk uit naar het derde deel.
31-01-2010 17:18
Wat een draak van een film is dat? Een rotslechte plot, flauwe humor, slechte acteerprestaties en zoveel hersenloze actie dat het je niet meer kan schelen. En dit is dan een geweldige hit aan de box office?
29-05-2010 23:25
de ENIGE, maar dan ook echt de ENIGE reden dat ik deze film niet na tien minuten uit mijn dvd-speler heb geflikkerd, was dat ik 4,50 heb betaald om hem te huren. Serieus, ik heb meer tijd besteed aan het kijken naar de klok wanneer de film afgelopen zou zijn, dan aan het kijken naar de film (wat zoiezo al ontzettend moeilijk is, na tien minuten dwaal je al af). Echt waar, begin hier niet aan!!!!!!!!!!
04-07-2010 12:05
dan moet je hem ook niet huren, je moet hem gewoon kopen.
ik heb tf3 voor ongeveer 10 euro GEKOCHT.
ik heb hem nu al miljoenen keren gezien, en hij blijft leuk.
04-07-2010 12:08
maarja, niet iedereen is een transformers fan
21-07-2011 22:53
Na het zien van deel 1 erg getwijfeld of ik dit deel wel wilde zien.
Deel 1 was erg slecht vond ik.
Dit deel daarentegen viel me 100% mee. Keek goed weg en zag er tof uit.
Ben zelfs nieuwsgierig geworden naar deel 3.
29-10-2011 20:31
One big piece of shit...
29-10-2011 21:24
Een leuke film vol met actie, auto's en lekkere geile wijven. Heerlijke film voor een jongen.
30-11-2011 19:21
Aardige, leuke actiefilm die beter is dan Deel 1, met het verhaal zit het wel goed, alleen hij duurde te lang, tijdens de gevechten kon je moeilijk zien wie wie nou was, en de 'romantische' stukjes sloegen nergens op, dat gezemel over 'ik hou van je' konden ze beter weglaten.
De opstanding van Optimus Prime was ook wel erg simpel,
toch de voordeel vd twijfel vanwege alle actie;

7 sterren!
08-05-2015 19:39
Er is al behoorlijk was negatiefs over deze film gezegd in de loop van de jaren, maar bij dit soort films heb ik het gevoel dat je dat eigenlijk niet genoeg kunt doen. De eerste film viel naar mijn mening op zich nog wel mee, maar de drie films die daarna kwamen vielen alle drie niet bij mij in de smaak en worden door zo'n bijna iedereen gezien als domme opgeblazen films met heel wat explosies en slechte grappen. En dat is gelijk hoe ik er ook over denk. De personages in deze film hebben amper karakterontwikkeling en zijn gewoonweg irritant. Bijna iedereen in deze film zegt de meest stomme en belachelijke dingen en alle grappen die iedereen maakt zijn gewoon niet grappig. Het plot is verschrikkelijk slecht en behoorlijk afgerafeld en is op sommige momenten gewoon te lachwekkend voor woorden. Slechte film die ik aan niemand aanbeveel.

1.0 / 10