SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Loft

Loft (2008)

FT rating (36 stemmen)
7.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Regisseur:

Erik Van Looy

Jaar:

2008

Duur:

118 minuten

Genre:

Misdaad | Drama | Mystery | Romantiek | Thriller

Land:

België

IMDB:

7.4 op 12950 stemmen (Website)

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 25 augustus 2009

Nieuws:

Reacties op Loft (4)


05-02-2012 20:22
Beste Vlaamse film die ik ooit heb gezien
05-11-2012 09:49
Ik heb (helaas) de NL versie eerder gezien dan de vlaamse. Maar het verschil is er wel, gelukkig. Deze is een stuk beter, alleen jammer dat ik climax/plot door de NL versie al wist. Kijk uit naar de US-versie ;P
21-06-2015 18:51
gisteren na een lange tijd nog eens bekeken (ten tijde dat de DVD uitkwam wel talloze keren gezien maar is ondertussen toch al even geleden) omdat de Amerikaanse versie nog altijd niet beschikbaar is.

Het blijft gewoon een steengoeie film. Ondanks dat de personages redelijk oppervlakkig blijven en de film bestaat uit weinig verschillende locaties en een simpele story telling klopt er gewoon zo ontzettend veel aan deze film.
Erik van Looy start in volle vaart en kan die strak houden tot de finale waarin de laatste 2min misschien wel het zwakste punt zijn van de hele film. De komische accenten worden perfect neergelegd door Koen De Graeve. De Bouw zien we toch in een iets andere rol dan we gewend zijn. Bruno VDB speelt heerlijk als de rare kwiet maar het zijn toch vooral Schoenaerts en Peeters die deze film beter maken qua personages. Schoenaerts laat hier al zijn dat personages met een hoek af op zijn lijf geschreven zijn. Als de jonge flapuit omringd door drugs en een zware drang naar agressie is hij de perfecte key in deze film en Peeters speelt zijn rol gewoon uitmuntend. Veel kan ik daar niet over uitweiden of je weet al te veel. De film heeft ontzettend veel twists en eens je de film al een paar keer gekeken hebt heb je ook wel door dat het Van Looys bedoeling is om je compleet zot te maken en ervoor zorgend dat je nooit de dader kent. (Bij mijn vriendin die de film voor het eerst zag is dat alvast gelukt én bij mij destijds in de bios ook). Maar bij een eerste kijkbeurt werken die twists volledig.

Ondanks dat ik in de Amerikaanse versie nog een hogere kwaliteit verwacht visueel is deze Vlaamse versie toch ook al op een zeer hoog niveau en zeker Hollywood getint.


Loft is éen van de beste films die ik al gezien heb van België en ongetwijfeld de meest complete blockbuster van België. Met sterke acteurs, voldoende twists die zijn werking hebben, een strakke vaart en visueel sterk in beeld gebracht is deze originele versie een heerlijke thriller.

9/10
21-06-2015 18:57
Glennekeeeee schreef:
Ondanks dat ik in de Amerikaanse versie nog een hogere kwaliteit
Gezien de reacties op de Amerikaanse versie denk ik juist dat de Vlaamse versie hier de betere is.