Cloudy with a Chance of Meatballs

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Alternatieve titel: Het Regent Gehaktballen, Cloudy with a Chance of Meatballs: An IMAX 3D Experience
FT rating (60 stemmen)
7.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Een prima leven hebben ze in het stadje Chewandswallow: als het regent, regent het soep en vruchtensap, als het sneeuwt, sneeuwt het aardappelpuree en als het stormt, vallen de gehaktballen zo in je mond. Maar wat gebeurt er als het weer uit de hand loopt?

Regisseur:

Phil Lord | Chris Miller

Jaar:

2009

Duur:

90 minuten

Tagline:

Prepare to get served

Genre:

Animatie | Komedie | Familiefilm

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7 op 149651 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 18 februari 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 18 mei 2010

Nieuws:

Recensie Cloudy with a Chance of Meatballs


Geschreven door Evert de Vries

3D-techniek is lange tijd niet veel meer geweest dan een grappige gimmick waarbij uit het niets opeens dingen de zaal in vliegen. Met als resultaat dat het publiek verschrikt wegduikt of het object in kwestie probeert te vangen om zich daarna weer op het verhaal te richten. Erg leuk, maar het blijft toch vooral een attractie die zelden iets toevoegt en regelmatig afleidt. Zelfs bij een film als Avatar zagen we het; prachtige techniek, maar daaronder verschrikkelijk tweedimensionaal. Het Regent Gehaktballen lijkt een stap in de goede richting te zetten. De 3D-versie van de film biedt ons prachtige 3D-beelden van steden en zelfs tornado’s zonder het verhaal uit het oog te verliezen. Voor het eerst staat de 3D-technologie echt in dienst van het verhaal en niet andersom. Een nieuw hoogtepunt in animatiefilms is bereikt, en niet eens door Pixar.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Cloudy with a Chance of Meatballs (6)


16-01-2010 13:32
Leuke familie film!
25-01-2010 19:45
Leuker als ik dacht
29-01-2010 21:16
leuk gemaakte film, zeker in 3D - wel enooooooorm spijtig dat ze tegenwoordig ALLE animatie-films enkel in de NL-versie spelen (dan toch in Antwerpen) - toen ik -10 was moest ik van m'n ouders alle films in het Engels bekijken, uiteindelijk kan je toch lezen, niet?? tja, kindjes worden luier en luier op dat vlak - kijk maar eens naar die k*t-series op Nickelodeon e.d. - ALLES in het Nederlands jeezes..
20-02-2010 14:59
Ik was zo sceptisch tegenover deze film, dat bleek achteraf volledig onterecht. Geweldige film. Zelden zo gelachen bij een animatiefilm!
25-11-2010 16:47
Nautorius schreef:
Ik was zo sceptisch tegenover deze film, dat bleek achteraf volledig onterecht. Geweldige film. Zelden zo gelachen bij een animatiefilm!
Voila, je hebt mijn gedachten weergeven.
26-01-2012 20:36
Inderdaad een leuke chaos-film, positief bedoeld!
Leuk origineel verhaal ook met veel grappige momenten;

7 sterren.