Eerste trailer monsterproject 'The Great Wall'
Matt Damon vs. bovennatuurlijke monsters.
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2
FT rating (211 stemmen)
8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Toen in 1997 het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone uitkwam had waarschijnlijk niemand kunnen raden dat de franchise zo groot zou worden als die nu is. Over een paar weken komt de laatste van de acht films gebaseerd op de boekenserie uit, waarmee een decennium aan Harry Potter films ten einde komt. In de epische laatste film escaleert het gevecht tussen de goede en slechte kanten van de tovenaarswereld in een grote oorlog. De prijs van verlies is nog nooit zo groot geweest en Harry Potter is de laatste die Heer Voldemort kan verslaan. Het is nog even wachten op de eerste beoordelingen van de film, maar één ding is zeker: de film wordt episch en zal in drie dimensies te zien zijn.

Regisseur:

David Yates

Jaar:

2011

Duur:

130 minuten

Tagline:

It All Ends

Genre:

Actie | Avontuur | Drama | Fantasy | Mystery

Land:

Verenigd Koninkrijk | Verenigde Staten

IMDB:

8.1 op 535677 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 14 juli 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 15 november 2011

Nieuws:

Recensie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2


Geschreven door Kaj van Zoelen

Na tien jaar en acht films loopt de Harry Potter saga dan toch ten einde. Eindelijk zijn hier de climax, confrontatie en conclusie waar alle fans op hebben gewacht. Eerst werd het zevende en laatste boek opgesplitst in twee delen, waardoor de eerste van de twee films, die vorig najaar in de bioscoop verscheen, vooral bestond uit een lange opbouw naar een climax die nooit kwam. Nu wordt verwacht dat de kijker voor dit tweede deel van de afsluitende film nog een hoop extra geld ophoest voor een duurderde, maar totaal overbodige, conversie naar 3D die op een enkele scène na bijzonder weinig toevoegt.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2


Geschreven door Bram

Afgelopen zomer is met The Deathly Hallows: Part 2 afscheid genomen van de bijna jaarlijkse avonturen van Harry Potter. De verfilming van het eerste boek The Sorcerer's Stone in 2001 betekende niet alleen de start van de carrière van o.a. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Wemel) en Emma Watson (Hermelien Griffel), maar het luidde ook de succesvolste filmreeks uit de geschiedenis in. In nog geen tien jaar tijd verschenen er ook films over de andere zes fantasyboeken van de Britse schrijfster J.K. Rowling. Wereldwijd werd er zo'n $7,7 miljard opgehaald bij een gezamenlijk productiebudget van $1,16 miljard. Het laatste deel was, mede omdat het als enige Potter film in 3D verscheen, veruit het succesvolst aan de bioscoopkassa. Het leverde namelijk zo'n $1,3 miljard op. Daarnaast werden de fantasyfilms stuk voor stuk met open armen ontvangen door de critici. Op Rotten Tomatoes scoorde het vijfde deel The Order of the Phoenix met een mooie 78% het "slechtst". Onlangs kwam The Deathly Hallows: Part 2 uit op Dvd en (3D) Blu-Ray en verschenen er een aantal mooie Blu-Ray verzamelboxen met de complete Harry Potter saga.

» Lees verder...

Reacties op Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (40)


12-09-2010 19:40
waarom heeft deze film al een rating van 9.3 terwijl hij nog niet uit is?
15-09-2010 15:48
Stewiegriffin schreef:
waarom heeft deze film al een rating van 9.3 terwijl hij nog niet uit is?

Omdat er stom genoege mensen zijn die dit alvast een cijfer geven
Moeizaam.
21-11-2010 15:28
Was het niet al bekend wat de duur van de film zou zijn?
25-04-2011 14:38
2 uur en 10 minuten ^^
Inclusief de aftiteling.
01-06-2011 17:29
Hmm, ik dacht dat hij 150 min zou duren. Alleen FT geeft nu een duur. OMDB en Moviemeter nog niet. Afwachten maar.

Een beetje late reactie trouwens.
12-06-2011 22:54
Hij duurt 125 minuten ')
17-06-2011 12:53
Aan de hand van de definitieve trailer kan ik 1 ding zeggen...AWESOME!
13-07-2011 19:20
heb de film op premiere gezien vandaag om 14 uur en het was awesome!!!Zonder te veel te spoilen, men is even in het nest, dan naar de kluis en dan begint de slag om zweinstein al. Men komt ook meer te weten over sneep waar ik bijna moest bij wenen.

beste film van alle 8, die ik zeker op de release datum koop
13-07-2011 20:45
Ben er vanmiddag geweest...En ik moet zeggen...Een waardige afsluiter van een wereldwijd fenomeen De actie is top, de personages spelen top! De scène van Sneep's verleden wat erg mooi en emotioneel neergezet.

Dit is een afsluiter die Harry Potter heeft verdiend na 10 jaar

Echt een geweldige film die iedereen moet zien deze zomer! Er is een einde gekomen aan een film saga die zelf James Bond niet kon overtreffen. "How you looked him in the eye, a man who trusted you..and killed him."

Cijfer
9/10
14-07-2011 23:35
Een oproep aan de filmkijker; geef deze laatste eerbetoon aan de 'cult' van onze tijd - Harry Potter - een waardig cadeau door hem een 10 te raten op imdb. Harry Potter verdiend, na deze 10 jaar durende verrijking aan ons leven een waardige plek in het bijbelachtige IMDB top 250.

15-07-2011 12:53
Het was een prima film, maar toch miste ik iets. Over bepaalde delen in het verhaal werd gewoon niets gezegd en dan toch plots naar gerefereerd. . Ook over de Relieken zelf werd bitter weinig uitgewijd en de verhaallijn van Perkamentus en Grindelwald is helemaal niet in de film verwerkt. Ook had het eindgevecht wat mij betrof nog epischer gekund en nog iets langer mogen duren. Maar buiten deze puntjes van kritiek was het een zeer goede film die een waardige afsluiter vormde voor de reeks. Ook de acteerprestaties waren allemaal van hoge kwaliteit, iets wat ik in andere delen soms miste.
15-07-2011 15:19
shaunofthedead schreef:
Het was een prima film, maar toch miste ik iets. Over bepaalde delen in het verhaal werd gewoon niets gezegd en dan toch plots naar gerefereerd. . Ook over de Relieken zelf werd bitter weinig uitgewijd en de verhaallijn van Perkamentus en Grindelwald is helemaal niet in de film verwerkt. Ook had het eindgevecht wat mij betrof nog epischer gekund en nog iets langer mogen duren. Maar buiten deze puntjes van kritiek was het een zeer goede film die een waardige afsluiter vormde voor de reeks. Ook de acteerprestaties waren allemaal van hoge kwaliteit, iets wat ik in andere delen soms miste.


Ik ben het met je eens. Er zaten (vooral als je terug denkt) veel dingen in die ze anders of beter hadden kunnen doen (maar dan inderdaad ook eerder in de serie moesten verwerken, zoals jou spoiler. Want dat komt nu uit het niets) Ook het verhaallijn van Perkamentus en Grindewald was erg interessant en was nieuwsgierig hoe ze die in de film zouden stoppen, nou dat hebben ze dus gewoon niet gedaan.
Ook
Maar zoals jij ook zegt: een waardige afsluiter voor deze reeks.
15-07-2011 17:57
Ik zeg het je! binnen minder dan een jaar komr Warner Brothers met het nieuws aanholen dat ze het leven van Voldemort en Perkamentus gaan verfilmen voor de eerste film ...
15-07-2011 19:42
Ik vond de film erg goed gelukt. Ook ik had graag een langere battle willen zien. Maar ik denk dat komt omdat de film zo snel ging en omdat er zoveel gebeurde, dat je denkt dat het te kort was. Daarom ga ik ook een tweede keer.

De actie was goed, de film was erg duister. Ook worden er veel dingen uitgelegd en alles valt nu samen. Een aantal stukken in de film zijn zo intens, dat je soms vergeet om te ademen. Het deel van sneep was erg emotioneel. Het einde was hierdoor iets minder, maar nog steeds erg goed. Goede effecten en muziek. Sterke acteerprestaties. Het gevecht tussen Harry en Voldemort was erg goed in elkaar gezet. De held van deze film en van wie ik echt ben gaan houden is Nevill Longbottom/ Marcel lubbermans. Hij is de ster in deze film. Sorry Harry...
16-07-2011 13:38
Laatste film
Ik vond het redelijk goed,ze hebben het beste ervan proberen te make,
er zijn + punten en -punten, maar tis gedaan
vond wel dat ze de film een halfuur langer konden maken door " style="cursor: help;margin-left:3px;margin-right:3px;">
ik vond het ook een einde van... ja, ge weet hoe het zit ,tis gedaan. ik had echt gehoopt op dankwoordje (in een filmke) van de acteurs, een dankwoord aan de fans voor die 10jaar kijken en volgen van Harry Potter

En dan komt ge thuis en dan denkt ge van : 'WAT NU? Harry Potter is gedaan...wa nu?'
ik heb besloten heel de reeks nog eens te bekijken
16-07-2011 14:02
secret1994 schreef:

ik vond het ook een einde van... ja, ge weet hoe het zit ,tis gedaan. ik had echt gehoopt op dankwoordje (in een filmke) van de acteurs, een dankwoord aan de fans voor die 10jaar kijken en volgen van Harry Potter


Nou een dankwoord is misschien niet helemaal passend bij het eidne van een film. Maar vond wel dat de aftiteling wat mooier kon. Zoals bij Lord of the Rings kwam ieder acteur uit de reeks weer getekend terug. Zoiets had ik ook bij Harry Potter verwacht. en niet zo suf als dat het nu was.
17-07-2011 10:15
Het zit erop voor Harry Potter, maar David Yates en co hebben wel gezorgd voor het einde dat de leerlingtovenaar verdiende. Het einde moest episch zijn, wel, het was episch. Haast non-stop actie, maar met oog op sterke personages - vooral Neville krijgt een heldenrol. En het verhaal van is echt ontroerend gedaan.

En dan is er nog die derde dimensie. Volgens veel mensen blijkbaar overbodig, maar het stoort helemaal niet. Dit is geen Clash Of The Titans, de 3D ziet er goed uit met veel diepte en een paar effectjes.
17-07-2011 14:48
Vrijdagavond naar deze film geweest in de bioscoop. Vorig jaar al het eerste gedeelte van deze finale bekeken, een goede film met een sterk einde. Een einde waar iedere Potter liefhebber op hoopt. Hiermee komt er een einde aan een bepaalde sage. In dit laatste deel valt alles op zijn plaats. Dingen die de afgelopen delen voor velen een raadsel zijn gebleven worden nu opgelost. Een prima einde, een goede film.
25-07-2011 11:22
Een waardig einde voor de Harry Potter serie. Heerlijk genoten van de film (voor het eerst maar eens uitgeweken naar de IMAX in 040) en dat bracht de filmbeleving misschien naar een nog wel hoger standje.

Nu maar afwachten welke nieuwe reeks er verfilmd gaat worden nu de Chronicles of Narnia en Percy Jackson me nog niet zo hebben kunnen bekoren.
04-08-2011 11:09
een fantastische afsluiter voor de Harry Potter film reeks

erg goede film, sterke emotie, mooie effects, gave actie en fijn tempo dat sommige Potters minder hadden

ik had alleen wel liever wat meer van het gevecht om Zweinstein gezien en natuurlijk ook hoe sommige bekende karakters het lootje leggen

9/10 nog neit zeker welke Potter ik nou het beste vind
11-08-2011 10:09
even aangemeld om dit te zeggen, maar mensen, even reeel: wat is er zo goed aan deze film?

Effecten zijn inderdaad goed, actiescenes ook, maar het acteer werk is echt dramaaatisch, Daniel leek het meeste op het jongetje en dus werd hij gekozen, maar acteren, ho maar. (andere films ook) van die 3, scenes gingen super snel, alsof je trailers achter elkaar aant kijken was, en nog maar niet te beginnen over het einde (oudere versies van die 3, jezus zag er niet uitt!!, kon je beter weglaten.

Ik snap dat HP een populaire film is en snap ook waarom: fantasie, goede boeken, mooie shots/actie scenes etc, maar om deze film nou de hemel in te prijzen op nr 2 gaat mij persoonlijk beetje ver.
11-08-2011 17:44
Leifel schreef:
even aangemeld om dit te zeggen, maar mensen, even reeel: wat is er zo goed aan deze film?

Effecten zijn inderdaad goed, actiescenes ook, maar het acteer werk is echt dramaaatisch, Daniel leek het meeste op het jongetje en dus werd hij gekozen, maar acteren, ho maar. (andere films ook) van die 3, scenes gingen super snel, alsof je trailers achter elkaar aant kijken was, en nog maar niet te beginnen over het einde (oudere versies van die 3, jezus zag er niet uitt!!, kon je beter weglaten.

Ik snap dat HP een populaire film is en snap ook waarom: fantasie, goede boeken, mooie shots/actie scenes etc, maar om deze film nou de hemel in te prijzen op nr 2 gaat mij persoonlijk beetje ver.


En dus stem je op de film met een 1? Dat is wel reëel?
Zelf vind ik de actiescenes goed in elkaar gezet, zowel als actie als de drama van de acteurs is redelijk in beeld gezet. (tuurlijk is het in de boeken beter, maar het blijft een film dus kan niet alles perfect als in het boek.) En dat het acteren dramaaatisch is vind ik echt heel kort door de bocht. De beste britste acteurs hebben ze uitgekozen om een rol in de film te laten spelen. Oke, dan over het acteerwerk van de drie (Daniel, Rupert en Emma). Kun je mij zeggen wat slecht is aan het acteerwerk van Emma?
Daniel werd inderdaad o.a. uitgekozen door zijn uiterlijk. Vergeet niet dat het een verschrikkelijk moeilijk en lastige rol is. Dat zou denk ik niemand goed hebben gekund om zo'n jonge leeftijd. Ik vind dat hij bij de laatste twee films het nog best geloofwaardig heeft weten neer te zetten. Misschien leek het soms iets te geforceerd, maar slecht kun je het toch niet noemen?

En wat bedoel je precies met hemel in te prijzen op nr 2?
Trouwens, je hebt geen boze fan wakker geschud , maar kan niet tegen dat je zegt dat iets slecht is zonder een reden te geven.
De effecten vind ik trouwens wel weer minder goed, niet storend, maar lijkt achteruit te zijn gegaan bij de laatste potterfilms.
12-08-2011 13:26
LuCos schreef:
En dus stem je op de film met een 1? Dat is wel reëel?
Zelf vind ik de actiescenes goed in elkaar gezet, zowel als actie als de drama van de acteurs is redelijk in beeld gezet. (tuurlijk is het in de boeken beter, maar het blijft een film dus kan niet alles perfect als in het boek.) En dat het acteren dramaaatisch is vind ik echt heel kort door de bocht. De beste britste acteurs hebben ze uitgekozen om een rol in de film te laten spelen. Oke, dan over het acteerwerk van de drie (Daniel, Rupert en Emma). Kun je mij zeggen wat slecht is aan het acteerwerk van Emma?
Daniel werd inderdaad o.a. uitgekozen door zijn uiterlijk. Vergeet niet dat het een verschrikkelijk moeilijk en lastige rol is. Dat zou denk ik niemand goed hebben gekund om zo'n jonge leeftijd. Ik vind dat hij bij de laatste twee films het nog best geloofwaardig heeft weten neer te zetten. Misschien leek het soms iets te geforceerd, maar slecht kun je het toch niet noemen?

En wat bedoel je precies met hemel in te prijzen op nr 2?
Trouwens, je hebt geen boze fan wakker geschud , maar kan niet tegen dat je zegt dat iets slecht is zonder een reden te geven.
De effecten vind ik trouwens wel weer minder goed, niet storend, maar lijkt achteruit te zijn gegaan bij de laatste potterfilms.
IK sluit me hier zonder pardon bij aan. Dat je de film met een 1 bestempeld is inderdaad niet reëel.
02-09-2011 23:13
Ik vond dit een prachtig einde van de reeks. Alles valt op zijn plaats, er is veel snelheid en er gebeurt van alles. Verder spelen de meesten goed! Topfilm.
23-09-2011 22:55
Dit is gewoon een dikke 10 waard en een beste eind van een hele grote reeks in de film die echt zoveel delen heeft uit gegeven op dvd dit was gewoon de beste film reeks van Harry potter ik ga hem zeker kopen als die uit in op dvd kan niet wachten geweldig geweldig geweldig gewoon
01-11-2011 20:03
Zeker een uitstekend einde van de monumentale Harry Potter Reeks.
Ik had enkel een beetje een leeg gevoel bij het einde van de film.
van : "Wat nu." ik wou eiglijk een uitgebreider einde. (:
maar het was een uitstekende film
10/10 voor the end of
03-11-2011 19:58
Even een correctie de film duurd volgens mij maar 1u55 min. net geen 2 uur.
09-11-2011 15:28
Uhhhh Hij komt eerder uit dan 22 november trouwens zag ik vandaag ik ga het afwachten of het echt zo is
10-11-2011 11:31
movieplanet124 schreef:
Uhhhh Hij komt eerder uit dan 22 november trouwens zag ik vandaag ik ga het afwachten of het echt zo is


16 november normaal op blu ray & dvd. whoohooow... In een afschuwelijke en spuuglelijke cover!!!
15-11-2011 15:03
Banned schreef:
16 november normaal op blu ray & dvd. whoohooow... In een afschuwelijke en spuuglelijke cover!!!


?! De cover is geweldig!
17-11-2011 16:48
Banned schreef:
16 november normaal op blu ray & dvd. whoohooow... In een afschuwelijke en spuuglelijke cover!!!
welke cover van de blu of dvd vindt je lelijk
19-11-2011 18:59
Dit is trouwens van alle 8 delen de korste Harry potter movie

deel 1= 147 minuten
deel2= 155 minuten
deel3= 136 minuten
deel4= 151 minuten
deel5= 133 minuten
deel6= 147 minuten
deel7= 140 minuten
deel8= 130 minuten

zeker omdat ze snel wouden afronden het laaste deel vreemd eiegnlijk
dat die zo kort duurdt
20-11-2011 12:10
movieplanet124 schreef:
welke cover van de blu of dvd vindt je lelijk
deze covers natuurlijk er zijn geen andere!! Gelukkig is er nog the box met part 1 en 2 die is nog mooi. Maar dan moet je wel opnieuw part 1 kopen. Sorry maar de cover van de blu ray is echt lelijk. Kon veel mooier. Dan die photoshop met slechte kwaliteit foto's. Vooral harry dan.http://www.dvd.nl/news/warner_hp72.jpg
23-11-2011 18:00
ik had eerlijk gezegd veel meer van de film verwacht, hij viel zelfs op bepaalde momenten erg tegen zeker in het begin veel te langdradig en nog steeds zijn vele vragen onbeantwoord gebleven.
de film had veel meer kunnen bieden, maar mischien had ik gewoon te hoge verwachtingen na alle lovende reviews en reacties indertijd.
(de film was ook veel te kort vele hadden maar een kleine rol in dit deel)
30-06-2013 20:35
Net de laatste Harry Potter films bekeken The Deathly Hallows Part 1 & 2 die ik nog niet gezien had en de afgelopen dagen heb ik de delen daarvoor ook nog eens herbekeken. En ik moet zeggen, nu ik de reeks ook voor het eerst helemaal gezien heb dat het me toch wel raakt om afscheid van deze franchise te nemen. Ik ben ook met die films en de acteurs opgegroeid en ben ongeveer net zo oud als Daniel,Emma en Rupert (Harry,Hermelien en Ron) en nu pas realiseer ik me dat het echt voorbij is. De films zijn net als de acteurs ook volwassener en duisterder geworden met ieder deel en ook dat kan ik daar enorm aan waarderen. Ik had alleen bij het eind van Part 2 een leeg gevoel. Alsof er nog iets achter hoorde, of dat ik nog iets miste ofzo. Misschien was het wat afgeraffeld ofzo. Ik kan het niet echt benoemen maar het gevoel wat ze proberen op te roepen had ik niet echt. Maar toch vind ik de twee laatste films prachtig! Alles komt samen, en ik had echt op meerdere momenten kippenvel! Heb ultiem genoten van deze franchise en ik zal hem vast nog meerdere malen opnieuw bekijken. Alleen is het dan natuurlijk anders, als dat je het voor de eerste keer ziet. Aan alles komt helaas een eind....
20-07-2013 15:09
Ik heb de gehele Harry Potter reeks ( waar ik een beetje spijt van heb dat ik de reeks heb gekocht) waar ik het laatste deel toch wel het beste van vind.
De acteurs spelen veel overtuigender dan in de voorgaande delen, de special effects zijn erg goed en het verhaal is erg goed verwerkt in de film.

7.5/10
10-01-2015 13:31
Topfilm! Muziek van Alexander Desplat is ook geweldig! Luister de soundtrack nog wel eens en vooral het nummer "Severus and Lily" brengt de emotie uit de film helemaal terug. Ik ben sowieso een enorme fan van de HP franchise en ik ben zeer tevreden met deze film en dus de bijpassende muziek!

PS: kan niet wachten op "Fantastic beasts and where to find them"!
03-02-2015 19:51
het blijft gewoon een ijzersterke afsluiter van een sterke reeks. non-stop actie maar wel met oog voor details, sterk acterend, verhalen die verrassend verklaard worden, en leuk dat ze zaken uit de hele reeks erbij halen om dan het niet teleurstellende eindgevecht aan te gaan. de laatste Harry Potter is een éen van de betere blockbusters die je zelfs als niet potter-fan kan plezieren!

10/10
10-09-2015 19:34
Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zesde deel ervan teruggezien.

De laatste film van éen van de meest succesvolle reeksen, zowel op financieel als criticus-gebied. Elke film haalde op z'n minst een meer dan aardig niveau met enkele uitschieters waarbij elke film een eigen identiteit had en toch mooi in het geheel paste. Een non stop actie film hadden we in deze reeks nog niet gehad maar Part 2 vult die leemte met gemak, en dit zonder de details voor de personages niet te verliezen.

Dat deze film vooral draait om Voldemort en Potter word al snel duidelijk. De opbouw daarnaar was ook zeer sterk. Al snel word duidelijk dat Zweinstein, waar het allemaal begon, ook het décor van de finale moet zijn. Op zich logisch, aangezien Zweinstein in deze reeks als een symbool voor magie word gezien. Sneep die Perkamentus heeft opgevolgd maar als kijker voel je dat er iets aan de hand is met de man. We krijgen daar later in de film een waardige uitleg over en een mooi afscheid van éen van de meest intrigerende personages van deze wereld. Ook mooi is het begin van deze film, we krijgen ook daar actie met een heerlijke scène in goudgrijp, na een rustpauze bij de broer van Perkamentus die een ander daglicht stelt op het ex-schoolhoofd gaan we al snel naar Zweinstein waar het al niet lang duurt voor Voldemort komt aangestormd. De invasie van diens leger is heerlijk in beeld gebracht met mooie actieve, flitsend bewegende beelden die mooi elk facet van de veldslag laat zien. Het enige wat zelfs tot aan de finale minder uitgewerkt blijft is Potters relatie met Ginny die zichzelf maar moet weten te redden en aan haar lot word overgelaten door haar zogezegde grote liefde, al is dit maar een detail. Op het eerste zicht lijkt daarna het duel Harry - Voldemort maar een tegenvaller en hoewel het op zich wel logisch lijkt waarom dit gebeurd is de wederkeer maar een raar gegeven. Vooral omdat Harry zelf al beseft dat hij terug moet wat me niet logisch lijkt aangezien je dood bent. Maar het gesprek met Perkamentus verbergt veel omdat het zo innemend is en oprecht waardoor dit ruimschoots gecompenseerd word. Wanneer Harry en Voldemort terug elkaar treffen is het zeker een topfinale al is de manier waarop Voldemort sterft misschien een beetje een tegenvaller maar op zich wel te verklaren.

De laatste scène was misschien iet of wat overbodig maar wel leuk om te zien.


Het laatste slotstuk is een topper geworden, deze reeks eindigt met een climax die volledig aan de verwachtingen voldoet en de reeks met een goed gevoel kan doen afsluiten.

9,75/10

DE VOLLEDIGE REEKS
Nu ik alle films na elkaar heb bekeken kan ik zeggen dat dit écht een meer dan hoogstaande reeks is geworden waarbij nog geen enkele franchise dit heeft kunnen evenaren door 8 films zo een niveau te kunnen halen (Bond misschien maar zeker niet 8 films na elkaar van dezelfde kwaliteit). We hebben een wereld zien groeien, personages zien groeien, zien uitwerken op een meer dan solide manier en finales gezien die nergens herhalend waren en steeds de film waardig afsloten. Het is meer dan een blockbuster-reeks geworden want daarvoor heeft de film hun personages veel te mooi naar boven laten komen. Daarnaast nog éen van de beste badguys uit de 21e eeuw en een magische wereld waar zo veel valt uit te halen.

Ik ben benieuwd naar de nieuwe reeks die ze aan het opzetten zijn maar het zal toch raar aanvoelen om daar nergens Harry Potter te kunnen weerzien

voor de gehele reeks een 8,5-9
met als uitschieters: Azkaban, Vuurbeker, Part 1 en part 2
11-06-2016 18:54
Dit Part 2 is iets beter dan Part 1.
Maar blijf bij m'n mening dat het allemaal beter had gekund.
Toch heb ik bij het herbekijken van de ganse serie films me toch wel kunnen vermaken.
Ze zijn alles samen toch wel een mijlpaal in de filmgeschiedenis en stuk voor stuk kaskrakers !!

Commentaar 2013:
Helaas ben ik ook over dit deel niet erg tevreden, net als over part 1 van deze film.
Dit deel heeft wat meer special effects maar net als over het eerste deel ben ik niet opgetogen over het verhaal, dat ik bijzonder saai vind.
Het ganse Harry Potter verhaal had een beter einde verdiend dat dit.
Sorry, maar ik ben niet echt een liefhebber van dit einde, het had allemaal beter gekund en ook een beter einde had op zijn plaats geweest.