Traileranalyse: 'Justice League'
Wat kunnen we concluderen uit de eerste teaser voor Zack Snyders derde DC-avontuur?
The Road

The Road (2009)

FT rating (101 stemmen)
7.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Een vader en zijn zoon lopen door een platgebrand Amerika. Ze zijn op weg naar de kust, al weten ze niet wat hen daar zal opwachten. Het enige dat ze bezitten is een pistool om zichzelf te verdedigen, de kleren die ze dragen, wat voedsel en elkaar.

Regisseur:

John Hillcoat

Jaar:

2009

Duur:

111 minuten

Tagline:

In a moment the world changed forever.

Genre:

Avontuur | Drama | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.3 op 175917 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 18 maart 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 20 juli 2010

Nieuws:

Recensie The Road


Geschreven door Evert de Vries

Waar schrijver Cormac McCarthy de wereld met No Country for Old Men al enigszins naargeestig beschreef, ging hij met zijn meesterwerk The Road nog een stuk verder. Deze wereld is voor niemand geschikt; niet voor oude mensen, maar ook niet voor jonge. Het hoe en waarom van de verwoesting van de wereld is in The Road niet eens meer een vraagstuk van belang. De gruwelijke nasleep, daar gaat het om. De sterke, fragmentarische structuur van het boek is in de film gehandhaafd. De impact is, mede door het ijzersterke acteerwerk en de prachtige beelden, misschien wel versterkt.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Road


Geschreven door Bram

SYNOPSIS

» Lees verder...

Reacties op The Road (21)


30-08-2009 20:01
Wanneer komt die film nou eens uit???
28-09-2009 16:40
(*klikt op IMDB link*)
4 februari 2010 in NL
06-01-2010 01:36
*klikt op "more" op de imdb site*
Waarom is nederland weer een van de laatste landen?! Schande!
14-01-2010 16:20
Als we dat nou eens wiste
Lijkt me een goede film
14-01-2010 16:36
Hij viel mij persoonlijk toch wat tegen.
Ik ben toch wel een fan te noemen van het genre, maar het bleek achteraf toch niet wat ik ervan verwacht had.
18-01-2010 22:12
Inderdaad.. aparte film..
Ik heb hem dit weekend in London gezien..
Verwacht geen spektakelstuk..

Erg strakke beelden.. goede acteerprestaties..

Maar ik weet niet wat ik ervan moet denken.. Goed? slecht?
27-01-2010 02:31
Ik heb vind dat het juist verrassend genoeg een van mijn favoriete films is geworden.

Verwacht geen horror/rampen/actiefilm of een of andere twist ofzo. Het gaat simpelweg gewoon om overleven. En daarbij heb je dan natuurlijk emoties zoals angst/honger(niet echt een emotie)/opluchting/medeleven/spijt/schuld/verdriet. En wat betreft komen die goed over.

Verder is het toevallig ook van dezelfde regisseur (John Hillcoat) als The Proposition, ook een van mijn favoriete films (tis of The Road of The Proposition). Oftewel, mocht je The Proposition leuk vinden, dan kan je misschien ook The Road waarderen.
29-01-2010 21:07
goh, deze film net gezien in Antwerpen.. en ik vond het geen slechte film maar ook geen supergoeie film.. hij was goed. ik vond het kind echt irritant acteren, maar Viggo was subliem!
ik moet eerlijk toegeven dat ik het op sommige momenten moeilijk had met de keuzes die ze hoeven te maken tijdens hun doorreis.. 3,5/5
11-02-2010 10:57
Steengoede film met (alweer) een geweldige Viggo Mortensen. Verwacht geen domme actiefilm, maar een geweldig verhaal en je krijgt waar voor je geld. Niet te missen.
19-03-2010 23:21
Ik heb de film net gezien en hij viel me eigenlijk best tegen. Er zaten weinig scenes in die me raakten. Ook ben ik het eens met Setheelen: dat kind acteert echt irritant. Ik vond The Book of Eli in ieder geval veel beter.

Al met al was het ook niet een hele slechte film, aangezien het acteerwerk van Viggo & de muziek erg veel goed maakten.
10-04-2010 19:56
Geweldige film. Al in een van de eerste beelden zie Viggo Mortensen met een prachtige karakteristieke kop in een grijs landschap. Zo blijft het de hele film. Zelden zo'n beklemmende film gezien. Wat ga je doen als het leven onmogelijk is geworden? Doorgaan, hopend op een betere wereld of eruit stappen? Die vragen moet je jezelf steeds stellen. Ik heb hem samen gezien met mijn zoon van 13. dan verplaats je je al snel in de situatie van de hoofdpersonen. Mijn zoon vond het een heftige film. Anders ik wel. Heb verschillende keren de neiging gehad om de film maar te stoppen. Zo desolaat, zo weinig hoop. Zelfs het einde kan nog twee kanten op. Zeker in die angstige, wanhopige wereld. bekijk de film en vraag je steeds af: wat zou ik hebben gedaan?
24-07-2010 20:13
Heb de film gisteren gezien en vond het ook een heftige film. Steeds hoopte ik maar dat vader en zoon iets positiefs zouden meemaken in die troosteloze verlaten wereld om hen heen. Vond het alleen jammer dat het einde zo abrupt was... had van mij nog wel een kwartiertje door mogen gaan.
29-08-2010 18:05
ik heb hem gekocht in mediamarkt voor 15,90 euro op blu ray maar ik vind hem ook wat tegenvallen een mooi verhaal maar ze mochten hem wat spannender gebracht hebben maar ja das mij mening he
03-09-2010 23:08
De film is niet echt wat ik ervan verwachtte, hoewel er prima in wordt geacteerd, door beide hoofdrolspelers én, vooral door Robert Duvall, die een kleine rol heeft en bijna onherkenbaar is.
Maar er zit weinig vaart in het ganse verhaal, wellicht is dat ook de bedoeling geweest, toch is het er een beetje over.
Maar ook de beelden zijn wel mooi, de ganse film, op de flash-backs na, is een beetje sepia ingekleurd om de apocalyptische wereld beter weer te geven.
Ik had toch liever wat meer actie gezien, maar al bij al een redelijk goede film.

Dit was trouwens ook de eerste film die ik zie op Blu-ray, en de beeldkwaliteit is een hele verbetering tegenover DVD, maar nog meer ben ik opgetogen over het geluid, dat werkelijk subliem is.
Al zal de kwaliteit van beiden ook wel afhankelijk zijn van disk tot disk. Bij deze film ben ik op dat vlak alvast tevreden.
08-10-2010 18:11
Wat een saaie film. Het werd geen moment boeiend en het was elke keer maar hetzelfde..... Het gaat eigenlijk helemaal nergens over en alles was érg traag...
Conclusie: je houd ervan of je houd er niet van.
Ik hoor bij die laatste.
16-11-2010 20:08
benjamin schreef:
Steengoede film met (alweer) een geweldige Viggo Mortensen. Verwacht geen domme actiefilm, maar een geweldig verhaal en je krijgt waar voor je geld. Niet te missen.


23-11-2010 19:04
Als je van dit type films houdt is het gewoon een zeer goede film. Het is het einde van de wereld, er is bijna geen voedsel meer, en de mensen proberen te overleven. Het kind speelt overigens helemaal niet irritant maar zeer realistisch. Voor dit te zien moet je je in de wereld van een kind kunnen verplaatsen, en niet in een volwassene. Het kind leeft voortdurend in grote angst,en dit is dan ook een heel traumatische wereld voor een kind, en zijn einige kans om te overleven is zijn vader. Geweldig geacteerd!!Ik heb me even heerlijk als in een boek kunnen verplaatsen. Een topper!
24-11-2010 01:01
@MVH: Ik heb de film net gezien en hij viel me eigenlijk best tegen. Er zaten weinig scenes in die me raakten. Ook ben ik het eens met Setheelen: dat kind acteert echt irritant. Ik vond The Book of Eli in ieder geval veel beter.

Ik ben meteen the Book of Eli gaan huren om het eens te vergelijken. En wat viel dit tegen!!!!The Book of Eli is weer echt zo'n hollywood film waarin 1 man(Denzel Washington)in zijn eentje á la Rambo tegen 10 man vecht en ze alle 10 uitschakeld. Het einde van de wereld in een spagetti-western jasje. Ik hoefde maar een stukje te kijken, en wist meteen genoeg dat dit een zeer zwak aftreksel van The Road is. Totaal niet realistisch en vraag me echt af waarom jij dit VEEL beter vindt. The Book of Eli is voor mensen die de fantasie wel heel erg naar de bol is gestegen, en die houden van films waarin 1 persoon tegen een heel leger vecht en dan ook nog langzaam wegloopt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.Triest!Geef mij maar iets meer realiteit en niet dat hollywood-achtig gedoe.Dit komt in het rijtje I'm Legend ect...
31-10-2011 11:56
Weet niet goed wat ervan te vinden, al ben ik wel blij dat er een keer een emotie/karaktergebaseerde apocalypse is gemaakt, ipv alle plot/actie-gestuurde films we mee ondergegooid zijn. Beelden waren subliem, grading versterkte het beklemmende gevoel. Al met al gaf de film een realistisch gevoel en roept het vragen bij je op in de richting van: "Hoe ver zou ik gaan om te overleven". Het einde
27-05-2012 22:39
Hele mooie realistische film, vooral aangrijpend als je zelf ook vader bent...
17-06-2016 18:50
Post-apocalyptische film die eigenlijk net zo goed in zwart/wit uitgebracht had kunnen worden want vrijwel de gehele film speelt zich af in een grijs decor. Gemengde gevoelens overgehouden aan deze film. Beetje vaag verhaal wat er zich precies heeft afgespeeld (aardbeving) en hoelang geleden. Daar wordt ook niet over gesproken in de film. Het acteerwerk van de jongen kan me niet echt bekoren. Komt mij iets te 'gespeeld' over en dat die jongen de meest gekke vragen stelt (blikje cola, ingeblikt fruit) helpt ook niet echt. Onnodig voor het script en komt niet geloofwaardig over. Als die ramp dan toch zoveel jaren geleden heeft plaatsgevonden dat die jongen dat soort dingen niet weet, waarom dan nu (jaren later dus) ineens de drang om naar het zuiden te vluchten waar het kennelijk veel beter zou moeten zijn. Waar dat idee op gebaseerd is wordt ook al niet duidelijk. Anyhow...vage film, weinig actie en erg traag tempo. Wat overblijft is een vader die zijn zoon probeert te beschermen. 6/10