Macaulay Culkin over drugsverleden en paparazzi
Voor het eerst in tien jaar spreekt de 35-jarige acteur met de pers.
Megamind

Megamind (2010)

FT rating (45 stemmen)
7.2

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Wanneer de beruchte schurk Megamind per ongeluk zijn aartsrivaal Metro Man vermoord, verliest hij de zin van het leven. Zijn hele leven zat hij achter z'n vijand aan en de vijand achter hem. Nu dit domme ongelukje zijn leven veranderd heeft, creëert hij een nieuwe superheld genaamd Titan. Probleem is dat deze ook de nummer één schurk van de stad wil zijn. Hoe moet het nu?

Regisseur:

Tom McGrath

Jaar:

2010

Duur:

95 minuten

Tagline:

What if these guys had to save the world?

Genre:

Animatie | Actie | Komedie | Familiefilm | Sci-Fi

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.3 op 170879 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 16 december 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 12 april 2011

Nieuws:

Recensie Megamind


Geschreven door Fabian Melchers

Megamind wordt als baby in een capsule naar de aarde gestuurd. Onderweg blijkt een andere superfamilie op hetzelfde idee te zijn gekomen, want een tweede baby stevent af op de planeet. De twee worden elkaars aartsrivalen en Megamind moet als zelfgekroonde booswicht bij iedere strijd weer het onderspit delven. Maar dan slaat het (nood)lot toe. Door stom toeval rekent hij voor eens en altijd af met zijn vijand.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Megamind (4)


07-11-2010 22:16
Erg grappige film met heel veel verwijzingen naar andere films. En een van de beste 3D effecten die ik tot nu toe in een film gezien heb.
20-02-2011 09:55
Yin en yang. Kwaad kan niet zonder goed. Zonder tegenstelling geen fun. Goede animaties maar het verhaal voelt aan als de zoveelste herhaling met wederom overdreven karikaturale types.
24-07-2011 12:34
Leuke animatiefilm met toch wel af en toe geslaagde grappen.
De laatste jaren worden we wel verwend op gebied van animatie door de Pixar-stal en deze Dreamworks film is op het gebied van animatie toch minder geslaagd.
17-06-2012 09:21
Megamind doet denken aan een mix tussen Monsters VS Aliens en The Incredibles. Het verhaal loopt wat stroef en saai in het begin maar naar mate het verhaal vordet komen er telkens kleine onverwachte en luchtige plot wendingen opzetten wat de boel leuk maakt. Ook knap dat er maar met 4 à 5 hoofdpersonages gewerkt wordt. Zien we niet vaak van dreamworks. Megamind is een film van dreamwork die net niet het niveau haalt van how to train your dragon maar zeker madagascar overstijgt! De grappen waren soms leuk en je hebt een een goed gevoel achteraf! Leuke muziek en de animatie is wonderbaarlijk. Dreamworks weet met weinig uit te pakken. Het verhaal speelt zich constant in de stad af. Het gevaar is dat het saai wordt maar men weet die stad in leuke camerabewegingen in beeld te brengen. Ook tijdens de gevechten wordt het overweldigend met de onderliggende rock muziek. Een mooi stukje animatie is wanneer Roxanne en Megamind in de regen staan. Het decor doet denken aan de poster van de The Dark Knight waar The Joker met z'n rug naar de kijken staat met een mes achter zich op een nat wegdek.
Megamind is mij zeker goed bevallen maar zal een beetje een underdog animatie film worden van dreamworks zoals Monsters VS Aliens dat was... 7,5/10