SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
The Last Airbender

The Last Airbender (2010)

Alternatieve titel: Avatar: The Last Airbender
FT rating (117 stemmen)
4.7

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In The Last Airbender zien we een mystieke wereld waarin verschillende stammen leven die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. Het personage Avatar is de enige die ze alle vier kan beheersen. Als deze na een aanslag door de vuurnatie verdwijnt, ontstaat er chaos. Zo'n 100 jaar later wordt de nieuwe Avater gevonden die de rust en vrede moet herstellen.

Regisseur:

M. Night Shyamalan

Jaar:

2010

Duur:

103 minuten

Tagline:

Four nations, one destiny

Genre:

Actie | Avontuur | Familiefilm | Fantasy

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

4.2 op 118272 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 19 augustus 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 23 november 2010

Nieuws:

Recensie The Last Airbender


Geschreven door Frank Stol

Kruis de levenloze vertelkunst van Lady in the Water met de knulligheid van Dragonball Evolution en je hebt iets wat op The Last Airbender lijkt. Shyamalans nieuwste werd eerder door de Amerikaanse filmpers volledig afgekraakt en nu zijn film ook ons land heeft bereikt is één conclusie onvermijdelijk: hoofdpersonage Aang beheerst de elementen beter dan Shyamalan de regiekunst. Op bijna elk vlak slaat The Last Airbender namelijk volkomen de plank mis. Jammer, want als we iemand weer eens een goede film gunnen, dan is het M. Night Shyamalan wel.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Last Airbender


Geschreven door Bram

In 1999 brak regisseur M. Night Shyamalan door met de thriller Sixth Sence, dat tot op heden nog steeds zijn meesterwerk is. Na de redelijke opvolgers Signs (2000), Unbreakable (2002) en The Village (2004) leek Night Shyamalan flink weg te zakken door de flops van Lady in the Water (2006) en The Happening (2008). Dit jaar had zijn wederopstanding moeten zijn met de verfilming van de Nickelodeon animatieserie Avatar: The Last Airbender. Met een flink budget en een relatief jonge cast leverde hij uiteindelijk het flink bekritiseerde eindproduct The Last Airbender (zonder Avatar in de titel, i.v.m. die andere film) op. Met slechts 6% op Rotten Tomatoes leek Shyamalan wederom af te stevenen op een flop. Omdat het publiek wel massaal naar de bioscoop ging, scoorde het uiteindelijk nog ruim $300 miljoen aan de internationale bioscoopkassa. Sinds kort is The Last Airbender op Dvd en Blu-Ray verschenen, zodat ook de thuisbioscoop veroverd kan worden.

» Lees verder...

Reacties op The Last Airbender (34)


11-07-2010 09:12
Heb de film gezien, viel echt zwaar tegen. De film was op technisch vlak echt zwak... 2 steren voor de Visual effects want over de acteurs gaan we maar niet praten. 1 ster voor de prachtige muziek.
12-07-2010 17:18
Heb de film ook al gezien. Weer genept door de trailer. Alle spannende stukjes zie je al in de trailer. Niet de moeite waard om het te zien.
15-07-2010 18:39
jullie hebben het al gezien? hmmm.... ik ga hem tog in de bioscoop kijken in 3d ben er wel benieuwd naar met een cola en popcorn d'r bij komt alles goed
15-07-2010 18:54
De trailers (heel veel), de animatie serie en de mooie poster zullen heel wat volk lokken. Terwijl de film echt zwak is.
23-07-2010 23:44
Dit film valt me zeer tegen, ik dacht dat het wel echt een goede film zou worden maar nee... van mij krijgt ie een dikke 1
11-08-2010 23:16
Ik was al bang dat dit ging gebeuren, dit is de slechtste adaptie ooit! het verhaal gaat veel te snel.
de gesprekken tussen de personages zijn gewoon te stom voor woorden (Bijna zelfs grappig)
het acteer werk...wel laten we daar maar niet op in gaan zoals een voorganger al zei.
als je fan bent van de avatar series of gewoon iemand die een film wilt zien, SLA DEZE MAAR BETER OVER!
mijn stem is 1/5 kon ik maar 0.0001/5 doen..Bah!
18-08-2010 18:26
Ok.... er is een 10 gegeven voor deze film door iemand die geen naam heeft ,en een 8 van een persoon die ook een 8 gaf voor Alvin and the Chipmunks....Dat belooft veel goeds
19-08-2010 21:00
k'ga er binnekort naar toe, lijkt me toch wel een leuke film, ondanks die slechte beoordelingen. Hopelijk is het toch nog wat
20-08-2010 01:26
leek me leuk, totdat ik de film zag.
verhaal slaat nergens op, de acteurs zijn waardeloos en de special effects vallen wel mee.
net zoas eragon een grote verkleedpartij waarin iedereen zichzelf te serieus neemt.
sokka is echt verkeerd gecast.
20-08-2010 11:09
thijs-kern schreef:
k'ga er binnekort naar toe, lijkt me toch wel een leuke film, ondanks die slechte beoordelingen. Hopelijk is het toch nog wat

net veel kans, maar succes. Maar onthoud dit als je voor deze film betaalt en je haat het, heb je nog je geld eraan gegeven.
20-08-2010 15:59
Ik ben gisteren naar de 3D-versie geweest maar er waren meer 3D-effecten in de trailer van Legend of The Guardians dan in de hele film!

(voor de fans misschien een leuke film)
21-08-2010 18:02
Ik ben gisteren naar de 3d versie geweest. Na een half uur ben ik maar weg gegaan.
23-08-2010 11:00
Ik ben afgelopen zaterdag met weinig verwachtingen naar de film gegaan en ik moet zeggen dat het me geheel is meegevallen. Wederom snap ik de extreem slechte reacties niet. Wat de laatste tijd wel vaker het geval is met bepaalde films. Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat er genoeg mankeert aan de film, maar hij is lang zo slecht niet als de kudde beweerd.
Ik was zelf totaal niet bekent met de serie en voor mij was dus alles nieuw, maar ik moet zeggen dat de film echt een heerlijk fantasievol verhaal heeft. Wel vond ik de film hier en daar iets te uitleggerig, maar het is dan ook een jeugdfilm dus dat is vrij logisch. Ook vond ik de film halverwege een beetje traag worden, maar dat duurde gelukkig niet al te lang.
De acteerprestaties waren ook absoluut niet van de bovenste plank, maar ik kan niet zeggen dat ik me er enorm aan heb gestoord. Maar dit is wel absoluut een verbeterpunt voor de eventuele toekomst van de franchise.
Verder vond ik dat de film prachtige beelden bevatte die helaas niet geheel tot hun recht kwamen wegens de slechte en behoorlijk lelijke 3D.
Ook zagen de gevechten er erg mooi uit, voor een Martial Arts liefhebber best mooi om naar te kijken hoe die kleine Aang zulke soepele bewegingen maakt. Over de CGI zal je mij niet horen dat zag er prima uit, maar ook hier verpest de 3D weer het één en ander.
De muziek was ook erg mooi en toepasselijk en typisch Shyamalan.
Ik heb horen klagen over dat het verhaal veel te serieus was en totaal geen humor bevatte, dit klopt ook niet. Ja, het verhaal is vrij serieus, maar er zit toch nog een beetje humor in. Het was niet erg veel, maar ik had me er meer aan gestoord als de film te grappig had proberen te zijn.
Bij veel films in dit genre gaat het verhaal onwijs van de hak op de tak en ontbreekt het aan enig gevoel of logica. Bij The Last Airbender vond ik dit totaal niet het geval en ik heb me er prima mee kunnen vermaken. Ik hoop werkelijk dat er nog een aantal vervolgen komen en wat mij betreft mag Shyamalan gewoon weer plaats nemen op de regiestoel. Helaas zal wel blijken dat de kudde hem van te voren weer zal afkraken, wat ze de laatste jaren met alle films van Shyamalan doen. Wat mij betreft heeft de regisseur pas één slechte film afgeleverd, nl. The Happening, en variëren al zijn andere films van geweldig tot minstens vermakelijk.
En om nou te zeggen dat ik de enige ben die de film goed vond is ook niet zo, want ik heb alleen maar positieve berichten gehoord in de zaal en er is niemand weggelopen (er werd zelfs door een aantal mensen geapplaudisseerd, maar dat vond ik dan ook weer iets te extreem).
Al met al een vermakelijke en mooie film waar genoeg aan mankeert, maar absoluut niet slecht is.
7,5/10
28-08-2010 15:30
eagleman74 schreef:
(voor de fans misschien een leuke film)

helaas, dus niet.... (Ja ik ben een fan van de serie maar heb een hekel aan de film en ben niet de enige.)
28-08-2010 18:49
Naar mijn mening is Shyamalan er HELAAS niet in geslaagd om wat meer diepgang in de personages te bouwen.
02-09-2010 11:06
Heb hem gezien zonder 3D(aan de reacties hier op FT te lezen had dat toch niet veel uitgemaakt). En ik vond hem echt kut, ik stoorde me de hele tijd aan de soms neppe gevechtsscenes en gesprekken. De kop van de avatar(ben zn naam vergeten) was te kinderachtig naar mijn idee. De fantasiewereld was wel weer leuk gemaakt. Ik hoop dat Shyamalan de vervolgen iets minder kinderachtig aanpakt.
En ja ik weet dat het toch een beetje een kinderfilm is maar laat dat dan ook merken in de trailer! Want die trailer is nog vetter actievoller dan de film zelf!
Mijn mening: Niet gaan tenzij je wel van een kinderfilm houdt.
14-09-2010 09:11
En kan je nagaan, dat deze film nog 100x beter is als Dragonball Evolution
22-09-2010 15:40
Ik was erg teleurgesteld. Ik heb de serie altijd gevolgd met veel plezier. Ik dacht altijd hier moeten ze eens een film van maken! Maar na gisteren vind ik het dood zonde. Heel de serie is verkracht. Alleen de muziek vond ik welk mooi, wat totaal afstak tegen de slechte film. Zonde , zonde.
03-10-2010 22:54
Ik weet niet wat de schrijvers hebben gerookt, maar daar wil ik wel een grammetje van. Wat een ongelovelijke poppenkast is deze film
08-10-2010 22:47
Ik vind het echt jammer dat deze film welke potentie had kunnen hebben zo slecht is geworden. ondanks dat de film er mooi uit zag en de sfeer van de serie goed deed overkomen en tevens de muziek er goed bij past was het verhaal te veel aangepast wat de film voor mij de nek heeft omgedraaid. tevens was inderdaad ook het acteerwerk van de meeste acteurs op een veel te laag niveau. Deze serie heeft echt meer verdient want de tekenfilm heeft al bewezen dat het een mooi en goed verhaal is.

Ik ben trouwens altijd een voorstander voor Shyamalan z'n films geweest, maar achter deze film kan ik gewoon niet staan. Voor een fan van de tekenfilm is het echt een teleurstelling
10-10-2010 17:12
Ik had al niet veel verwachtingen, maar onder invloed van vrienden toch maar gaan kijken en godverdomme, wat een teleurstelling. Dit is echt wel Razziemateriaal: belabberde dialogen, zwak geacteerd, potsierlijke actie,...

Als Shyamalan zijn eer nog wil redden moet hij zeker geen sequel maken.
06-12-2010 11:50
Ik vond 'm niet lang niet zo slecht, maar zeker geen topper. Een mager zesje. Een 7 is veel te veel.
10-12-2010 19:38
Series meerdere malen gekeken en denk ook dat het daardoor komt.
Het gaat allemaal veel te snel en er word niet veel benadrukt.
Alles is er in zomaar ineens....
Beetje jammer. Enige leuke is dat het nu Real-life is...
22-12-2010 19:39
Ik vond dit zeker geen slechte film, waargetrouw gecast, eigenlijk is alles wel zo'n beetje waargetrouw aan de serie. Misschien gaat het verhaal allemaal wel net effe iets te snel en is het ook geen topfilm, maar zeker wel de moeite om een keer te kijken. Wat betreft de effecten zijn ze er erg goed in geslaagd vind ik, met genoeg actie en vechtkunsten. Ik snap ook niet alle kritiek hierzo, lijkt wel of mensen soms andere recencies een beetje napraten, maar ieder natuurlijk zijn ding.
22-01-2011 23:33
Prachtige beelden, mooie visuele effecten, en een pracht van een geluid (heb de film op Blu-ray gezien) heeft deze film.
Maar helaas is het verhaal bijzonder zwak, het leek mij een 'Lord Of The Rings'-kloon, maar dan wel een hele slechte.
Het kon me niet echt boeien en bovendien waren de vertolkingen ook ondermaats.
Kortom, mooi om zien wat betreft de beelden, maar niet voor het verhaal.
Een beetje een tegenvaller dus...
25-01-2011 04:02
Ik heb geen begrip voor critici van The Last Airbender.

Een gigantische negatieve-media-hype werd er gecreerd nadat hij in de zalen draaide, en met name uit de Amerikaanse hoek werd (nu nog steeds ) de film de grond in geboord.

Vanwege wat? Het falen van 3-D? Wat een onzin. De film bevat meer dan genoeg coole scenes, geslaagde kanten en een sterke boodschap.
Het is geen pareltje, maar om hem belabberd, slecht en een schande te noemen? Vraag me toch af waar al die onverklaarbare haat en nijd vandaan komt gezien er wel meer dan enkele films zijn uitgekomen die (in mijn ogen) vele malen slechter zijn. Maar echt niet zo negatief te kijk zijn gezet.

Ik heb hem thuis in 2-D gezien. Dit omdat ik na alle negatieve press geen kaartje wilde dokken. Achteraf baal ik nu dat ik de media geloofde, want deze film was een ware verademing tussen al die ellenlange lijsten van romkom's en schiet-knal-dood films; uiterst origineel en vol met positieve invloeden. Ik en mn broer, beiden geen volgers van de tekenfilmserie, vonden het een aangename verrassing, een vermakelijke film dus. En kijken dan ook uit naar deel 2 en 3!
01-04-2011 19:38
3 Woorden?

Zuigt heel hard!!!!!!
02-04-2011 13:14
Ik ben diep, diep teleurgesteld !! Dat een regisseur zo diep kan zinken! Ze moten zich wel aan het verhaal houden, zoals Sokka met z'n flauwe humor.. En Aang in 2 keer zo klein als Zuko in de film. Zo als bovenstaande reacties "Razzie materiaal" !!

Slechtste Prijs:
Belabberdste gebruik van 3D-Effect. (Dat zal ze nog heel lang bij blijven, lachtte me kapot toen ik dat las) !!!!
18-07-2011 01:35
Deze film is wel een hele grote flop. De serie is onzorgvuldig vertaald naar het witte doek en waar actiescenes dit type film vaak nog het kijken waard kunnen maken, viel er in deze film nauwelijks wat te bezichtigen. Dit heeft natuurlijk te maken met de regisseur. M. Night Shyamalan is niet het type regisseur dat een vuurwerkprent aflevert. Hij moet het hebben van films waarin mysterie en goed plot een sleutelrol vormen.
Een verfilming van Avatar was veel beter tot zijn recht gekomen als Michael Bay, Jerry Bruckheimer of Steven Spielberg zich hierover hadden ontfermd. Nu is het een teleurstellende film waar veel meer mee gedaan had kunnen en misschien zelfs moeten worden. VB: Ik had liever gezien dat Aang alle vier de elementen gedurende de film zou leren beheersen en dat deze tegen de eindclimax op spectaculaire wijze allemaal gebruikt zouden worden. Ach ja, misschien komt er een reboot waarin het verhaal anders zal worden verteld we'll see
13-08-2011 20:12
heb de film net gezien en ik moet zeggen dat ik na de recensie gelezen te hebben de film erg mee vond vallen. Inderdaad, alles wordt constant uitgelegd d.m.v. dialogen en dit valt erg op maar ik vond het niet irritant. De special effects / CGI was indrukwekkend. Mij beviel de film wel! Ik ben altijd van mening dat een film die kwalitatief niet goed is wel erg leuk kan worden gevonden door de kijker. Andersom geldt ook. Volgens mij ben ik gewoon fan van CGI!!
26-02-2012 00:24
deze film is zo erg slechter dan het orginele verhaal van avatar the last airbender
20-03-2012 09:07
deze series is beter dan de film
10-12-2012 18:41
Zelfs het kauwen op een droge aardappel heeft een nog hogere entertainmentwaarde dan deze film. Waar deze regisseur nog een vermakelijke film aanbood als de sixth sense, bied hij hier meer. Doodsaaie dialogen, goed acterende drollen en niet te vergeten, al het andere dat het een onvergetelijke film maakt. Wat wil je nog meer? Nou geef mij die aardappel maar, want ik wil deze film zelfs niet opnieuw kijken als ik er miljoenen voor kreeg. Zoals ik al zei: zelfs het kauwen op een droge aardappel heeft een hogere enternaintmentwaarde. Daarom geef ik deze film een 2. Waarom geen 1? Omdat een droge aardappel een 3 zou krijgen, en omdat de film een moment van geluk bracht toen ik de aftiteling zag. Mooie tijd was dat!
05-02-2014 12:08
eerste klas bagger film