FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?
The Karate Kid

The Karate Kid (2010)

Alternatieve titel: Kung Fu Kid
FT rating (73 stemmen)
6.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

Regisseur:

Harald Zwart

Jaar:

2010

Duur:

140 minuten

Genre:

Actie | Drama | Familiefilm | Sport

Land:

Verenigde Staten | China

IMDB:

6.2 op 117524 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 22 juli 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 23 november 2010

Nieuws:

Recensie The Karate Kid


Geschreven door Frank Stol

Spottend wordt Dre “The Karate Kid” genoemd, waarna hij door de pestkoppen in elkaar getrapt wordt en in de kreukels op de grond belandt. De trucjes die hij heeft geleerd van televisie zijn op het schoolplein blijkbaar niets waard. Hier in China is namelijk niemand onder de indruk van die karatekunstjes, want de gemiddelde scholier heeft naast een stapel huiswerk een gezonde dosis kung-fu tot zijn beschikking. Wanneer blijkt dat de pesterijen aanhouden, wendt Dre zich tot een klusjesman die hem de fijne kneepjes van de vechtsport wil bijbrengen. Want: kung-fu gaat niet over rake klappen uitdelen, maar over beheersing en zelfvertrouwen.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op The Karate Kid (10)


03-07-2010 12:39
Het is misschien wat te voorbarig om deze film te beoordelen aangezien ik de film zelf (nog) niet heb gezien. Maar alleen al de rol van Karate Kid gespeeld door de zoon van Will Smith, Jaden Smith, zegt me al genoeg. Sowieso vind ik hem totaal niet het type voor de Karate Kid zoals we die kennen uit, ik meen 1985, gespeeld door Ralph Macchio. Jaden Smith heeft iets voorspelbaars in deze rol wat hem in mijn ogen niet geschikt maakt als Karate Kid.
Maar zoals gezegd, moet de film zelf nog helemaal zien om echt een goed oordeel erover te kunnen geven.
13-07-2010 20:01
Had niet super veel van deze film verwacht, al vind ik jackie chan bijna altijd goed. Maar tjonge.... dit is geen slechte film hoor!!! sterker nog ik vond hem heel goed. Het acteer werk van Smith jr. laat soms wat te wensen over en de rol van de moeder vond ik echt slecht. Maar jackie doet het prima in deze rol. Ik vond deze film zeker een topper.
19-07-2010 21:34
Ik heb hem deze week midden in de nacht zitten kijken! h*ly sh*t. Laten we niet gaan dansen rondom deze toppic, het was geweldig! En ik weet dat ik het G-woord voor veel dingen zeg, maar het was echt echt echt echt echt ECHT geweldig!

En natuurlijk waar jullie mij het eerst over willen horen praten is Jaden Smith als Dre Parker. Ik weet niet of ik het jullie hoef te vertellen dat Jaden Smith geweldig was als Parker, maar dat doe ik toch. Jaden Smith was absoluut geweldig als Dre Parker. Hij is letterlijk gewoon Dre geworden. Elke traan die over zijn wangen ging, elke vechtkunst die hij bevocht en elke quote die hij maakte... het was zowel emotioneel als fantastisch! En fantastisch is niet het goede woord om te beschrijven want dat woord bestaat namelijk gewoon niet. Ik kan gewoon niet vertellen hoe goed hij was, want je zal hetzelf moeten ervaren.

Dus heb je The Karate Kid nog niet gezien en je weet niet of je hem zeker wil kijken dan zal ik zeker gewoon zeggen ga hem kijken. En ook Jackie Chan speelde fantastisch. Ik weet niet maar dit is al zijn hoeveelste film als kung fu master, maar ja dat is zijn goede acteerkant. Maar laten we nu even naar de andere personages kijken: Taraij P. Henson was geweldig als Sherry Parker, Wenwen Han was geweldig als Meiying, Zhenwei Wang was geweldig als Cheng en Rongguang Yu was natuurlijk ook geweldig als Master Li. Ik was ook verrasd over hoe het verhaal was, want het verhaal was briljant. De film vond ik gewoon realistisch en mooi.

Oke de speelduur van de film vond ik wel iets te lang. 2 uur en 50 minuten vond ik iets te lang, maar dat kan ook zijn omdat ik hem midden in de nacht heb gekeken en de tijden zijn dan een groot verschil.

Nu is het tijd om over de spoilers te praten van de film dus als je de film niet gezien hebt en hem nog gaat kijken dan lees nu niet verder, asjeblieft want als verder leest is de hele film verpest!!! DUS NIET VERDER LEZEN!!!Maar zoals ik al talloze malen heb verteld is dit een fantastische movie. Ik ben benieuwd wat jullie van de film vonden. Laat me vooral weten wat je vond van Jackie Chan en Jaden Smith. n

Dus ja! The Karate Kid? GEWELDIG!

Mod-edit: spoilertags toegevoegd.
24-07-2010 15:02
geweldige acteurs jackie chan en jayden smith goeie combo
leuk verhaal wat wil je nog meer topper wat mij betrefd
22-08-2010 14:42
Had er weinig van verwacht maar vond hem eigenlijk wel leuk.
Niet voor in de bios maar vermakelijk genoeg voor een zondagmiddag.
27-08-2010 13:12
Dit was een zeer goede film, alles goed uitgewerkt.
Hoef hier niet teveel woorden aan te geven verder. een 8
27-08-2010 13:17
Hoow fuck.. de film informatie klopt van geen kant.

1. er komt nergens naar voor dat dre gamed?
2. Dre wordt juist in elkaar geslagen waardoor hij zich moeilijk KAN aanpassen en niet andersom.
3.MR han biedt hem niet aan om hem martial arts te leren, DRE wil dit zelf en daarbij was Han zich daarna genoodzaakt hem te trainen.

Vage beschrijving
31-12-2010 23:44
Dit is een film die ik nooit gekocht zou hebben, maar heb hem dus gewonnen en dan ook bekeken.
En hij valt me zeer goed mee, leuk verhaal een beetje saai in het begin maar het laatste anderhalf uur maakt veel goed.
Prima rol van Jackie Chan, dit keer eens een niet komische rol, en natuurlijk Jaden Smith, die zijn barst van het talent, maar dat heeft hij natuurlijk niet van vreemden.
Kortom: een leuke film zowel voor jong als oud, die wellicht iets korter had gekund, maar zoals reeds gezegd, het laatste anderhalf uur is zo voorbij vanwege de actie tussen Chan en Smith.
30-12-2013 02:05
Goede film, weet te ontroeren, opnames zijn erg fraai. Verrassend, omdat je denkt dat het Karate Kid genre onderhand wel helemaal uitgemolken is. Maar deze is echt goed gemaakt. Het verhaal is niets verrassends maar dat verwacht je ook niet bij zo een film. Echt wel een film waar je met plezier naar kijkt
14-03-2016 19:25
Film die uiterst voorspelbaar is en daarmee veel van de potentiele kracht verliest. Dat staat los van het feit dat de film lekker wegkijkt en de cast het prima doet. Verfrissend om Chan eens in een wat serieuzere rol te zien. Smith is als karate kid niet echt geloofwaardig want hij is wel erg van het type scharminkel (en blijft dat ook ondanks de zogenaamde trainingen), maar het acteren gaat hem wel weer goed af. Leuke film maar niet meer dan dat. Ik heb niks vernieuwends gezien en verrassingen bleven uit. 6.5/10