FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?
Machete

Machete (2010)

FT rating (102 stemmen)
6.7

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!

Jaar:

2010

Duur:

107 minuten

Tagline:

He was given an offer he couldn't refuse...

Genre:

Actie | Avontuur | Misdaad | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.7 op 165103 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 9 september 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 15 maart 2011

Nieuws:

Recensie Machete


Geschreven door Thomas Hermssen

Het geflopte tweeluik Grindhouse van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez bevatte een aantal faketrailers die naar meer smaakten. Die van Machete was er zo één, maar in tegenstelling tot het publiek en Rodriguez geloofden de studio’s niet zo in het project. Ondanks het strikken van verschillende grote namen moest Rodriguez de film zelf zien te produceren voor het belachelijke budget van nog geen twintig miljoen. Machete kwam er dus zonder een hijgende studio in Rodriguez’ nek. Gezien het resultaat is dat misschien maar goed ook.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Featured: Machete


Geschreven door Filmtotaal

In Machete zijn er naast Lohan rollen weggelegd voor o.a Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez en Steven Seagal. Bekijk de trailer.

» Lees verder...

Reacties op Machete (25)


16-02-2010 19:16
Deze film word &#*Q@&*(&# geweldig!

er is ook zo'n trailer van dit in "Grind House - Planet Terror" ( ook een *#(#*$&($#* vette film!! )

Maar je weet maar nooit! misschien is die intro trailer van
"Planet Terror" wel de echte trailer van machete!!!


Trailer van machete (fake) trailer!
( dit is die van Planet Terror de intro trailer! )

http://www.youtube.com/watch?v=W8cCzltPD6Y
17-02-2010 11:18
Waarom stem je op een film die je nog niet gezien kán hebben?

[edit]Je stem zal worden verwijderd.
23-02-2010 10:04
Bukowski schreef:
Waarom stem je op een film die je nog niet gezien kán hebben?

[edit]Je stem zal worden verwijderd.


lol dat dacht ik ook aan! maarja.....ik kan in de toekomst kijke weetje daarom.....
23-07-2010 17:48
Danny Trejo, Robert De Niro & Steven Seagal & de goeie vrouwlijke actrices die cast is zo goed maar dat zegt niet alles natuurlijk maar de trailers zijn ook goed duss ik verwacht best een goeie film!
05-09-2010 10:44
Damn, movie bob van escapist magazine is gewoon heel positief over deze film.http://www.escapistmagazine.com/videos/view/escape-to-the-movies/1971-Machete . Had eigenlijk verwacht dat hij totaal afgekraakt zou worden.

Aan de andere kant, Expendables vond hij dan enorm slecht, terwijl de film op filmtotaal goed werd beoordeeld
06-09-2010 10:54
Geertwillemvanbeek schreef:
Danny Trejo, Robert De Niro & Steven Seagal & de goeie vrouwlijke actrices die cast is zo goed maar dat zegt niet alles natuurlijk maar de trailers zijn ook goed duss ik verwacht best een goeie film!


Steven Seagal ?? even seriue"s die gozer is komisch
07-09-2010 10:33
Bukowski schreef:
Waarom stem je op een film die je nog niet gezien kán hebben?

[edit]Je stem zal worden verwijderd.


Dit zie ik veel vaker, die stemmen zouden allemaal verwijderd moeten worden. Maarja, je kunt hier toch weingi aan afleiden, soms zie ik mensen een 1 geven voor een film omdat ze het b.v niet zo hebben op de regisseur of omdat het 3D is of weet ik wat dan ook. Zou eigenlijk ook verboden moeten worden
08-09-2010 12:59
HertogJan schreef:
Damn, movie bob van escapist magazine is gewoon heel positief over deze film.http://www.escapistmagazine.com/videos/view/escape-to-the-movies/1971-Machete . Had eigenlijk verwacht dat hij totaal afgekraakt zou worden.

Aan de andere kant, Expendables vond hij dan enorm slecht, terwijl de film op filmtotaal goed werd beoordeeld


Inderdaad, Bob is zelfs zeer positief.
Wordt nog lachen deze film, ik kan niet wachten!
11-09-2010 14:45
wat een meesterlijke film was dit zeg! hahaha
Ik heb echt de hele tijd zitten lachen, wat een droge humor.

Erg mooi uitgebeeld allemaal.

En die vrouwen in die film.OOOEEEEWWWW dat maakte het erg zwaar om naar te kijken hehehhe zeker een aanrader hoor dit!
11-09-2010 15:39
Geweldige film inderdaad! Michelle Rodriguez is zo sexy!!
13-09-2010 01:35
Hij's zo slecht dat ik 'm voor het topvermaak gewoon een dikke voldoende heb gegeven.

Haha, moet nog terug denken aan een aantal absurde situaties!
01-10-2010 13:49
Ik had de trailer gezien, en ik dacht dat het gewoon een normale actiefilm is. omdat ik veel goede verhalen hoorde van mijn vrienden, was ik zelf ook wel nieuwsgierig. En wat een vette film zeg! Goed acteerwerk van Danny Trejo en Michelle Rodriguez
30-10-2010 09:53
In eerste instantie had ik een film verwacht in de stijl van Dead Proof.
Ik zet de film aan en tot mijn verbazing is hij in echte jaren 80 stijl. Ik moest er even aan wennen... Het grappige aan deze film is dat je steeds meer door krijgt dat zich gewoon in "2010" afspeelt (b.v. hier en daar komt er een smartphone voorbij)
Redelijk gecast, leuke gemixte stijlen acteurs. De visual effects zijn erg leuk gedaan, helemaal in stijl. De audio zit ook goed in elkaar.

Conclusie:
Lekkere foute film. Leuk om te zien als je van de stijl van jaren 80 films houd of er voor open staat. Ik heb er van genoten maar het is geen must see movie en je vriendin/vrouw gaat m'n waarschijnlijk niet leuk vinden.

Cijfer: 7

Volg mij ook op twitter
Http://twitter.com/casperzijden
12-12-2010 10:31
Het is wel even leuk als compleet 'over-the-top', maar na een uurtje heb je het wel gezien.
24-12-2010 05:19
Vermakelijk, heb van deze film kunnen genieten. Ben wel bang voor het beloofde tweede en derde deel. Als het lichtelijk deze kwaliteit heeft, zal ik al tevreden zijn. Laten we het maar hopen, want zoals deze: Lekker ouderwets en genoeg actie. Is dus prima te doen.
31-03-2011 15:58
Verstand op nul en dan heb je een leuke en vermakelijke avond. De film krijgt alleen al een 7 omdat Seagal erin zit!
29-04-2011 22:52
Net omdat in deze film alles zo over de top is vind ik hem bijzonder goed geslaagd.
Alles is aanwezig, veel actie, humor en de nodige erotische scčnes.
Prima cast ook trouwens, met een verrassend optreden van oudgediende Don Johnson (uit de Miami Vice-serie), en een Steven Seagal in een voor hem ongewone rol, namelijk die van verliezende bad guy.
Ik vond dit dus een prima film, en de misschien wat slechte special effects, wel dat is er om gedaan, dus ook over de top en uitstekend passend in de ganse opzet van de film.
Voor de liefhebbers van harde en bloederige actie, een aanrader !!!
22-05-2011 22:37
Net gezien, vanaf het begin gelijk vette actie die pas stopt na ruim anderhalf uur. Heerlijke rol van Danny trejo, mooie vrouwen en een lekkere soundtrack (vooral het "ave Maria" )

Kortom; Aanrader!!!
16-07-2011 22:22
Hahaa, foute, maar o-zo lekkere B-film. Trejo verrast positief en verder zit de film vol met rete-lekkere wijven .
Alles is over the top, maar dat is hier goed op z'n plek. Ik heb genoten en ik geef 'n 8.
25-03-2012 14:17
geniaal een dike 8 mooie wijven harde actie senes alles der op en der aan voor een perfecte mannen film
16-07-2012 01:45
Ontzettend fout maar o zo goed! Alles wat je zoekt in een over de top actiefilm zit hierin. Hij is ontzettend bloederig, er zitten de nodige tieten in, er wordt ontzettend veel gehakt,gemept en geschoten en er ontploft nogal wat hier en daar.

Danny Trejo is badass en de rest van de cast zit ook vol met mooie namen. Ik noem een Robert De Niro,Jessica Alba,Michelle Rodriguez,Jeff Fahey,Don Johnson,Cheech Marin en zelfs Steven fatass Seagal is ontzettend vermakelijk in zijn rol als badguy. Een rol die je niet van hem gewend bent maar wel leuk is om te zien. Al hoeft hij niet heel veel te doen dan een beetje boos kijken en heeft hij maar 1 vechtscene (wat ook meer dan genoeg is),het is leuk om hem eens als slechterik te zien. De beste rol die hij sinds jaren gespeeld heeft. Oja en dan vergeet ik nog Lindsay Lohan, zij doet het ook wel leuk maar heeft eigenlijk ook niet zo heel veel te doen.

De film is prima te volgen en niet zo bizar als bijvoorbeeld Planet Terror wat ik echt een ruk film vond. Dit is meer een soort van homage aan de jaren 80/90 actiefilms maar dan extra bloederig! En het kan mij niet bloederig genoeg! Heel overdreven dus en je moet ervan houden, en ik hou ervan! En als je net als mij van actiefilms houd dan ga je hier vast en zeker ook van genieten. TOP film!!!
20-10-2012 14:35
Ik vond 't gewoon een hele, hele slechte film, totaal overhyped met hele slechte effecten (overduidelijk achteraf erin gemonteerd) met veel topsterren die dit 'gedaan willen hebben'.
Dat neemt niet weg dat Alba adembenemend is en er veel geweld in zit, maar het kan het algehele gebrek aan professionaliteit in deze film niet verhullen.
Danny Trejo zet wel geweldige karakters neer.
27-03-2013 22:49
Er komt genoeg bloed in voor dus dan kan de film voor mij al bijna niet meer stuk
En veel bekende acteurs, leuke film dus!
01-06-2013 21:36
Wel een goeie film! Met naakte tjiks, actie, veel gore en veel bekende acteurs/actrices;

7 sterren.
26-04-2014 12:04
Heb de film naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film eerst eens opnieuw bekeken.
Blijf bij mijn eerste commentaar.
Omdat alles zo fel wordt overdreven is deze film net goed.
Voor mij is de film geslaagd !!

Commentaar 2011:
Net omdat in deze film alles zo over de top is vind ik hem bijzonder goed geslaagd.
Alles is aanwezig, veel actie, humor en de nodige erotische scčnes.
Prima cast ook trouwens, met een verrassend optreden van oudgediende Don Johnson (uit de Miami Vice-serie), en een Steven Seagal in een voor hem ongewone rol, namelijk die van verliezende bad guy.
Ik vond dit dus een prima film, en de misschien wat slechte special effects, wel dat is er om gedaan, dus ook over de top en uitstekend passend in de ganse opzet van de film.
Voor de liefhebbers van harde en bloederige actie, een aanrader !!!