The Lovely Bones

The Lovely Bones (2009)

FT rating (86 stemmen)
7.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Susie Salmon (Saoirse Ronan), is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. Vanuit de hemel ziet ze hoe haar familie om gaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in alle eenzaamheid een imaginair zusje, verandert de persoonlijkheid van haar zus drastisch en glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat opnieuw toe te slaan...

Regisseur:

Peter Jackson

Jaar:

2009

Duur:

135 minuten

Tagline:

The story of a life and everything that came after...

Genre:

Drama | Fantasy | Thriller

Land:

Verenigde Staten | Verenigd Koninkrijk | Nieuw-Zeeland

IMDB:

6.7 op 123779 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 25 februari 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 8 juni 2010

Nieuws:

Recensie The Lovely Bones


Geschreven door John Baak

Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor Peter Jackson: met de voltooiing van de opnamen van King Kong in 2005 kwam een periode van zes jaar tot een einde, waarin hij zijn twee grote droomprojecten werkelijkheid zag worden. Het succes van zowel Lord of the Rings als King Kong gaven de Nieuw-Zeelandse regisseur de mogelijkheid welke film dan ook te maken. Hij koos er niet voor om zich op de eerste de beste film te storten, maar te wachten tot hij het door velen geliefde boek The Lovely Bones (De Wijde Hemel) kon verfilmen. Na vier jaar strijd verschijnt de film dan eindelijk in de Nederlandse bioscopen. Is dit het langverwachte meesterwerk of kan Jackson zich maar beter op actiegerichtere films concentreren?

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Lovely Bones


Geschreven door Bram

Na de Lord of The Rings trilogie (2001-2003) en King Kong (2005) keek zo’n beetje de gehele filmwereld met spanning uit naar de nieuwe film van Peter Jackson. Deze verscheen in 2009 met de film The Lovely Bones, gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Alice Sebold. Helaas voor Jackson en eigenlijk iedereen die er naar uitkeek, was het resultaat erg mager. Met name het verhaal kreeg er flink van langs van de critici en ook de opbrengst aan de bioscoopkassa viel tegen. Eigenlijk liet alleen het acteerwerk van Saoirse Ronan en met name Stanley Tucci indruk achter. De laatste werd zelfs genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol. Sinds enkele weken is The Lovely Bones verkrijgbaar op Dvd en een 2 disk Blu-Ray.

» Lees verder...

Reacties op The Lovely Bones (23)


05-01-2010 05:30
Helaas, de film valt tegen, prachtig boek maar de film is langdradig en er zit echt teveel CGI in.
14-01-2010 16:17
Het is niet de hemel, maar een plek tussen hemel en aarde in.
Naar mijn mening was de film niet langdradig, vond hem hartstikke spannend en zat mooi in elkaar. Ik denk dat de mensen die het boek hebben gelezen er een andere verwachting van hadden waardoor ze het iets minder vonden. (Ik zelf heb het boek niet gelezen)
31-01-2010 23:50
Wow, wat een prachtige film, het is een van de weinige films waarbij ik ook daadwerkelijk een traan moest laten
Het boek heb ik niet gelezen, misschien toch maar een keer doen
18-02-2010 15:03
Voor de regisseur van LOTR is dit toch een enorme tegenvaller. Wel spannend bij momenten, maar veel te melig en langdradig over het algemeen gezien.
19-02-2010 17:02
Een van de beste films van de afgelopen jaren. In de trailer zag je al heel veel. Maar die toonde maar een stukje van de film enje kreeg veel nieuws te zien wat wel leuk was. Hele mooie film die eigenlijk geen hollywood-karakter heeft maar eigenlijk behoord tot de groep van de betere film... Iets waar sommige Hollywood stijl fanaten zich lelijk aan zullen mispakken met deze film. Je zal zeker genieten van dit pareltje en 1 ding staat zeker vast Peter Jackson kent z'n vak. Deze film is uierst professioneel. Je merkt het niet en daarom is het zo...
27-02-2010 19:42
Waardeloos!! Te langdradig en als je de film met een kritisch oog bekijkt, klopt het verhaal van geen meter.
28-02-2010 16:26
Na het horen van de vele enigszins negatieve reacties vanuit diverse landen verwachtte ik eigenlijk niet erg veel meer van de film.
Maar ik moet zeggen dat ik toch nog aangenaam ben verrast. De acteerprestaties waren prima, ik heb me eindelijk weer eens een keer niet doodgeërgerd aan Mark Wahlberg. De film bevatte prachtige beelden en had naar mijn mening een goed tempo met af en toe wat spanning.
Ik vond de film lang niet zo slecht als ik had verwacht.
03-03-2010 13:30
Ik vond het een zeer amusante film om naar te kijken , dit omdat het te allen tijde zeer moeilijk is om schemerwerelden neer te zetten en deze parallel te laten verlopen met wat er gebeurt in het heden .Het enige minpunt wat ik had was dat er niet meer ingegaan werd op de oplossing van de misdaden . (Dat is mijn persoonlijke mening.

Ik heb mij van begin tot het einde geamuseerd en het meeste wanneer het uit het oogpunt werd gefilmd van het vermoorde meisje

Sarah
03-03-2010 14:36
Het hele aspect dat je als kijker probeert om de misdaad op te lossen, het mysterie te ontrafelen...dat gaat niet op bij deze film. Omdat wij, naast slachtoffer en dader de enige zijn die al precies weten hoe het gegaan is aan het begin van de film. Daarom vond ik het dan wel weer logisch dat je niet veel ziet van de politie terwijl ze proberen de dader te vinden, dat boeit uiteraard veel minder als je de dader al weet.
03-03-2010 18:18
Natuurlijk is het boek anders als de film....maar de film is niet minder mooi een pracht film die je op vele punten aan het denken zet...
Iedere dag kan je laatste zijn, vertrouw niemand ook niet iemand die je vaag kent, geniet van de mensen van wie je houd.
En vooral geniet van leven, de liefde en alles erin,erop en eraan.
De film verdient een dikke 10, prachtig acteertalent de hoofdrolspeelster een topper moeilijke rol...
Echt tijden niet zo'n beste film gezien....een aanrader
15-03-2010 22:01
Ik vond dat echt een goede film, al snap ik wel waar alle kritiek vandaan komt.
Een beetje langdradig misschien, maar met de cgi vond ik niets mis.

Stanley Tucci speelt prima, ik kreeg echt kippenvel van die man. En ook saoirse ronan doet het geweldig.

Visueel mooie film met mooie boodschap. Vond het ook verassend dat
08-06-2010 20:21
Ik huil zeer snel bij films, maar deze film deed me dus écht niks!
01-07-2010 15:24
Zeer mooie film! Soms een beetje langdradig, maar ik heb er zeker van genoten.
Ik was echt opgelucht toen
02-07-2010 19:09
Deze film is toch totaal niet langdradig waar halen jullie het. Vertel me dan wat er zo langdradig was??? Voor mij een van de beste film ooit.
04-07-2010 00:57
Ik vond de film ook behoorlijk tegenvallen. Het verhaal is erg simpel en ook de karakters worden amper uitgewerkt. De bad guy zag er in mijn ogen uit als een sympatieke man die er een beetje "vies" uit zou moeten zien. Er zat erg veel CGI in waarbij ik ook een beetje het gevoel had dat het overbodig was.

Nee, ik vond het geen geslaagde film en maakte ook totaal geen emotie in me los.
24-07-2010 21:19
Ik vond dit echt een goede film! Hij is erg indrukwekkend,en bij tijden erg spannend.Ik had een iets ander einde willen zien,maar dit was ook goed.
04-08-2010 23:25
Keek na het zien van de trailer erg uit naar deze film, maar, ondanks dat ik hem écht mooi wilde vinden, viel hij me toch erg tegen.

De special effects waren weliswaar beeldschoon, maar sommige waren gewoonweg overbodig of, erger nog, afleidend. Bovendien had ik op vele plekken het gevoel dat het 'verhaal' maar een beetje wegdreef, dat er in feite niet echt iets gebeurde op het scherm... en dat vond ik erg jammer.

Wel een goede bad guy trouwens. Stanley Tucci is echt geweldig als geniepige moordenaar. De meeste scènes met hem erin komen dan ook goed over.

Maar over het algemeen kan de 'mooiheid' deze halfingevulde puzzel van een film niet redden.
21-08-2010 15:40
Mooie film, met mooie teksten
27-10-2010 14:21
Ik snap niet hoe sommige zo negatief en mierenneukerig hierover kunnen doen. The Lovely Bones is een prachtige film, die je meesleept in alle aspecten! Zeker de moeite waard om in huis te hebben.
20-04-2011 03:40
Ik ben best zuinig met punten geven vind ik altijd, maar dit is toch zeker wel een acht waard niet dan? Ondergewaarde film naar mijn idee.
18-07-2012 00:51
Ook zeker geen slechte film.. Ook geen meesterwerk, maar ook geen baggerfilm.
05-11-2013 13:56
Mooie, misschien wel wat te lange film van Peter Jackson.
Dit keer geen spektakel a la "Lord Of The Rings", maar een mooi tragisch verhaal een beetje verteld als een sprookje.
Mooie vertolkingen van de ganse cast en prachtige beelden ook.
Ondanks dat de film naar mijn smaak iets te lang duurde heb ik toch wel genoten van deze film.
13-12-2014 14:43
ik deel de kritiek dat de film wat te lang is opgerekt en vrij veel beelden van het in-between. Toch een mooie film met een sterke Stanley Tucci als bad guy. 7/10