Opnames 'Star Wars: Episode VIII' afgerond!
Bekijk meteen een korte video van de set!
Paranormal Activity

Paranormal Activity (2007)

FT rating (76 stemmen)
6.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Een jong koppel lijkt alles prima voor elkaar te hebben en leeft zonder zorgen. Tot op de dag dat er plotseling allerlei onverklaarbare dingen gebeuren in het huis waar zij wonen. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Regisseur:

Oren Peli

Jaar:

2007

Duur:

86 minuten

Tagline:

Demand It!

Genre:

Horror

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.3 op 182229 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 26 november 2009

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 23 februari 2010

Nieuws:

Recensie Paranormal Activity


Geschreven door John Baak

Het is de droom van elke aspirant filmmaker: voor een heel laag bedrag een film maken die vervolgens ontdekt wordt door producenten die er een gigantische hit van maken. Kevin Smith deed het met Clerks en Daniel Myrick en Eduardo Sánchez deden het nog beter met The Blair Witch Project, tot op heden de recordhouder ‘Top Budget: Box Office Ratio’. Oren Peli had dezelfde droom. Waar velen echter falen wist hij met zijn horror Paranormal Activity door te breken. Resultaat: meer dan honderd miljoen dollar in een paar weken tijd. Dat op zich is al een onwaarschijnlijke prestatie voor een film die slechts elfduizend dollar gekost heeft. Dat de film ook nog van hoge kwaliteit is, maakt het ook voor ons een mooi verhaal.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Paranormal Activity


Geschreven door Bram

In 2007 werd Paranormal Activity in slechts zeven dagen opgenomen en kostte amper $15.000 om te maken. Nadat de film op verschillende filmfestivals draaide, waren er meerdere partijen geïnteresseerd in de horror van regisseur Oren Peli. Dreamworks zocht naar een mogelijkheid om een remake te maken zodat de film - in hun gedachte - geschikter zou zijn voor het bioscooppubliek. Na enkele screenings bleek de originele versie echter wel aan te slaan en werd er besloten om de horror een aangepast einde te geven en in oktober 2009 wereldwijd te verspreiden. Het doorslaande succes is ondertussen bij iedereen bekend. Sinds eind vorige maand is de succesvolste horror van 2009 op Blu-Ray te krijgen.

» Lees verder...

Reacties op Paranormal Activity (16)


22-11-2009 18:50
was echt niks aan, hele zaal was zich aan het vervelen.
het boeide niet en er was geen spanning, het was allemaal zo simpel,voorspelbaar en goedkoop dat je je bijna ging ergeren.
22-11-2009 20:12
Ik zie dat deze film nog een 7,2 krijgt?
Ik vraag me dan zwaar af welke film ik heb zitten kijken?
Wat ik heb gezien waren een zeer zeer bijzonder saaie 60-80 minuten en een einde dat zelfs mijn dochter van 3 nog beter had kunnen verzinnen.
zeer slechte inspiratie loze film.

zit echt niets in.
geen spanning.
geen goed acteer werk.
geen mooie specials effects.
geen goed verhaal.

Je zou de laatste 10 minuten op Youtube kunnen zetten en dan heb je nog niets gemist.

een 1.
30-11-2009 16:59
Ik vond hem wel nog redelijk goed: overdag gebeurde er misschien niet veel, maar 's nachts wel. De film is voor wie vatbaar is voor suspense en blijkbaar kunnen bepaalde mensen horror alleen aanvaarden als het bloed van het scherm spat.
03-12-2009 18:29
Ik vond de film ook zwaar tegenvallen. De stukken die overdag waren opgenomen kon ik in het begin nog wel waarderen, maar gingen op een gegeven moment ook vervelen, vooral omdat ze steeds de spanning weghaalde die 's nachts werd opgebouwd.

Steeds als de spanning werd opgebouwd gebeurde er eigenlijk niets en werd het weer dag en als er dan eindelijk iets gebeurd is de film afgelopen. Ik had hier na alle positieve berichten wel wat meer van verwacht. Gezien het budget en het feit dat het allemaal amateurs zijn vind ik het geen slechte film, maar ik vond het niets bijzonders.
15-12-2009 19:36
Tsja...het sprookt en dan .
Scariest movie of all time? Ben je mal.
Nightmares garanteed? Ach hou toch op.
Een 8 op IMDB? Goeie marketing

6/10
22-12-2009 02:26
Ik vond hem genius. Ik hou niet van horrorfilm, maar toch kijk ik ze telkens weer. Zucht... en nu heb ik geen "zin" om te slapen.

10-03-2010 14:58
Vond het een leuke film! Overdag was inderdaag niks aan maar ´s nachts werd het spannend!
17-03-2010 14:54
Heb em 's nachts in bed gekeken en ik moet zeggen dat ik het absoluut geen slechte film vond.. Hij kan naar mijn mening (lang) niet tippen aan the BWP, maar ik heb er toch van genoten
13-04-2010 16:36
Ik ben zoals de meeste flink meegegaan in de hype en keek vol spanning uit naar deze release in de nederlandse bios.
Wat een tegenvaller! Het acteren was gewoon slecht, het word nergens 'echt' eng/spannend. [spoiler]Overdag is het gewoon saai en is het net of je Big Brother zit te kijken[spoiler]
16-05-2010 16:38
Mwa redelijk goed.
Vind het 1 van de betere ''CAM'' horrors.
En inderdaad, het neemt wel is even weg die spanning maarja...het moest toch een ''ACTUAL FOOTAGE'' achtig iets zijn.
Je weet toch dat geesten & demonen alleen 's nachts komen
04-08-2010 13:09
Ik ben blij dat ik Paranormal Activity heb gekeken. Het enige wat ik kan zeggen is: holy shit. Deze film is gaaf, laat me de belangrijkste redens even vertellen:

- zeer origineel!
- zeer goed gemaakt!
- en heel erg eng!!!

Ik vond dat er veel werd gezegd dat dit één van de engste films van de laatste jaren is. Want dat is echt niet zo! Sommige mensen worden gewoon niet meer zo bang voor enge films, zoals ik. Natuurlijk toen ik nog 5 was, maar nu niet meer. Ik zelf zat de hele tijd op het puntje van m'n stoel, maar het zal me niet verbazen dat iemand deze film na een half uur of eerder uitzet en een week de slaap niet meer kan vatten. Want deze film is voor iedereen, die bang wordt van films, zeer beangstigend.

Nu ga ik het hebben over een aantal spoilers, dus lees niet verder als je de film niet hebt gezien.

[spoiler] Oke, ik wil mijn spoilers beginnen met het einde, een geweldig schrik-moment. Dat die vent tegen de muur wordt gegooid, het enige wat ik minder vond was dat zijn bezeten vrouw vervolgens met her gezicht naar de camera op zo'n enge manier keek. Dat vond ik zonde, want dat vond ik gewoon minder. Dat vond ik te makkelijk gedaan. Dat was het enige. [spoiler]

Laat me weten wat je van de films vond en of je er nachtmerries van kreeg en wat je vond van Paranormal Activity. Dat was het alweer.
30-11-2010 16:42
Veel van gehoord, voelde mij zowaar verplicht om deze eens te zien vanwege de hype. Heb deze dan ook bekeken op DVD op mezelf. Volgens mij is dat ook de beste manier om helemaal in de film opgezogen te worden. Tenslotte zit je met 400 man in een zaal waardoor je je zowizo veiliger voelt en de spanning zowizo minder is denk ik zo.

vond ik deze film goed? Jahzeker! uiteraard merk je de opzet van the blair whitch project.De handycam stoorde me helemaal niet, het gaf de film iets meer chaos wat bij bepaalde scènes de spanning in de verf zette. De film begon traag, je weeet ook hoe hij zal verlopen maar toch blijft het verdomd spannend. Mijn hart ging als een sneltrein!

Echte schrikmomenten zijn er niet echt, tenzij op het eind.
De onheilspellende muziek en de slaapkamer kondigen de onheilspellende gebeurtenissen aan waardoor je bijna in staat van conditionering verkeer zeg maar.
De setting op zich met name de slaapkamer wordt wel naar verloop van tijd saai om zien. Het koppel vond ik zeer spontaan overkomen en ze leken het zonder moeite neer te zetten, op een paar momenten na.

Niets dan goeds dus, en voor mij geslaagd. Enkel het goedkope einde met de close-up was er mss te veel aan.
04-08-2011 00:14
Respect dat je met zo'n budget zo'n sterke film kan afleveren.

Oren Peli brengt met Paranormal activity niets nieuws, maar weet precies hoe met het publiek te spelen en slaagt daar met vlag en wimpel in. Wat hij met een aantal praktische effecten, donkere hoeken, openstaande deuren, spiegels en ramen neerzet, is meer dan de meeste high-budget horrors van de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Hij zet een ijzersterke sfeer neer en zorgt voor een voortreffelijke opbouw. Het uitgangspunt kan bijna niet simpeler en dan houdt Oren Peli het ook nog eens bij één locatie en twee spelers, Katie Featherston en Micah Sloat, die het fantastisch doen. Hun spel is indrukwekkend naturel en hun relatie en problemen komen realistisch over.
Al met al is minimaler dan Paranormal activity bijna onmogelijk. En toch bereikt Oren Peli dingen waar talloze horrorfilms gigantisch onderuit gaan; een echt enge film neerzetten.

Erg sterke, knap uitgevoerde film, de hype zeker waard. Bekijk de trailer vooral NIET.
24-10-2011 23:56
Teveel van hetzelfde....een 4 omdat het einde grappig was...
01-02-2013 18:44
Aardige maar niet mega-enge horror waarbij de poltergeist steeds extremer wordt. Storend vind ik hoe de man reageert; vooral in het begin erg laconiek en stoerdoenerij, terwijl het mega-eng en bizar zou moeten zijn als het echt gebeurt. En dan dus ook hoe de vrouw dat gedrag slikt. Best eng hoe de vrouw opeens uren naast het bed staat en het einde;

om het gemiddelde wat omlaag te halen; 6 sterren.
09-06-2014 19:18
Paranormal Activity... een gevestigde naam binnen no time in het horror genre.

We hadden natuurlijk The Blairwitch project uit 1999 die met een handheld film een regelrechte horror klassieker scoorde, daarna erg weinig van dit principe meer gehoord. Tot aan deze film, en ik persoonlijk vind het een super manier om horrorfilms te maken. Het geeft toch net dat beetje extra spanning aan een film mee, dat is ook waar deze film het van moet hebben: spanning! Want als je een bloederige of heftige film wil zien kan ik je Paranormal Activity zeker niet aanraden. De film bouwt langzaam op en komt steeds wat meer op gang, de spanning is te voelen en het camera werk bevalt me super. Paranormal Activity weet een sfeertje te creëren waarin de kleinste dingen super groots lijken, de kracht van de film is dat je niet echt weet wat het nu is dat het koppel teistert.

Wanneer ze dieper opzoek gaan naar wat er precies aan de hand is, komt de film beter op gang en word het een echte nagelbijter. Dit is een van die weinige films die je echt aangrijpen en niet meer loslaten. Wat mij betreft een van de beste films van de laatste jaren. Het vervolg mag er ook best zijn, de latere delen heb ik nog niet gezien.

Voor horror liefhebbers is deze film een echte must see, ik vond hem als horror fan écht de moeite waard!

8/10