SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Season of the Witch

Season of the Witch (2011)

FT rating (48 stemmen)
5.7

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In Season of the Witch heerst er tijdens 14de eeuw de zwarte plaag in Europa. Een ridder krijgt de opdracht om een meisje te vervoeren, die ervan verdacht wordt een heks te zijn. De ridder denkt dat ze verkeerd wordt beschuldigd en samen met een groepje aanhangers proberen ze het meisje naar een mysterieuze plaats te brengen. Hier kan zij haar onschuld bewijzen.

Regisseur:

Dominic Sena

Jaar:

2011

Duur:

95 minuten

Tagline:

Not all souls can be saved.

Genre:

Actie | Avontuur | Fantasy

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

5.4 op 75858 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 10 februari 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 14 juni 2011

Nieuws:

Recensie Season of the Witch


Geschreven door Thierry Verhoeven

Op internet is een grappig filmpje te vinden waarin de hoofdrol is weggelegd voor de agent van Nicolas Cage. Permanent aan de telefoon hangend met zijn cliënt probeert hij de acteur aan zijn verstand te brengen dat hij nu toch echt wat selectiever moet worden in zijn filmkeuze. Maar de goede bedoelingen ten spijt reageert de (goed geďmiteerde) stem aan de andere kant van de lijn vervolgens weer dolenthousiast op elk script dat de agent opnoemt, ongeacht de onzinnigheid, politieke incorrectheid of volkomen zinloosheid ervan. Het filmpje gaat uit van de periode tussen The Wicker Man en The Sorcerer’s Apprentice en is inmiddels alweer de nodige maanden oud, maar het leidt geen twijfel dat als het vandaag de dag zou zijn gemaakt, Season of the Witch een van de genoemde filmtitels zou zijn geweest om de slechte smaak van Cage te illustreren.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Season of the Witch (11)


20-03-2010 22:24
Pfff Nicholas cage is Zelf een witch!
17-01-2011 19:38
LG DIRECTD schreef:
Pfff Nicholas cage is Zelf een witch!
LOL Why??
26-01-2011 03:01
Dit is echt een superfilm, gewoon goed, spannend, donker met een geweldige eind. Ook nog eens vaag grappig met "what is that smell" opmerking. De cast hierin doet het wederom prima, heb me van begin tot eind goed kunnen vermaken. 2 uur kijk plezier gehad, dikke aanrader ! !
26-02-2011 01:06
Aardige film, maar het laat me toch met een gevoel van vervreemding achter. Alsof deze film 2000 jaar van Incest, genocide en moord goedpraat...ik heb het niet zo op de kerk...
27-03-2011 23:11
Ik vond het ook een goeie film.. heb hem net gezien en heb me toch wel vermaakt al die tijd, niet een keer verveeld
14-06-2011 20:12
Wat een overdreven film, niet de moeite waard om nog een keer te kijken.
24-07-2011 22:46
Redelijk goede film, met zelfs fantastische beelden en special effects, vooral de make-up is indrukwekkend.
Ron Perlman is goed op dreef evenals Nicolas Cage, al zie ik deze laatste liever niet in een film die zich in de middeleeuwen afspeelt, vind dat het niet zijn ding is om een ridder te vertolken.
Maar heb me niet verheel met deze film.
04-09-2011 19:56
vond het een mooie en goede film 8/10
16-10-2011 00:16
zwakke film. Ondanks goed camerawerk en goede & redelijke acteurs heeft de regisseur het verhaal zwaar mishandeld. Jammer.
28-01-2012 00:09
Aardige film, zeker een kijkje waard. De effects zijn wat afwisselend maar de acteurs doen het prima, ook Cage, en de actiescene's zijn leuk om te zien. Vooral de vond ik goed
Er waren veel dingen die wel beter gekunt hadden en wat gaten hier en daar maar toch een erg vermakkelijke film

6/10
27-06-2015 20:00
Season of the Witch is het soort film waarvan je nou niet precies weet voor welk genre de makers gingen. Je kunt deze film moeilijk een horror noemen, want er is simpelweg niks engs aan, voor een actiefilm is Season of the Witch te saai en te knullig en voor een Middeleeuwse avonturen film bevat deze film gewoon te weinig bloed en ruwheid. Verwacht bij deze film ook niet dingen die in het verleden ook daadwerkelijk gebeurd zijn, want historisch gezien is deze film een rommeltje waarin zowat niks klopt. Er wordt wel eens over Nicolas Cage gezegd dat hij een waardeloze acteur is, maar dat is gewoon pure onzin. Hoewel zijn karakter in Season of the Witch saai en oninteressant is, doet Cage zelf niet veel mis. Het probleem van Cage is dat hij in veel te veel films meedoet en langzamerhand een beetje is uitgegroeid tot het lachertje van Hollywood. De overige karakters in de film zijn even saai en oninteressant als het karakter van Cage en hebben niet bepaald veel te bieden. Al bij al is dit een film die je nooit opnieuw wilt zien en dat is dan ook precies wat ik ook nooit meer ga doen.

2.0 / 10