Verrassende cameo 'Suicide Squad' onthuld
En blijf vooral zitten tijdens de credits!
Tangled

Tangled (2010)

Alternatieve titel: Tangled, Rapunzel 3D
FT rating (75 stemmen)
7.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Het verhaal over Raponsje, die gevangen genomen wordt door een heks/toverkol die haar opsluit in een toren. Als de heks naar boven wil komen roept ze: Raponsje, Raponsje gooi je haar naar beneden en dan klimt ze erin. Op een dag komt een prins langs de toren en hij hoort een meisje heel mooi zingen (Raponsje). Hij probeert omhoog te klimmen maar het lukt niet. Dan ontdekt hij hoe de heks naar boven gaat en hij doet hetzelfde, waardoor hij met Raponsje gelukkige tijden beleeft. Maar de heks neemt wraak.

Jaar:

2010

Duur:

100 minuten

Tagline:

They're taking adventure to new lengths.

Genre:

Animatie | Komedie | Familiefilm | Fantasy | Musical | Romantiek

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.8 op 291893 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 2 december 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 22 maart 2011

Nieuws:

Recensie Tangled


Geschreven door Thierry Verhoeven

Een jaar geleden keerde Disney met The Princess and the Frog terug naar de traditionele 2D- animatiefilm, gebaseerd op een bekend sprookje vol met liedjes en magie. Een geslaagde terugkeer, maar met zijn opvallende setting (het New Orleans van begin twintigste eeuw), liedjes die gekenmerkt werden door jazzmuziekinvloeden en de zeer vrije bewerking van het bijna gelijknamige sprookje, was het toch een ietwat vreemde eend in de bijt van de Disneysprookjes. Met Rapunzel lijkt men weer helemaal te gaan voor de klassieke Disneyvertelling, inclusief magie, een gevangen prinses, een dief met een hart van goud, de vertrouwde liedjes en uiteraard een Disneykasteel dat regelmatig een prominente rol in de achtergrond opeist. Deze keer overigens wel gemaakt met moderne computeranimatietechnieken.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Tangled (13)


29-06-2010 17:23
Ik wist niet dat er al een trailer van was.. ziet er leuk uit
22-12-2010 17:07
Wat een mooi film is dit, zeker 1 van de beste Disney films sinds de jaren 90 imho.

Vooral het water en het haar is echt schitterend geanimeerd. En het paard natuurlijk :p
20-02-2011 17:42
Verrassend goede film! Je krijgt er toch een beetje een brok van in je keel. En wat heeft ze mooi haar. Wat ook leuk is de kameleon en het Paard. Nou begrijp ik waarom ie het zo goed doet in de box office.
01-03-2011 21:27
Ik ben te oud voor deze shit.
01-03-2011 23:37
Feel-good alternatieve versie van Rapunzel, veel typetjes, maar goed gedoseerd en niet over-de-top, met echte disney mierzoete romantische momenten, brrr kippevel, de (valse) moeder die vast probeert te houden wat niet vast te houden valt: de vrijheid die een dochter zoekt om te leven.
08-03-2011 14:57
heb de film Tangled gezien,

Echt een van de leukere tekenfilms van de afgelopen jaren.. zelfs toy story kon er niet aan tippen.

Die kameleon en dat paard... GEWELDIG !!.
20-03-2011 12:16
11qqaazz schreef:
Ik ben te oud voor deze shit.


Niemand is nooit te oud van animatiefilms...
12-05-2011 17:33
Heb deze net bij een vriend gezien....Dit is nodoubt 1 van de beste en leukste animatie films ever!
28-07-2012 08:48
Weer een erg leuke animatiefilm! Er zat ook nog eens leuke humor in rondom t paard Maximus. Aanrader voor dit genre.
12-11-2012 08:41
Ik had al vele positieve reacties en recensies gelezen en eindelijk heb ik 'm dan gezien. Dit is echt een mooie en vooral grappige film. Ik heb me zeer vermaakt met de kameleon en het paard. De animatie was op sommige momenten fantastisch. Zeker een aanrader; 9/10
12-11-2012 12:30
B@chelor schreef:
Ik had al vele positieve reacties en recensies gelezen en eindelijk heb ik 'm dan gezien. Dit is echt een mooie en vooral grappige film. Ik heb me zeer vermaakt met de kameleon en het paard. De animatie was op sommige momenten fantastisch. Zeker een aanrader; 9/10


Heb je zo lang gewacht met deze te kijken joh....shame on you hoor . Heb deze in het buitenland in de bios gezien. Heb me helemaal rot gelachen, echt een fantastische film. En dat voor omgerekend 4 euro en nog in 3D ook, niet dat ik dat zo fijn vind, maar er draaide geen reguliere versie.
13-11-2012 08:55
Ja joh, erg hè? Blij dat ik 'm uiteindelijk toch gezien heb.
05-12-2012 12:45
Laat ik eerst beginnen met het negatieve zodat ik positief kan eindigen. Rapunzel is het zoveelste Disney sprookje, met grapjes die je al vele malen eerder gezien hebt, net als het verhaal en de personages. Hij is ontzettend voorspelbaar, en voelt nogal als een herhaling van zetten maar toch heb ik me niet verveeld.

Ik ben een echte disneyfan en Rapunzel heeft absoluut dezelde Disney magie over zich die classics als Doornroosje,Assepoester,Aladdin of Beauty And The Beast ook hebben. Hij ziet er ten eerste adembenemend mooi uit, en de liedjes zijn ook weer prachtig zoals je dat gewend bent. Maar zo heel bijzonder is dat ook niet, als je ziet dat de legendarische Alan Menken bekend van Pocahontas,The Little Mermaid,Aladdin etc kortom de beste disney films deze geschreven heeft. En de humor is af en toe best goed, alleen nogmaals wel voorspelbaar. Wat dan wel weer top is zijn de actie scenes. Die zien er namelijk vrij spectaculair uit.

Conclusie: Rapunzel is absoluut een traktatie voor de kids die niet bekend zijn met de Disney Classics. Voor de mensen die hier wel bekend mee zijn voelt het wat als een herhalingsoefening maar heeft ie toch genoeg vermaak, prachtige liedjes, en adembenemende beelden te bieden. Ik heb hier als Disneyfan in ieder geval ontzettend van genoten!!