SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
The American

The American (2010)

FT rating (68 stemmen)
6.5

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Jack (Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Nederlandse Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllish klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

Regisseur:

Anton Corbijn

Jaar:

2010

Duur:

105 minuten

Tagline:

George Clooney is

Genre:

Misdaad | Drama | Thriller

Land:

Verenigde Staten | Verenigd Koninkrijk

IMDB:

6.3 op 78688 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 16 september 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 11 januari 2011

Nieuws:

Recensie The American


Geschreven door Thomas Hermssen

De Nederlandse fotograaf, grafisch ontwerper en videoclipregisseur Anton Corbijn is sinds zijn debuut Control uit 2007 ook speelfilmregisseur. Deze biografische arthousefilm krijgt nu een Hollywoodachtige opvolger met de verfilming van de bestseller A Very Private Gentlemen van auteur Martin Booth. Ondanks Hollywoodster George Clooney in de hoofdrol en een verhaal over wapenspecialisten en huurmoordenaars weet Corbijn de film prachtig klein en ingetogen te houden.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The American


Geschreven door Bram

Anton Corbijn is bij de meeste mensen waarschijnlijk bekend van de prachtige foto's die hij maakte van o.a. David Bowie, Miles Davis, Bj÷rk, Robert de Niro en Clint Eastwood of van de door hem ontworpen platenhoezen voor bijvoorbeeld U2, Metallica, Depeche Mode, Coldplay en Johnny Cash. De 56-jarige Nederlander heeft echter nog meer in zijn mars. Naast dat hij een aantal fraaie videoclips maakte, werd hij ook als filmregisseur bejubeld. Met zijn eerste film Control uit 2006 won hij namelijk een aantal prestigieuze internationale filmprijzen, ook tijdens het Cannes Film Festival. Voor zijn tweede speelfilm had hij met George Clooney de beschikking over ÚÚn van Hollywoods grootste namen. Het eindresultaat, dat de goed gekozen titel The American meekreeg, werd iets minder goed ontvangen dan zijn eerste film. Waarschijnlijk met dank aan de aanwezigheid van Clooney stond het misdaaddrama wel ÚÚn week op de eerste plaats in de Noord-Amerikaanse Box Office. Het doorbreken van de grens van $100 miljoen leek daarmee zelfs in zicht te komen, maar The American moest het uiteindelijk doen met een nog steeds zeer knappe $65,5 miljoen. En hiermee lijkt Corbijn ook zijn naam als regisseur gevestigd te hebben bij het grote publiek. Sinds kort is de Blu-Ray van The American beschikbaar.

» Lees verder...

Reacties op The American (10)


24-12-2010 05:05
Een goed begin, dat zich helaas naar een suf gebied weet te verplaatsen. Mocht net wel iets spannender, maar heeft me toch wel weten te boeien. Dus wat mij betreft een voldoende.
14-01-2011 23:43
Keek lekker weg, heerlijk sfeertje, rustig, alleen het einde is iets waar IK niet zoveel mee kan.
16-01-2011 14:17
Zeer mooie beelden van corbijn maar weinig tekst, film komt traag op gang en blijft traag en heeft echt een waardeloos einde waardoor je het geveol krijgt je tijd je tijd te verdoen
18-02-2011 21:40
Hitman wilt eenzaam bestaan verruilen voor liefde. Kan dit? Laat zijn wereld en hijzelf het toe?
Ode aan spaghetti westerns, grootse landschappen met zielig kleine mens/ auto erin. Weinig scherptediepte beelden voor op de huid, paranoide en eenzame leefstijl. Heerlijk rustige opbouw, een verademing t.o.v. de te snelle montages van hedendaagse actiefilms. Corbijn's fotografiche oog zorgt voor bijzonder mooie landschappen, man en vrouw.
Thema's: misdaad, sexualiteit, eenzaamheid, liefde, paranoia, profs.
08-03-2011 10:41
Avondje genieten. Erg goede film.
26-03-2011 23:28
De mooie beelden en de prachtige fotografie in deze film verraden dat regisseur Anton Corbijn eigenlijk van beroep fotograaf is.
En hij zou dat beter alleen blijven doen, want ondanks dat zijn debuut 'Control' wel een goede film was, is deze film een ramp.
Oersaai, slaapverwekkend.. en ga zo maar door.
George Clooney heeft me ook in deze film alweer niet weten te overtuigen van zijn acteertalenten, en misschien wordt het eens tijd dat ik de filmen waar zijn naam op staat eens links laat liggen, want 9 op de 10 filmen met Clooney vind ik de moeite niet waard.
Wellicht daarom ook dat in deze Blu-ray uitgave de extra BD zit van nog zo'n Clooney-mislukking, 'Michael Clayton', al is die film dan wel wat beter dan deze.
03-10-2011 23:25
The American is wel de moeite waard om te kijken maar er vallen te veel saaie scenes en daardoor voor mij een magere 5 krijg .
24-12-2011 12:55
Langdradige film, Zitten maar een paar echt leuke stukken tussen.
22-01-2012 20:31
Ik heb me uiterst vermaakt bij deze film..

Het is een rustige maar toch spannende film waar een hele goede sfeer hangt. De film begint met een klein actie stukje en de film wordt daarna rustig en komt langzaam op gang. Het is mooi om te zien hoe George Clooney opeens doorkrijgt dat er iets niet helemaal klopt...Ook het einde vind ik goed passend.

Met de film heb je een voorbeeld dat je met weinig woorden en met goed camerawerk een goede stevige film kan maken.

Deze film krijgt van mij een dikke 8! Het is een goede aanrader voor een Zaterdagavond

8/10
20-08-2013 22:21
Batman4 schreef:
Ik heb me uiterst vermaakt bij deze film..

Het is een rustige maar toch spannende film waar een hele goede sfeer hangt. De film begint met een klein actie stukje en de film wordt daarna rustig en komt langzaam op gang. Het is mooi om te zien hoe George Clooney opeens doorkrijgt dat er iets niet helemaal klopt...Ook het einde vind ik goed passend.

Met de film heb je een voorbeeld dat je met weinig woorden en met goed camerawerk een goede stevige film kan maken.

8/10


Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Dit is het bewijs dat een film met weinig actie toch kan boeien, dankzij een goede sfeertekening en goede dialogen. Verrassende rol van Johan Leysen.