'Ben-Hur' op weg naar rampzalig openingsweekend
De peperdure film zou openen met 14 miljoen dollar.
The Town

The Town (2010)

FT rating (101 stemmen)
7.7

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

De meedogenloze bankovervaller Doug MacRay (Ben Affleck) wordt tijdens een klus verliefd op bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Doug wil een nieuw leven in een andere stad met haar opbouwen, maar de FBI zit hem op zijn hielen en zijn bendeleden twijfelen aan zijn loyaliteit. Hoe krijgt Doug dit voor elkaar zonder Claire in levensgevaar te brengen? Oscarwinnaar Ben Affleck regisseert en speelt in de misdaadthriller The Town.

Regisseur:

Ben Affleck

Jaar:

2010

Duur:

125 minuten

Tagline:

Welcome to the bank robbery capital of America.

Genre:

Misdaad | Drama | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.6 op 278128 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 21 oktober 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 8 februari 2011

Nieuws:

Recensie The Town


Geschreven door Thomas Hermssen

Met The Town wordt Charlestown in Boston, Massachusetts bedoeld. Van de ruim driehonderd jaarlijkse bank- en roofovervallen in Boston wordt het merendeel gepleegd door daders uit deze kleine wijk. Chuck Hogan schreef het bekroonde boek Prince of Thieves waarin deze wijk en een kleine groep criminele vrienden centraal staan. Producent Graham King was gecharmeerd van het boek dat het genre van de bankovervalthriller combineert met dat van het romantische drama. Vanwege Afflecks succesvolle speelfilmdebuut Gone Baby Gone vroeg King hem om de film te regisseren. Een goede keus, maar helaas besloten de beide heren vervolgens dat Affleck zelf de hoofdrol moest vertolken.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Town


Geschreven door Bram

In 1998 won Ben Affleck samen met zijn vriend Matt Damon een Oscar voor het script van het drama Good Will Hunting, waarin ze beide een rol hadden. Waar Damon vervolgens een bewonderenswaardige carrière als acteur wist op te bouwen, bleef het veelal aanmodderen voor Affleck. In 2007 debuteerde hij echter succesvol als regisseur met het misdaaddrama Gone Baby Gone dat zowel door de critici als het publiek met open armen werd ontvangen. Afgelopen jaar leverde Affleck met The Town zijn tweede product af als regisseur en ook deze misdaadfilm wist weer volop indruk te maken. Een van de weinige gehoorde kritiekpunten was de acte de présence van Affleck zelf als hoofdpersonage Doug MacRay. Waar je zou verwachten dat hij zijn regiesucces verder zou uitbouwen, blijft hij het echter proberen als acteur, aangezien hij binnenkort te zien is in o.a. een nieuwe film van Terrence Malick. Een nieuwe regieklus is daarentegen nog onbekend, al wordt er gesuggereerd dat hij weer een project wil opstarten met zijn maatje Damon. Afflecks laatste succes als regisseur is sinds kort op Blu-Ray verkrijgbaar, inclusief een Extended Cut.

» Lees verder...

Reacties op The Town (17)


26-09-2010 19:30
Ben Affleck flikt het hem weer: na Gone Baby Gone alweer een uitstekende prent. Alles zat gewoon perfect in deze film, zeker een bezoekje aan de cinema waard.
02-10-2010 12:31
Is dit weer zo'n film waarin we een bende gangsters volgen en dan 1 ervan probleempjes heeft met z'n vrouw en vervolgens een melige scène word afgewisseld door een korte en saaie actie scène?
05-10-2010 20:14
Heb deze film gezien en ik kon echt niet zeggen dat hij iets bijbracht aan het genre.
Het verhaal is erg cliché en Ben Affleck kon me toch niet echt overtuigen. Jeremy Renner daarentegen vond ik beter dan in the hurt locker.

oh ja de FBI-agent. Was dat nu de fameuze Jon Hamm van Mad Men (sorry heb de reeks nog niet gezien maar wel veel van gehoord)?
22-10-2010 12:46
een goede film, goede spanning verveelt geen minuut en er passerd een hoop...
sommigen mensen hebben op alles kritiek, ook vond ik Ben best goed in deze rol.
een nr 1 zal het niet worden maar ach er zijn zoveel slechtere...
26-10-2010 23:33
didi schreef:
een goede film, goede spanning verveelt geen minuut en er passerd een hoop...
sommigen mensen hebben op alles kritiek, ook vond ik Ben best goed in deze rol.
een nr 1 zal het niet worden maar ach er zijn zoveel slechtere...

Ben (niet grappig bedoeld) ik niet met je eens. Zijn gezicht is behoorlijk emotieloos als je het mij vraagt. De film zat wel prima in elkaar dus als hij zijn volgende film alleen nog regisseert denk ik dat die nog beter zal zijn.
06-12-2010 12:25
Goede aktie/thriller, heb mezelf prima vermaakt. Jeremy Renner speelt dezelde personage als in Swat maar dat mag de pret niet drukken. Ben Affleck is volwassen geworden en speelt gewoon goed zijn rol.

Ik hoop meer van dit soort films van zijn hand te zien in de toekomst.
06-02-2011 23:58
Zeer goede film, film zit goed in elkaar van begin tot eind.
Zeer zeker de moeite waard.
Dikke 9 van mijn kant.
10-02-2011 11:29
Dit vond ik echt een Topfilm met een hoofdletter 'T'! Erg straks geregisseerd, realistisch gebracht, uitstekende muziek (alweer) van Harry Gregson-Williams. Prima acteurs, het enoge is dan weer inderdaad Ben Affleck... Niet dat ie het slecht doet, maar zie opmerking van Sjaak. Dat heb ik nu ook elke keer weer met hem helaas. Niet dat hij slecht acteert ofzo, maar er is iets met zijn gezicht
04-03-2011 23:34
Geen slechte film dit, al had ik wat meer actie verwacht.
Maar het scenario is wel prima, en ook de vertolkingen mogen er zijn.
Ik heb de extended versie gezien, ruim 30 minuten langer, en ook dat beviel me wel.
Ben Affleck heeft in het verleden een paar flops op zijn naam gezet, maar sinds 'Gone Baby Gone', waar hij alleen de regie doet, en met deze film heeft hij toch weer aan krediet gewonnen, ook als acteur in deze film.
05-05-2011 19:21
Super film!! Erg goed geacteerd. meer woorden heb ik er niet voor
01-12-2011 23:12
Net voor de eerste keer gekeken. Vond het zeker wel een goede film! er zat voldoende actie in. Vond zowel Ben Affleck als Jeremy Renner goed acteren! goed verhaal.
17-02-2012 00:06
Ieder zn eigen smaak.
Ciche ?Zijn de meeste films toch.
Altijd de goede en slechterikken.
Net als in de muziek alles is al een keer gedaan.
Voor mij een vd betere films van deze eeuw,het biedt immers entertainment en de films zijn al gemaakt.
De films die door de critici als topper beschouwd/bestempeld worden zijn vaak de slechtste films.
Om deze op te noemen wordt de website gelijk 1 GB groter,haha.

Ben Affleck zie ik ook niet als topacteur maar hij brengt het er niet
slecht vanaf in deze film.
Als je deze film dus ligt af te zeiken vind ik dat je 95 procent v alle laatste 10 jaar gemaakte films wel kunt afzeiken.
Alleen al het feit dat acteurkanonnen als Al Pacino en Robert De Niro
nu al films maken met mislukkelingen als 50 cent die nog niet eens fatsoenlijke muziek kon maken.
Vandaar de naam 50 cent maar alles heeft de waarde wat de gek er voor betaalt oftewel als genoeg mensen ervan menen te houden brengt dat geld op.

Maar genoeg gelul,houdt je van een redelijke actiethriller dan kijk deze film.
16-05-2012 14:34
Prachtig verhaal Mooie film, Mooie 9e waard.
16-10-2012 02:59
Ik was in eerste instantie niet zo'n fan van Ben Affleck. Hij had in mijn ogen in te veel flops en slechte films gespeeld maar aangezien ik overal las dat hij het als regisseur wel goed schijnt te doen besloot ik hem toch maar weer een kans te geven. En wat blijkt? Het heeft een flinke tijd geduurd maar Affleck is eindelijk volwassen geworden, en blijkt naast een sterke regisseur ook ontzettend gegroeid te zijn als acteur.

Ik ben het met Thomas Hermssen zijn recensie eens dat Affleck niet echt de right man for the job is om de hoofdrol op zich te nemen. Gewoon omdat hij daar niet het goede uiterlijk voor heeft, gelukkig speelt hij wel ontzettend goed dus kan ik hier wel nog overheen zien. Jeremy Renner heeft mij eigenlijk nog het meest verbaasd. Renner is een acteur die het nu vooral goed doet in actiefilms, en daar zie ik hem ook graag in verschijnen alleen blijkt er in hem ook een sterke acteur te zitten. Hij zet de harde crimineel Jem echt fantastisch neer. Eigenlijk doet iedereen het top die in deze film zit.

De reden dat ik deze film dan toch geen 10 geef is omdat hij op sommige punten misschien toch wat cliché en voorspelbaar was en ik het einde ook wel een beetje zag aankomen. Maar verder is dit gewoon echt een topper! En absoluut een aanrader, ook voor de mensen die niet zo'n Affleck fan zijn. Aan zijn knappe koppie kan hij zelf ook vrij weinig doen, en hij doet echt zwaar zijn best om zijn rol toch geloofwaardig neer te zetten, en hij speelt absoluut niet slecht dus Affleck haters moeten deze film misschien juist wel gaan zien. Hij heeft zich in mijn ogen nu toch eindelijk bewezen, beter laat dan nooit zeggen we dan maar....
30-12-2012 02:20
Het is altijd even wennen wanneer een acteur op de regisseurstoel zit, maar het levert vrijwel altijd puik werk op. Voorbeelden hiervan zijn zat te benoemen; George Clooney, Clint Eastwood, Sylvester Stallone en in dit geval Ben Affleck. Zijn status is mede door zijn voormalige relatie met Jennifer Lopez en de gigaflop Gigli gekelderd maar Affleck verdient voor deze film een pluim!
De film schiet uit de startblokken met een uiterst geweldadige bankroof, die als rode draad van de film fungeert. Alle relaties van de betrokken partijen worden goed uitgediept gaandeweg de film. Hierdoor blijft de film zijn interesse behouden. En met de FBI op de hielen blijft de spanning door de gehele film voelbaar. De climax die hierop uitmondt is het absolute hoogtepunt van de film (Heat...)
Hoewel het publiek Ben Affleck liever VOOR de camera ziet dan erachter, mag hij toch wat vaker de lens op zijn oog zetten. Als het misdaadfilms als The Town oplevert dan ben ik benieuwd wat meneer Affleck nog meer in zijn mars heeft wanneer hij een topbudget tot zijn beschikking krijgt.
19-06-2014 17:11
Top film!!!!
Ben Affleck had met Gone Baby Gone al bewezen dat hij talent had om een film te regisseren, maar het was maar nog af te wachten of zijn volgende film net zo goed zou worden en het resultaat mag er zeker zijn!
Naar mijn mening is zijn tweede film nog beter dat zijn eerste film en heeft hij wederom laten zien dat hij groot talent voor regisseren heeft.
Het verhaal is erg goed uitgewerkt en erg onderhoudend en bevat evenals sterke actiescénes als ijzingwekkende acteerprestaties van onder anderen Ben Affleck zelf en een geweldig spelende Jerremy Renner.
Een zeer goede film en zeker een om niet te vergeten.

8,0 / 10
19-09-2015 21:09
De cijfer is wat mij betreft te hoog; een gewone actiefilm, leuk om te zien, maar niet iets om te onthouden. Wel goeie acteurs, alleen Ben Affleck vind ik altijd zo monotoom, en een heerlijke Blake Lively;

6,5 sterren.