SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Cars 2

Cars 2 (2011)

Alternatieve titel: Cars 2 3D
FT rating (35 stemmen)
6.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Werk aan het vervolg op de Pixar-film Cars begon al in 2006, toen regisseur John Lasseter bezig was met de promotietour van de eerste film in Europa. Toen bedacht hij het verhaal, dat wederom Lightning McQueen en Mater volgt. In deze film reizen ze naar Japan en Europa voor hun eerste grote Grand Prix, maar zoals te verwachten valt lopen ze meteen tegen problemen aan. Niet alleen moet Mater de snelste auto ter wereld assisteren, maar daarnaast raakt hij betrokken bij een internationaal spionagecomplot, waardoor hij het moeilijk krijgt. Cars 2 is de eerste film voor Pixar om zeer slecht beoordeeld te worden door filmcritici. Op RottenTomatoes is het de eerste film die de status ‘rotten’ krijgt. Met een percentage van 33% gebaseerd op 141 recensies, valt de film bij critici dus vies tegen. Zo had Mary Pols in haar recensie voor TIME Magazine het volgende te zeggen: A Pixar movie is always lively, and this might be the studio's liveliest (and loudest) yet — but its leanest in terms of warmth and heart. The movie coasts on endless puns and visual gags.

Jaar:

2011

Duur:

106 minuten

Genre:

Animatie | Avontuur | Komedie | Familiefilm

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.3 op 98754 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 7 juli 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 15 november 2011

Nieuws:

Recensie Cars 2


Geschreven door Fabian Melchers

In de regel zijn vervolgdelen slechter dan hun voorgangers. Pixar kwam vorig jaar met een van de uitzonderingen. Het derde deel in de Toy Story-reeks werd een van de beste animatiefilms die de studio voortbracht. Helaas is het vervolg op Cars, toch al een van de mindere Pixarfilms, ronduit teleurstellend.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Cars 2


Geschreven door Bram

Op de succesvolle Toy Story films na wist Pixar bijna elk jaar te verrassen met een compleet nieuw en origineel Pixar avontuur. Een vervolg op het financieel uiterst succesvolle Cars (2006) kon echter niet uitblijven, aangezien de oneindige reeks aan merchandiseartikelen, van speelgoedautootjes tot pyjama's, een enorme melkkoe is gebleken. Regisseur John Lasseter greep de uitdaging aan en presenteerde de rode bolide Lightning McQueen wederom als het metalen gezicht van de tekenfilm, die simpelweg Cars 2 heet. Wie de Cars franchise wat beter kent (zoals mijn neefje Timo) valt waarschijnlijk op dat Cars 2 sterk lijkt op een verlengde versie van Takel's Sterke Verhalen. De animatiefilm verscheen afgelopen zomer in de (3D) bioscoop en werd opvallend matig ontvangen (RT = 38%), maar scoorde - mede vanwege de 3D heffing - alsnog een verdienstelijke $551 miljoen aan de wereldwijde Box Office. Met de introductie van de vele nieuwe figuurtjes is de merchandiseverkoop voor de komende jaren zeker gesteld. Ook de Blu-Ray, die onlangs in het schap belandde, zal tijdens de feestdagen in groten getale zijn weg naar de liefhebber vinden.

» Lees verder...

Reacties op Cars 2 (13)


23-06-2011 19:00
Op Rotten Tomatoes kreeg hij 44% aan GB. Maar eerst zien dan beoordelen
23-06-2011 19:11
Batman4 schreef:
Maar eerst zien dan beoordelen
Eindelijk
25-06-2011 13:23
Sha schreef:
Eindelijk
09-07-2011 12:40
Ronduit teleurstellend? Ik zelf vind deze beter dan "Cars". Een goed spionage verhaal waar ook Takel een grote rol bij speelt. Zeker leuk om te zien, misschien wel een van Pixar's beste Nu wachten op deel 3.

cijfer
9/10
05-08-2011 10:33
Vond hem beter als deel 1 (want die was echt saai, sorry)

Deze was wel beter. maar nog steeds niet voldoende genoeg vond ik
De animatie is natuurlijk prachtig Maar Mater (Takel in NL) wordt je snel beu en heeft nu juist de hoofdrol en verhaal voelde voor alsof het voor Direct-To-Dvd bedoeld was.

John Turturo was ook heel leuk als raceauto Fransceco

5/10
16-11-2011 21:51
Ronduit teleurstellend. Met kinderen thuis die deel 1 gezien hebben zul je deze ook moeten hebben maar verwacht niet hetzelfde effect. De kracht van deel 1 is bijna niet terug te vinden in deel 2.

De kracht van deel 1 waren:
- eenvoudige verhaallijn achter elkaar in tijd doorlopend
- ondersteunende 'nostalgische' muziek (en Sheryl Crow, maar die past gewoon)
- humor voor jong en oud
- rustmomenten met interactie (en mimiek) tussen de hoofdauto-spelers
- verhaallijn past en hoort bij auto's (race, weg asfalteren, zandrace tegen Doug, achteruitrijden met Takel, wielklemmen, tractor pesten, vliegen op de tanden tijdens het hard rijden)

Leg ik deel 2 hier tegen af:
- verhaallijn wisselt vaker heen en weer om snelheid te creëren, een paar flash-backs, niet meer de rust uit deel 1.
- Muziek is meer opzwepend, beslist niet nostalgisch
- Humor is meer gericht op ouderen, beetje sarcastisch (plassen van Takel) minder vrolijk en optimistisch.
- Er is nog wel interactie maar deze dient meer om conflicten te creëren en spanning op te voeren en niet om leuke momenten en een stukje rust te creëren voor de kleintjes (die moeten niet elke minuut op de punt van de stoel zitten).
- Grootste kritiek punt voor mij is wel dat in deze film dingen gebeuren die niets te maken hebben met auto's: Spioneren, schieten, explosies, camera werk etc.

Omdat het animatie werk goed is, nog 2 punten maar het is mijn mening dat men hier hun eigen succes niet begrepen heeft.

Ook als men had willen meegroeien met de generatie die "opgevoed" is met Cars 1, is men hier niet 2 maar 6 jaar doorgeschoten. Waarom het ongrijpbare en groene brandstof als verhaallijn en bijv. niet de iets zichtbaars als banden. Kinderen zijn de primaire doelgroep en tot een jaar of 8/10 willen ze dingen fysiek kunnen zien, had je meteen een link naar het niet wisselen van banden in film 1. Macht en geld zeggen kinderen nog niet zo veel, de verhaallijn kan door hun niet naverteld worden.

De spionage insteek heeft, zoals het hier met schieten en explosies is uitgevoerd, niets te maken met Cars.

2/10
22-11-2011 00:07
Ik heb hem pas geleden opnieuw bekeken en vindt toch dat ik mijn rating ga veranderen naar 6.5 (7 op deze site) het verhaal is nog steeds niet veel van bijzonders en Mater wordt wat irritant na anderhalf uur maar de actie is gaaf en de animatie blijft gewoon Top-notch
27-11-2011 21:50
Laat er geen twijfel over bestaan, net als de eerste film is deze ook prachtig, een lust voor het oog.
Je merkt ook dat er op 5 jaar, tussen de eerste film en deze, veel vooruitgang is geboekt op het gebied van HD, want deze beelden zijn nog veel scherper dan in de eerste film en bijgevolg nog mooier.
Ik heb ook aan deze prent veel plezier beleefd en ook het verhaal beviel me wel, alleen was het verhaal in de originele prent uit 2006 niet iets leuker, daarom voor deze film net niet de maximum score.
28-12-2011 18:01
De film moet miljoenen gekost hebben. Van dat budget hadden ze toch wel een betere scenarioschrijver kunnen inhuren. Flinterdun, nagenoeg humorloos verhaaltje dat in hooguit een uurtje geschreven lijkt te zijn. Waar Wally geen woorden nodig heeft om een mooi verhaal te vertellen heeft deze film eindeloze lappen tekst nodig om nog iets van een verhaallijn te suggereren. De hele film wordt er onophoudelijk gekwekt door alle personen zonder dat dat iets toevoegt. De inhoud bestaat uit een paar broodmagere Amerikaanse cliche’s van het type “Blijf-Jezelf” en “Vriendschap-die-op-de-proef-wordt-gesteld” en eindigt na een ellenlange zit in een onnozele plot.
Jammer, want de graphics zijn prachtig, daarvoor toch nog 2 sterren.
23-02-2012 20:21
De eerste rotten film van Pixar, maar om eerlijk te zijn heb ik al slechtere animatiefilms te zien. Mater wordt helaas wel wat vervelend soms, maar de parodie op Bondfilms is wel bij momenten geestig. En visueel (moet het nog gezegd) ziet het er verbluffend uit. Best te doen met verstand op nul, alleen zijn we van Pixar zoveel beter gewoon.
14-07-2013 12:09
Jammer dat mensen geen eigen mening hebben en een film slecht vind als film recensenten dat zeggen.

Ik vond Cars 2 zeker een leuke film, persoonlijk heb ik nier veel met de hele 'Cars' franchise maar ik vond de film zeker vermakelijk.
24-04-2014 18:04
Ik zou het zeer hebben gewaardeerd als Pixar een tweede deel had gemaakt op Finding Nemo of The Incredibles, maar juist moeten ze een tweede deel maken op de Pixar film waar ik het minst mee heb...
Ik heb Cars persoonlijk altijd gezien als de zwakste en minst interessante film van Pixar en daarom snap ik niet dat ze een vervolg hebben gemaakt?
Als ze tenminste kun best hadden gedaan om van het vervolg iets goeds te maken had ik het niet eens erg gevonden, maar dit tweede deel heeft me nog meer teleur gesteld dan het eerste deel!
De film volgt voor grote delen niet meer Bliksem McQueen, maar volgt zich nu op Takel waar ik me bijzonder aan ergerde.
Takel word door veel mensen gezien als een grappig en interessant personage, maar ik heb totaal niks met hem en daarom was het zo'n teleurstelling dat het voornamelijk om hem draaide.
Cars 2 kon me in het algeheel niet echt boeien en naar mijn mening hadden ze het beter bij alleen het eerste deel kunnen houden.

4,0 / 10
24-04-2014 18:05
Ik zou het zeer hebben gewaardeerd als Pixar een tweede deel had gemaakt van Finding Nemo of The Incredibles, maar juist moeten ze een tweede deel maken op de Pixar film waar ik het minst mee heb...
Ik heb Cars persoonlijk altijd gezien als de zwakste en minst interessante film van Pixar en daarom snap ik niet dat ze een vervolg hebben gemaakt?
Als ze tenminste kun best hadden gedaan om van het vervolg iets goeds te maken had ik het niet eens erg gevonden, maar dit tweede deel heeft me nog meer teleur gesteld dan het eerste deel!
De film volgt voor grote delen niet meer Bliksem McQueen, maar volgt zich nu op Mater waar ik me bijzonder aan ergerde.
Mater wordt door veel mensen gezien als een grappig en interessant personage, maar ik heb totaal niks met hem en daarom was het zo'n teleurstelling dat het voornamelijk om hem draaide.
Cars 2 kon me in het algeheel niet echt boeien en naar mijn mening hadden ze het beter bij alleen het eerste deel kunnen houden.

4,0 / 10