[UPDATE] Jay Mohr en Nikki Cox gaan scheiden
De actrice uit 'Las Vegas' zou tevens een gevaar zijn voor hun 5-jarig zoontje.
The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Alternatieve titel: The Hobbit Part 2, De Hobbit: de Woestenij van Smaug
FT rating (114 stemmen)
7.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

'The Hobbit: The Desolation of Smaug' pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in 'An Unexpected Journey'. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.

Regisseur:

Peter Jackson

Jaar:

2013

Duur:

161 minuten

Tagline:

Beyond darkness... beyond desolation... lies the greatest danger of all.

Genre:

Avontuur | Fantasy

Land:

Verenigde Staten | Nieuw-Zeeland

IMDB:

7.9 op 478066 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 11 december 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 15 april 2014

Nieuws:

Recensie The Hobbit: The Desolation of Smaug


Geschreven door Arjan Welles

Voor het magnum opus van J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings, dat bestaat uit drie kloeke delen en een eindeloze reeks appendices, zijn ruim vier keer zoveel bomen gekapt als voor het veel compactere The Hobbit. Alsof je een telefoonboek naast een tijdschrift legt. Het immense succes van Peter Jacksons verfilming van The Lord of the Rings leidde er toe dat er negen jaar na het verschijnen van The Return of the King onmogelijk kon worden volstaan met één enkele hobbitfilm. Toen Guillermo del Toro zich nog met de verfilming bezig hield kwam hij tot de conclusie dat het flinterdunne bronmateriaal rijker en gedetailleerder was dan je aanvankelijk zou denken en dat we eerder aan twee delen moesten denken. Toen Peter Jackson het stokje van zijn Mexicaans collega had overgenomen werden het er zelfs drie.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Hobbit: The Desolation of Smaug


Geschreven door Bram

Verleden week werd bekend dat het afsluitende deel in de Hobbit-trilogie een nieuwe titel heeft: The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Na Bilbo's eerste passen met de groep dwergen en vervolgens zijn ontmoeting met de draak Smaug, kunnen we ons dus opmaken voor een groots eindgevecht dat zo mogelijk de epische strijd in de eerdere LOTR-trilogie moet doen vervagen. Tot die tijd kunnen de fans zich vermaken met de eerste van de twee Blu-Ray uitgaven van het koppelstuk The Hobbit: The Desolation of Smaug.

» Lees verder...
Geschreven door Bram

Net als bij de andere Tolkien-films van regisseur Peter Jackson is er van The Hobbit: The Desolation of Smaug een 'Extended Edition' verschenen. De verlengde versie van het tweede deel in de Hobbit-trilogie heeft 25 minuten aan extra beeldmateriaal en dat brengt de totale speelduur op maar liefst drie uur en zes minuten. Via een simpele rekensom kan opgemaakt worden dat de uiteindelijke 'verlengde' trilogie zo'n negen uur duurt. Toch best knap voor een verfilming van een boek met 310 pagina's. Menigeen zal deze conclusie weinig kunnen schelen; het aanstaande The Battle of the Five Armies trekt namelijk al de volle aandacht.

» Lees verder...

Reacties op The Hobbit: The Desolation of Smaug (31)


12-07-2013 16:43
Ik kan niet wachten tot de film uit is!
het eerste deel was verbazingwekkend goed ik hoop alleen niet dat ze deel twee hebben afgerafeld om alleen een hoop geld van teleurgestelde fans binnen te krijgen.
Zou erg zonde zijn...
15-07-2013 17:31
Ik hoop echt heel erg dat deze film een beetje het 'trage gevoel' behoud, wat zo mooi was in "An Unexpected Journey". Daarwerd de sfeer erg goed neergezet omdat de film daar genoeg tijd voor had.

Lekker afwachten maar!
21-07-2013 14:24
Moviespecialist schreef:
Ik kan niet wachten tot de film uit is!
het eerste deel was verbazingwekkend goed ik hoop alleen niet dat ze deel twee hebben afgerafeld om alleen een hoop geld van teleurgestelde fans binnen te krijgen.
Zou erg zonde zijn...


Ik ben het met je eens.
De eerst hobbit film bracht wereldwijd 1 miljard dollar op.
Dus ze moeten niet zo'n houding krijgen Zoals: Het geld komt voor deze film toch wel binnen.
25-09-2013 19:54
duurt allemaal veelste lang.
Zeker ook met de trailer(s). 1 is er nog maar. Niet goed
25-09-2013 20:05
Rick124 schreef:
Zeker ook met de trailer(s). 1 is er nog maar. Niet goed


Hoezo? Ben je bang dat je niet genoeg van de film zal gezien hebben tegen dat je hem kan zien?
27-11-2013 17:58
Nog maar even en dan is het zover! Heb er veel zin in, ga naar de Hobbit Night in A'dam Arena. HFR/IMAX natuurlijk!

De meest interessante dingen van het boek komen in deze film. En het ziet ernaar uit dat er meer gebruik gemaakt is van het wijde kleuren spectrum dat de RED EPIC kan bieden. Donkerder, maar tegelijkertijd ook kleurrijker. En daarbij denk ik dat DOS een voordeel heeft op AUJ. Een aantal scènes zijn vrij laat verplaats naar deze film en ik denk dat ze er daarom ook al wat werk aan hadden besteed. Niet te vergeten dat de film ook wat korter is en zo hoop ik ook beter in elkaar gezet qua tempo. Denk ook dat ze beter om hebben kunnen gaan met de 5K/HFR, ze hebben het nu inmiddels al een keer gedaan.

Ik denk dat ik het meeste uitkijk naar (natuurlijk) Smaug, de barrels en wat er in Dol Guldur gebeurd. Want dat stond nergens echt goed uitgelegd
04-12-2013 14:52
Steve-O schreef:
Nog maar even en dan is het zover! Heb er veel zin in, ga naar de Hobbit Night in A'dam Arena. HFR/IMAX natuurlijk!


Ik ga ook naar de Hobbit Night, in Amersfoort, waar er jammer genoeg geen HFR/IMAX is. Hij is wel laat afgelopen, drie uur 's nachts volgens mij. Maar dat heb ik er wel voor over.
11-12-2013 23:02
Supermooie film! Het begin is een beetje een inzak momentje, maar later komt de film pas echt weer op gang. Mede dankzij de , die ik geweldig vond! Natuurlijk zijn er redelijk wat veranderingen vergeleken met het boek, maar ik had daar echt geen last van. De finale van de film was dan ook echt een mooie verrassing.

De scene's van Smaug vond ik echt de mooiste in de film! Al zag Smaug er toch net iets anders uit dan ik had verwacht. .

De locaties in de film kwamen naar mijn idee wel iets te snel achter elkaar. En de introducties van sommige personages daarom ook. . Maar locaties zoals Laketown, Mirkwood, Dol Guldur en Erebor zijn gewoon geweldig gemaakt! Er zaten wel wat scene's in de trailer die ik echter niet voorbij heb zien komen. Wat dus waarschijnlijk allemaal te zien is in een extended edition.

Ook de cast doet het in dit deel weer geweldig! Luke Evans als Bard en Evangeline Lilly als Tauriel zijn ook geweldige toevoegingen gebleken. Het einde van deze film laat me wel balen dat ik NOG een jaar moet wachten op het volgende deel. Maar eerst ga ik DOS nog wel een paar keer in de bios bekijken.
12-12-2013 07:34
Deel één was in mijn ogen nog steeds een prima blockbuster, maar eigenlijk is het pas in deel twee dat Peter Jackson - ook deze keer weer te zien in een cameo - alles echt in gang zet. De stukken staan op het bord en nu mag er dus volop gespeeld worden.

Het verhaal is een groot spektakelstuk zoals we van Midden-Aarde verwachten. Deze keer krijgen Bilbo en de dwergen o.a. te maken met spinnen, elfen (waaronder Tauriel, een personage dat enkel in de films bestaat maar zeker een geslaagde toevoeging is) en een nieuwe lading moordzuchtige orks. Doorheen dat alles blijft Martin Freeman bewijzen dat hij dé perfecte acteur blijft om Bilbo te spelen. Over de cast gesproken: ook leuk om Stephen Fry te zien opduiken.

Maar dat mag dan allemaal leuk zijn, uiteindelijk kom je toch maar voor één reden: Smaug. De draak met de stem van Cumberbatch is een gigantisch en angstaanjagend filmmonster dat zorgt voor de geweldige finale waar we allemaal op zaten te wachten. En . Anyway, over een jaar zitten we allemaal terug in de bioscopen om het eindstuk te zien. Als dat net zo goed is, hebben we een geslaagde trilogie.
15-12-2013 11:25
Gisterenavond nog in bios gezien en wat is deel 2 toch mooi in elkaar gezet. Naar myn mening vele malen beter dan deel 1.

Vol met actie en mooie special effect, vooral de soundtrack is heel erg mooi en de locatie dat alles opgenomen is komt in deel twee meer naar boven en het totale plaatje klopte wel. Deel 1 was echt vermoeiend and too much talking. Deel 2 heeft voor my veel goed gemaakt en krijgt daarom een dikke 9 van me
15-12-2013 20:23
Heerlijke film, geen moment verveeld!
Vond de stem van cumberbatch heel goed passen bij smaug.
Was leuk om naar Smaug te luisteren.
Vond trouwens
15-12-2013 20:29
The Hobbit I vond ik erg gaaf, omdat veel goede herinneringen naar boven kwamen door LotR. Ook was ik erg onder de indruk van de kwaliteit en visuele effecten. Het verhaal vond ik aardig en langzaam. Desondanks gaf ik het een hoog cijfer, omdat de film mij toch raakte.

The Desolution of Smaug kon mij niet hetzelfde gevoel geven. Dat was al hoorbaar aan de muziek. In alle LotR-films en het eerste deel was er een duidelijke rode draad in de muziek. Dat miste ik bij deze film.

De film start met een saaie proloog, maar geeft wel informatie over het doel van de reis naar De Eenzame Berg. Daarna was er genoeg te beleven qua actie en spektakel. De Elfen (Legolas) lieten weer aardige skills zien. De scene met de tonnen vond ik visueel een genot om naar te kijken.

Helaas waren er ook weer veel onnodige scenes die waren opgerekt. Dan merk je dat de film in minder delen had gemoeten. Was het een eigen keuze van Jackson of zag er Warner Bros er opnieuw een goudhaantje in?

Bilbo maakt een duidelijke ontwikkeling mee, mede door de ring.
De rest van de ontwikkelingen vind ik vaag:
- De vriendschap tussen Thorin en Bilbo is plots weer verstompt en terug bij af. (Dat iemand terecht opmerkte in een buitenlandse recensie). (In eerste deel belangrijkste invalshoek).
- Ook de personages Azog en Turiel (de vrouwelijke elf) vond ik erg zwak overkomen. Waar Azog in deel 1 een belangrijke rol speelde, wordt hij opeens naar de achtergrond gegooid. Turiel is een extra verzonnen personage die iets ''voelt'' voor een dwerg en een extra dimensie moet geven aan het verhaal.
- Enkele dwergen halen de berg niet. En het leukste is: ik mis ze niet eens. Niet zoals Pepin en Merry die uit elkaar worden gehaald, of Aragorn en Eowyn. Dat heeft meer diepgang -->LotR.
- Beorn de beer was cool, maar te kort, net zoals Bard de Meerman (tot welke verhouding staat hij nou? Wordt later wel iets duidelijker)


Het moment van de film vond ik toch wel Smaug vs Bilbo. Geweldig! Die draak vond ik echt super, maar ook supertof. Ik zat toen pas echt op het puntje van mijn stoel. De Gollem-scene met Bilbo was geweldig, maar duurde iets te lang. Dit was huiverend...die draak...die stem.

De visuele effecten waren verbluffend. Dat is al een reden om naar de bioscoop te gaan voor deze film.
Voor de rest heb ik het probleem dat LotR mijn standaard is. Dat kan de Hobbit nooit halen, omdat het verhaal erg oppervlakkig is en weinig diepgang biedt met verschillende thema's. Daarom ben ik wel blij dat er in de Hobbit veel wordt verwezen naar de LotR. Daardoor krijgt het verhaal opnieuw meer diepgang --> scene Gandalf Necromancer.

Wat voor cijfer geef ik? 7 uit 10. Het gevoel was er niet. Hopelijk valt alles voor mij op zijn plek bij het laatste deel.
18-12-2013 04:21
Spoiler-alert!!!
SPOILER-ALERT!!!'

Gezien en tegenvaller!!
Iedereen is ongelooflijk positief en natuurlijk is het een vermakelijke goede film(geef gewoon een 7) maar geen topper.
Legolas valt al tegen. Totaal niet symphathiek en zijn kop lijkt uit een computer gekomen.
Opnieuw weer een reeks gebeurtenissen zonder slachtoffers.
Iedereen praat vol lof over de scene met die tonnen en ik vond t ook leuk maar er is geen spanning.
Geen slachtoffers en dat verwachtte ik al.

Smaug is aan op het begin top(stem zeker) maar op een gegeven moment lult die maar. Blaffen maar niet bijten zoals Keitel ooit zei in Reservoir Dogs. En als die dan tot actie overgaat weer geen slachtoffer. Ong 6x springen ze op tijd weg voor het vuur.

Gandolf en Legolas hun scenes hebben geen spanning want ze overleven toch(beide betrokken bij een cliffhanger zonder spanning)
Alleen Orks gaan er simpel aan. Zelfs die spinnen lullen net als Smaug. We eten ze bla bla maar gebeurd niks.

Special effects soms ook opvallend aanwezig en Smaug gaat t dorp aanvallen maar who cares. Maak ze lekker af. Zitten amper karakters die mij boeien dus cliffhanger ook niet echt.

Voor de rest vermaak ik me heus wel en genier ij van Gandolf, begin van Sauron en ook van Smaug maar het is te kindvriendelijk allemaal. Ik ben vermaakt maar niet onder de indruk.
19-12-2013 10:05
Eerste keer kennisgemaakt met 3D HFR...
Ik weet niet wie van de 2 ervoor zorgde... 3D of HFR, of misschien beiden.
Maar de film voelde dus echter dan ooit.

Het verhaal is rustiger dan het 1e deel, wat ik langs een kant beter vond. Deel 1 sprong van de ene hinderlaag in de ander. En in dit 2e deel is er meer tijd vrijgemaakt voor een beetje rust, vertellen en personageontwikkeling.

Het beste personage was toch de draak Smaug die echt schitterend in beeld was gebracht. zeker met de 3D HFR, moesten draken bestaan, ze zagen er zo uit.
De detailering , het lijf, de brul, de verplaatsing maken hem zo uitgewerkt en legendarisch.

Ook de komische momentjes zijn werkelijk schitterend als de dikste dwerg op Killing Spree gaat of Bilbo een rustige conversatie aangaat met een zeker Smaug.

Samengevat, een zeer leuk en schitterend deel met de toevoeging van Smaug. Ben benieuw hoelang deel 3 nog zal duren... omdat ze het einde van deel 2 misschien ook konden gebruiken voor deel3.
21-12-2013 03:52
Teleurstellende film! Van begin tot eind abstracte nutteloze dialogen, matige acteerprestaties, traag tempo en de sfeer van de LOTR laat staan van in de hobbit wordt niet geëvenaard. De draak Smaug is wel goed vertolkt en een meerwaarde, zeker aangezien gollum niet aanwezig is in deze film.
Maw, was best blij toen de film gedaan was.
27-12-2013 13:10
Ook iemand die zich heeft kapot geërgerd aan die GoPro beelden tijdens die tonnenscène? Verder was de film iets beter dan z'n saaie voorganger. Niet dat de vaart er meer inzit maar er gebeurt gewoon veel meer en de actie is amusant om te zien. We krijgen ook nieuwe locaties en dorpen te zien, wat uitbleef in deel 1. En uiteraard het hoogtepunt waar we al een tijdje op zaten te wachten is Smaug. Visueel ziet het beest er niet alleen goed uit het is een sterk staaltje Hollywood kunst. Indrukwekkend en entertainend. Iets minder entertainend zijn de verschikkelijke dialogen die dan ook nog eens op de koop toe door bijna de ganse cast worden uitgesproken alsof ze een toespraak geven. Was waarschijnlijk een onderling wedstrijdje, wie z'n tekst zo episch mogelijk kan uitspreken wint.
28-12-2013 12:43
Banned schreef:
Ook iemand die zich heeft kapot geërgerd aan die GoPro beelden tijdens die tonnenscène?


Ja, eigenlijk wel. Ofja, niet kapot lopen ergeren, maar ik was hierdoor even uit de film. Dat waren beelden die voor mij niet zo nodig waren, maar ach.. Om te genieten moet je daar even niet te veel bij nadenken. Daarna zat ik er weer in.
28-12-2013 13:02
MArnoldi schreef:

Bilbo maakt een duidelijke ontwikkeling mee, mede door de ring.
De rest van de ontwikkelingen vind ik vaag:
- De vriendschap tussen Thorin en Bilbo is plots weer verstompt en terug bij af. (Dat iemand terecht opmerkte in een buitenlandse recensie). (In eerste deel belangrijkste invalshoek).
- Ook de personages Azog en Turiel (de vrouwelijke elf) vond ik erg zwak overkomen. Waar Azog in deel 1 een belangrijke rol speelde, wordt hij opeens naar de achtergrond gegooid. Turiel is een extra verzonnen personage die iets ''voelt'' voor een dwerg en een extra dimensie moet geven aan het verhaal.


De vriendschap tussen Thorin en Bilbo was weer een beetje beschadigd doordat Thorin dronken is van de schat en de Arkenstone. (Wat in het proloog van het eerste deel goed wordt uitgelegd dat Thorin vader en grootvader daaraan bezweekte)
- Turiel is vooral verzonnen om meer vrouw in het verhaal te stoppen, zodat vrouwen ook meer kunnen genieten van de film.

MArnoldi schreef:

Wat voor cijfer geef ik? 7 uit 10. Het gevoel was er niet. Hopelijk valt alles voor mij op zijn plek bij het laatste deel.

Als het gevoel er niet was vind ik 7 nog best wel hoog voor een film. Tuurlijk is het wel gewoon jou mening :-)
Persoonlijk vond ik het gevoel juist meer dan dat er bij het eerste deel was. (Haast hetzelfde gevoel wat ik bij de Lord of the Rings film kreeg)
28-12-2013 13:09
LuCos schreef:
Ja, eigenlijk wel. Ofja, niet kapot lopen ergeren, maar ik was hierdoor even uit de film. Dat waren beelden die voor mij niet zo nodig waren, maar ach.. Om te genieten moet je daar even niet te veel bij nadenken. Daarna zat ik er weer in.


Had ik ook. Maar was er nou niemand in die hele productie die tegen Jackson wou zeggen: "Haal dat er aub uit!?"
28-12-2013 14:28
Banned schreef:
Maar was er nou niemand in die hele productie die tegen Jackson wou zeggen: "Haal dat er aub uit!?"


Daar moet je maar net de ballen voor hebben
30-12-2013 00:17
Bij de eerste film vond ik het HFR en de 3D best goed maar bij deze film raadt ik het echt aan.

Ik heb de film gezien in normaal 24 beelden per seconde en in HFR en ik moet zeggen dat het HFR de 3D veel sterker maakt en de film veel beter bewegingen geeft (vanwege de beelden natuurlijk) maar het maakt alles zo enorm sherp dat je echt alle kleine details kunt zien en de film nog mooier laat lijken. Dat was even mijn zegje.
31-12-2013 07:52
Ik heb deze afgelopen zondag gezien. Ik heb er ontzettend van genoten!
Alles wat in AUJ goed was, was hier beter. (behalve het terugkerende theme)

De actie, de VFX, de personages, acteerprestaties, verhaal, locaties, SMAUG!

Iedereen die heeft genoten van AUJ zal hier ZEKER van genieten. Ik heb met open mond in de cinema gezeten, wat een thrill!

9,5/10
01-01-2014 13:32
Vond hem best leuk. Indrukwekkende effects weer, de aankleding is fenomenaal en Smaug ziet er fantastisch uit. Ook het uitstapje van Gandalf is een welkome toevoeging. De tonnenscene vond ik erg grappig en een van de hoogtepunten van de film.

Maar. Hoewel Smaug fantastisch is uitgewerkt duurt het maar en duurt het maar. Het wordt erg ongeloofwaardig als zo'n enorm beest . Hij kan de dwergen ruiken als ze nog buiten staan, maar niet als ze onder hem doorlopen. Ook dat continue geklets van dat beest (hoewel met fantastische stem) vind ik niet erg bloeddorstig overkomen. Al met al was dat stuk dus niet bepaald spannend, hoewel ik Smaug zelf wel fantastisch geanimeerd vond.

Wat mij betreft hadden ze het bij twee films gelaten, of bij drie van anderhalf uur. Ik vraag me af wat er nog in de extended versie erbij wordt gesleept :-)

Desalniettemin ben ik te zeer een LOTR fan om een slechte score te geven. Het zag er weer geweldig uit en het was hoewel te lang ook best vermakelijk.

7/10
01-01-2014 23:14
Frietgezicht schreef:

Blaffen maar niet bijten zoals Keitel ooit zei in Reservoir Dogs.


Het was toch echt Michael Madsen die dat zei in Reservoir Dogs, wel TEGEN Harvey Keitel

Ik vond de film vermakelijk en zeker beter als het eerste deel, maar het blijft vaak toch nog uitgerekt en uitgesmeerd aanvoelen. Sommige gedeeltes van de film duren gewoon te lang terwijl ze te weinig toevoegen aan het verhaal. Er worden zoveel personages geïntroduceerd dat de balans nog steeds zoek is en ik nog steeds al die dwergen niet uit elkaar kan houden en niet weet hoe ze er nou allemaal uitzien, laat staan hoe ze heten.

Het avontuur was echter al een stuk vermakelijker, en deze scènes komen zeker lekker uit de verf en brengen de vaart weer erin. Met name het personage Thauriel vond ik een prettige toevoeging, alhoewel het mij ook niet stoorde dat Legolas erin zat. Maar Martin Freeman steelt voor mij toch de show, ik vind hem de meest vermakelijke Hobbit van de verfilmde Tolkien boeken.

Daarbij zit er zeker CGI in deze film die goed is, Smaug vond ik prachtig gemaakt, maar net als in de vorige schrik ik bij sommige scènes hoe slecht de CGI is. De scène met de tonnen, en dan met name als Legolas over de dwergenkoppen springt, ziet er uit als een computerspel, voor dat budget moet het beter maar kan het ook beter.

Al met al voor mij een 7/10, omdat de nostalgie van LotR ook zijn werk doet, maar dat niveau haalt deze tweede ook bij lange na niet.
07-01-2014 13:32
Gisteren eindelijk deze film in IMAX gezien. Wat een spektakel! En voornamelijk daardoor ben ik opnieuw weggeblazen. De cast is wederom fantastisch, ook leuk om Legolas weer terug te zien die zo ontzettend badass is! En Bard en Tauriel zijn ook leuke nieuwe toevoegingen aan de cast. Maar er is er één die wat mij betreft helemaal de show wist te stelen en dat was opnieuw Benedict Cumberbatch als Smaug. Het maakt niet uit, of hij nou fysiek aanwezig is in een film of dat hij het alleen met zijn stem moet doen hij blijft een waanzinnig goede acteur! Hij weet van Smaug zo een ontzettend dreigend personage te maken, en daarbij zag Smaug er ook fantastisch uit! Ik zat echt met mijn mond open te kijken! Waanzinnig!

Dit tweede deel biedt nog meer spektakel dan het eerste deel, en vooral in 3D is dat echt fantastisch. Helaas is de CGI ook duidelijk zichtbaar af en toe, maar dat heeft er bij mij niet voor gezorgd dat ik minder genoten heb. Hetgeen wat daar wel voor gezorgd heeft is de High Frame Rate. Dit is de eerste keer dat ik die HFR ervaren heb, en ook mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de 'gewone' versie. Ik had de hele tijd het idee alsof ik naar een toneelstuk aan het kijken was. En helaas moet ik dat voor nu ook laten meetellen in mijn uiteindelijke score. En wat ik tot slot ook een minpunt vond was dat helaas ook de spanning een beetje ontbrak. Nogmaals er zat genoeg spektakel in waardoor ik me niet hoefde te vervelen, maar ik zat alleen op het puntje van mijn stoel tijdens het gedeelte met Smaug. En dat was op het einde. En ook daar verdween de spanning uiteindelijk weer omdat Het eind vond ik dan wel weer goed alleen

En daarbij en dit is geen spoiler, weet je dat Bilbo, Gandalf en Legolas niets overkomt want die zitten in Lord Of The Rings. En ook dat zorgt ervoor dat de spanning ontbreekt.

Kortom, een film met heel veel spektakel, opnieuw prachtige beelden (die misschien nog mooier waren geweest als ik niet de HFR gezien had), toffe actiescenes,Smaug en zijn wat mij betreft de pluspunten. En het ontbreken van de bloedstollend spannende momenten, en de HFR zijn de dingen die ik wat minder vond. Maar toch vind ik het nog steeds een geweldige film, die zeker niet verveeld!
07-01-2014 13:44
Ik moet juist eerlijk opmerken dat ik de HFR niet heb opgemerkt dus dat het mij ook niet uit de film heeft gehaald.
09-01-2014 12:42
Na een bijna 3 uur lange introductie genaamd An Unexpected Journey komt het verhaal nu echt op gang. Het tweede deel in dit rot nu toe heerlijke driegangenmenu neemt je wederom mee naar Middle-Earth. Door dit verhaal in een trilogie te veranderen laat Jackson het verhaal ademen, geeft ons tijd om een band te bouwen met de personages, en om alles met alle tijd uit te laten spelen, zonder gehaast te zijn. Het acteerwerk is wederom top, de muziek is weer prachtig en de aanpassingen die aan het verhaal zijn gebracht werken goed! Als je een accurate verfilming van het boek wil zien, kun je deze echter beter ontwijken. Wil je meer Middle-Earth zien, dan is deze film geschikt voor jou! Het derde deel kan niet snel genoeg komen!!
15-01-2014 06:30
Smaug de draak was gewoonweg epic!
19-04-2014 17:27
De euforie van het weerzien met middel earth, zoals in AUJ, is wat wegge-ebt en dus komt de iets kritischere ik naar boven. Pluspunten aan de film? Een sterke cast met een heerlijke freeman en een leuk weerzien met Bloom. De iets grimmigere sfeer die toch meer moet denken aan de originele trilogie. De effects zijn ook van een mooi niveau buiten een moment waarin een aanval tussen goed en kwaad wat fake overkomt. Smaug is indrukwekkend en samen met de vieze spinnen en de orcs brengen zij toch duistere dreiging. De locaties zijn magnifiek en de actiescenes zijn even indrukwekkend. Toch ook enkele minpunten: Gandalf heeft weinig te doen in deze film en zijn doel voor het vervolg blijft me nog vaag (heb het boek niet gelezen), tussen de actiescenes valt de film ietz te vaak stil. En er worden naar mijn gevoel teveel dingen opgezet naar deel 3 waardoor je soms naar een lege doos zit te kijken omdat je weet dat dit allemaal maar tot zijn recht zal komen in TABA.

kort: een waardig vervolg op AUJ, en het nostalgische gevoel weggelaten van deel 1, is dit toch weer een niveau dat gerust kan wedijveren met de originele trilogie. De finale belooft weer bijzonder sterk te worden

9/10
19-04-2014 19:59
Puik vervolg op de eerste film.
Prachtige beelden alweer zoals we dat van Peter Jackson wel gewend zijn.
Het verhaal is ook weer prima en vertolkingen uitstekend.
Ondanks zijn lengte, toch alweer meer dan 2,5 uur, blijft de film boeiend van begin tot einde.
En ja, het einde nodigt natuurlijk alweer uit tot het kijken en vooral uitkijken naar de 3de film van deze trilogie.
24-04-2014 17:52
The Hobbit : The Desolation of Smaug is weer een totaal andere film dan An Unexpected Journey, maar heeft zeker indruk op me gemaakt!
De film oogt erg mooi en het is Peter Jackson goed gelukt om een extra verhaallijn toe te voegen naast dat van Bilbo en de 12 dwergen.
Waar ik me wel Sims aan ergerde is dat de dwergen er amper zonder kleerscheuren er van af kwamen en dat ze het allemaal hebben overleefd, maar ik snap dat ze dat hebben gedaan, want anders hadden ze zich niet aan het orginele verhaal van The Hobbit gehouden.
Op sommige momenten vond ik alleen dat de film wat langzaam ging betreft het verhaal zelf, maar dat hoort er nou eenmaal bij als je een trilogie wilt maken van een boek van 250 bladzijdes.
Ik kijk zeker uit naar het volgende deel!

7,5 / 10