Fraaie fan-made posters 'Batman v Superman: Dawn of Justice'
De fans photoshoppen wat af en komen met mooie resultaten.
Sin City: A Dame to Kill For

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Alternatieve titel: Sin City 2, Frank Millers Sin City: A Dame to Kill For
FT rating (11 stemmen)
6

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Ava Lord heeft haar man Dwight verraden, een punt achter hun relatie gezet en hem verlaten voor een rijkere man. Jaren later keert ze naar hem terug en beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en vraagt hem te helpen. Wanneer Ava Dwight echter op laat draaien voor de moord op haar man, probeert Dwight samen met Marv zijn naam te zuiveren.

Jaar:

2014

Duur:

102 minuten

Genre:

Actie | Misdaad | Thriller

Land:

Amerika

IMDB:

6.8 op 37831 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 28 augustus 2014

Nieuws:

Recensie Sin City: A Dame to Kill For


Geschreven door Jelle Fastenau

Soms loopt het in de filmwereld niet helemaal zoals gepland. De stijlvolle en ultragewelddadige verfilming van Frank Millers graphic novel Sin City bleek anno 2005 een schot in de roos. Logischerwijs bleven de speculaties rondom een mogelijk vervolg dan ook niet lang uit, maar mede dankzij een reeks obstakels in de preproductie liep de onderneming een fikse vertraging op. Uiteindelijk heeft het project een dikke negen jaar op zich laten wachten, met enkel het belabberde, door Miller zelf geregisseerde aftreksel The Spirit om de honger van de fans te stillen. Zo langzamerhand lijkt de populariteit rondom de donkere avonturen in de misdadige stad dan ook te zijn weggeëbd en kun je je afvragen of dit vervolg niet komt als mosterd na de maaltijd. A Dame to Kill For blijkt het lange wachten inderdaad niet waard te zijn geweest.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Featured: Sin City: A Dame to Kill For


Geschreven door Jim

Synopsis


Frank Miller en Robert Rodriguez slaan wederom de handen ineen voor het vervolg op de graphic novel verfilming Sin City. In dit deel verweeft Miller zijn klassieke verhalen met nieuwe. Bekende koelbloedige personages als Nancy, Dwight en Marv keren terug en kruizen paden met de meest beruchte bewoners van de stad. A Dame to Kill For vertelt vier verhalen, waarvan er drie een prequel vormen op Sin City (2005) en één als vervolg dient.

» Lees verder...

Reacties op Sin City: A Dame to Kill For (3)


27-08-2014 19:20
Het duurde maar liefst negen jaar, maar nu draait Sin City: A Dame To Kill For dan eindelijk in de bioscoop!
Persoonlijk ben ik groot fan van het eerste deel en verheugde ik me erg op het vervolg dat jammer genoeg enige vertraging opliep, maar er nu na lang wachten dan eindelijk is!
Net zoals in het eerste deel volg je drie verschillende verhalen en keren er heel wat personages van de voorgaande film terug, die uiteindelijk allemaal verbanden met elkaar hebben en allemaal met elkaar in verbinding staan.
Hoewel twee van de drie verhalen erg bij me in de smaak vielen kon het hoofdverhaal me niet geheel boeien en stelde me wel een beetje teleur, maar ondanks dat is dit tweede deel een erg vermakelijk vervolg en bovendien prachtig om naar te kijken!
Joseph Gorden-Levitt en Christopher Meloni waren veruit de beste acteurs van de film en waren naar mijn mening de meest intrigerende personages van de film, hoewel Mickey Rourke natuurlijk geheel de show steelt met zijn welbekende personage Marv.
Het eerste deel is een veel betere film als deze opvolger en dat komt grotendeels omdat op emotioneel vlak de film niet echt diepgaand is en sommige wendingen in het verhaal niet echt nut leken te hebben en niks hadden te betekenen voor de vorderingen van het verhaal
Al bij al een vermakelijke opvolger van de alweer negen jaar oude Sin City.

7.0 / 10
28-08-2014 19:26
Deel 1 vond ik nog wel te doen
Maar deel 2, o o o ooooo wat een slechte film. Zo slaapverwekkend en saaaaaaaai. Ik heb me totaal niet vermaakt. Mensen begonnen weg te lopen na 30 min ofzo.

Echt een tijdverdoening. Deel 1 is vergeleken met deze veel beter (ook al ben ik niet zo'n grote fan van Sin City).

Ik wou een 1 geven, maar toch ga ik voor een 3/10.
28-09-2014 11:48
In 2005 bereikte Sin City de zalen: het leek pulp van het ergste soort vol schaarsgeklede deernes en overdreven geweld, maar de unieke visuele stijl die het bronmateriaal haast letterlijk tot leven bracht, verhief de film tot een esthetische orgie. Er werd al snel gepraat over een sequel, maar die kwam er maar niet en niet, tot nu dus, want negen jaar later worden we opnieuw uitgenodigd in Basin City voor meer van hetzelfde.

Wie deel één al niks vond, doet er best aan zich te onthouden, want de opvolger slaagt dezelfde weg in met nu enkele nieuwe verhalen. Zo is er Eva Green als de 'dame' uit de titel die Dwight (nu gespeeld door Josh Brolin) nodig heeft, een jonge pokeraar (Joseph Gordon-Levitt) die het opneemt tegen machtige mannen en ook Jessica Alba komt terug, maar haar Nancy is nu op zoek naar wraak voor de dood van Hartigan (Bruce Willis). Het verhaal van Dwight (met ook de gevaarlijke bende van Gail uit het eerste deel) lijkt de meeste aandacht te krijgen en zeker de verschijning van Eva Green (die sporadisch kleren aanheeft maar niet té veel) gaat niet onopgemerkt voorbij. Maar in tegenstelling tot iemand als Alba (die nu niet direct haar eigen voice-over nodig had), is Green wel een prima actrice die haar personage goed neerzet. En laten we ook Mickey Rourke niet vergeten, wiens Marv nog steeds rondloopt en gezichten breekt om de verveling en het onrecht tegen te gaan.

Ach, de kritieken zijn iets minder positief deze keer en toegegeven, het frisse is er wat van af en daar kan zelfs de (wel geslaagde) omzetting naar 3D niet zo veel aan veranderen. De verhaaltjes zelf lijken ook net iets meer tweede keus na wat we in het eerste deel voorgeschoteld kregen, maar dat betekent niet dat het tweede bezoekje aan deze stad van de zonde verveelt. Wat deel één zo goed maakte, is terug aanwezig en ik heb me alvast kunnen vermaken met deze barokke pulpfilm. Voor de liefhebbers.