SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Alternatieve titel: Twilight 4
FT rating (56 stemmen)
5

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In Breaking Dawn gaan Bella en Edward na de bruiloft op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

Regisseur:

Bill Condon

Jaar:

2011

Duur:

117 minuten

Tagline:

Forever is only the beginning

Genre:

Avontuur | Drama | Fantasy | Romantiek

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

4.9 op 181207 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 17 november 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 6 maart 2012

Nieuws:

Recensie The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1


Geschreven door Michelle Iwema

Eindelijk is het zover voor de Twilight-fans. Het laatste boek van Stephanie Meyer over het wel en wee tussen vampiers, sterfelijken en weerwolven is verfilmd. Althans, voor de helft, want het laatste deel moet natuurlijk compleet worden uitgemolken door het la Harry Potter in tween te hakken. In The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part One komen de fans echter wel aan hun trekken aangezien Bella en Edward niet alleen in het huwelijksbootje stappen, maar ook seks hebben. Met alle gevolgen van dien.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (15)


22-08-2010 13:38
kan niet wachten tot november 2011. Kristen Stewart is de beste actrice ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11-12-2010 14:23
ingrid0402100 schreef:
kan niet wachten tot november 2011. Kristen Stewart is de beste actrice ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


o nee echt niet, ze kan totaal niet acteren en als ze het eens een beetje beter doet verpest ze het door haar mond open te doen, letterlijk en figuurlijk!
maar ik ben het er wel mee eens dat ik niet kan wachten
17-03-2011 09:20
Ik kan niet wachten!
04-05-2011 00:12
Hehe ik ga vrijwel zeker naar de film, ben alleen wel benieuwd of dit eerste deel ook boek 2 meepakt van bella kan iemand me daar meer over vertellen ?
10-11-2011 11:02
Jezus man ik ging naar de Sneak... wat krijg ik ... breaking dawn Part 1... Ik kan maar n ding zeggen het gaat gewoon verder zoals alle andere twilight films. Alleen wordt het allemaal echt hilarisch wanneer ze een baby krijgt. En eindelijk gebeurt er iets in de reeks daarom een 2. Het wordt een ware melodrama soap. De fans zullen smullen maar ik heb het wel achteraf terug uitgekotst.
18-11-2011 00:20
Het is niet gay. Probeer True Blood maar eens, dan krijg je echt problemen.
18-11-2011 09:23
Spider-fan schreef:
Het is niet gay. Probeer True Blood maar eens, dan krijg je echt problemen.


True Blood is geweldig.!
21-11-2011 17:20
Stop aub met die negatieve zever van Twilight - -'
en zeker de zever da je geen man zijt als je er naar ga kijke - -'
Ik ben een man en ik ben gaan kyke. en ik heb er zeker geen spyt van!
Ok, de twilight serie is niet echt wow en geweldadig (maar geef toe de wolven zijn echt wel 'wow!')
Maar ik ben na de vorige drie te gaan zien,ook naar deze vierde gaan kyke. Ik kon er een vriendin mee plezier doen om mee te gaan en zeer slecht vind ik de films niet. Het is gewoon een romantisch filmpje met mythische wezens,wat ik dus zeker niet erg vind.

Maar over de film
Ik vind dit toch bijna de beste van de tot-nu-toe-uitgekome films. Deze film brengt verandering in de serie:het langverwachte huwelijk.
Het huwelijk vond ik supermooi. Maar het gevaar bij Twilight is dat sommige meisje ietsje te hard gaan hopen op een overgevoelige,maar toch koele Edward,die hun uitvraagt.
Maar de film was goed,het acteerwerk was redelijk goed,Jakob heeft z'n kleren mr n keer uitgetrokken (!). Er zijn enkele details uit de boeken vergeten,maar dat maakte het hellemaal niet erg. De film was goed! (; (8/10)

groeten
De jongen die alle Twilights al heeft gezien
22-11-2011 15:32
Het boek heb ik halverwege weggelegd omdat ik er een beetje misselijk van werd (lees: te romantisch), om hem toch weer verder te lezen waarbij ik me steeds half liep te ergeren (lees: dit meen je toch niet?!). Omdat het het laatste deel van de reeks is was het toch wel vermakelijk genoeg om hem uit te lezen.

De film....

Iets lezen is iets heel anders dan het ook op het scherm zien. Vaak keek ik naar scenes en dacht 'ahh ' om vervolgens in lachen uit te barsten omdat het eigenlijk te belachelijk voor woorden was.

De film volgt heel goed het boek maar omdat sommige scenes dus zo idioot zijn (en in het boek al moeilijk te verdragen zijn) komt het in de film vaak achterlijk over. Kortom, ik geef een 9 voor de goede uitwerking van het boek en een 1 vanwege het belachelijke effect ervan: een 5.

Oh en ik vraag me serieus af of Kristen Stewart ook nog een andere kop kan trekken, dan alleen de ik-ben-niet-zo-goed-bij-mijn-hoofd-en-ik-weet-niet-hoe-mijn-mond-dicht-moet kop.
22-11-2011 19:39
De reviews op de site gaan vooruit. Echt hilarisch.
11-01-2012 17:33
Net als zijn voorganger niet erg goed maar op zich wel vermakkelijk. Jacob vindt ik zelf het irrantantse personage en hij heeft me nooit geboeid. Kristen Stewart vond ik dan weer wel erg goed in dit deel(ookal heeft ze nog steeds altijd diezelfde blik) Het eerste half uur werdt in beslag genomen door de bruiloft en deze was oke, maar was ook wel een beetje saai. De huwelijksreis en het ontdekken van de zwangerschap, samen met de laatste 20 minuten van de film waren het beste De rest was niet erg interresant of boeiend.

5.5/10 (dat getal is onmogelijk om in te vullen hier, dus doe ik een 6)
03-03-2012 17:17
MsThijssen schreef:
Ik kan niet wachten!
leg me eens uit waarom mensen deze films zo slecht vinden ik vondt hem wel goed die reeks moet deze nog zien en nee ik ben geen gay gewoon een film fan
22-04-2012 20:09
Opnieuw bekeken en ga nu toch voor 3/10 Alleen de CGI wolven zijn het waard.
12-05-2012 21:08
Ondertussen is dit al het 4de deel uit de reeks, en ben wel blij dat dit deel terug een pak beter is dan het wel miserabele 3de deel.
Hoewel ook hier weinig actie valt te beleven, is het verhaal wel goed en boeiend.
De film heeft me zeker niet verveeld en kijk dus nu ook naar het laatste deel.
13-08-2012 23:19
Ach,voor de mannen maken ze films als The Expendables en voor tiener-meisjes dit soort films.
Natuurlijk is dit bagger maar laat die meisjes lekker soppen en die letten niet op sterke dialogen,mooi camerawerk of een goed geschreven verhaallijn.