SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Source Code

Source Code (2011)

FT rating (97 stemmen)
7.5

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Source Code moet een erg goede en spannende actiefilm worden. Zo kreeg de film op RottenTomatoes een score van 91%, op basis van 216 recensies. De film volgt de soldaar Colter Stevens, die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel is van een missie om de man te vinden die verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van de onbekende man en probeert er gedurende die paar minuten achter te komen wie verantwoordelijk is voor de aanslag om hem uiteindelijk tegen te kunnen houden. Topcriticus Roger Ebert wederom aan het woord: But Jones has the right spirit, Gyllenhaal and Monaghan are adept at playing their variations on the eight minutes, and here's a movie where you forgive the preposterous because it takes you to the perplexing.

Regisseur:

Duncan Jones

Jaar:

2011

Duur:

93 minuten

Tagline:

Make every second count

Genre:

Mystery | Sci-Fi | Thriller

Land:

Verenigde Staten | Frankrijk

IMDB:

7.5 op 371238 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 9 juni 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 8 november 2011

Nieuws:

Recensie Source Code


Geschreven door Thomas Hermssen

Na het indrukwekkende Moon komt regisseur Duncan Jones nu met Source Code, een film waar hij niet aan mee schreef en die in alles een blockbuster ademt. Hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal wordt wakker in een trein. Hij weet een aantal dingen zeker: hij is militair Colter Stevens en was bezig met een helikoptermissie in Afghanistan. Hoe hij in de trein komt en wie de mensen om hem heen zijn, is voor hem totaal onduidelijk. Dit gegeven is een intrigerend uitgangspunt, maar de makers lijken helaas weinig waarde te hechten aan een plausibele verklaring of gepaste uitwerking.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Source Code


Geschreven door Bram

In 2009 verscheen het uiterst goed ontvangen sci-fi drama Moon van debuterend regisseur Duncan Jones. Voor de zoon van poplegende David Bowie betekende het direct zijn doorbraak, aangezien de film ook werd opgemerkt in Hollywood. Nadat Jones' plannen om een vervolg te maken op Moon strandden, mocht hij op aanraden van hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal aan slag met de sci-fi thriller Source Code, waarvan het script veel wegheeft van de verhalen van Philip K. Dick (Minority Report, The Adjustment Bureau). Net als bij Moon waren de reacties bijzonder positief (92% op Rotten Tomatoes) en ook het publiek was onder de indruk van Jones' eerste Hollywoodfilm. Met een productiebudget van $32 miljoen ging Source Code ruimschoots over de grens van $100 miljoen aan de wereldwijde box office. Sinds vorige maand ligt de Blu-Ray in het schap.

» Lees verder...

Reacties op Source Code (15)


06-04-2011 02:29
Source Code is een spannende film, nam me vrijwel gelijk mee. Als kijker raak je direct nieuwsgierig en wil je echt weten, wat er nou aan de hand is. Wat ik lichtelijk vervelend begon te vinden is telkens de herhaling van het moment, dat hij terug wordt gezet. Ik vind dat Vera Farmiga & Jake Gyllenhaal het prima samen doen en de film wat extra's geven. Ook is het einde, toch wel apart omdat ik dacht dat deze ook anders zou aflopen. Dus is "Déjà vu" je ding, dan moet je deze zeker kijken. Film scoort verder een gezonde zeven voor mij.
12-04-2011 21:23
Kan niet tippen aan Duncan Jones' eerste film maar dat was dan ook een pareltje (Moon). Source code daarentegen is dit al veel minder. Weer eens een film waarin tijd, paralelle universa etc de hoofdrol spelen..niets nieuws dus en zeker ook niet voor jake gyllenhaal (remeber donnie darko). Het herhalen van het moment waar het allemaal om draait werd me -ondanks de poging van jones om dit vlot te laten overkomen- toch al rap beu. Het deed me regelmatig wat denken aan vantage point.
En jammer genoeg was de dader voor mij al rap te herkennen.
De overige cast op jake na kon mij niet bekoren maar gelukkig was er toch nog de dosis spanning af en toe die het nog al bij al de moeite maakt om deze mee te pikken.
25-04-2011 11:45
Een aardige actiethriller die het vooral moet hebben van uitstekende acteurs en het interessante uitgangspunt. Een nieuwe Inception is het niet geworden, maar voor een aangenaam avondje cinema zijn er veel slechtere voorstellen te bedenken. Voor wie eens van een portie actie houdt en zijn verstand ook mee wil nemen.
31-05-2011 21:41
Aardige film met een wat verwarend einde.
16-07-2011 03:36
Zeer goede film met een meeslepend en intelligent einde. Knap script, fantastische visuele ervaring, acteerprestaties van zeer hoog niveau...kortom, een film van een heel hoog niveau.

Laat u mening niet vertroebelen door het matige cijfer op deze site (deze film verdient een 8,5 of hoger), maar laat u meeslepen in dit kleine meesterwerkje van een rijzend regisseur.
18-07-2011 23:15
Een goede film, heb hem vanavond eens in de DVD player gedaan. Ben er voor gaan zitten en vielen me een aantal dingen op. De acteurs in deze films heb ik nog nooit zo sterk gezien, er zit een sterk verhaal in. Bij deze film moet je werkelijkheid en films van elkaar kunnen onderscheiden. Het einde was tegenstrijdig en daarom nog ongeloofwaardiger. Ook moet je bij deze film erg ruimdenkend om het verhaal te willen begrijpen. Mooie scènes. Special-effects minder in deze film. Een goede 7.
10-11-2011 15:22
heel goeie film gezien op blu ray
02-12-2011 21:49
Prima film vol verrassende wendingen, en een zeer originele aanpak.
Een goede cast ook, zonder uitzonderingen.
Maar vooral ook een knappe regie alweer van Duncan Jones (de zoon van David Bowie) in zijn tweede film.
19-07-2012 16:57
Geniaal bedacht en geschreven en briljant uitgevoerd met een sterke cast. De film zit vol met verrassende wendingen en is dankzij zijn korte speelduur lekker snel en verveelt geen moment. Hij gaat echt als een sneltrein aan je voorbij maar heeft bij mij in ieder geval een zeer goede indruk achter gelaten. Ik ga hier verder ook niet te veel over verklappen. Gewoon kijken en over je heen laten komen,hoe minder je hiervan weet hoe beter. Je moet er wel de hele tijd bij blijven anders snap je er uiteindelijk niets meer van. Dikke aanrader!
20-07-2012 22:54
Volle actie thriller die oké is geacteerd maar het hele zaakje wil nergens memorabel worden en mist een beetje een strakke visuele stijl... Een 7. Kortom hoe leuk z'n verhaaltje ook klinkt na een week ben je vergeten wat je gezien hebt.
07-05-2013 19:44
Weer één van m'n favorieten bij.
Een zotte goed sf-theorie, een verrassend ingewikkeld einde en de grote vraag 'WHAT THE HELLS IS GOING ON!'
Voor mij een dikke 10, ga ik nog veel herbezien
06-11-2013 12:20
Prima actiefilm met een zeer origineel thema, dat nog goed uitgewerkt is ook.
De film loopt van begin tot het einde en verslapt geen moment. Goede cast! 8/10
22-02-2014 08:18
Mooie film, interessant uitgangspunt! Ben het ook niet met de recensie eens dat Gyllenhaal matig acteerd. Dit is zeker wel een aanrader! Geef deze een

8/10
14-08-2014 21:09
Duncan Jones had me erg verbaasd met zijn eerste echte film Moon, die een van de meest verfrissende en beste Sci-fi's was die ik in lange tijd had gezien en dus had ik hoge verwachtingen voor Source Code.
Het gehele verhaal van Source Code is iets wat we over het allgemeen allemaal al kennen, maar met de nodige wendingen en uitstekend acteerwerk van Jake Gyllenhaal heb ik me uitermate kunnen vermaken met deze prent.
Naar het einde toe verzwakte de verhaallijn wat en werd alles toch wat minder, maar desondanks dat was Source Code een redelijk goede thriller en bovendien een waardige tweede film voor Duncan Jones.

7.0 / 10
18-06-2015 18:05
benjamin schreef:
Een aardige actiethriller die het vooral moet hebben van uitstekende acteurs en het interessante uitgangspunt. Een nieuwe Inception is het niet geworden, maar voor een aangenaam avondje cinema zijn er veel slechtere voorstellen te bedenken. Voor wie eens van een portie actie houdt en zijn verstand ook mee wil nemen.


+1