SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Alternatieve titel: Mission: Impossible IV, Mission: Impossible 4
FT rating (108 stemmen)
7.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In dit vierde deel wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren. Tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde 'Ghost Protocol' in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn...

Regisseur:

Brad Bird

Jaar:

2011

Duur:

133 minuten

Tagline:

No Plan. No Backup. No Choice.

Genre:

Actie | Avontuur | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.4 op 359564 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 22 december 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 24 april 2012

Nieuws:

Recensie Mission: Impossible - Ghost Protocol


Geschreven door Evert de Vries

Ga Mission: Impossible - Ghost Protocol zien in IMAX. De film is hoe dan ook één van de betere actiefilms van dit jaar, maar in een IMAX-bioscoop overdondert de film pas echt. En dat is natuurlijk het enige wat wij van Mission: Impossible verwachten: overdonderende actie die de grenzen van alles wat wij eerder hebben gezien, verlegt. M:I 4 doet dit perfect en zonder zichzelf serieus te nemen. De film heeft er de grootste lol in ons extreme actiescènes voor te schotelen. De kijker hoeft vrijwel geen moeite te doen er met volle teugen van te genieten.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Mission: Impossible - Ghost Protocol


Geschreven door Bram

Met het actierijke The Incredibles (2004) en het behouden Ratatouille (2007), beide animatiefilms van Pixar, als de voornaamste hoogtepunten op zijn CV koos animatieregisseur Brad Bird voor een enorme uitdaging voor zijn eerste live-action film: Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol. Samen met producent J.J. Abrams en hoofdrolspeler Tom Cruise wist hij het om te zetten naar een van de spectaculairste actiefilms in jaren. Van een opgeblazen Kremlin tot aan een duizelingwekkende beklimming van de Burj Khalifa, alles is groter dan groots in deze vierde Mission: Impossible. De film werd ook deels in IMAX opgenomen en dit maakt bepaalde delen van de film nog indrukwekkender. Mede door een flinke promotiecampagne boekte het bijna $700 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa, nadat het eerder met open armen werd ontvangen door de critci. Eerder deze maand verschenen twee Blu-Ray versies in het schap.

» Lees verder...

Reacties op Mission: Impossible - Ghost Protocol (26)


18-12-2011 22:56
Een zeer goede film. Doet alles wat je moet verwachten van een Mission Impossible film. Tom Cruise op zijn best en bij momenten zeer indrukwekkende scenes zoals in Dubaï. De actiefilm van het jaar!
19-12-2011 05:20
Was echt een vette film...heb erg genoten...jammer dat in mi 5 tom cruise niet terugkomt...

Waarom heeft filmtotaal bijna altijd de imdb rating verkeerd????
24-12-2011 20:28
Edy schreef:
Was echt een vette film...heb erg genoten...jammer dat in mi 5 tom cruise niet terugkomt...

Waarom heeft filmtotaal bijna altijd de imdb rating verkeerd????


Omdat er als het hier ingevoerd wordt nog maar weinig mensen zijn die op imdb gestemd hebben, bij meer stemmen verandert het cijfer dus al heel snel.

OT: Ongelofelijk leuke film, zeker de beste van de M:I- reeks. Het team is veel leuker dan normaal en de humor is ook geweldig. En aan het einde
01-01-2012 05:45
M:I GP is veruit de beste van de reeks!. De actiescenes volgen elkaar in hoog tempo op en ook het verhaal kan er goed mee door. Hoewel je geneigd bent de film als onderdeel van een uitgekouwde franchise te zien, staat deze film grotendeels op zichzelf. Tom Cruise als actieheld en Simon Pegg als het vrolijke hulpje zijn uiteraard de vaste waarden maar nieuwe aanvullingen van Jeremy Renner (goed of toch slecht) en Paula Patton(stand in van Maggie Q?) doen Ghost Protocol goed. Helaas is er slechts een kleine rol weggelegd voor Ving Rhames. Die zijn plaats wellicht aan de populair geworden Jeremy Renner is kwijtgeraakt.
03-01-2012 21:29
Onlangs gekeken in de bios. Vette actie film. Sommige momenten echt over de top actie, maar dat stoort de film niet. Vooral de toren beklikken in Dubai was echt de toppunt. Echt een aanrader voor de actie liefhebbers.

PS: Er komt echt veel promotie voor apple producten door heel de film
04-01-2012 20:53
Ik heb tot nu 2 keer gezien, en elke keer is ie even spannend! Ik heb de andere 3 onlangs ook nog gekeken, en deze overtreft te alle 3! Top werk van de cast, en Brad Bird levert de beste uit de Mission Impossible reeks.. Het enige minpunt is dat het verhaal te onder doet aan de rest van de film.. De Dubai scène is toch wel de beste actiescène van het jaar.

"Mission Accomplished!"

9/10
06-01-2012 01:24
Ik vond Ghost Protocol geen goede film, ze probeerde iets té grappig te zijn dit deel, wat ik echt heel jammer vind wat dit had zo vet kunnen zijn als de film een wat serieuzere toon had gehad. Zo irriteerde ik me mateloos aan de nerd die het hele team elke keer maar weer - om de lol erin te houden - naar beneden brengt en het feit dat de dingen op de lopende band fout leken te gaan waardoor het allemaal wel heel voorspelbaar werd. Ik moet deze film een 5.5 geven helaas.
06-01-2012 16:27
Hendrik schreef:
Ik vond Ghost Protocol geen goede film, ze probeerde iets té grappig te zijn dit deel, wat ik echt heel jammer vind wat dit had zo vet kunnen zijn als de film een wat serieuzere toon had gehad. Zo irriteerde ik me mateloos aan de nerd die het hele team elke keer maar weer - om de lol erin te houden - naar beneden brengt en het feit dat de dingen op de lopende band fout leken te gaan waardoor het allemaal wel heel voorspelbaar werd. Ik moet deze film een 5.5 geven helaas.


Sommige grapjes waren inderdaad een beetje lame; maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door de actie. Voor mij krijgt de film een dikke 7.5 (afgerond naar een 8)
07-01-2012 23:10
Erg leuke Film,
Actie goed, geluid goed, humor goed en Paula Patton !!!! :-)
Dus Topfilm echt een aanrader !!
09-02-2012 11:23
leuke film en ook heel grappig
een aanrader
13-02-2012 15:41
Samen met deel drie de besten uit de reeks! Het geweldige deuntje speelt weer tijdens een spectaculaire intro. Vond het eerste deel het leukst, na de beklimming van het hoogste gebouw vond ik het wat minder boeiend worden.
13-02-2012 20:20
Leuke meevaller deze eerste actiefilm van Brad Bird! Nog net op de valreep in de bios kunnen zien.
18-02-2012 02:07
De film draait niet meer zo heel lang en komt al bijna uit op dvd maar heb hem nog net even kunnen meepakken. Laat ik beginnen met vertellen dat dit de beste Mission Impossible tot nu toe is,in deze film zit alles wat je zoekt in een spy/actiefilm. Constante strakke, snelle en spectaculaire actie,mooie dames,leuke humor en ontzettend mooie beelden. Over de actie en mooie dames gesproken er zit zelfs een indrukwekkende (en dat kan je op meerdere manieren opvatten) bitchfight in. De film bied gewoon vanaf de 1ste tot de laatste seconde constante entertainment en is een achtbaanrit totdat na 2 uur en 10 minuten de aftiteling over het scherm rolt.Die echt zo om zijn trouwens maja time flies when youre having fun.

De scene waar Tom Cruise trouwens op en over het hoogste gebouw ter wereld klimt is echt heel mooi in beeld gebracht en wederom ontzettend spectaculair alleen bevat de film zoveel mooie beelden zoals bijv de zandstorm achtervolging dat ik niet vind dat die klim scene het spectaculairst is. En verder naja ga dit gewoon zien,als je zin hebt in een actiekneiter van jewelste,ik ben in ieder geval enorm onder de indruk en heb me kostelijk vermaakt. En als een film mij zo kan vermaken als deze film dan verdient die ook een hoog cijfer.

En oja als ik deze film trouwens nog even mag vergelijken met deel 3 die ik ook ontzettend goed vind. Hij is een stuk luchtiger dan het 3de deel en bevat naar mijn mening ook echt hele leuke humor. Simon Pegg is gewoon een ontzettende goeie komiek en Tom en Jeremy zijn op sommige momenten ook ontzettend grappig. En wat is Paula Patton trouwens een schoonheid maar dat terzijde. Maar goed Brad Bird heeft goed gewerk geleverd met zijn 1ste liveaction film en ik hoop dat er nog veel liveaction films van hem zullen volgen (hoop dat hij ook aan het roer staat bij MI:5) maja in animatie films maken is de man ook een meester.Dus niet twijfelen,ga dit gewoon zien!
22-02-2012 17:19
jaime91 schreef:
Maar goed Brad Bird heeft goed gewerk geleverd met zijn 1ste liveaction film en ik hoop dat er nog veel liveaction films van hem zullen volgen (hoop dat hij ook aan het roer staat bij MI:5) maja in animatie films maken is de man ook een meester.Dus niet twijfelen,ga dit gewoon zien!


Ik denk het niet. Cruise wil dat er bij elke nieuwe M.I. film een andere regisseur aan het roer staat om de serie fris te houden.
13-03-2012 16:50
niet leuk deze film vond het pure tijd&geld verspilling
25-03-2012 22:30
movieDriver schreef:
niet leuk deze film vond het pure tijd&geld verspilling
Ik snap niet waarom je dit tijd en geld verspilling noemt! Het was een geweldige film!
02-06-2012 21:23
Bijzonder goed geslaagde film.
02-06-2012 21:24
Bijzonder goed geslaagde film, een van de betere uit de reeks.
Tom Cruise is weer aardig op dreef in dit actiespektakel, en zo kan je het wel noemen, actie van begin tot einde.
De scènes die zich afspelen in Dubai en meer bepaald op het hoogste gebouw ter wereld zijn bijzonder spannend en zelfs angstaanjagend.
Net zoals ik bij de vorige film al had gezegd, van mij mogen er nog meer komen, deze reeks wordt alsmaar beter.
Voor de leuke noot in deze film zorgt Simon Pegg wel, een van de enige overgebleven acteurs, samen met Cruise, uit de originele cast, al heeft Ving Rhames op het einde nog een cameo.
Kortom: voor actieliefhebbers.. een aanrader !!
16-06-2012 18:10
Leuke actiefilm! Verhaal klopt soms niet elkaar, dus vond redelijk met verhaallijn maar verder mooie actie's!
09-09-2012 09:29
Geweldige film!

Heb hem nogmaals bekeken maar nu op blu-ray.. En ik blijf bij wat ik eerder heb gezegd..

Lekker simpel verhaaltje, maar bij deze film hoef je daar niet echt op te letten..

De actie is in 1 woord fantastisch! Ik heb hem nu voor de 3e keer gezien en nog steeds blijft de actie spannend en ziet er nog steeds geweldig uit!
Van begin tot eind, overal is wel actie te vinden! En niet zo'n klein beetje ook!

De scène waar Tom Cruise de Burj Khalifa beklimt is toch wel het hoogtepunt van de film, ik zat met zweet in mijn handen te kijken, zo spannend was het.. Wat het nog realistischer maakt is dat hij het helemaal zelf gedaan heeft..

Ook de cast doet het heel goed.. Tom Cruise speelt zijn rol als Ethan Hunt bijzonder goed.. Ik vind Jeremy Renner als Brandt ook erg goed. Hij is naar mijn zeggen ook 1 van de betere acteurs van tegenwoordig en vind het leuk dat dit eigenlijk zijn grote doorbraak betekende.

Paula Patton als Jane Carter is ook een goed personage..

Terugkerende Simon Pegg als Benji Dunn is nog steeds een super personage!
Hij heeft hier een grotere rol dan in 'Mission: Impossible 3' en dat is mooi ook.. Hij maakt nog steeds geweldige opmerkingen.

De film heeft geen hele bijzondere schurk, maar toch vind ik hem wel goed voor deze film.

De film heeft ook wel humor.. Het is op sommige momenten wel meer een actie-komedie. Film heeft leuke extra's. Ik vind de productie-video's van Dubai en Vancouver wel erg leuk om te zien. Deleted scenes zijn niet echt heel bijzonder, maar wel leuk..

Geweldige soundtrack van Michael Giacchino! Het voegt wel wat toe aan de film!

Brad Bird heeft ons de beste Mission: Impossible tot nu toe gegeven, en 1 van de beste actiefilms van de laatste jaren!

"Mission Accomplished"

10/10
18-07-2013 23:10
Het eerste deel van Mission Imposible können mij niet echt bekoren terwijl het tweede en het derde deel wel deden.
Deel 4 is weer totaal anders dan zijn drie voorgangers, maar daar bedoel ik absoluut niet mee dat de film slecht is!
Het verhaal is goed bedacht, de acteurs spelen goed, de special effects zijn helemaal in orde en ik heb weer een geweldige film gezien wat is er nou verkeerd aan Ghost Protocol?

7.5/10
04-01-2014 13:00
Edy schreef:
Was echt een vette film...heb erg genoten...jammer dat in mi 5 tom cruise niet terugkomt...

Waarom heeft filmtotaal bijna altijd de imdb rating verkeerd????

Tom komt gewoon terug in 5 zo ver ik weet
23-01-2014 15:04
Super actiefilm! Deze film bevat wat mij betreft alles wat een actiefilm nodig heeft: goede cast, uitstekende actie, hoog tempo, geslaagde humor, puike beelden en een geweldige muzikale ondersteuning! De Dubai-scene is zeker de moeite waard! 9/10.
09-01-2015 01:32
Archangel schreef:
PS: Er komt echt veel promotie voor apple producten door heel de film

Jazeker en ook voor BMW!
02-07-2015 17:41
Onlangs herbekeken en verhoogd van een 9 naar een 10. Gewoon de beste uit de reeks al kan deel 3 wel bijna op gelijke voet staan. Deze film is gewoon af. Van de openingsequentie tot de finale... elke actiescène heeft vernuft, adembenemende beelden en spanning. het middenstuk in Dubai is wel heerlijk en brengt de film naar een hoger niveau maar ook de finale is top. niet de groteske van in dubai maar net meer pienter en heerlijk entertainend met de bewegende platformen. De badguy vond ik overtuigend genoeg al draait het in deze vooral om het team zelf en dat team is perfect gebalanceerd. er is plaats voor een komische nooit maar de talenten van de cast worden toch ook wel gebruikt in deze nagenoeg perfecte blockbuster

MI4 is een heerlijke blockbuster die in een heerlijke vaart door alle actie gaat. van kleine pientere actie tot grote bombastische visueel adembenemende actie samengesmolten met een topcast en een meer dan degelijk verhaal.

9,5/10
17-07-2015 19:58
Na Mission: Impossible - Ghost Protocol weer te hebben gezien weet ik weer precies waarom ik dol ben op goede actie films! Het verhaal is op zich simpel, maar de uitwerking en de actiescènes zijn zo indrukwekkend dat je als het ware je ogen er niet vanaf kan houden. De cast heeft erg goede chemostrie met elkaar en Tom Cruise in wederom geweldig als Ethan Hunt. Jeremy Renner als Brandt is ook uitstekend en hij is een goede toevoeging aan de film. Wat de film goed weet te doen is de juiste balans tussen actie en humor neer weten te zetten. Op het ene moment lach je om iets tussen de hoofdpersonages en op het andere moment zit je vol spanning naar een imposant opgezette scène te kijken, precies wat een film als deze hoort te doen. De scène waarin Tom Cruise de Burj Khalifa beklimt is beslist een van de beste scènes van de laatste jaren en is nog indrukwekkender als je je bedenkt dat Cruise dit echt deed. Het enige negatieve aan de film is de bad guy. Er is op zich niks mis met hem, maar hij heeft amper karakterontwikkeling en je leert erg weinig over hem. Op dat na is Ghost Protocol een erg goede Mission Impossible film en op dit moment mijn persoonlijke favoriet van de reeks. Kijken of Rogue Nation deze prent kan weten te overtreffen!

8.5 / 10