Sonny Boy

Sonny Boy (2011)

FT rating (19 stemmen)
7.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Sonny Boy verteld het waargebeurde verhaal van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse Rika, een getrouwde moeder van veertig met vier kinderen. In de jaren '20 ontmoeten zij elkaar en worden verliefd, Rika raakt daarna al snel zwanger en dat veroorzaakt een schandaal met verstrekkende gevolgen. Rika raakt haar kinderen kwijt en Waldemar kan niet terug naar Suriname. Het gezin slaagt erin toch een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoon Waldy, 'Sonny Boy'. Net als alles goed lijkt te gaan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. (Geschreven door Mark)

Regisseur:

Maria Peters

Jaar:

2011

Duur:

130 minuten

Tagline:

a ravishing moving story about an impossible love...

Genre:

Drama | Romantiek | Oorlog

Land:

Nederland

IMDB:

6.4 op 2379 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 27 januari 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 10 mei 2011

Nieuws:

Recensie Sonny Boy


Geschreven door Thomas Hermssen

Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Maria Peters (Kruimeltje, Afblijven) schreef mee aan het scenario en nam tevens de regie voor haar rekening. Daarnaast was er een voor Nederlandse begrippen groot budget beschikbaar. Genoeg ingrediënten dus om van Sonny Boy een groots en meeslepend epos te maken. Helaas is dat niet helemaal gelukt. Peters’ geringe ervaring met serieuze drama’s, laat staan met grote epossen, blijkt uit het matige scenario, de casting en de performances van de acteurs. Het grote budget betaalt zich gelukkig wel positief uit in een fantastisch productiedesign.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Featured: Sonny Boy


Geschreven door John Baak

Velen weten echter ook dat het maken van een film geen gemakkelijke opgave is; er komt veel bij kijken. Denk aan techniek (camera, licht, montage), personeel, locaties en catering. Film is een medium van samenwerking, een ‘kunstvorm’ waarbij mens en techniek een symbiose aangaan om tot een resultaat te komen dat beider prestaties overstijgt. Dit wordt echter alleen bereikt met veel bloed, zweet en tranen (bedankt, Ramses).

» Lees verder...
Geschreven door John Baak

Tien druppels…

» Lees verder...
Geschreven door John Baak

Afgelopen week bevonden we ons in een voormalig ‘gekkenhuis’, zo een als je in films wel vaker ziet: lange gangen, overal tralies, isoleercellen, enbedden met riemen. Het gebouw is lang geleden verlaten en sindsdien verwaarloosd. Een prachtig gezicht en een schitterende filmsetting waar weinig aan hoeft te gebeuren, zo zou je denken. Niets is echter minder waar: vrijwel alles werd veranderd in de kamers waarin gefilmd werd: muren, vloeren, meubilair, etc. Louter de ramen waren nog in originele staat te aanschouwen, de rest was volledig omgetoverd tot een politiebureau uit de Tweede Wereldoorlog.

» Lees verder...
Geschreven door John Baak

Voor mij zijn dit dan ook erg rustige dagen. Het is veelal toekijken, mensen stil houden en anderen helpen met opruimen en voorbereiden. Zo heb ik voor de setdresser een hoop rijst aangebrand, wat minder simpel is dan het klinkt. Dit gebeurde met een kleine gasbrander, die redelijk ineffectief bleek, tot de assistent-opnameleider met het idee kwam suiker en melk toe te voegen. Gevolg: prachtig bruinzwarte, aangebrande rijst en een grote zwarte vlek op de plaat van de catering .

» Lees verder...
Geschreven door John Baak

De geluidsopnameapparatuur staat gereed.

» Lees verder...

Reacties op Sonny Boy (4)


29-04-2011 18:46
Supermooi verhaal!!
19-06-2011 15:36
Ik lees weinig goede kritieken op deze film, en dat is onverdiend.
Ik vind dit een prachtige film, een mooi, waargebeurd verhaal, dat evenwel een tragisch einde kent.
De vertolkingen, die ook niet zonder slechte kritiek blijken te zijn, vind ik wel uitstekend, van de ganse cast trouwens.
Alles is ook mooi in beeld gebracht, met veel oog voor detail.
En de beelden van de concentratiekampen zijn ook echt, al zijn de plaatsen dan niet in overeenstemming met wat men in de film bedoeld.
Het Fort van Breendonk werd gebruikt om een ander concentratiekamp uit te beelden, en net die beelden herkende ik, want ik woon op amper 1 km van het beruchte Fort van Breendonk, was dan ook niet zo verwonderd dat mijn woonplaats ook nog eens werd vermeld in de aftiteling.
Dit is een dijk van een Nederlandse film zoals er veel te weinig worden gemaakt, en hij is zeker niet té lang integendeel, hij had gerust nog een uur langer mogen duren.
Topklasse deze prent !!
22-10-2011 11:43
Ik zag deze film gisteravond via Film 1

Halverwege de film bedacht ik dat de mensheid nog geen zier veranderd is
Mensen doen elkaar nog teveel aan
Discriminatie is niets vreemd
Ook het uitmoorden van mensen niet

Prachtig verteld het verhaal , de spelers vond ik natuurgetrouw overkomen
Ik heb ademloos gekeken terwijl ik dacht toen de film startte dat het een film zou zijn waar je je aandacht niet bij kon houden
Traantjes waren er even

Alleen de scene aan het einde van de film , de jongetjes met het geweer aan het strand en het schieten ,was een beetje voorspelbaar

Een prachtige Nederlandse film
Welke ik hoop bijdraagt aan het besef dat mensen altijd er voor elkaar moeten en blijven zijn
22-12-2011 22:25
Sterk verhaal. Symboliseert duidelijk hoe het was in die tijd. Goeie film om te zien.