Nieuwe Jedi-actie in korte teaser 'Star Wars: The Force Awakens'!
Wie durft het op te nemen tegen schurk Kylo Ren?
Paul

Paul (2011)

FT rating (66 stemmen)
7.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Twee vrienden zijn enorm gek op stripboeken en hebben vooral interesse in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn, komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul. Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen die op hun pad komt zal veranderen.

Regisseur:

Greg Mottola

Jaar:

2011

Duur:

104 minuten

Tagline:

Who's up for a close encounter?

Genre:

Avontuur | Komedie | Sci-Fi

Land:

Verenigde Staten | Frankrijk | Verenigd Koninkrijk

IMDB:

7 op 176214 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 14 april 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 16 augustus 2011

Nieuws:

Recensie Paul


Geschreven door Arman Avsaroglu

Na de geweldige zombieromkom Shaun of the Dead en de minstens zo goede parodie op het buddycopgenre Hot Fuzz, waren de verwachtingen bijzonder hoog gespannen voor de derde samenwerking tussen acteurs Simon Pegg en Nick Frost. Misschien net iets te hoog, want hoewel Paul een vermakelijke komedie is geworden, slaagt de film er niet in het niveau van zijn twee voorgangers te evenaren.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Paul (5)


22-02-2011 03:57
Dit vind ik nou een erg leuke film, er zit humor in, het is een beetje overdreven, net weer wat anders als de standaard film. Geeft een ET gevoel weer. Naar mij mening helemaal goed, de cast houdt zich ook prima. Ik vind het werkelijk een aanrader, gewoon gaan kijken. Verstand op nul en genieten maar. Een vette acht verdient Paul.
09-03-2011 12:22
Dit is een zeer grappige film. Als kijker krijg je amper de tijd om te bekomen van de vorige grap of je ligt opnieuw plat op de grond van het lachen. Echt iedereen is goed gecast: uiteraard Simon Pegg en Nick Frost als twee übernerds, Jason Bateman als de keiharde regeringsagent en wat voor vele misschien wel de grootste verrassing is is dat de stem van Seth Rogen als Paul geen enkel moment aanzet tot irritatie. De stem van Paul is juist de noodzakelijke toevoeging om deze film boven zichzelf te laten uitstijgen. Laten we ook niet de hilarische bijrol van Sigourney Weaver vergeten, die zelfs wat te kort duurt. Ze parodieert eigenlijk zichzelf, omdat ze doorheen haar carrière altijd de keiharde tante heeft gespeeld. Kortom, de film is een voltreffer en waarschijnlijk èèn van de beste komedies die je dit jaar te zien zal krijgen.

9/10
29-07-2011 01:45
Ik vond deze film zijn gehele speelduur vermakelijk met her en der een aantal hilarische grappen gestrooid.

Het flirt een beetje met wat cliché's maar aangezien de film een midden houdt tussen parodie en hommage past dat geflirt stiekem juist wel.

Inderdaad is het een verrassing dat Rogen niet irriteert als Paul. Frost & Pegg hebben we wel eens beter gezien, maar ze zakken zeker niet naar een laag niveau.

Verder leuk en misschien wel uniek aan deze film. Het kiest geen kant tussen Star Trek of Star Wars. Beide franchises krijgen wat leuke grappen en verwijzingen.

Prima ding.
19-08-2011 18:02
Ha ha, eindelijk weer zo'n comedy waar je naar blijft kijken. Geweldige film voor iedereen.
20-09-2011 11:40
Ik geef deze movie een 8 omdat die dat zeker waard is okee hij is minder leuk dan shaun of the dead en hotfuzz dat komt ook omdat alle aandacht vooral naar paul gaan inplaats van de twee charachters maar er komt ook een deel 2 aan op paul zijn thuis planeet die lijkt me ook wel weer geweldig dus een 8 is zeker een dikke 8