Project X

Project X (2012)

FT rating (55 stemmen)
6.6

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

Regisseur:

Nima Nourizadeh

Jaar:

2012

Duur:

88 minuten

Tagline:

The Party You've Only Dreamed About

Genre:

Komedie

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.7 op 155213 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 1 maart 2012

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 17 juli 2012

Nieuws:

Recensie Project X


Geschreven door Fabian Melchers

Project X is waarschijnlijk puur bedoeld als onbesuisde feestfilm, zonder achterliggende boodschap. Maar wie verder kijkt dan het simpele verhaal ziet dat er vreemd genoeg meer drama dan komedie in zit. En dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Project X


Geschreven door Bram

Dat feestjes af en toe door te veel drank-/drugsgebruik uit de hand lopen, komt geregeld voor, maar dat een ouderlijk huis tot op de grond aan toe afbrandt is daarentegen wel opzienbarend. In de R-rated komedie Project X, eigenlijk meer een reeks aaneengeschakelde videoclips, lukt het de drie hoofdrolspelers alle grenzen te doorbreken en belanden ze - soms met plaatsvervangende schaamte - van de ene in de andere bizarre situatie. Het is ook geen wonder dat The Hangover-regisseur Todd Phillips optrad als producent. De film van debuterend regisseur Nima Nourizadeh sloeg beter aan bij het publiek dan bij de critici en werd een redelijk financieel succes. Na de release had de Amerikaanse politie zijn handen vol aan het voorkomen van échte Project X-feesten, met titels als Project M en Project X House Party 2. Heb je zelf even geen zin in een feestje, dan vermaak je waarschijnlijk prima met de Blu-Ray van Project X, die sinds enige tijd in het schap ligt.

» Lees verder...

Reacties op Project X (9)


15-03-2012 20:03
Niet echt mijn humor deze. Toch is het onmogelijk om je te vervelen met dit feest. Wie ooit het scenario voor dit schreef zat wss zelf aan de fles en weet ik veel wat wat nog allemaal. Het found footage-ding is mss een deel van het concept van de film maar ik denk dat het nog beter zou werken mocht dit gewoon een film zijn. De plas,seks, zatte mensen en tetten - humor werkt niet echt en gaat wat verloren door het found footage concept. Ook na het zien van Chronicle is deze ondermaats voor het genre. Het "Yo! dude"- gehalte van personages gaat op den duurt de nek uithangen en Costa, staat op nummer 1 als irritantste personage van de hele film. Zijn personage had moeten een Stifler, een Seth 'Superbad zijn. Een personage dat je zal blijven herinneren als die lolbroek uit Project X wat hij nooit.
Echt schokkend wordt de film niet echt. Ik had liever een échte orchie gezien die zowel kijker als personages doen walgen en dat compleet uit de hand loopt. Nu met dat vuur dat meteen alles stillegt valt er weinig te trashen door de personages. Dan had project X memorabel kunnen zijn toch over een paar jaar. Nu is Project X te braaf en een feestfilm. Je vervelen zal je niet doen met deze film. Maar het had een stuk erger en schokkender mogen zijn.
21-06-2012 14:22
Een film kan je Project X niet echt noemen.

Het is meer een documentaire over 3 nerds die niet populair zijn op school en besluiten een feestje te geven.
Het feest loopt natuurlijk compleet uit de hand. Bier, tieten, drugs, de regisseur is volledig los gegaan met dit Project.
Het kijkt wel makkelijk weg op een regenachtige zondagavond, maar ik heb een beetje medelijden met mensen die hiervoor naar de bioscoop zijn gegaan.
16-09-2012 01:47
Ik heb deze zojuist bekeken en ben echt ontzettend onder de indruk. Het is een beetje een aparte film maar een docu wil ik het ook weer niet noemen. Het heeft wel iets van een docu in zich maar er zit ook ontzettend leuke komedie in en op het eind slaat deze film ineens om en krijgt ie toch een wat serieuzere toon wat ik overigens helemaal niet erg vind. Ik vond vooral echt bizar om te zien hoe zoiets echt totaal uit de hand kan lopen. Het wordt gewoon echt steeds heftiger en erger totdat uiteindelijk een grote chaos uitbarst wat niet meer te overzien is.

Het sterkste punt aan deze film vond ik de humor en hij was gewoon super realistisch. Dit kan namelijk zomaar echt gebeuren, sterker nog volgens mij zijn er na de release van deze film ook soortgelijke feestjes gehouden die ook compleet uit de hand liepen.

Conclusie: Ik heb me ultiem vermaakt met deze film. Hij is ontzettend grappig, de cast heeft een hele goede chemie en acteert prima. Ook de speelduur is perfect, hij verveelt geen moment. Ik denk overigens dat deze film het allerleukst is om met je vrienden te bekijken. Echt een heerlijke film!
24-09-2012 22:03
Er is geen een film die zo dicht bij jeugdig volk staat als Project X. Iedereen in de leeftijdscatergorie van 15 t/m 19 jaar droomt van een feest als in de film te zien is. Hitsige dames, botergeile jochies, pompende beats, drank, drugs de gehele rebelse losbandigheid van jongeren komt aan bod in deze film. Door de gedocumenteerde manier van filmen wordt er een goede raakvlak gecreërd met de werkelijkheid. Je hebt op sommige momenten het idee dat dit daadwerkelijk gebeurd is en dat alles getaped is.
Gelukkig blijkt dit hier niet zo, in tegenstelling tot de recente gebeurtenissen in Haren.
De film is natuurlijk niet top maar zeker het kijken waard. Want stiekempjes willen wij allemaal op dezelfde manier 'naar de klote gaan' als in de film gebeurd. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat zo'n nacht niet geslaagd was...
26-10-2012 12:17
De meeste mensen vonden Costa vervelend.maar ik niet . Ik vond hem juist grappig. Misschien komt het omdat ik nog 17 ben. Maar verder was het een heel erge leuke film. Kan niet wachten tot 2 uitkomt.
26-10-2012 12:17
De meeste mensen vonden Costa vervelend.maar ik niet . Ik vond hem juist grappig. Misschien komt het omdat ik nog 17 ben. Maar verder was het een heel erge leuke film. Kan niet wachten tot 2 uitkomt.
21-02-2013 22:46
Slechtste film van 2012 voor mij
22-02-2013 14:01
Bane1 schreef:
De meeste mensen vonden Costa vervelend.maar ik niet . Ik vond hem juist grappig. Misschien komt het omdat ik nog 17 ben. Maar verder was het een heel erge leuke film. Kan niet wachten tot 2 uitkomt.


Je reageert niet bij Costa...
03-11-2015 21:03
Ik vond 't een topfilm binnen zijn genre. Ik kende Project X eigenlijk alleen maar van de verhalen en 'ervaring' die we in Haren gehad hebben, maar gisteren al kijkend naar deze film was ik toch enorm positief verrast.

De film slaagt er fantastisch in om een sneeuwbal-effect in beeld te brengen van een ambitieus feestje van een paar nerds dat beetje bij beetje steeds verder uit te hand loopt totdat er echt geen houden meer aan is, zonder dat 't echt al te ongeloofwaardig te wordt op misschien een enkel incidentje met een man met een gasflesje na. De muziek is geweldig en sleept de kijker mee in de opwinding en feestdynamiek. De humor is ook geweldig (de dwerg is hilarisch), alle karakters zijn goed neergezet en zijn aan het eind van de film overtuigend ontwikkeld en veranderd door de gebeurtenissen in de film.

Project X is een feestje waarvan je je achteraf moet realiseren dat 't niet echt was maar gewoon een film die je gezien hebt.

Over de moraliteit van de gebeurtenissen kun je discussiëren en vallen of afkeurend reageren, maar die is zoals die is en onderhevig aan de tijd, maar ook hier neemt de film aan 't eind een onverwacht positieve wending door niet al te voorspelbaar te zijn, leuk detail.