SDCC2016: Epische trailer 'Justice League'!
De grote zes van DC worden onthuld!
Iron Man 3

Iron Man 3 (2013)

FT rating (92 stemmen)
6.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In dit derde deel staat Tony Stark recht tegenover een vijand, die geen grenzen kent en Tony's persoonlijke wereld verwoest. Met zijn rug tegen de muur kan Tony alleen nog vertrouwen op zijn eigen uitvindingen, vindingrijkheid en instinct.

Regisseur:

Shane Black

Jaar:

2013

Duur:

47 minuten

Tagline:

Even heroes fall.

Genre:

Actie | Avontuur | Sci-Fi

Land:

Verenigde Staten | China

IMDB:

7.3 op 547471 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 25 april 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 27 augustus 2013

Nieuws:

Recensie Iron Man 3


Geschreven door Arjan Welles

Christopher Nolan en Joss Whedon hebben met respectievelijk hun Batman-reeks en The Avengers het niveau van de superheldenfilm flink opgekrikt. Visueel spektakel en ongelooflijk flitsende actie zijn allemaal leuk en aardig, maar een superheldenepos werkt pas echt als er een goed verhaal en humor achter zitten. De karakterstudie van de superheld in kwestie moet degelijk en grondig zijn, maar niet te langdradig want dan kun je net zo goed naar een drama gaan zitten kijken. Vele regisseurs hebben geprobeerd om deze aanpak over te nemen. Met wisselend succes, getuige de belevenissen van Spider-man en de Hulk. Het team achter Iron Man had na het teleurstellende tweede deel behoorlijk wat krediet bij het verwende popcornpubliek verspeeld. In het halfbakken script kreeg de man in blik een lachwekkende, door Mickey Rourke uitgewerkte schurk tegenover zich. Iron Man 2 was in vergelijking met het eerste deel niet echt om over naar huis te schrijven.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Iron Man 3


Geschreven door Bram

Na het enorme succes van The Avengers was het van MArvel Studios een uitstekende zet om gelijk door te gaan met de belangrijkste Avenger van allemaal: Iron Man. Afgelopen zomer verscheen dan ook het derde deel in de reeks. Iron Man 3 werd dit keer geregisseerd door Shane Black en niet Jon Favreau, die verantwoordelijk was voor de eerste twee delen. Uiteraard was het wederom acteur Robert Downey Jr. die de show stal in de superheldenfilm, die tevens te boek staat als het eerste deel uit "Phase 2" van de Marvel Cinematic Universe. Mede door toedoen van opvallende rollen van Guy Pearce en zeker Ben Kingsley kwam Iron Man 3 tot een bedrag dat niet ver verwijderd was van de $1,5 miljard die The Avengers een zomer eerder verzamelde en het lag nagenoeg gelijk aan de opbrengst van de eerste twee Iron Man-films tezamen. Vooral de opbrengst buiten de States - waarvan alleen al $121,2 miljoen uit China - zorgde ervoor dat het veruit de succesvolste film was van 2013. De enige film die hier waarschijnlijk aan kan gaan tippen is The Hobbit: The Desolation of Smaug, die later dit jaar verschijnt. Sinds eind augustus ligt de prima (3D) Blu-Ray in het schap.

» Lees verder...

Reacties op Iron Man 3 (28)


15-07-2012 10:16
Het logo van Iron Man 3, release nog niet bekend ;(
24-04-2013 15:00
Ik vond het een goede film, en qua niveau in ieder geval beter dan Iron Man 2. Maar het niveau van Iron Man en The Avengers haalt hij helaas niet. De actie vond ik ook supergoed gedaan. Vooral de finale van de film was mooi in elkaar gezet en een genot om te zien. De humor zat ook wel goed vond ik.

Er is echter wel een moment geweest dat de film best tegenviel. En dat moment is gelijk 1 van de grootste spoilers van de hele film (LEZEN OP EIGEN RISICO): . Wat ik enorm jammer vind! Want

Maar ik zou de film een 7 of 8,5 geven. Want hij is ook zeer vermakelijk, de actie en humor is goed. Visueel gezien is hij ook best mooi. En de relaties tussen de personages zijn ook best goed uitgewerkt. Vond het enorm tof om Rhodey meer aan het werk te zien in deze film

Al met al een goede film dus om Phase 2 mee af te kicken!
24-04-2013 17:12
Eens met Ereptile..

Verder goede actiefilm met veel humor. Absoluut niet het niveau van The Avengers (maar dat had ook niemand verwacht), maar zeker leuke wegkijkfilm. Dat wat de recensie een 'gammel scenario' noemde herken ik wel, maar stoorde me niet. 7/10

Edit: Vond het zelf wel jammer dat al die verschillende pakken maar zo weinig goed in beeld kwamen, terwijl ze in de marketing vooraf Iron Man 3 zoveel aandacht kregen.
25-04-2013 07:41
Marvel begint Phase 2 en de bioscopen beginnen met het seizoen van de zomer blockbusters (al speelt de film zich wel af rond de kerstperiode). Maar in ieder geval zijn we wel alvast goed begonnen.

Deze keer geen aanloop naar The Avengers, maar gewoon een fijne blockbuster waar Tony Stark echt centraal staat. Op vele vlakken is dit ook direct het meest intense avontuur voor Stark (en Downey Jr. kan daar uiteraard goed z'n ding mee doen). Niet dat de andere ingrediënten van Marvel plots verdwenen zijn: er is nog altijd veel humor (alleen Happy leek was té veel uitgemolken in het begin) en opwindende actie (eindgevecht is dit keer ook echt een climax en niet zoals in Iron Man 2 snel afgehandeld).

Ook leuk aan het einde is hoe de film haast het verhaal van Iron Man probeert af te ronden. Er mag dan nog op het einde van de end credits staan dat Tony Stark terugkeert - ergens zou het niet zo erg zijn als we geen Iron Man 4 krijgen, want Iron Man 3 heeft het einde dat dit personage verdient.

En dan over de villains. Kijk, ik ga spoilertags gebruiken, maar ik zou wel oppassen als je de film niet gezien hebt en veel surft.

Misschien ten slotte nog enkele honorable mentions: Don Cheadle is echt goed in komisch acteren en Ty Simpkins is misschien wel één van de coolste kinderen die ik in tijden in blockbusters gezien heb.
25-04-2013 09:59
Leuk filmpje maar daar heb ik ook wel alles mee gezegt. Tony beleeft weer een avontuurtje met wat humor en actie maar ik loop niet de bios uit denkend dat ik juist 1 van de beste superhelden-films gezien heb.
De twist rond Kingsley is voor mij juist onwijze tegenvaller dat ik kwartier hoopte dat het toch anders zat.

Verschil met een film als The Avengers is ook dat er veel leukere karakters inzitten. Behalve Stark zijn er weinig boeiende karakters hoewel Iron Patriot dit keer wel stuk leuker is. Maar verheug me meer op Thor 2 waar ook een Loki rondloopt.

Af en toe vond ik wel veel herhalingen erin zitten zoals het wachten op onderdelen z'n pak en het verwisselen ervan. Tony leek zonder pak af en toe ook wel extra krachten te hebben met enorme springen enz die topsporters hem niet nadoen. 6je vind ik wel zat.
27-04-2013 01:25
Ik heb deze film een 6 gegeven. Als je de film hebt gezien weet je wel waarom. Omdat die ‘onthulling’ gewoon voor mij een groot deel van de film verpest heeft. Met dat bedoel ik dat ze de grootste aartsvijanden zijn van de protagonist. . Voor mijn gevoel is deze film meer gemaakt voor mensen die gewoon naar een Iron Man film gaan kijken en niks van de comic books weten. Het enige wat ze weten is de verhaal lijn van Iron Man 1&2 en The Avengers samen meer niet.
28-04-2013 16:41
Vond de muziekkeuze ook wel interessant btw. Van AC/DC naar

28-04-2013 23:39
Hij was leuk, had gave/goede momenten maar ook z'n zwakke. Er waren bijvoorbeeld een paar

De film zag er erg mooi uit, de 3D was ook prima. Al blijf ik erbij dat 3D het beeld in een opzicht wat minimaliseert, ik vind het erg jammer dat ze bij 't MCU nog steeds geen IMAX gebruikt hebben. Los van de technische aspecten was ik wel blij Ook gaaf: Het pak was ook cool.

Ik vond 'm beter dan Iron Man 2 (maar natuurlijk) en the Avengers. Ik vergelijk 'm verder niet met de andere Marvel films. Maar beter dan de eerste Iron Man? Nee dat denk ik niet maar was zeker niet verkeerd.
01-05-2013 09:32
Leuke film, visuals waren top, RDJ is Tony. De beruchte twist vond ik juist cool en het werkte voor mij. Verder heb ik geen wow moment in de film gezien. Een 7. Oh...en de intro (de muziek) van de film was fantastisch.
04-05-2013 19:00
Ben net terug en ik heb echt genoten. RDJ is echt te gek als Tony, en het klopt dat deze film veel meer Tony dan Iron Man heeft maar ik vind dat niet meer dan logisch en juist erg tof! Tony raakt dit keer alles kwijt dus dan is het logisch dat hij het op sommige momenten ook moet doen zonder zijn pak, en dat werkte best goed. Don Cheadle is dit keer ook veel meer in actie te zien en ook dat vond ik ontzettend leuk om te zien. Als RDJ zou stoppen met het spelen van Stark dan mag Cheadle het zeker overnemen. Ik wil ook best wat meer van dat personage te weten komen, en in deze film laat hij zien dat hij zich ook heel goed kan redden in actiescenes. En komedie kan hij ook, dus hij is de perfecte vervanger. Het zou nog leuker zijn als Tony en James Rhodes wel nog samen in The Avengers 2 te zien zijn.

Dan over de grote twist. Zonder spoilers kan ik daarvan zeggen dat ik persoonlijk geen enkel probleem ermee had, maar ik begrijp de mensen die daar wel een probleem mee hebben. Ik zag hem voor een gedeelte aankomen, maar een gedeelte verraste mij ook. En als ik er wat dieper op in ga maar

Conclusie: Voor mij is dit de beste Iron Man van de 3. De komedie is weer zoals het moet zijn, en dit keer komt Tony echt voor de grootste uitdaging te staan en dat werkte allemaal heel goed. Het 3D was meer een gimmick, al voegde dat tijdens sommige actiescenes wel een beetje toe, maar toch vind ik het onnodig om dat bij deze film te verplichten. De CGI is verder fantastisch, en zeer spectaculair net als de actiescenes en de scenes tussen Tony en het kleine jongetje zijn ook geweldig. En een goede plottwist die mij voor een gedeelte echt verraste en die ik echt goed,gedurfd en slim bedacht vond. Maar het is een twist zonder middenweg. Of je vind hem goed, of je vind haat het. Ik snap beide kampen.

Het enige echte minpunt wat ik heb is het gedeelte op het eind. En dit is geen spoiler want dat is ook te zien in de trailer. Op het eind met al die pakken van Tony, vond ik het wat to much worden. Dat had wat minder gekund. Maar de confrontatie op het eind was verder echt geweldig! Daar hebben ze het einde van deel 2 helemaal mee goedgemaakt. Het mag duidelijk zijn, dat ik ontzettend heb genoten! Top film! Hoop dat de rest van phase 2 net zo vermakelijk is als deze. Van mij mogen ze Iron Man nu ook even laten voor wat het is. De film rond alles mooi af, en nu is het de beurt aan de rest van The Avengers. Phase 2 is in ieder geval zeer goed begonnen wat mij betreft.

Oh en nog 1 ding, Gwyneth Paltrow is echt HOT in deze film. DAMN! En ik denk dat het voor de meeste wel duidelijk is maar even blijven zitten tot na de aftiteling! Vond die scene die dan volgt best grappig.
06-05-2013 15:06
En wat ik trouwens ook nog best jammer vind is helemaal op het eind

Dat vind ik echt een enorme blunder.
20-05-2013 12:58
Slechte film, kan er niets anders van maken !!
04-07-2013 17:11
Nog een keer bekeken en van 6 naar een 4 gegaan. Dat is nog hoog.
14-07-2013 16:55
Ik vind de vier van Frietgezicht totaal overbodig bij Iron-Man 3.
Oke de film is absoluut niet beter dan het eerst deel, maar is zeker niet slecht.
De special effects zijn geweldig en ik vind het verhaal ook zeker niet slecht bedacht.
Ik vind dat Frietgezicht en andere die de zelfde mening delen totaal niet gelijk hebben over Iron-Man 3.

7.0/10
25-07-2013 15:10
Moviespecialist schreef:
Ik vind dat Frietgezicht en andere die de zelfde mening delen totaal niet gelijk hebben over Iron-Man 3.

7.0/10
Gelijk hebben? Een mening is geen feit. De 1 vindt een film ruk en de ander super.
25-07-2013 15:34
Moviespecialist schreef:
Ik vind de vier van Frietgezicht totaal overbodig bij Iron-Man 3.
Oke de film is absoluut niet beter dan het eerst deel, maar is zeker niet slecht.
De special effects zijn geweldig en ik vind het verhaal ook zeker niet slecht bedacht.
Ik vind dat Frietgezicht en andere die de zelfde mening delen totaal niet gelijk hebben over Iron-Man 3.

7.0/10


Heb je hem weer. Als je me ongelijk geeft kom dan met argumenten.
Geweldige special effects en geen slecht verhaal zijn je enige wapenfeiten.
Mooiste is nog dat ik het op zich eens ben daarmee en nog een 4 geef en als mijn pilsje niet zo lekker koud was had ik shago geweest en nu een 2 ervan gemaakt.
Volgende keer maar eens met argumenten komen.
22-08-2013 11:47
Ik vond de eerste Iron Man goed. Maar deze derde is gelijk aan de 2e bijna = slecht, weinig creatief, 't zelfde van het zelfde. Ze hebben een thema en melken het tot in der treure uit.

Ik begin me ook steeds meer te storen aan hoe in populaire films Amerikaanse real life USA 'vijanden' meer en meer verwerkt worden. Extremistische terroristen verkleed als Arabisch / Chinese mensen? Het wordt steeds minder creatief en slaapverwekkend.
23-08-2013 21:19
Goed gemaakt allemaal, maar de film is al even saai als zijn voorgangers. Tony Stark is een oninteressant personage dat nu ook al zijn humor is verloren. Na 3 (4) films met Tony stark is het personages nu echt wel helemaal op. Het eerste uur krijgen we maar 1 actie momentje en dat compenseert bijlange niet de soms irritante en saaie praat scenes tussendoor die mij ook in deel 1 en 2 al zo parten speelden om de films door te komen.. Op de koop toe moeten we ook nog de vervelende bijrol van opblaaspop en dader van de vorige twee episodes, John Favreau doorstaan. Gelukkig stilt de finale nog een beetje de honger naar spektakel.
Iron Man 3 voelt aan alsof de film moest gemaakt worden zonder dat men eigenlijk weet welke richting het uit moet. Ik hoef nu zeker geen vierde deel meer te zien. Tony Stark werkte nog net in The Avengers, maar dat was omdat hij response krijgt van zijn collega's, hier is het weer een pijnlijke en zielige one-man show Het beste compliment dat ik de film kan geven is dat ie iets beter is dan het afschuwelijke tweede deel. 4/10
28-08-2013 15:00
. Hierdoor verlies je gelijk een deel van de spanning die in de trailer wel te zien was.

Daarnaast was Tony Stark wel weer gewoon goed. Grappen waren af en toe flauw, maar wel leuk. Mooi spectaculair einde die eigenlijk voorspellend was, maar toch krijgt deze film van mij 7/10
Heeft me vermaakt en daar draait het bij een film om.
29-08-2013 16:14
Ereptile schreef:

Er is echter wel een moment geweest dat de film best tegenviel. En dat moment is gelijk 1 van de grootste spoilers van de hele film (LEZEN OP EIGEN RISICO): . Wat ik enorm jammer vind! Want


Ik ben volledig eens met je Spoiler verhaal. Dat zag ik ook niet echt aankomen en vond het SUPER jammer dat dit idd zo vervuld is in de film. Echter ik vond Iron Man 3 juist minst interessante van alle 3 delen en vond deel 2 juist beter dan deel 3. Misschien komt het door die spoiler, maar ik vond jammer dat alle acties helemaal aan het einde bewaard was (en dat was echt super gaaf gemaakt).

Het verhaal vond ik niet zo denderend sterk om eerlijk te zijn, leek meer op een verhaal van Batman :s

Hier en daar zaten flauwe grappen er tussen en dat een jongentje opeens een "belangrijke" rol voor Iron Man kreeg was onnodig. Ik weet het niet, ik heb hem 1x in bios en 1x op PC gezien, maar toch trok het me niet (vergeleken met andere 2 delen, en ik had echt super hoge verwachtingen van deel 3 omdat de eerste 2 juist zo goed waren) maja hopelijk in Avengers 2 maken ze t goed met Iron Man ;D

Ik geef deze deel een 5
31-08-2013 16:47
Ondanks de wisselende reacties heb ik toch wel ontzettend genoten van de film!

De film bedraagt misschien inderdaad minder actie dan de vorige delen maar dat mocht ook wel eens, want we zien Tony Stark worstelen met de gebeurtenissen tijdens The Avengers, op zich ook logisch, hij is maar een mens dus vind ik het normaal dat de film trager op gang komt. Kingsley speelt zijn rol met verve, hij komt echt dreigend over en het contrast met de twist van zijn personage is best hilarisch. Het enige wat ik over deze twist kan zeggen zonder te veel los te laten: ik vond de twist op zich wel goed gevonden, ben niet betrouwd met de comics dus, alleen de manier waarop en hoe snel die twist plots gebeurt vond ik wat minder gevonden, dat hadden ze beter kunnen doen. Alle acteurs spelen echt op niveau, de muziek is sterk, het enige wat ik nog als kleine opmerking heb is het camerawerk dat ik soms iets te cheap vond voor zo een grote blockbuster.

Je moet dus precies 45min wachten op de eerste echte actiescène maar die is wel af, daarna is het eigenlijk wachten op de finale maar die maakt zoveel goed dat je al de rest vergeet. Ik vond de periodes daartussen overigens ook niet eens saai want het legde het verhaal goed uit en de personages speelden top waardoor het verhaal niet inzakte. Het is toch sterk van Marvel hoe een verschillende finales ze al hebben afgeleverd in Phase 1 en 2. Als je alle films naast elkaar legt kom je eigenlijk echt wel zeer verschillende finales tegen maar die van IM3 was eerlijk gezegd wel een toppertje. non stop actie en non stop twists in de finale zorgden ervoor dat je op het puntje van de zetel zit :p ik vind het dan ook spijtig dat ik niet in de bioscoop geraakt ben toen want dat had het nog extra gemaakt.

Ondanks de gemixte reacties is Iron Man 3 een waardige opvolger voor zowel de Iron Man Reeks als op The Avengers. De film heeft een cast die zeer sterk speelt, de typische komische accenten zijn aanwezig, het verhaal is anders dan de vorige delen en rust voort op de gebeurtenissen tijdens de Avengers, de actie is minder aanwezig daardoor maar is wel ijzersterk gefilmd en bovenal is het sterke blockbuster die de stand alone-trilogie van de Iron Man reeks mooi afrond.

PS: op zich is het einde zelfs geen definitief einde
14-09-2013 21:03
De cast in de Iron Man films krijgt steeds meer grotere namen, o.a. in deze een grappige en onherkenbare Ben Kingsley, maar of het dan beter wordt dat is een andere vraag.
Net als in de vorige 2 films is er aan actie geen gebrek, ook niet aan spectaculaire special effects.
Maar net als in de vorige films ook mis ik een degelijk scenario, toch spijtig want het personage leent zich toch voor een goed verhaal.
Het lukt immers wel in The Avengers, maar niet wanneer men de actiehelden solo in een film laat opdraven.
Helaas, ik hoop dat nummer 4 beter is, want bij deze prent ontbreekt nu ook nog eens een goede soundtrack.
Kortom: leuk om eens te bekijken, maar het raakt me niet echt !!
08-04-2014 22:01
Ok, lets just talk about this.

Ik wil het eerst hebben over 'de' grote twist van het verhaal. Die kwam voor mij op een onverwacht moment. Daarna was ik ook even afgeleid omdat ik nog helemaal in shock was. Was deze keuze geslaagd? Nee. Nu begrijp ik iedereen die zegt dat dit en overdreven komedie is. Het is waar. Tony Stark doet het weer erg goed met zijn grapjes, maar zo'n streek uithalen gaat me te ver. Zelf houd ik erg van twisten en onverwachte wendingen, dat houd het speels. Maar zo'n verkrachting van een personage?

De visual effects waren meesterlijk en het ziet er allemaal prachtig uit. Sommige lijnen zijn te vluchtig uitgelegd, het gebeurt allemaal heel snel. Ik heb mij hier geweldig mee vermaakt verder, maar meer dan dat ook niet.

7/10
08-09-2015 18:20
De film deed ook mij aan aan de ontwikkeling in Batman denken. Effecten zijn sterk maar verhaal en karakterontwikkeling laten te wensen over.

Kijken we naar de persoon die tot grote schurk wordt gepromoveerd dan zien we niet meer dan een kwijlende psychopaat zonder een echt plan. Van een superintelligent kwaadaardig genie verwacht ik wat meer beheersing, dan de kinderachtige optredens die we voorgeschoteld krijgen.

Tony Stark werd in de vorige delen veel beter neergezet als een idealistisch maar ook egocentrisch, bij tijd en wijle machtsdronken genie. Nu slaat het teveel door naar labiliteit en zelfdestructie en wordt het ongeloofwaardig en zelfs vervelend om naar te kijken. Het zelfde wat we ook in de Batman films zien.

Ik vind dat overdreven donkere gepsychologiseer in wat in de basis jongensdromen zijn teveel van het goede. Waarom moeten alle helden worden omgezet in neurotisch wrakhout? Helden horen juist een voorbeeld functie te hebben. Maar in de moderne definitie van heldendom moeten ze steeds meer op hun labiele aartsvijanden lijken.

Natuurlijk zit aan de zucht naar heldendom megalomane, sadomasochistische kanten, maar de echte held is dan ook meer een held tegen wil en dank, dan een machtszoeker die aanbidding wil. Soms denk ik wel dat er in Hollywood zoveel cocaïne gesnoven wordt dat men alleen nog maar in termen van heftig en nog heftiger kan denken. De films worden er jammer genoeg niet beter door. Met elke nieuw vervolg wordt alles weirder en het geweld zinlozer.

Eigenlijk worden de hoofrolspelers steeds meer ontmenselijkt door ze zo extreem te maken. Daardoor wordt het moeilijker om je er nog mee te identificeren.

Het scenario is verder erg cliché op die ene wending na, die erg ongeloofwaardig is uitgewerkt en daarom eerder afbreuk doet. Dat past ook niet midden in de film hoort eerder bij een ontknoping en moet passen bij de karakters. Nu lijkt het iets dat in het verhaal gelast is.

Waar ik me ook aan erger is het actiehelden jargon dat zo uit het Amerikaans leger is geplukt. Zo praten alleen militairen. Ook de manier waarop men steeds anderen afsnijdt met slimme wendingen komt geforceerd over. Tony Stark praat met een kleine jongen alsof hij een ondergeschikte soldaat een les wil leren. Terwijl hier juist een gelegenheid ligt om tot een wat gevoeligere interactie te komen.

Uiteindelijk wordt het daardoor een film met een hoop lege geweldscalorieën.
08-09-2015 18:45
Magalaan schreef:
De film deed ook mij aan aan de ontwikkeling in Batman denken. Effecten zijn sterk maar verhaal en karakterontwikkeling laten te wensen over.

Kijken we naar de persoon die tot grote schurk wordt gepromoveerd dan zien we niet meer dan een kwijlende psychopaat zonder een echt plan. Van een superintelligent kwaadaardig genie verwacht ik wat meer beheersing, dan de kinderachtige optredens die we voorgeschoteld krijgen.

Tony Stark werd in de vorige delen veel beter neergezet als een idealistisch maar ook egocentrisch, bij tijd en wijle machtsdronken genie. Nu slaat het teveel door naar labiliteit en zelfdestructie en wordt het ongeloofwaardig en zelfs vervelend om naar te kijken. Het zelfde wat we ook in de Batman films zien.

Ik vind dat overdreven donkere gepsychologiseer in wat in de basis jongensdromen zijn teveel van het goede. Waarom moeten alle helden worden omgezet in neurotisch wrakhout? Helden horen juist een voorbeeld functie te hebben. Maar in de moderne definitie van heldendom moeten ze steeds meer op hun labiele aartsvijanden lijken.

Natuurlijk zit aan de zucht naar heldendom megalomane, sadomasochistische kanten, maar de echte held is dan ook meer een held tegen wil en dank, dan een machtszoeker die aanbidding wil. Soms denk ik wel dat er in Hollywood zoveel cocaïne gesnoven wordt dat men alleen nog maar in termen van heftig en nog heftiger kan denken. De films worden er jammer genoeg niet beter door. Met elke nieuw vervolg wordt alles weirder en het geweld zinlozer.

Eigenlijk worden de hoofrolspelers steeds meer ontmenselijkt door ze zo extreem te maken. Daardoor wordt het moeilijker om je er nog mee te identificeren.

Het scenario is verder erg cliché op die ene wending na, die erg ongeloofwaardig is uitgewerkt en daarom eerder afbreuk doet. Dat past ook niet midden in de film hoort eerder bij een ontknoping en moet passen bij de karakters. Nu lijkt het iets dat in het verhaal gelast is.

Waar ik me ook aan erger is het actiehelden jargon dat zo uit het Amerikaans leger is geplukt. Zo praten alleen militairen. Ook de manier waarop men steeds anderen afsnijdt met slimme wendingen komt geforceerd over. Tony Stark praat met een kleine jongen alsof hij een ondergeschikte soldaat een les wil leren. Terwijl hier juist een gelegenheid ligt om tot een wat gevoeligere interactie te komen.

Uiteindelijk wordt het daardoor een film met een hoop lege geweldscalorieën.


Kan jij jezelf eigenlijk nog in de spiegel kijken?
09-09-2015 02:27
Glennekeeeee schreef:
Kan jij jezelf eigenlijk nog in de spiegel kijken?

Ja hoor

Glennekeeeee schreef:
Ondanks de wisselende reacties heb ik toch wel ontzettend genoten van de film!

Dat zou inderdaad niet van de reacties moeten afhangen

Glennekeeeee schreef:
De film bedraagt misschien inderdaad minder actie dan de vorige delen maar dat mocht ook wel eens, want we zien Tony Stark worstelen met de gebeurtenissen tijdens The Avengers, op zich ook logisch, hij is maar een mens dus vind ik het normaal dat de film trager op gang komt.

Dus de regiseur heeft Tony minder actie gegeven om hem te laten rusten? Volgens mij haal je hier fantasie en werkelijkheid door elkaar. Tony is echt maar een verzinsel die geen invloed heeft op films

Glennekeeeee schreef:
Kingsley speelt zijn rol met verve, hij komt echt dreigend over en het contrast met de twist van zijn personage is best hilarisch. Het enige wat ik over deze twist kan zeggen zonder te veel los te laten: ik vond de twist op zich wel goed gevonden, ben niet betrouwd met de comics dus, alleen de manier waarop en hoe snel die twist plots gebeurt vond ik wat minder gevonden, dat hadden ze beter kunnen doen.

Hij komt dreigend over tot de regiseur er een farce van maakt? En dat vond je goed gevonden?

Glennekeeeee schreef:
Alle acteurs spelen echt op niveau, de muziek is sterk, het enige wat ik nog als kleine opmerking heb is het camerawerk dat ik soms iets te cheap vond voor zo een grote blockbuster.

Je moet dus precies 45min wachten op de eerste echte actiescène maar die is wel af, daarna is het eigenlijk wachten op de finale maar die maakt zoveel goed dat je al de rest vergeet. Ik vond de periodes daartussen overigens ook niet eens saai want het legde het verhaal goed uit en de personages speelden top waardoor het verhaal niet inzakte. Het is toch sterk van Marvel hoe een verschillende finales ze al hebben afgeleverd in Phase 1 en 2. Als je alle films naast elkaar legt kom je eigenlijk echt wel zeer verschillende finales tegen maar die van IM3 was eerlijk gezegd wel een toppertje. non stop actie en non stop twists in de finale zorgden ervoor dat je op het puntje van de zetel zit :p ik vind het dan ook spijtig dat ik niet in de bioscoop geraakt ben toen want dat had het nog extra gemaakt.

Op niveau geacteerd? Wat versta jij daar onder?
En wat is zo geweldig aan nonstop actie. Dat het op een computergame lijkt?

Glennekeeeee schreef:
Ondanks de gemixte reacties is Iron Man 3 een waardige opvolger voor zowel de Iron Man Reeks als op The Avengers. De film heeft een cast die zeer sterk speelt, de typische komische accenten zijn aanwezig, het verhaal is anders dan de vorige delen en rust voort op de gebeurtenissen tijdens de Avengers, de actie is minder aanwezig daardoor maar is wel ijzersterk gefilmd en bovenal is het sterke blockbuster die de stand alone-trilogie van de Iron Man reeks mooi afrond.

PS: op zich is het einde zelfs geen definitief einde

Ja hij laat al zijn pakken ontploffen, echt slim van hem. Heb je zelf niet door hoe onzinnig deze film is? Slik jij dan alles als zoete koek, zolang ze maar lekker lang op elkaar schieten?
09-09-2015 18:28
Magalaan schreef:
Dat zou inderdaad niet van de reacties moeten afhangen


Ik ben het zowaar met je eens, al zijn films die vaak lovend ontvangen zijn door alles en iedereen soms wat teleurstellend net door de hoge verwachtingen dus dat is me wel al voorgevallen. En dat ik de negatieve of gemengde reacties gelijk geef is ook al voorgevallen


Magalaan schreef:
Dus de regiseur heeft Tony minder actie gegeven om hem te laten rusten? Volgens mij haal je hier fantasie en werkelijkheid door elkaar. Tony is echt maar een verzinsel die geen invloed heeft op films


Neen, Ik vond het logisch dat de film meer aandacht gaf aan het personage van Stark dat de gevolgen draagt van de gebeurtenissen in The Avengers en daardoor dus een tragere opbouw een goede zet was voor mij en het beperken van actie ook omdat er dan meer aandacht werd gegeven aan de problemen waar Stark mee worstelt, iets wat nodig was door de gebeurtenissen en ook omdat de vorige film van Iron Man daar de mist in ging


Magalaan schreef:
Hij komt dreigend over tot de regiseur er een farce van maakt? En dat vond je goed gevonden?


Ik vond de twist goed gevonden ja. Net omdat Kingsley die rol ook met verve speelt en de echte badguy die achter de hand werd gehouden sterk genoeg was om die twist te onderbouwen. Maar over de twist ga ik niet te veel uitweiden want die heeft inderdaad ook tegenhangers, voornamelijk door comic-liefhebbers maar dat jij daar ook commentaar op hebt verbaasd me niets


Magalaan schreef:
Op niveau geacteerd? Wat versta jij daar onder?
En wat is zo geweldig aan nonstop actie. Dat het op een computergame lijkt?


Dat de personages geloofwaardig waren en dat ze het karakter ervan goed neerzetten zodat hun daden en anderen de kijker ook overtuigd omdat het onderbouwd is. En de cast deed hun werk meer dan degelijk voor deze blockbuster. Oscarmateriaal had ik hier niet verwacht.

En dat de finale nonstop actie was met de nodige twists etc vond ik inderdaad geweldig omdat die boeiend, entertainend en attractief bleef ondanks dat ze dat deze niet kort van duur is. En op een computergame leek de finale me allerminst want dan had ik ze niet af gevonden. De effects zijn van topkwaliteit en zeer goed in beeld gebracht. Als het op een computergame had geleken dan had het wel wat minder in kwaliteit geweest. Dit leek er allerminst op, integendeel, het zag er geloofwaardig uit (waarmee ik niet bedoel dat het in het echt kan)


Magalaan schreef:
Ja hij laat al zijn pakken ontploffen, echt slim van hem. Heb je zelf niet door hoe onzinnig deze film is? Slik jij dan alles als zoete koek, zolang ze maar lekker lang op elkaar schieten?


Deze film is zeker niet onzinnig voor het personage zelf en de afronding van de trilogie. Best raar dat je de beslissing van de pakken te laten ontploffen niet snapt met al je zogezegde intellectuele inzichten die je probeert tentoon te strijden.


En tot slot Magalaan: Ik kan best begrijpen dat mensen een film slecht vinden of niet kunnen waarderen (bijvoorbeeld die twist is voor vele comic-liefhebbers not done omdat het in de comics volledig anders is), maar de manier waarop jij je recensies maakt, hoe jij naar een film kijkt is gewoon absurd. Misschien leef je in een andere wereld waar filmmakers bij elke film een diepliggende betekenis willen meegeven met een zekere intellectuele ingesteldheid maar dat is dus niet zo.

De manier waarop je dan nog reageert mijn recensie is al even absurd en dit was dus ook éenmalig dat ik op al je loze antwoorden een onderbouwde mening heb gegeven want ik weet dat dit bij jou toch zinloos is om dat te blijven herhalen
05-03-2016 12:31
Rustaaaaag mensen! Maar ook ik vond de film wel geslaagd, bij dit soort genre films moet je gewoon niet teveel nadenken, de twist vond ik leuk gevonden, ik was verrast iig. Ik vond 'm wel vrij lang duren, gelukkig kon ik al die ***reclames skippen! Goeie rollen en geen moment verveeld;

7,5 sterren.