In Time

In Time (2011)

FT rating (42 stemmen)
6.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In een niet nader gespecificeerde toekomst is geld vervangen door tijd. Bij iedereen stopt op vijfentwintigjarige leeftijd het fysieke ouderdomsproces. Op dat moment begint een klok in je linkeronderarm af te tellen van één jaar naar nul. Om te overleven moet je dus tijd vergaren en dat kan op diverse manieren: verdienen, stelen of erven. Tijd is dus het handelsmiddel geworden waar alles om draait. Het resultaat van dit systeem is simpel: de rijken kunnen voor eeuwig leven en de armen sterven snel. Will Salas valt in die laatste categorie; hij leeft van minuut tot minuut totdat een rijke man, die al meer dan honderd jaar leeft en wil sterven, hem een eeuw cadeau doet. Met deze macht kan hij zijn strijd tegen het corrupte systeem eindelijk op niveau voeren. Daarbij krijgt hij de hulp van de beeldschone en steenrijke Sylvia Weis.

Regisseur:

Andrew Niccol

Jaar:

2011

Duur:

109 minuten

Tagline:

Live forever or die trying.

Genre:

Actie | Sci-Fi | Thriller

Land:

Amerika

IMDB:

6.6 op 213213 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 3 november 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 27 maart 2012

Nieuws:

Recensie In Time


Geschreven door Thomas Hermssen

Schrijver en regisseur Andrew Niccol heeft een gemêleerd oeuvre. Enerzijds is hij verantwoordelijk voor kwaliteitsfilms als Gattaca en het scenario van The Truman Show maar anderzijds ook voor de flop S1m0ne en het scenario van het matige The Terminal. In Time hangt hier een beetje tussenin en bevat sowieso elementen uit veel van zijn films. Niccol bedacht een verrassend uitgangspunt maar schreef een verder matig uitgewerkt scenario. Gelukkig weet hij dit aardig te compenseren met een paar klasbakken in zijn crew.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op In Time (7)


07-11-2011 22:18
Boeiend concept, redelijk uitgewerkt met af en toe wat afgezaagde scenes. Ik kreeg vooral steeds de kriebels omdat de dood met elke simpele betaling weer een stapje dichterbij is, maar meer spanning vond ik er niet in zitten. Al met al een vermakelijke film om te zien: 6.
11-11-2011 23:22
Vond ik zeker een toffe film.
Enkel was het op sommige momenten de vraag: "Wat is nu eigenlijk het plan."
Het einde is vooral gissen,want je kan niet met 100% overtuiging zeggen
Maar het was vooral tof filmpje.
Enkel vond ik het wat zwakke vijanden,
een dief Pettyfer was één van de slechtste,waar je toch meer bang van was dan
de Tijdwachter Cillian Murphy was één waarbij je het niet zeker wist
Ik vond het dus vooral een goede aanrader,spijtig dat ze bij mij de film maar 2x speelden.
Justin Timberlake en Amanda Seyfried waren FANTASTISCH ;D
Justin mag voor mij meer actiefilms doen (:
27-01-2012 00:32
Boeiend concept in een saaie uitvoering. Justin Timberlake acteert erg saai en slaapwekkend van Amanda Seyfried weet ik nou niet zeker of haar eng of mooi moet vinden met die kop Olivia Wilde had een nutteloos mini-rolletje. De film herhaalt zich veel: Dan spelen ze wat met tijd, dan wat actie, dan weer even vrijen en zo gaat het maar door. De actie zelf was saai en de film miste boeiende karakters.
En van het karakter van Cillian Murphy begreep ik niet wat hij wou bereiken.

4/10 Een orgineel concept in een slappe uitvoering om bij in slaap te vallen.
25-03-2012 00:06
Zelf een soortgelijke kortfilm gemaakt. Alleen jammer dat deze film een leuk concept heeft maar het uiteindelijk toch verprutst. Foei Andrew Nicoll!!
04-05-2012 21:56
Een geweldige meevaller deze film.
Prima verhaal, heel origineel en mooie vertolkingen.
Ook Justin Timberlake heeft me weer aangenaam verrast en doet het uitstekend, maar ik ben al langer een fan van zijn acteerprestaties.
Misschien had er wat meer actie in de film gemogen, maar ik ben toch zeer tevreden over deze film en heb me dus niet verveeld.
Warm aanbevolen SF-prent !!
25-12-2012 05:41
Grappig dat ie toch vrij hoog komt qua cijfer, terwijl iedereen ergens het gevoel heeft dat er in het gegeven meer gezeten had.

Denk toch dat het gegeven van jongen/meisje op de vlucht iedereen altijd weer boeit. Dat is al zo sinds Hitchcock. Zullen ze het redden, en hóe zullen ze het redden, het antwoord op die vraag boeit altijd weer.
30-11-2013 17:02
Gisteren voor de 2e keer bekeken en mijn cijfer van 7 naar 8 verhoogd. Achteraf gezien toch wel een sterke thriller waarin er een goede balans is tussen actie en dialoog. Zeker de dialogen in het eerste halfuur geven een schitterende reflectie neer op de maatschappij vandaag en dat doet een mens al even nadenken. Net op tijd word de knop omgedraaid naar actie (en een vleugje humor) zodat het niet constant een weerspiegeling is van onze materialistische maatschappij. Alle rollen worden goed vertolkt en er is duidelijk een goede klik tussen Seyfried en Timberlake. Murphy speelt altijd goed en spijtig van Wilde dat ze niet meer screentijd kreeg maar was wel nodig voor de verhaallijn harder te maken. Visueel is de film sterk, er zijn leuke knipogen naar andere films of iconen en dat maakt de film eigenlijk rond. Mits een nog groter budget had de film het nog grootser kunnen maken maar misschien is de kleinschaligheid ervan net de sterkte van deze film

8/10