Macaulay Culkin over drugsverleden en paparazzi
Voor het eerst in tien jaar spreekt de 35-jarige acteur met de pers.
De eetclub

De eetclub (2010)

FT rating (29 stemmen)
4.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Karen en Michel (Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

Jaar:

2010

Duur:

94 minuten

Genre:

Thriller

Land:

Nederland

IMDB:

5 op 1409 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 25 november 2010

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 26 april 2011

Nieuws:

  • De Eetclub Trailer!
    Bracha van Doesburgh, Halina Reijn, Thom Hoffman en heel veel anderen in deze verfilming van het boek van Saskia Noort.

Recensie De eetclub


Geschreven door Arman Avsaroglu

Terug naar de Kust, de verfilming van de debuutroman van Saskia Noort, trok vorig jaar een kleine vierhonderdduizend bezoekers. En dus kon een verfilming van De Eetclub, haar tweede boek, niet uitblijven. De film van Robert Jan Westdijk, na Zusje nog onthaald als groot Nederlands filmtalent, valt op door zijn onopvallendheid. Een buitengewoon saaie thriller over de geheimen van de Nederlandse bovenklasse die geen moment boven de middelmaat weet uit te stijgen.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


» 1 foto

De eetclub 2010

Reacties op De eetclub (10)


25-11-2010 17:12
Wat een vreselijk slechte film, vanmorgen gekeken...
Het boek ook gelezen vond ik persoonlijk ook geen topper mar de film was echt slecht.
Heel slecht acteerwerk, eigenlijk van iedereen, de besten waren nog Thom Hofmann en Mark Eeuwen, Birgit Schuurman was samen met Angela Schijf zo slecht dat het bijna lachwekkend was.
Buiten dat was er geen enkel scene die zonder een glas wijn was, alsof wij gezinnen de hele dag met glazen wijn rondlopen.
Nee het boek was al niet best, maar is een topper bij de film!!!
Jammer heel jammer.....en zonde van de tijd....
26-11-2010 11:40
Gisteren deze film bekeken. Ik had de trailer gezien en het leek me een spannende leuke film. Helaas, dit kwam niet uit de verf. Ik ben een liefhebber van de nederlandse film, maar dit was zo slecht. Zeer ongeloofwaardig en niet eens spannend.
13-01-2011 11:32
Ik heb ooit wel eens gehoord dat NASA de film Armagaddon laat zien tijdens de training van nieuwe wetenschappers en ze dan de opdracht geeft zoveel mogelijk procedurele en natuurkundige fouten eruit te halen. De eetclub lijkt mij op zijn beurt een perfecte film om te laten zien aan beginnende scenarioschrijvers; met de opdracht zoveel mogelijk plotgaten en losse eindjes te noemen ben je volgens mij wel even bezig.
17-03-2011 09:35
Wat is dit een slechte film zeg!
Er zit totaal niets van spanning in tot op het einde.
Dit had stukken beter gekunt.
18-03-2011 20:46
Ik hou van Nederlandse films en ik hou van boekverfilmingen. De eetclub vond ik destijds een leuke thriller. De verfilming viel mij zwaar tegen. Het was maar goed dat ik het boek had gelezen en de personages al kende anders had ik de film sowieso niet kunnen volgen. Veel zwakke dialogen (veel praten, weinig zeggen) geen spanning en veel te veel personages die niet uitgewerkt worden. Bezoekers die het boek niet hadden gelezen konden de film amper volgen. Als Will Koopman (Terug naar de kust) deze film ook had geregisseerd, dan was het vast en zeker een spannende film geworden. Ik vind deze verfilming zelfs een belediging voor Saskia Noort (bij Boulevard vertelde ze namelijk ook al dat ze zelf teleurgesteld was in het eindresultaat). Zo jammer, dan zo'n spannend verhaal zo slecht verfilmd is.
23-02-2012 21:28
Hoofdrolspeelster Bracha van Doesburgh, het wel heel domme blondje uit 'Singles', doet het in deze film verrassend goed.
Maar verder is er niet veel aan deze film, een saai verhaal, oninteressant.
Kortom, snel vergeten alweer.
13-01-2013 17:39
een heel matige thriller en moet het afleggen tegen de gelijkaardige film Loft die toch veel beter in mekaar zat.
13-01-2013 21:10
Terwijl ik eigenlijk op mijn computer bezig ben, hoor ik met een half oor de clichématige dialogen van deze film. Bestaat er nu ook al zoiets als een soapfilm?
02-06-2016 20:22
Ik vond hem eigenlijk wel leuk. En ook nog spannend. Zal nog eens kijken om te zien wat ik kennelijk "gemist" heb.. OK, einde was idioot, dat wel.
03-06-2016 18:41
Ja, gister opnieuw gekeken. Met alle plezier. Ik ben vaak heel kritisch maar deze vind ik leuk. Thriller? Nee, meer een film over relaties. Dat er twee doden vallen is overdreven, maar zo is kennelijk het boek. Verder heb ik me prima vermaakt. En Birgit slecht? Ook hier: ik ben geen fan van haar, maar hier speelt ze een truttig vrouwtje en dat doet ze truttig-goed als je het mij vraagt.