Gelekte beelden 'Warcraft' en 'Captain America: Civil War'
Beide 2016-films beloven veel goeds.
The Devil's Double

The Devil's Double (2011)

FT rating (27 stemmen)
6.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Baghdad, de stad waar rijke en beruchte mensen samenkomen. Alles kan hier gekocht worden, maar tegen een prijs. Dit is de wereld van Uday Hussein, de beruchte zoon van Saddam Hussein. Tegelijk is Baghdad de stad waar luitenant Latif Yahia woont. Hij lijkt enorm op Uday, en wordt daarom ook naar het paleis van Saddam opgeroepen. Daar krijgt hij een keus: of hij wordt Uday’s dubbelganger, of zijn familie wordt ter dood veroordeeld. Als hij ervoor kiest om Uday’s dubbelganger te zijn, wordt hij daarbij een van de beruchtste inwoners van Irak. The Devil’s Double is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Latif Yahia. Vanaf zijn drieëntwintigste was hij noodgedwongen diens dubbelganger en overleefde hij maar liefst elf moordaanslagen. Pas in 1991 vluchtte hij, waarna hij in Oostenrijk een boek over zijn ervaringen schreef. Op dat boek is deze film gebaseerd, iets wat helaas niet geweldig uitpakt. Op RottenTomatoes scoort de film namelijk een percentage van 56%, gebaseerd op 85 recensies, waarmee de film de status ‘rotten’ krijgt.

Regisseur:

Lee Tamahori

Jaar:

2011

Duur:

109 minuten

Tagline:

The 80's were brilliant, if you were in charge.

Genre:

Actie | Biografie | Drama

Land:

België

IMDB:

7.1 op 51198 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 8 september 2011

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 27 december 2011

Nieuws:

Recensie The Devil's Double


Geschreven door Evert de Vries

Saddam Hoessein was geen lieverdje, zoveel is zeker, maar als we The Devil’s Double moeten geloven was hij een engel vergeleken met zijn zoon Uday. The Devil’s Double volgt het leven van Latif, een jongen die als twee druppels water op Uday lijkt en door Uday wordt uitverkoren zijn dubbelganger te zijn. Enkele lichamelijke ingrepen zijn nog wel te overkomen, maar het kost Latif vooral moeite om zich het extreme en walgelijke karakter van Uday eigen te maken.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: The Devil's Double


Geschreven door Bram

Verleden jaar verscheen de film The Devil's Double van regisseur Lee Tamahori, bekend van films als Once Were Warriors (1994) en Die Another Day (2002). Wat mogelijk niet veel mensen weten, is dat de keiharde actiefilm een Nederlands-Vlaamse productie is van de Nederlandse productiemaatschappij Staccato, het Nederlandse Corrino en het Vlaamse Corsan. Ook dook de Nederlandse acteur Mimoun Oaiassa op in de film. Hoofdrolspeler Dominic Cooper bleek achteraf het hoogtepunt van The Devil's Double, aangezien hij een voortreffelijke, maar niet al te diepgaande, dubbelrol neerzette. Enerzijds speelde hij de verwende en compleet idiote Uday, zoon van Saddam Hoessein, en anderzijds zien we hem als Latif, de Irakees die gedwongen werd om de dubbelganger te worden van Uday. Aan de box office werd het geen enorm succes, al verkocht Staccato het aan meer dan 100 landen. Sinds kort ligt er een fraaie Special 2-Disc Edition Blu-Ray van de film met het prachtige gouden affiche in het schap.

» Lees verder...

Reacties op The Devil's Double (2)


04-09-2011 13:27
op papier zou dit oscarmateriaal moeten zijn, jammer dat de realiteit anders is en de film op veel fronten tekort schiet. Gelukkig speelt Dominic Cooper heerlijk overdreven
25-02-2012 21:15
Ik vond dit wel een goede film.
Zeer gewelddadig bij momenten, zeker de scènes waarin Uday Hussein aan bod komt, die kerel moet wel echt krankzinnig zijn geweest, en geen klein beetje.
De dubbelrol van Dominic Cooper is dan ook prachtig, enerzijds als de dubbelganger en anderzijds als Uday.
Ik kan deze film warm aanbevelen, al is hij zeker niet geschikt voor gevoelige zielen.