FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?
Despicable Me 2

Despicable Me 2 (2013)

Alternatieve titel: Verschrikkelijke Ikke 2
FT rating (41 stemmen)
7.5

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In Despicable Me 2 zien we de terugkeer van Gru (Steve Carell), de meisjes uit de eerste film, de minions en een hele reeks nieuwe, en grappige personages. Ditmaal moet Gru de wereld redden, in plaats van deze vernietigen. (Geschreven door pennywise)

Jaar:

2013

Duur:

98 minuten

Tagline:

Back 2 Work

Genre:

Animatie | Komedie | Misdaad | Familiefilm

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.5 op 280583 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 27 juni 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 22 oktober 2013

Nieuws:

Recensie Despicable Me 2


Geschreven door Thierry Verhoeven

In de zwaarbevochten markt van computergeanimeerde films wordt al jarenlang de dienst uitgemaakt door Pixar en Dreamworks, maar sinds enige tijd beginnen Disney, Sony en Blue Sky steeds meer terrein winnen. Een kleine twee jaar geleden bleek dat ook nieuwkomers hun voet tussen de deur kunnen krijgen, toen het relatief nieuwe Illumination Entertainment veel succes oogstte met het uiterst vermakelijke Despicable Me. Of de studio een blijvertje was mocht daarna echter al snel worden betwijfeld, aangezien de volgende twee films, Hop en The Lorax, door zowel de critici als het publiek heel wat minder enthousiast werden ontvangen. Het lijkt geen goed teken dat de animatiestudio nu een vervolg uitbrengt op de grote succesfilm (vooral omdat deze niet de indruk wekte franchisemateriaal te zijn), maar Despicable Me 2 blijkt net als zijn voorganger verrassend leuk.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Despicable Me 2


Geschreven door Bram

Met een nog zeer beperkte staat van dienst wist Illumination Entertainment, in samenwerking met Universal Pictures, in 2010 te verrassen met de animatiefilm Despicable Me, die bijzonder goed werd ontvangen en een fraaie $543,1 miljoen noteerde aan de wereldwijde bioscoopkassa's. In een razend tempo werd er werk gemaakt van een tweede deel, die afgelopen zomer uitkwam. Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 groeide uit tot de succesvolste animatiefilm van 2013, terwijl het wel stevige concurrentie kreeg te verduren van voornamelijk Pixars Monsters University en DreamWorks' The Croods. Met een score van $916,5 miljoen staat het op dit moment zelfs op een tweede plaats van de wereldwijde Box Office van 2013, achter Marvels kaskraker Iron Man 3. Het is dan ook geen wonder dat Universal een puike en vermakelijke (3D) Blu-Ray uitgave in de schappen heeft neergelegd.

» Lees verder...

Reacties op Despicable Me 2 (5)


23-06-2013 18:30
Vanmiddag de film al in de voorpremière gezien!
Ik heb dubbel gelegen van het lachen. De minions zijn weer geweldig op dreef en het verhaal is ook erg leuk. Hij doet zeer zeker niet onder voor de eerste film! Ook Agnes is weer net zo schattig als in de eerste.
Ik ga gegarandeerd nog een tweede keer
23-06-2013 21:34
Hilarisch, aandoenlijk en bovendien totaal anders dan het eerste deel!

10/10
25-06-2013 13:13
Een absolute topfilm! Gru is geen slechterik meer, dus dat maakt zijn opkomen toch net even anders dan je gewend bent, maar als je daar overheen bent is het een hele goede film met veel grappen.
25-07-2013 16:29
Origineler dan je gewend bent van sequels op succesvolle animatiefilms. Hilarisch, vermakelijk en visueel oogstrelend.
05-02-2015 09:26
Wel een leuke film.
Goede grappen een leuk verhaaltje.
Op het laaste kwartiertje naa doet de hele film niet onder het eerste deel.
Bij het laaste kwartiertje gingen ze te snel met het verhaal jammer maar toch toch een 7.