Eerste trailer monsterproject 'The Great Wall'
Matt Damon vs. bovennatuurlijke monsters.
Noah

Noah (2014)

FT rating (47 stemmen)
6.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Het legendarische verhaal van Noah, de Bijbelfiguur die in een visioen de opdracht van God krijgt om een ark te bouwen. Daarop moet hij één exemplaar van alle levende wezens op Aarde meenemen.

Regisseur:

Darren Aronofsky

Jaar:

2014

Duur:

138 minuten

Tagline:

The end of the world... is just the beginning.

Genre:

Actie | Avontuur | Drama

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

5.8 op 197138 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 10 april 2014

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 5 augustus 2014

Nieuws:

Recensie Noah


Geschreven door Arjan Welles

Van een beetje publiciteit is geen enkele filmstudio ooit vies geweest, zelfs niet als het negatieve aandacht betreft. Vraag het maar aan Mel Gibson. Om Darren Aronofsky's relaas van het verhaal van Noach, zijn ark en de zondvloed was een heleboel te doen. Drie verschillende versies werden aan een gelovig publiek in de Verenigde Staten vertoond, zonder medeweten van de regisseur. Geen enkele versie kon de goedkeuring van de christenen wegdragen. Het verhaal van aartsvader Noach komt ook voor in de Koran en Torah, al is het hier minder gedetailleerd. Ook enkele moslimlanden deden Aronofsky's spektakeldrama al bij voorbaat in de ban. Aronofsky, die hier uitpakt met een voor zijn doen veel te grootschalige speelfilm, had het waarschijnlijk nooit en bij niemand goed kunnen doen. Zijn versie van het geloofsverhaal is een twijfelachtig compromis van Bijbel, filosofische inslag en een hele grote dikke duim.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Noah


Geschreven door Jim

Darren Aronofsky staat al jaren bekend als een cultregisseur. Hij maakte films als Black Swan en The Wrestler en beide films verdienden hun budget terug aan de wereldwijde box office. Geen wonder dus, dat toen Aronofsky zijn passieproject Noah eindelijk kon realiseren, Paramount Pictures besloot hem een voor een arthouse regisseur gigantisch budget van meer dan honderd miljoen dollar mee te geven.

» Lees verder...

Featured: Noah


Geschreven door Jim

Synopsis


In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, is het aan Noah (Crowe) om de mensheid te redden. De Schepper geeft hem de opdracht een Ark te bouwen, waar twee exemplaren van alle dieren op mee moeten. Maar daarbij krijgt Noah niet alleen te maken met de moeilijkheden van het bouwen van zo’n gigantische ark, maar ook met wrede krijgsheren die de zondvloed willen overleven.

» Lees verder...

Reacties op Noah (8)


11-04-2014 18:14
Een heerlijke visueel verbluffende atypische blockbuster met een ijzersterke russel crowe die van mij gerust genomineerd kan worden voor enkele acteerprijzen. Een van de sterkste antihelden weergevenin dit soort budgetfilms is niet simpel maar dat is hier schitterend tot stand gebracht. Een blockbuster die niet alleen zorgt voor amusement maar je ook doet stilstaan bij de gedachten van een man die God niet wil telleurstellen en daardoor zo zichzelf lijkt te verliezen.

1 echt negatief punt: sommige bijrollen waren ondermaats
11-04-2014 19:56
'Noah' is een aparte benadering van een bijbels verhaal. De fantasy elementen zag ik nooit aankomen, maar stelden ook niet teleur. Crowe was geloofbaar als Noah, maar niet erg indrukwekkend. Niemand leek er echt uit te schieten, ondanks dat het acteerwerk wel redelijk was. De regie, waaronder het heldere/luidde geluid en de scherpe/mooie beelden, was uitstekend. Er zaten echter wel een aantal 'evolutie scènes' in de film die mij irriteerden; het was voor mij te vlug en druk gemaakt. Waarschijnlijk dat de onnodige 3D hier ook wel wat mee te maken had. Clint Mansell levert trouwens een set mooie muziekstukken af die ik met plezier eens afgezonderd zal beluisteren.

Om hierbij nog even terug te komen op bioscoop ergernissen; de lullo-van-de-dag-award schenk ik aan die krantenkoker van een
Pathé medewerker die het een schitterend idee vond om tijdens het laatste uur continue de deur te openen om te zien of de film afgelopen was en hij ons afval kon innen. Belachelijk.
28-04-2014 21:23
Ok, ik moet het toegeven. De trailer trekte mij niet echt. Ook de special effects hadden mij nog wat te wensen over voordat ik het zag. Maar het moet gezegd worden: Wat zat ik fout!

Noah is een hele mooie verfilming van het verhaal van de bijbel goed weet neer te zetten met een flinke scheut actie. Met het drama zat het ook niet mis. Eindelijk zien we Emma Watson ook echt acteren. In haar vorige films kon ze alleen maar lekker zijn

De geluidmixen zijn ook érg mooi (het 3D-effect betoverde niet alleen het scherm)

Het was mooi hoe Noach bijna uitgroeide tot
De waren ook erg mooi gemaakt. Voor mij zeker weten een

8/10
04-05-2014 19:42
Noah...
Deze film is niet enkel het bouwen van der ark,maar gaat veel dieper.
je wordt echt met meerdere dingen geconfronteerd in deze film zoals de 'standvastigheid van Noah' hoe hij neen zegt tegen een hele bevolking en hun de toegang op z'n ark verbied.

Het verhaal draait vooral rond de tekens die de Creator geeft aan Noah en de zuivering.
Hoe weet Noah zeker of hij z'n God goed begrijpt?

Voor de rest doet Russel Crowe het zeer goed als Noah. In het begin lijkt hij een bot personage dat de boodschap van God ontvangt en toevallig zich goed kan verdedigen. Maar de volgende helft acteerd hij echt zeer goed wanneer hij moet beslissen of hij Gods mening nu volgt of niet. Hardverscheurende keuzes worden gemaakt!

Ray Winstone speelt een zeer sterke (soort van) Bad Guy... Want jah... Aan wiens kant staat de kijker?
Aan de ene kant heb je de zelfzuchtige koning (Winstone) die zichzelf voelt als een God en vind dat de mens het belangrijkste is! De mens moet deze zondevloed overleven en al die dieren mogen desnoods afgemaakt worden. Dus jah... is hij goed? Hij wil ons tenslotte redden... Maar hij is ook slecht, want hij voelt zich beter dan elk ander leven wezen op de planeet.
En dan heb je Noah, die wil zien hoe heel de mensheid word gewist en dat voor z'n God...

Uiteindelijk weet het verhaal z'n spanning na het weer op te bouwen. Zo dit allemaal omdat hij denkt dat God het hem zegt...
Natuurlijk krijgt deze film veel kritiek van godsdiensten enzo... want ze vinden het normaal dat de gelovigen hun dierbaren opofferen voor hun GOd :S

Acteerprestaties waren wel goed, zeker Crowe zoals eerder vermeld. Ook Watson sprong eruit door de plotse Enkel vond ik Connely in die scene niet zo heel sterk :S

Maar jah uiteindelijk is het een zeer spannend en soms vies filmpje... Je wordt geconfronteerd met de hebzucht van de mens en de onschuldigheid van de andere wezens op deze planeet. Toch eens leuk om een bijbels verhaal te zien
7.6/10
05-08-2014 11:02
Het is moeilijk niet ergens respect te hebben voor deze film: atheïst Aronofsky maakte zijn visie van het Bijbelverhaal over Noah en ondanks het feit dat hyperkatholieken al lang in een conservatieve furie waren geschoten, hield de studio na enkele testscreenings dapper vast om de man z'n visie op het doek te plaatsen. Maar levert dat nu ook een goede film op?

Hoe dan ook moet je enige vrijheid nemen als je een simpel verhaaltje uit de Bijbel wil vertalen naar een grote productie. In deze verfilming mocht de nadruk zeker in het begin liggen op spektakel (we willen de massa ook niet te hard afschrikken), maar de grote actieclimax leek toch iets te veel een afkookseltje van Lord Of The Rings. En ook sommige beelden waarin we een beekje of vogels volgen door verschillende landschappen lijken soms te duidelijk achter elkaar gezet waardoor ze wat minder mooi overkomen - al stoorde mij dat tijdens een lange uiteenzetting van het scheppingsverhaal wat minder.

Eigenlijk is de film het beste als de focus op de menselijke zorgen van Noah en z'n gezin ligt: op zoon Cham (Logan Lerman) die vreest alleen te zijn in de wereld en vooral op de vraag waar de grens ligt tussen overtuiging en fundamentalisme. Het is absoluut gedurfd hoe ver Aronofsky met z'n titelpersonage durft te gaan op zeker moment en het levert enkele fraai geacteerde (ja, Watson is echt een goede actrice hoor) en spannende scènes op.

Een tikkeltje te onevenwichtig soms, maar al bij al zeker door de grote focus op het menselijke aspect en toch enkele fraaie beelden (de grote monsters die Noah helpen zijn bijvoorbeeld zeker een aanwinst in het begin) geslaagd.
06-08-2014 00:07
Sorry ik heb hem 1 ster gegeven om de score nog wat omlaag te krijgen
12-09-2014 20:52
Ik had hier veel meer van verwacht.
Het verhaal is veel te langdradig, vooral het eerste uur verveelt.
Ook de speciale effecten hadden beter gekund, het is zowat het slechtste dat ik heb gezien de laatste jaren.
Russell Crowe doet zijn best, maar is niet de persoon om een Bijbelse figuur uit de beelden.
Nog een redelijke score voor de prachtige locaties, maar verder ben ik wel uitgepraat over deze prent.
10-10-2014 17:10
Ik had meer verwacht van deze prent...
Darren Aronofsky is een geweldige regisseur met fantastische films als The Fountain en Black Swan, maar nu met Noah slaat hij een totaal andere weg in, buiten zijn meer artenstieke projecten.
Allereerst wil ik zeggen dat de film mooi oogt en dat bovendien de locaties er prachtig uitzien, maar dat wilt niet zeggen dat de pinpunten van de film daarom vergeten kunnen worden.
Vooral het eerste uur was moeilijk om door te komen, omdat het verhaal soms redelijk langdradig was en er veel voorspelbare dingen in voor kwamen.
Russel Crowe doet erg zijn best in deze film en dat is ook zeker te zien, maar zijn rol als Noah is niet echt memorabel en zal ik waarschijnlijk al snel vergeten zijn.
De film heeft me af en toe weten te vermaken, maar het eerste uur deed alles behalve dat en het verhaal was gewoon te voorspelbaar voor woorden.

6.0 / 10