Noah

Noah (2014)

FT rating (7 stemmen)
7.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Deze film draait nu in de bioscoop | Bioscoopagenda

Delen:

Synopsis:

Het legendarische verhaal van Noah, de Bijbelfiguur die in een visioen de opdracht van God krijgt om een ark te bouwen. Daarop moet hij één exemplaar van alle levende wezens op Aarde meenemen.

Regisseur:

Darren Aronofsky

Jaar:

2014

Duur:

138 minuten

Tagline:

Rediscover the epic story of one man and the most remarkable event in our history.

Genre:

Avontuur | Drama

Land:

Amerika

IMDB:

6.9 op 10597 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 10 april 2014

Nieuws:

Recensie Noah


Geschreven door Arjan Welles

Van een beetje publiciteit is geen enkele filmstudio ooit vies geweest, zelfs niet als het negatieve aandacht betreft. Vraag het maar aan Mel Gibson. Om Darren Aronofsky's relaas van het verhaal van Noach, zijn ark en de zondvloed was een heleboel te doen. Drie verschillende versies werden aan een gelovig publiek in de Verenigde Staten vertoond, zonder medeweten van de regisseur. Geen enkele versie kon de goedkeuring van de christenen wegdragen. Het verhaal van aartsvader Noach komt ook voor in de Koran en Torah, al is het hier minder gedetailleerd. Ook enkele moslimlanden deden Aronofsky's spektakeldrama al bij voorbaat in de ban. Aronofsky, die hier uitpakt met een voor zijn doen veel te grootschalige speelfilm, had het waarschijnlijk nooit en bij niemand goed kunnen doen. Zijn versie van het geloofsverhaal is een twijfelachtig compromis van Bijbel, filosofische inslag en een hele grote dikke duim.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Featured: Noah


Geschreven door Jim

Synopsis


In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, is het aan Noah (Crowe) om de mensheid te redden. De Schepper geeft hem de opdracht een Ark te bouwen, waar twee exemplaren van alle dieren op mee moeten. Maar daarbij krijgt Noah niet alleen te maken met de moeilijkheden van het bouwen van zo’n gigantische ark, maar ook met wrede krijgsheren die de zondvloed willen overleven.

» Lees verder...

Reacties op Noah (2)


11-04-2014 18:14
Een heerlijke visueel verbluffende atypische blockbuster met een ijzersterke russel crowe die van mij gerust genomineerd kan worden voor enkele acteerprijzen. Een van de sterkste antihelden weergevenin dit soort budgetfilms is niet simpel maar dat is hier schitterend tot stand gebracht. Een blockbuster die niet alleen zorgt voor amusement maar je ook doet stilstaan bij de gedachten van een man die God niet wil telleurstellen en daardoor zo zichzelf lijkt te verliezen.

1 echt negatief punt: sommige bijrollen waren ondermaats
11-04-2014 19:56
'Noah' is een aparte benadering van een bijbels verhaal. De fantasy elementen zag ik nooit aankomen, maar stelden ook niet teleur. Crowe was geloofbaar als Noah, maar niet erg indrukwekkend. Niemand leek er echt uit te schieten, ondanks dat het acteerwerk wel redelijk was. De regie, waaronder het heldere/luidde geluid en de scherpe/mooie beelden, was uitstekend. Er zaten echter wel een aantal 'evolutie scènes' in de film die mij irriteerden; het was voor mij te vlug en druk gemaakt. Waarschijnlijk dat de onnodige 3D hier ook wel wat mee te maken had. Clint Mansell levert trouwens een set mooie muziekstukken af die ik met plezier eens afgezonderd zal beluisteren.

Om hierbij nog even terug te komen op bioscoop ergernissen; de lullo-van-de-dag-award schenk ik aan die krantenkoker van een
Pathé medewerker die het een schitterend idee vond om tijdens het laatste uur continue de deur te openen om te zien of de film afgelopen was en hij ons afval kon innen. Belachelijk.