Safe

Safe (2012)

FT rating (31 stemmen)
6.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Safe gaat over een huursoldaat (Statham) die een jong Chinees meisje (Chan) beschermt. Dit meisje is namelijk in bezit van belangrijke informatie over massavernietigingswapens. Maffia uit China en Rusland hebben de jacht op haar ingezet, met als gevolg een heftige achtervolging door de States.

Regisseur:

Boaz Yakin

Jaar:

2012

Duur:

94 minuten

Tagline:

She has the code. He is the key.

Genre:

Actie | Misdaad | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.5 op 82462 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 3 mei 2012

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 18 september 2012

Nieuws:

Recensie Safe


Geschreven door Arjan Welles

Veertiger Jason Statham is een man van veel talenten. Hij begon op de lagere school met voetballen, maar verlegde zijn interesses naar het wedstrijdduiken. Met deze sport kwam hij zelfs uit voor de Britse nationale ploeg. Dit leverde hem weer een baantje op als kledingmodel. En door deze job kwam hij weer in contact met regisseur Guy Ritchie, die hem een rol gaf in zijn debuutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Statham groeide uit tot een populaire actieheld met rollen in The Transporter en The Italian Job. In het in New York gesitueerde Safe heeft Statham het aan de stok met zowel de Russische als de Chinese maffia

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Safe (4)


10-10-2012 23:44
Doet precies wat je van een Jason Statham film kan verwachten.
Veel actie, slaan, rammen, vechten, nog meer actie en nog meer bad guys die 1 voor 1 neer gaan.

Al begin ik me wel af te vragen wanneer Statham nu eens in een wat betere film gaat schitteren.
Ik blijf hem een heerlijke no nonsense acteur vinden.
Jammer dat hij zich keer op keer laat lenen voor die makkelijke actie films.

Al doet Safe wel wat je er van kan verwachten, niet nadenken, geen diep verhaal maar gewoon veel actie.
28-12-2012 20:45
Typische Statham film, knokpartijen, shoot-outs en achtervolgingen.
Stevige kost dus, maar een simpel verhaal.
Het is niet Stathams beste film die ik al heb gezien deze, maar zoals gewoonlijk, niet te veel bij nadenken en alles over je heen laten komen.
29-12-2012 12:46
Een Statham film die idd doet wat je van een Statham film mag verwachten. Ontzettend harde en spectaculaire vechtscenes en ontzetten harde schiet scenes, kortom gewoon top entertainment. Alleen vind ik dit wel een van Stathams betere, Safe is namelijk absoluut beter dan The Mechanic en Killer Elite omdat er meer twisten en nog betere actie inzit, en het personage wat Statham speelt heeft ook een diepere laag dan wat hij normaal gesproken speelt. Ook bleef ik geboeid van de eerste tot de laatste seconde en vond ik deze minder hersenloos dan The Mechanic of Killer Elite. De film had dus best een aardig script voor zo'n hersenloos vermaak en dat had ik niet verwacht.

Ook ben ik best onder de indruk van Catherine Chan haar acteer prestaties. Dit is een haar eerste films en ze doet het best goed, ze deed me zelfs af en toe aan Dakota Fanning denken toen zij nog klein was.

Over Dakota Fanning gesproken. Safe gaat niet zo diep als Man On Fire met Denzel Washington maar hij deed mij daar wel af en toe aan denken.

Safe is kortom top entertainment en heeft een perfecte speelduur waardoor hij ook niet verveeld. Het enige wat mij een beetje teleurstelde was het einde .
01-03-2014 17:28
een van de betere van statham