FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?
The Lady

The Lady (2011)

FT rating (4 stemmen)
7

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

The Lady vertelt het levenverhaal van Aung San Suu Kyi, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991. Ze is een Myanmarese politica en leidt een geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in het voormalige Birma.

Regisseur:

Luc Besson

Jaar:

2011

Duur:

132 minuten

Genre:

Biografie

Land:

Frankrijk | Verenigd Koninkrijk

IMDB:

7.1 op 8521 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 19 januari 2012

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 22 mei 2012

Nieuws:

Recensie The Lady


Geschreven door Arjan Welles

Al bijna een kwart eeuw is Aung San Suu Kyi hét gezicht van de Birmese strijd voor democratie. De Nobelprijswinnares vertrok eind jaren tachtig vanuit Londen naar haar geboorteland Birma (het huidige Myanmar) om haar zieke moeder te bezoeken. Daar waren ze haar nog lang niet vergeten. De politica kwam terecht in een situatie van grote onlusten, waarbij de tegenstanders van het militaire regime met harde hand de mond werd gesnoerd. Het volk zag in haar de vrouw om de junta met geweldsloze middelen te lijf te gaan.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


» 1 foto

The Lady 2011

Reacties op The Lady (2)


26-07-2012 21:09
Dit is natuurlijk een dramatisch en zeer pijnlijk verhaal, waar gebeurd en waar op dit moment nog steeds geen einde aan is gekomen.
Michelle Yeoh (echtgenote van ex-Ferrari teammanager Jean Todt, die ook de film mee produceerde), zijn we gewend in actiefilms te zien, maar ze zet hier wel de tot nu toe indrukwekkendste rol uit haar carrière neer, die van Aung San Suu Kyi. Ze doet dat met zoveel overtuiging dat je in de ban komt van het verhaal en geboeid blijft kijken, het is werkelijk indrukwekkend hoe ze deze vrouw neerzet.
Nu er is al veel gedaan om deze vrouw erkenning te geven, en wellicht zal deze film iets bijdragen, maar echt helpen zal het wel niet, maar toch, de film brengt de situatie en problematiek van de toestand in Birma (nu Myanmar) wel heel duidelijk in beeld, en daar kan men niet ongevoelig voor blijven, wat eens te meer bewijst hoe sterk het medium film wel kan zijn.
Af en toe is de film heel emotioneel, zoals bij de talrijke afscheidsbeelden van haar familie of het verlies dat ze leidt op het einde van de film.
Ik kan niet anders dan deze film, ondanks dat het geen vrolijk verhaal is, warm aanbevelen.
Dit is er eentje die je moet zien, voor de prachtprestatie van Michelle Yeoh, maar ook voor de sublieme rol van David Thewlis (die de echtgenoot vertolkt, en niet onbelangrijk is in dit verhaal).
Zeggen dat ik heb genoten van deze film is een verkeerde uitdrukking gezien het tragische onderwerp van de film, maar hij heeft me meer dan 2 uur, seconde per seconde, geboeid.
De beste film van Luc Besson die ik tot nu toe heb gezien.
10 sterren meer dan waard !!!
19-06-2014 06:39
Bijna een persiflage op zo'n geweldige vrouw.
Herhaaldelijk overacted.
Gebeurtenissen zijn goed verfilmd, maar historisch miste ik belangrijke accenten. Haar innerlijke strijd tussen gezin en land is moeilijk te verfilmen, dat snap ik, maar toch erg zwak belicht.
Jammer.