Eerste trailer monsterproject 'The Great Wall'
Matt Damon vs. bovennatuurlijke monsters.
Insidious: Chapter 2

Insidious: Chapter 2 (2013)

FT rating (27 stemmen)
6.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Josh (Patrick Wilson) en Renai Lambert (Rose Byrne) zijn dolgelukkig met de terugkeer van hun zoon Dalton (Ty Simpkins), die ternauwernood een bovennatuurlijke wereld wist te ontsnappen met behulp van zijn vader. Josh' ongewone connectie met deze bovennatuurlijke wereld blijft echter een gevaar. De Lamberts besluiten samen om dieper in zijn jeugd te graven om te achterhalen wat de oorzaak is van deze connectie.

Regisseur:

James Wan

Jaar:

2013

Duur:

23 minuten

Genre:

Horror | Thriller

Land:

Verenigde Staten | Canada

IMDB:

6.6 op 107366 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 24 oktober 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 4 maart 2014

Nieuws:

Recensie Insidious: Chapter 2


Geschreven door Fabian Melchers

Dat er na honderden horrorfilms met soortgelijke opzet nog altijd films kunnen worden gemaakt die je de stuipen op het lijf jagen, bewijst regisseur James Wan. Vorige maand nog liet hij met The Conjuring zien dat hij zelfs met een vrij conventioneel verhaal nog heel aardig uit de voeten kon. Met name het eerste half uur kende een sterke spanningsopbouw.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Insidious: Chapter 2


Geschreven door Bram

Een tijdje terug plaatsen we nog de Blu-Ray Review van James Wans succesvolle horrorfilm The Conjuring uit 2013. Verleden jaar verscheen van de veelbelovende Saw-regisseur ook Insidious: Chapter 2, het vervolg op Wans definitieve doorbraakfilm Insidious (2010). De horrorsequel had duidelijk wat meer humor in zich dan Wans voorgaande horrorfilms en wederom waren er rollen voor Patrick Wilson, Rose Byrne en Hollywood-talentje Ty Simpkins (Iron Man 3, Jurassic World). Chapter 2 laat op een vermakelijk manier meer zien van de duistere wereld The Further, met uiteraard ook het creatieve duivelse personage "The Man with Fire on his Face" a.k.a. "Lipstick-face Demon".

» Lees verder...

Reacties op Insidious: Chapter 2 (8)


05-08-2013 14:42
Ik kan niet wachten op deze film. Het eerste deel vond ik heel geslaagd (de jump scares) dus ik ben benieuwt wat Chapter 2 in de kast heeft!
27-10-2013 00:36
James Wan doet het weer! hij word langzaam maar zeker een van mijn favoriete horror regiseurs, Insidious Part Two is een echte aanrader voor de horror fan. hij is niet zo sterk als de eerste insidious maar hij komt er toch aardig in de buurt wat mij betreft, het mooie aan deel 2 is dat ze meer laten zien van de hele Droom-situate die we zagen in het eerste deel. zeker een aanrader!
28-10-2013 15:53
Meh....deel 1 vind ik beter.
04-11-2013 19:40
Gisteren in de bioscoop gezien. Nou ja, petje af voor James Wan. Simpelweg een van de beste vervolgen die ik de afgelopen jaren heb gezien. Alles in deze film klikt met het eerste. Deze film is op zich niet heel erg bijzonder, maar de manier hoe Insidious 2 klikt met het eerste is gewoonweg geniaal bedacht. Hier en daar wat debiele humor die ze er wel uit hadden mogen laten, maar verder is het verhaal heel goed en geniaal. Je zult versteld staan hoe Insidious 1 en 2 met elkaar klikken Ik wil nog een keer naar de bios. Respect voor James Wan!
20-12-2013 22:53
Zeer geslaagd vervolg. Als je de eerste goed vond zul je deze ook wel goed vinden. De eerste is een op zich zelf staande film maar met deze tweede wordt er extra informatie gegeven over gebeurtenissen uit chapter 1. Het einde snapte ik niet zo goed maar ik geloof dat er een hint wordt gegeven over een mogelijke terugkeer van die rode duivel uit deel 1.
09-03-2014 13:15
Wat een goed vervolg! Ik kan de tijd niet meer zeggen sinds een vervolg film op een succesvolle griezelfilm nog eens goed was. Als het derde deel nog een beetje meezit hebben we een degelijke trilogie.
27-03-2014 03:12
In de recensie op FT wordt de slotscene belachelijk gemaakt. Ik kijk die nu al 3x(lam) maar begrijp er geen reet van. Wat gebeurd er?
18-04-2014 20:44
Had van deze film meer verwacht.
Echt niet beter dan deel 1, dat op zich ook al geen schitterende prent was.
En de schrikmomenten, die kwamen er alleen van de geluidseffecten, niet van de beelden en al zeker niet van het verhaal.