Teaser trailer 'Batman v Superman: Dawn of Justice'!
Batman en Superman brengen het superheldengenre naar het hoogste niveau.
Jupiter Ascending

Jupiter Ascending (2015)

FT rating (8 stemmen)
4.9

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

In Jupiter Ascending wordt Jupiter Jones, gespeeld door Kunis, geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voorbestemd is voor grootse dingen. Als ze volwassen is, droomt Jupiter van de sterren, maar doet ze niet veel anders dan in de harde realiteit toiletten schoonmaken. De genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager Caine (Tatum), blijkt echter naar de Aarde te zijn afgereisd om Jupiter op te sporen. Ze vangt een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

Jaar:

2015

Duur:

127 minuten

Tagline:

Expand your universe.

Genre:

Actie | Avontuur | Sci-Fi

Land:

Amerika | Verenigd Koninkrijk

IMDB:

5.9 op 31711 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 5 februari 2015

Nieuws:

Recensie Jupiter Ascending


Geschreven door Jelle Fastenau

Het is weer februari. De dagen zijn grauw, het treinverkeer ontregeld en de straten gedrapeerd in een troosteloze drab natte sneeuw. Bij uitstek de juiste omstandigheden om een middagje de bioscoop in te duiken en alle mistroostigheid te ontvluchten, ware het niet dat het aanbod rond deze tijd van het jaar doorgaans net zo karig is. De vreemde eend in de bijt is een grootschalige blockbuster die al in juli uit had moeten komen, maar plotseling verschoven werd naar deze maand met weinig concurrentie. Dat stemt weinig hoopvol. Het is aannemelijk dat het vertrouwen van Warner Bros. in het nieuwste scifispektakel van de Wachowski's op het laatste moment toch iets minder groot was dan de studio aanvankelijk voor ogen had. Helaas blijkt die angst niet volledig ongegrond: het bombastische Jupiter Ascending balanceert ergens tussen een chaotische ruimteopera en een zoetsappig intergalactisch sprookje.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Jupiter Ascending (5)


06-02-2015 15:54
Voordat ik begin over deze film wil ik iets goed duidelijk maken: ik heb niks tegen de Wachowski's. Bound and The Matrix zijn in mijn ogen twee geweldige films en V For Vendetta en Cloud Atlas mogen er wat mij betreft ook wel wezen, maar Jupiter Ascending... Allereerst wil ik kwijt dat deze film mij op sommige momenten deed denken aan The Phanton Menace. Er zit redelijk veel potentie in, maar op serieuze momenten waarin iets cruciaals op het punt staat om te gebeuren heb ik geen behoefte aan een olifanten man die uit z'n bol gaat. Wat erg teleurstellend is aan deze film is het feit dat ik erg genoot van een gevecht aan het begin van de film en dat ik dat later opnieuw deed, maar er zitten zoveel saaie en slecht uitgewerkte scenès in dat ik er op een gegeven moment klaar mee was. De personages zijn erg vlak en dom en ik ergerde me er mateloos aan dat het personage van Mila Kunis steeds opnieuw en opnieuw moest worden gered door Channing Tatum. Eddie Redmaye die voortreffelijk was in The Theory of Everything speelt in deze prent een van de slechtste schurken die ik in lange tijd heb gezien. Jeetje, wat was hij slecht! De wereld van deze film is wel degelijk creatief, maar het zit zo vol met oninteressante gesprekken en politieke nonsens dat ik er al gauw helemaal geen enkele belangstelling voor toonde. Het enige positieve wat ik over deze film te zeggen heb is dat sommige actiescenès er mooi uitzagen en de wereld eromheen behoorlijk creatief was. Een zeer teleurstellende film en ik hoop dat de Wachowski's snel iets beters doen!

4.0 / 10
08-02-2015 10:44
Assepoester meets The Phantom Menace meets brute actie. Dat is wat Jupiter Ascending is. Acteerprestaties zijn over het algemeen een beetje slap. Eddie Redmayne vond ik niet zo slecht als iedereen zegt, maar overtuigend was hij zeker niet. Niet dat dat het gene is dat stoort, dat zijn de overdaad aan chliché's. Aan de lopende band is Caine bezig Jupiter te redden. Zo flauw word je er uiteindelijk van. De kostuums en make-up hebben echt een Phantom Menace nieveau. De actie is absoluut fantastisch. Die vliegende laarzen zijn bruut! Groot pluspunt! Hier moet je heengaan voor de geweldige actiescènes, de prachtige visuals en het goede camerawerk. Ook aangeraden met de 3D bril op. De rest is klote.
13-02-2015 18:43
Slechtste film dat ik in afgelopen 5 jaar gezien heb

zonde van je tijd en geld
22-02-2015 05:50
Nu al de meest onderschatte film.... ooit!

Wat een geweldig genot om deze film in de bioscoop te zien. Heerlijk sci-fi sprookje.
09-03-2015 08:54
Haha ik heb dit berichtje teruggevonden:

"Frietgezicht" schreef:
Godver,had 100 euro gewed dat Sean Bean dood zou gaan,moet ik nog langeer op mijn geld wachten.


Die is zijn honderd euro kwijt!