FilmTotaal zoekt buzzposters!
Ben jij helemaal op de hoogte van het laatste nieuws rond Hollywoodsterren?
Nymphomaniac: Vol. I

Nymphomaniac: Vol. I (2013)

FT rating (12 stemmen)
6.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Joe (Charlotte Gainsbourg) is een zelfverklaarde nymfomane. Op een dag wordt ze in elkaar geslagen in een steegje. Ze wordt door Seligman (Stellan Skarsgård), een oude, charmante vrijgezel meegenomen naar zijn huis, die haar verzorgt. Joe vertelt hem het verhaal van haar erotische leven, van geboorte tot haar vijftigste levensjaar.

Regisseur:

Lars von Trier

Jaar:

2013

Duur:

117 minuten

Tagline:

Forget About Love

Genre:

Drama

Land:

Denemarken | Duitsland | België | Verenigd Koninkrijk | Frankrijk

IMDB:

7 op 79243 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 26 december 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 27 mei 2014

Nieuws:

Recensie Nymphomaniac: Vol. I


Geschreven door Arjan Welles

Om maar meteen met de deur (en conclusie) in huis te vallen: voor het relaas van een jonge vrouw met een onstilbare zin in seks bevat Nymphomaniac (I) verrassend - of wellicht voor sommigen teleurstellend - weinig seks. Deze slotsom is tekenend voor het recente werk van Lars von Trier. Naast het maken van krachtige films is het enfant terrible van de Deense cinema namelijk vooral goed in het veroorzaken van relletjes en het creëren van veel ophef over niets. Bij het in tweeën geknipte Nymphomaniac ging het gedoe over de expliciete seks, waarbij de intieme delen van pornoacteurs op die van hun Hollywoodcollega's waren geplakt. Von Trier is een meester in het spelen met de aannames van een sensatiebelust arthousepubliek. Vergeleken met zijn indringende en beklemmende Antichrist is Nymphomaniac (I) echter maar een tamme bedoening.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Nymphomaniac: Vol. I


Geschreven door Bram

De Deense filmmaker Lars von Trier weet al jaren de gemoederen flink bezig te houden. Enkele jaren geleden leek het hoogtepunt wel bereikt met zijn discutabele uitspraken tijdens het Cannes Film Festival, die hem een levenslange verbanning opleverden. Al snel volgde een nieuw hoofdstuk in Von Triers controversiële uitspattingen met de tweeluik Nymphomaniac Volume I en Volume II. Met grote namen als Shia LaBeouf, Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Stellan Skarsgård en Willem Dafoe stond dit keer het levensverhaal van een seksverslaafde vrouw centraal. De bioscoopversies was overigens niet de definitief genoeg, aangezien Von Trier nog een vier en half durende versie klaar heeft liggen.

» Lees verder...

Reacties op Nymphomaniac: Vol. I (2)


31-05-2014 03:57
Zie deel 2. Heerlijke film.
13-06-2015 20:54
Ik heb het er altijd moeilijk mee als er een film van Lars Von Trier verschijnt, de vraag is dan, kopen of niet...
Ik heb van hem al meer films gezien die me niet bevielen dan die het wel deden, vandaar ook de aarzeling weer met deze film.
Toen hij pas verscheen op blu-ray was de prijs omtrent de 30 € en dat bedrag wou ik er niet aan spenderen, zelfs later toen de prijs al was gedaald naar 20 € wou ik het risico niet nemen.
Maar toen ik hem dan zal liggen aan iets minder dan 10 € enkele weken geelden heb ik hem dan toch maar aangeschaft.
En eerlijk is eerlijk, ik heb er geen spijt van, want deze film is een van zijn beste die ik tot nu toe al heb gezien.
Het verhaal kon me, de ganse 4 uur, wel boeien.
Prima verhaal, goede vertolkingen door een puike cast, met zelfs een Belgische acteur die ik op het einde van de film toch dadelijk herkende, namelijk Michael Pas.
Mochten Lars Von Trier zijn films allemaal zo zijn als deze dan zou ik niet meer zo lang wachten, maar ik vrees dat één film me niet van gedacht zal doen veranderen en het bij een volgende prent van de man bij diezelfde aarzeling zal blijven.
Kortom: Deze, wel zeer erotische, film van Von Trier is de eerste die ik wel kan aanraden, al zullen er wel zijn die het ook nu niet met me eens zijn.