Kersvers schrijversteam voor 'Transformers'-sequels en -spinoffs
O.a. Robert Kirkman (The Walking Dead) en Zak Penn (X-Men: The Last Stand) behoren tot de nieuwelingen.
Nymphomaniac: Vol. I

Nymphomaniac: Vol. I (2013)

FT rating (8 stemmen)
6.8

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Joe (Charlotte Gainsbourg) is een zelfverklaarde nymfomane. Op een dag wordt ze in elkaar geslagen in een steegje. Ze wordt door Seligman (Stellan Skarsgård), een oude, charmante vrijgezel meegenomen naar zijn huis, die haar verzorgt. Joe vertelt hem het verhaal van haar erotische leven, van geboorte tot haar vijftigste levensjaar.

Regisseur:

Lars von Trier

Jaar:

2013

Duur:

118 minuten

Tagline:

Forget About Love

Genre:

Drama

Land:

Denemarken | Duitsland | Frankrijk | België | Verenigd Koninkrijk

IMDB:

7.1 op 61527 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 26 december 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 27 mei 2014

Nieuws:

Recensie Nymphomaniac: Vol. I


Geschreven door Arjan Welles

Om maar meteen met de deur (en conclusie) in huis te vallen: voor het relaas van een jonge vrouw met een onstilbare zin in seks bevat Nymphomaniac (I) verrassend - of wellicht voor sommigen teleurstellend - weinig seks. Deze slotsom is tekenend voor het recente werk van Lars von Trier. Naast het maken van krachtige films is het enfant terrible van de Deense cinema namelijk vooral goed in het veroorzaken van relletjes en het creëren van veel ophef over niets. Bij het in tweeën geknipte Nymphomaniac ging het gedoe over de expliciete seks, waarbij de intieme delen van pornoacteurs op die van hun Hollywoodcollega's waren geplakt. Von Trier is een meester in het spelen met de aannames van een sensatiebelust arthousepubliek. Vergeleken met zijn indringende en beklemmende Antichrist is Nymphomaniac (I) echter maar een tamme bedoening.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Nymphomaniac: Vol. I


Geschreven door Bram

De Deense filmmaker Lars von Trier weet al jaren de gemoederen flink bezig te houden. Enkele jaren geleden leek het hoogtepunt wel bereikt met zijn discutabele uitspraken tijdens het Cannes Film Festival, die hem een levenslange verbanning opleverden. Al snel volgde een nieuw hoofdstuk in Von Triers controversiële uitspattingen met de tweeluik Nymphomaniac Volume I en Volume II. Met grote namen als Shia LaBeouf, Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Stellan Skarsgård en Willem Dafoe stond dit keer het levensverhaal van een seksverslaafde vrouw centraal. De bioscoopversies was overigens niet de definitief genoeg, aangezien Von Trier nog een vier en half durende versie klaar heeft liggen.

» Lees verder...

Reacties op Nymphomaniac: Vol. I (1)


31-05-2014 03:57
Zie deel 2. Heerlijke film.