Parker

Parker (2013)

FT rating (24 stemmen)
6

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Een uiterst koelbloedige dief, die luistert naar de naam Parker, heeft slechts één regel: hij steelt niet van mensen die het geld nodig hebben. Als hij na een klus wordt verraden door zijn partners slaat hij genadeloos toe.

Regisseur:

Taylor Hackford

Jaar:

2013

Duur:

118 minuten

Tagline:

To get away clean, you have to play dirty.

Genre:

Actie | Misdaad | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

6.2 op 80001 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 7 februari 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 2 juli 2013

Nieuws:

Recensie Parker


Geschreven door Michelle Iwema

De boeken van Donald E. Westlake zijn al vele malen verfilmd, alleen werd de naam van hoofdpersoon Parker daarbij vaak aangepast. Zo kreeg hij bij de verfilming van Point Blank uit 1967 de naam Walker en werd hij in The Outfit omgedoopt tot Macklin. Bij de verfilming van het boek Flashfire heeft Parker zijn naam wel weten te behouden. Sterker nog: de film is zelfs naar hem vernoemd.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


» 1 foto

Parker 2013

Reacties op Parker (6)


05-04-2013 18:54
Leuk filmpje maar nergens bijzonder. Leuk J-Lo weer eens te zien in een leuk rolletje.
13-06-2013 15:11
Weer een typische maar prima Statham actiefilm met fijne actiescenes (jammer van dat CGI bloed af en toe) en een vrijwel prima cast. Leuk om Daniel Bernhardt (Mortal Kombat Legacy, Bloodsport II) weer eens in een film te zien, en een onwijs bruut gevecht tussen hem en Statham ook wat me zeker niet heeft teleurgesteld. En Michael Chiklis is ook top als de badguy. Het enige wat me een beetje gestoord heeft in deze film was de rol van JLO aka Jennifer Lopez. Mooie aantrekkelijke vrouw nog steeds, maar haar rol is vrij nutteloos en soms zelfs irritant. Ik heb me hoe dan ook zeker niet verveeld en goed vermaakt, maar dat doe ik meestal wel met die Statham actieflicks.
20-07-2013 15:34
Ik vind Parker persoonlijk niet zo'n erg goede film...
Het verhaal laat me koud en de special effects zijn matig, jammer...

5.0/10
22-07-2013 18:07
Een matige actiefilm die meer potentieel had met het uitgangspunt én de cast. Statham is statham dus je kan daar niet zo veel op zeggen. Hij draagt de film en doet dat goed. Lopez is dan weer irritant. Ik had haar meer in een sexy rol en niet in de onhandige, irritante, constant wenende sidekick. Het verhaal hangt niet echt samen en dat is spijtig maar de schitterende locatie en de actiescènes maken de film nog aangenaam voor een anderhalfuurtje vermaak met de hersens op nul.

6/10
16-08-2013 20:37
Jason Statham in topvorm, maar ook een goed scenario in deze prent.
Goed voor 2 uur spanning en spektakel.
Statham is als vanouds goed in zijn rol, dat van een vechtjas die zijn zaakjes altijd oplost. Sidekick is dit keer Jennifer Lopez, weliswaar niet altijd aanwezig, en ze doet het ook redelijk goed, maar moet toegeven dat ik haar al in betere doen heb gezien.
Maar kom, de fans van Jason Statham zullen weer genieten van hun held, en dan zijn alle andere personages wellicht bijzaak.
09-09-2013 23:19
Parker 2013
Spijtig genoeg zonder ondertiteling waardoor ik de vele familiebanden moeilijk kon volgen...
Is bijna een doorsnee Jason Statham film, al werd er hier veel gepraat en voorbereid alvorens de actie weer begon.
7/10 een voldoende...