[UPDATE] Jay Mohr en Nikki Cox gaan scheiden
De actrice uit 'Las Vegas' zou tevens een gevaar zijn voor hun 5-jarig zoontje.
Captain Phillips

Captain Phillips (2013)

FT rating (75 stemmen)
8.3

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het cargoschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar om zijn crew te redden.

Regisseur:

Paul Greengrass

Jaar:

2013

Duur:

36 minuten

Tagline:

Out here survival is everything

Genre:

Biografie | Drama | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

7.9 op 320933 stemmen (Website)

Release:

In de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 21 november 2013

DVD:

In Nederland op DVD uitgebracht op 25 maart 2014

Nieuws:

Recensie Captain Phillips


Geschreven door Jelle Fastenau

Als iemand in staat is om een waargebeurde ramp op een indrukwekkende manier na te vertellen, is het Paul Greengrass wel. De regisseur deed het eerder met Bloody Sunday in 2002, en vier jaar later met United 93, waarin op huiveringwekkend realistische wijze een van de vliegtuigkapingen op 9/11 werd gereconstrueerd, hetgeen hem zijn eerste Oscarnominatie opleverde. Met Greengrass aan het roer lijkt Captain Phillips dan ook op voorhand al een garantie voor succes. Verruil het luchtruim voor een locatie op zee en de vergelijking is al snel gemaakt. Dat de aan de kaping van de Maersk Alabama echter een compleet andere problematiek ten grondslag ligt, wordt meteen onderstreept door piratenleider Muse: “No Al-Qaeda here. Just business.”

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Blu-Ray Review: Captain Phillips


Geschreven door Bram

Filmmaker Paul Greengrass is bij het grote publiek vooral bekend van de twee laatste Bourne-films met Matt Damon. De regisseur leverde echter ook de twee uiterst goed ontvangen ware verhalen Bloody Sunday (2002) en United 93 (2006) af. Afgelopen jaar verscheen van Greengrass wederom een film gebaseerd op ware gebeurtenissen. In Captain Phillips zoomde hij in op de Afrikaanse zeerovers die de afgelopen jaren regelmatig het nieuws wisten te halen. Acteur Tom Hanks speelde de hoofdrol als kapitein Richard Phillips. Deze Amerikaanse zeevaarder zag zijn schip in 2009 daadwerkelijk overvallen worden door Somalische piraten.

» Lees verder...

Reacties op Captain Phillips (11)


19-11-2013 18:38
Afgelopen weekend heb ik de film in de voorpremiere gezien met z'n vieren. Alle 4 vonden we het een boeiende film. Van begin tot eind is het spannend. Na afloop een flinke brok in de keel. Al met al een dikke 8/8,5
24-11-2013 00:39
Hanks verdient op basis van de laatste 5 mins alleen al de oscar. Voor de rest een spannende en boeiende film.
26-11-2013 16:11
YadMedia schreef:
Hanks verdient op basis van de laatste 5 mins alleen al de oscar. Voor de rest een spannende en boeiende film.
Yes, mee eens. Heel de zaal was stil en mijn vriendin en ik vonden Hanks' acteerwerk fantastisch. Geweldig acteur.
03-12-2013 23:14
Ik heb al heel wat ontzettend goede, mooie en spannende films gezien, zoals The Shawshank Redemption, The Green Mile, Broken Trail (geweldige opnamen in Alberta, Canada) en The Terminal. In die laatste film speelt Tom Hanks 'ook' al subliem. Captain Phillips is uiteraard onvergelijkbaar in relatie tot The Terminal, echter; in Captain Phillips 'overtreft' Tom Hanks alles wat er 'qua acteren' te overtreffen is. Ongelooflijk sterk spel in een van vrijwel het begin tot aan het zinderende eind ongelooflijk spannende en intrigerende film. Niets ten nadelen van de totale cast; sterk acteerwerk - en waar vooral ook de andere hoofdrolvertolkers (bemanning en Somaliërs) echter dan echt zijn.
30-12-2013 01:24
één woord: OVERWELDIGEND!!
Had al veel positiefs gehoord van de film maar toch ben ik nog heel aangenaam verrast. Van begin tot eind op het puntje van men stoel gezeten van de spanning mede ondersteunt door de fantastische acteerprestaties van zowel de Somalische piraten en above all Tom Hanks!
Pas wanneer de scène in het traumalokaaltje plaatsvindt besef je pas was een topprestatie hij neerzet, en kreeg ik het ook toch ook lastig.
Hij verdient een Oscar enkel en alleen al voor die scène, TOP!
17-02-2014 09:36
Zonder twijfel de beste film van 2013.

Deze film grijpt je bij je keel en laat je niet los tot een paar dagen er na. Er valt weinig aan te merken op deze film. Het acteerwerk van Tom Hanks en Barkhad Abdi is subliem, Het verhaal is aangrijpend, en het camerawerk is heel sterk. Ik heb weinig thrillers gezien die de gehele speelduur spannend blijven, en je de zaal laten verlaten met een open mond.
De enige kritiek die ik kan hebben op deze film is dan het fout weergeven van de realiteit. Phillips wordt neergezet als de enige held aangezien de filmtitel naar hem is vernoemd. Hij is ook wel een held op bepaald opzicht, maar als je even de feiten nagaat is er iets te veel van dat heroïsme aan hem toegekend in deze film.

Verder vindt ik dit een geweldige film, die iedere filmliefhebber moet hebben gezien.

- Rimko Wolfs
27-02-2014 09:53
Een hele aangrijpende film! Tom Hanks is verbluffend vooral de laatste scene! Aangezien Richard Philips zelf aan deze film heeft meegeschreven maakt het geen spoiler dat

Ik zou deze film iedereen aanraden want samen met het camerawerk de spannende muziek en de geweldige acteerprestaties van zowel Hanks als Abdi maakt dit echt een film!
28-02-2014 23:00
Fantastische film dit. Toevallig vorig jaar nog de documentaire gezien op Discovery, en alles klopte gewoon.
Hartverscheurend is de laatste scene. Je leeft gewoon diep mee, en dat vond ik overweldigend.
Geen slap einde dus. Vooral niet.
04-04-2014 21:00
Fantastische film is dit, prachtige acteerprestaties en een sublieme Tom Hanks.
Had het niet verwacht, een goede film wel, maar dat hij zo goed zou zijn !!
Spanning tot en met, vanaf dat het schip uitvaart zit je op het puntje van je stoel en dit tot het einde van de prent, en dan ben je meer dan 2 uur verder.
Maar die 2 uur vliegt voorbij bij het bekijken van deze prent, zo goed is ie gemaakt.
Ook de cast die de Somaliërs speelt (of het echte Somaliërs zijn weet ik niet, ik heb een vermoeden van wel) is uitmuntend.
Kortom: Topper !!!! ^O^
29-04-2014 15:55
Fantastische film met een geweldig spelende Tom Hanks!
De film wist me de gehele tijd in z'n greep te houden en ik heb me geen enkel moment weten te vervelen!
De cast die de Somaliërs spelen hebben erg goed werk geleverd en op sommige momenten kreeg ik zelfs een beetje medelijden met ze, maar natuurlijk was ik voor Captain Philips.
De film is erg aangrijpend en heeft me echt even laten nadenken over allerlei verschillenden zaken die In de film uitgebreid aan bod komen.
Echt een aanrader waar ik erg van genoten heb!


8,0 / 10
29-03-2016 19:51
Boeiende, aangrijpende film met Tom Hanks op zijn best! Ook geweldige acteerprestaties van de overige cast.
Prachtig in beeld gebracht einde ook, wat de film helemaal 'af' maakt!