[UPDATE] Jay Mohr en Nikki Cox gaan scheiden
De actrice uit 'Las Vegas' zou tevens een gevaar zijn voor hun 5-jarig zoontje.
Open Water

Open Water (2003)

FT rating (65 stemmen)
4.1

Jouw rating
--

Filminformatie


Delen:

Synopsis:

Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahamas door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.

Regisseur:

Chris Kentis

Jaar:

2003

Duur:

79 minuten

Tagline:

Drifting into theaters this summer.

Genre:

Drama | Horror | Thriller

Land:

Verenigde Staten

IMDB:

5.7 op 41711 stemmen (Website)

Recensie Open Water


Geschreven door Kenji Stamet

Open Water recensieDat Jaws altijd overeind zal blijven als een absoluut meesterwerkje van spanning en effectbejag moge duidelijk zijn. Of het rubberen hoofdrolspeler ‘Bruce’ in deze tijden van alsmaar geliktere CG-monsters nog zou lukken om ons, verwende filmconsumenten, de schrik om het lijf te jagen is een tweede. Daarom besloot regisseur Chris Kentis het voor zijn op digitale video vastgelegde Open Water over een andere boeg te gooien. Hij filmde zijn verhaal over twee duikers die per ongeluk midden op zee worden achtergelaten (“gebaseerd op waargebeurde feiten!”) in een echte oceaan, en met echte haaien. Urenlang dobberden de twee hoofdrolspelers op en neer in het koude water, slechts beschermd door harnassen die hun lichamen onder de waterspiegel moesten beschermen tegen al te enthousiaste figuranten. Die aanpak is simpel maar doeltreffend: als kijker krijg je het regelmatig iets te benauwd wanneer er weer een glimmende zwarte rugvin naast de acteurs opduikt. De regie mag houterig zijn, en het acteerwerk niet bijster indrukwekkend, maar met die momenten scoort Kentis toch de nodige puntjes.

» Lees verder...

Trailers / Foto's / Posters


Reacties op Open Water (29)


03-10-2004 20:59
Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal staar er met koeie letters op, dan heb ik meestal al twijfels over de kwaliteit van de film, deze viel dus ook behoorlijk tegen. Ongeveer 1 uur kijken naar een echtpaar tobbedansend in het water is nou echt niet spannend te noemen. Goedkope film gauw vergeten.
04-10-2004 20:46
heb em maar ff in stukjes gekeken...
want het was echt op sommige momenten saai (wat zeg ik: sommige?, hele tijd bedoel ik!!!)
hoef je geen geld aan uit te geven...
tenzij je wil gaan slapen in de zaal...
26-11-2004 09:34
Volgens mij zit alles al in de trailer: dobberen, haaien, en een sterk stukje bad acting van Blanchard Ryan.
26-11-2004 20:19
Deze film was erg slecht, saai en totaal niet boeiend. Wat ook frustrerend was dat de camera constant bewoog, heeft geen 5 seconden stil gestaan alsof de film was opgenomen met een handycam ofzo. En wat al eerder vermeld werdt het acteer werk. Geef aan deze film geen geld uit.
26-11-2004 21:28
Die gasten lezen gewoon hun text op...zo kan ik het ook.
Damn...bad acting!
28-11-2005 20:36
ik heb maar één woord over voor deze film: SUPER.
eindelijk eens een film met net die kleine originele momenten (als je ze ziet tenminste,deze film moet je echt kijken en geen chips eten of terwijl kinderen in bed steken ofzo..) leuke waarheidsgetrouwe dialogen en heel realistisch uitgewerkt, 500x beter dan Blair Witch (en wie gelooft dat dat verhaal waar gebeurd is.. ja... dream on... Open Water=een absolute aanrader.
01-12-2005 17:11
Het verhaal van deze film is wel degelijk echt gebeurt!
Er zijn achter in de jaren 70 twee scuba duikers vergeten die nooit weer zijn gevonden.
Nog niet zolang geleden is hetzelfde gebeurd, maar toen kwamen ze er snel achter en zijn ze alsnog uit het water gevist.
02-12-2005 11:04
als je wilt weten wat er precies gebeurt is moet je deze links eens checken. oh en het einde van de film staat er ook in dus niet de links checken als je de film nog niet gezien hebt (ivm spoilers)

cdnn artikel

krantenbericht 1

krantenbericht 2

krantenbericht 3
02-12-2005 16:53
Dus niet zo lang geleden ook nog... Bedankt voor het opzoekn dh.
03-12-2005 18:54
Volgens mijn duikinstructeur in Cairns in juni dit jaar is het hele verhaal een cover-up geweest om hun eigen dood te faken en ergens opnieuw te beginnen.
Geen enkele duiker doet zijn BCD uit als hij/zij in het water ligt. En het feit dat hun BCD's plus tanks onbeschadigd aangespoeld zijn geeft ook te denken.

Hoe dan ook, fishy...
05-12-2005 13:45
Saldiac schreef:
Volgens mijn duikinstructeur in Cairns in juni dit jaar is het hele verhaal een cover-up geweest om hun eigen dood te faken en ergens opnieuw te beginnen.
Geen enkele duiker doet zijn BCD uit als hij/zij in het water ligt. En het feit dat hun BCD's plus tanks onbeschadigd aangespoeld zijn geeft ook te denken.

Hoe dan ook, fishy...


Dat je je bcd uit doet kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld uitdroging, zoals in het eerste artikel (cdnn link) aangegeven wordt, resulterend in minder toerekeningsvatbaar gedrag.

Ik weet van een groep die bij Sri Lanka zijn achtergelaten. Die hebben het gered. Tanks en andere troep af laten zinken, bcds opgeblazen en zwemmen richting kust. Een vissersboot heeft ze opgepikt. Dat levert littekens (schuur/brandwonden) rond je oksels op heb ik met eigen ogen gezien, not a pretty sight.

2001 in Cairns geweest, de headcounts waren redelijk, Alleen werden snorkelaars niet in en uit gesigned.
08-12-2005 14:41
Ik heb deze film een beetje zo ervaren als The Blair Witch Project. Tijdens het kijken vond ik 'm saai en langdradig. Ik dacht zo nu en dan echt van 'nou haaitje, opvreten die hap en hup klaar - the end'.

Maar toch.. als ik er achteraf over nadenk, lopen er soms - net als bij The Blair Witch Project - koude rillingen over m'n rug. Het is een soort van diepe angst die toch wel in de film zit verweven. Het zijn niet mijn soort films, maar toch zie ik er wel wat in. De film vraagt wel ietsje meer inlevingsvermogen dan de flitsend in elkaar gezette thrillers die elk angstknopje bij het publiek weten in te drukken. Misschien dat ik aan dat soort films gewend ben geraakt en deze film daarom niet zo kan waarderen.
08-12-2005 14:43
Trouwens.. Nog geen jaar geleden (of twee jaar...) heb ik ook zo'n verhaal over vermiste duikers in de krant gelezen. Wanneer en waar precies moet je me niet vragen, maar wellicht dat iemand het zich herinnert...
10-12-2005 13:44
Leuk en aardig dat het waargebeurd is, maar dat neemt niet weg dat het geen topfilm is. Ik vond deze film echt zonde van mijn tijd en zonde van mijn geld. Het verhaal was oersaai (spanning ontbrak nogal) en het acteerwerk was van een dramatisch laag niveau. Een afrader dus :p
02-05-2007 12:18
Absoluut !
Spanningonberend niemendalletje.

Alleen leuk voor mensen die bang zijn voor open water.
02-05-2007 13:35
Wat ik verder nog over deze film kan zeggen is dat je als duiker hier wel weer van op de hoogte wordt gesteld
02-05-2007 20:05
en datie gruwelijk saai is.
02-05-2007 21:28
de film is best saai
02-05-2007 23:47
wat een flutfilm, heb me bijna net zo veel geërgerd als met the blair witch project.
01-09-2008 16:56
Je moet maar mazzel hebben waar je in het water terecht komt, ivm haaien. De meesten negeren je en slechts een handjevol enkele soorten nemen je zekers te weten te grazen, ze bijten in benen of armen en zijn zo sterk dat ze er wel een afrukken.

Oh nee, de Bahama's, bermuda, nog leuker.
Wel, ik heb deze film nooit gezien maar na een stukje van de trailer gezien te hebben, draait deze film over gejank v/dat wijf en stoer gelul v/die gozer.
Conclusie:
---> Zeikfilm.
02-09-2008 17:27
cag200 schreef:
Je moet maar mazzel hebben waar je in het water terecht komt, ivm haaien. De meesten negeren je en slechts een handjevol enkele soorten nemen je zekers te weten te grazen, ze bijten in benen of armen en zijn zo sterk dat ze er wel een afrukken.

Oh nee, de Bahama's, bermuda, nog leuker.
Wel, ik heb deze film nooit gezien maar na een stukje van de trailer gezien te hebben, draait deze film over gejank v/dat wijf en stoer gelul v/die gozer.
Conclusie:
---> Zeikfilm.


Lijkt mij ook.
21-01-2010 02:07
Wat is er horror aan deze film?
21-01-2010 21:15
Deze film is echt slecht. Hij viel mij ontzettend tegen. Ik zelf houd van duiken en haaien (en dan met name de witte haai, dat is mijn favoriet). Dan zou dit dus een perfecte combi in een film zijn. Nou niet echt.
Ten eerste is het acteerwerk echt belabberd. Ten tweede is het niet echt spannend omdat de figuranten (de haaien in dit geval), in het echte leven ongevaarlijk zijn voor mensen! Er zijn maar enkele soorten haaien gevaarlijk voor mensen en daar hoort deze beslist niet bij! Ze zullen nooit uitzich zelf mensen aanvallen. Daardoor was voor mij het spannende er nogal af, puur omdat ik weet dat deze haaien geen mensen zullen aanvallen.
En ten derde, het einde was zooooooooo slecht. Want waar is die man nou ook uiteindelijk aan overleden? En toen die vrouw zichzelf op den duur liet zakken was ze ook ineens weg, ze kwam niet meer boven ofzo, ook dat zal bij een echte aanval zelden gebeuren want ze zal echt niet meteen aangevallen worden zo gauw ze onder water is. Als ze haar aan hadden willen vallen hadden ze dat al gedaan toen ze nog aan de oppervlakte dreef.
Nee, voor een haaienliefhebber is dit een tenenkrommend slechte film om naar te kijken.
05-04-2010 19:20
Vreemd en jammer dat dit in de floplijst staat. Weliswaar geen meesterwerk, maar zo slecht vond ik hem toch ook weer niet.
22-01-2011 13:00
waar gaat hij aan dood ?
wat dacht je van dood bloeden......
Zij ziet het niet meer zitten en heeft zeewater gedronken waardoor een beetje gek in je hoofd wordt. Ik vond het een realistische film.
hoort niet thuis in de flop top 100
01-02-2011 19:13
Ik begrijp ook niet waarom deze film in de flop 100 staat.
Ik vond het een zeer beklemmende en beangstigende film.
Zeker als ze 's nachts
17-03-2011 09:40
Wat vond ik dit een saaie langdradige film.
Ik denk dat ik dit nog wel de slechtste vind van wat ik tot nu toe gezien heb.
18-09-2011 00:27
Ik vond het verhaal te langdradig. Leek naar mijn idee een langere versie van zo'n documentaire die je wel eens op Discovery Channel o.i.d ziet. Hierdoor was de spanning minder.

Ik weet niet of het andere kijkers ook opviel,
06-11-2011 20:37
Wat een bagger film dat iemand anders van een afstand filmde wt**
ik hou van goede einde geen slechte einde flop film -3