Interview: The Rum Diary

FilmTotaal sprak kort met E1 Entertainment Benelux over deze aankomende film met Johnny Depp.

FilmTotaal ontving afgelopen vrijdag van E1 Entertainment Benelux de eerste foto's van The Rum Diary met in de hoofdrol Johnny Depp. Veel buitenlandse websites pikten het artikel op maar er waren ook veel vragen m.b.t de status van het project. Wij zochten contact met Peter de Haan van E1 Entertainment Benelux voor wat meer duidelijkheid.

De exacte productiestatus van The Rum Diary lijkt een beetje in nevelen gehuld. Is de film af?

The Rum Diary is een onafhankelijk geproduceerde film, dat wil zeggen dat er geen studio aan verbonden is die een bioscooprelease garandeert. In dit geval heeft Graham King, met zijn GK Films, de film zelf gemaakt en is deze momenteel nog niet aan een Amerikaanse distributeur verkocht. Je zou zeggen dat een film met deze cast ongezien een thuis moet kunnen vinden, maar het is nog niet rond. Wij hebben ‘m op script al aangekocht – net als de meeste andere landen – maar het wachten is op de VS. Daar wacht men blijkbaar tot de film gereed is. Dat is voor 99% het geval; er wordt op dit moment over de allerlaatste scènes besloten (o.a. op basis van testresultaten).

Je gaf eerder aan dat de NL-release op 16 december staat. Daar kunnen we op rekenen?

De Nederlandse releasedatum is zo vast als een releasedatum kan zijn..

Waarom is er nog geen releasedatum voor de VS bekend?

GK Films is als producent en sales-agent niet in staat om de distributie zelf te regelen, en heeft dus een deal met een distributeur nodig. Maar omdat bioscoopdistributie in de VS een kostbare zaak is, en de grote studio’s heel veel doeken bezet houden met hun blockbusters, zie je dat ze steeds later in een film stappen – bij voorkeur als de film klaar is. Maar dan kan er ook snel gehandeld worden.

Zal The Rum Diary uiteindelijk daar dan eerder uitkomen dan in Nederland?

Onze verwachting is dat de film nog dit jaar in Amerika uit gaat komen en Nederland zal daarna volgen. Maar zolang niet bekend is welke partij de film ‘oppikt’, zoals we dat noemen, kan ik daar niets definitiefs over zeggen.

Wanneer komt de eerste trailer?

Wij verwachten de trailer tussen nu en halverwege juli. Momenteel beschikken we al over een sales-promo van trailerlengte die bijna kan volstaan als trailer. Die mogen we uiteraard niet vrijgegeven, maar de beelden zijn er en het ziet er echt prachtig en kleurrijk uit.

Verder nog iets dat je aan ons kwijt wilt?

De film blijft vrij dicht bij het boek, maar is duidelijk meer een komedie. Ik verwacht later deze week onze synopsis online te hebben.



NieuwsFilm

meest populair