Syriana

Syriana (2005)

Everything is connected

discussie

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johnwayne

Avatar

Tarkus "Heb de film opnieuw bekeken, en vond hem nu nog slechter dan de eerste keer dat ik hem zag.
Score verlaagd naar 1,5, die bijna volledig op het conto van Matt Damon komt, Clooney.. neen hoor, niet mijn favoriete acteur.... :(

Commentaar 2007:
Sterk overgewaardeerde film.
Ik snap niet waarom George Clooney hiervoor een Oscar heeft gekregen.
Hoewel de film handelt over een zeer actueel onderwerp, olie, geld, de situatie in het Midden Oosten, Beiroet, terrorisme, is het allemaal zeer verwarrend en de verhaallijnen lopen zo door elkaar dat je er op den duur kop noch staart aan krijgt.
Ook het heen en weer springen tussen de verschillende, en te vele, locaties werkt de verduidelijking van het verhaal niet in de hand.
De film krijgt van mij 3 sterren, net omdat het een zo brandend actueel thema aansnijdt, maar het had veel beter gekund.
En ook de cast, met wel een paar indrukwekkende namen, zorgt er niet voor dat de film beter wordt.
Het is de tweede film met George Clooney die me op korte tijd teleurstelt (na 'Solaris'), ik denk dat ik voor een volgende aankoop met Clooney in een van de hoofdrollen toch zeer goed ga overwegen of het nog de moeite waard is."


In de eerste plaats vind ik het vrij onnozel dat je steeds je eigen commentaren van enkele jaren geleden herhaalt. In de tweede plaats diskwalificeer je jezelf met je opmerkingen, dat je e.e.a. niet snapt. Het is toch echt een vrij logisch te volgen film, die inderdaad een moeilijk thema aansnijdt. Maar als je hem na 2 x kijken nog steeds niet snapt, zegt dat meer over jou dan over de film. Ten derde: Clooney kreeg die Oscar omdat hij er verdomd goed in acteert.

VLT

Avatar

Slappe kost.
niemand steekt er bovenuit, een boeiend verhaal met boeiende personages mag je hier niet verwachten.

Amazon62

Avatar

Breug "Leuk dat je het einde er even bijzet kwartje. Iedereen heeft vast al de film gezien hier. Zou ik wel vanuit gaan."


Ik had m dus nog niet gezien.... ;-(. Naja, wel lekker dat 'ie op Canvas wordt uitgezonden! K hou van Canvas. Goede films en geen reclame!!

Breug

Avatar

Leuk dat je het einde er even bijzet kwartje. Iedereen heeft vast al de film gezien hier. Zou ik wel vanuit gaan.

kwartje

Avatar

Erg goede film. Samenvatting: hebzucht in het westen => crisis in het oosten. Ze lieten zelfs zien hoe mensen als Bin Laden geschapen worden. Sprekend einde: zelfmoordaanslag op een OLIE-tanker. Leuk detail: na de film was de hele zaal doodstil. ik vraag me af wat er om ging in de hoofden: Ongeloof? Verontwaardiging? Besef? Bevestiging?

Webjoker

Avatar

Glue "En waar slaat de titel eigenlijk op?"

[quote=Imdb.com]Syriana is a term used by Washington think-tanks to describe a hypothetical re-shaping of the Middle East[/imdb]

@fab_IOL
Matt Damon acteert in deze film uiterst goed naar mijn mening. Sinds Team America moe tik wel altijd lachen als ik de beste vent voorbij zie komen maar in deze film was dat snel vergeten.

Al met al een zeer goede film; ik ben onder de indruk.

fab_lOL

Avatar

Ba bah :r
wat een foute film vooral toen ik hoorde dat matt gayMan er in speelde

Glue

Avatar

Ijzersterke film over hoe wreed de buitenlandse politiek te werk gaat in de moderne beschaving.

Alleen ik begreep iets niet Hoe wist de personage van george clooney nou wat er zou gebeuren met de prins aan het einde van de film en hoe en wanneer? Leek wel alsof er een hele stuk uit de film is geknipt.

En waar slaat de titel eigenlijk op?

laurens_011

Avatar

lordhumangus "Hopen dat rambo 4 wel goed is en rocky 6."


Goed dat je dat erbij zet, kan ik je oordeel meteen op waarde schatten Smiley face

lordhumangus

Avatar

Nie veel aan, viel bijna in slaap. Ik snap niet wat er zo goed aan is. Hopen dat rambo 4 wel goed is en rocky 6.

Noldy

Avatar

Dit lijkt me echt zo'n politieke thriller die je minsten twee keer moet zien om 'em te snappen. Niets mis mee, lijkt me namelijk nog steeds een goede film. Trailer zag er wel goed uit.