Saw (2004)

Wessen Blut wird fließen? (Germany)

discussie

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MackMalloy

Avatar

Voor het eerst sinds heel lang geleden weer eens een film waarbij ik (letterlijk!) op 't puntje van m'n stoel zat. Superspannend, ik kan niet anders zeggen. Aanrader (al schijnt de rest van de serie bagger te zijn, maar die ga ik dan ook lekker niet kijken).

Liptonpome

Avatar

Deze film moet het echt hebben van het plot, zijn veel dikke minpunten aan de film: Acteerprestaties, waarom wordt de dokter gestraft?('omdat hij elke dag mensen vertelt dat ze doodgaan') en slecht uitgewerkte personages, de dokter blijft wel idioot rustig, en Zep blijkt ineens uit het niets ook gewoon een psycho te zijn. Een 6.2 voor de film.

Rorschach

Avatar

GREAT gevechtsfilm fan "haha het eerste deel van 1 van de beste horror reeksen saw
een goed begin zou ik zeggen voor saw

7/10"


*kijkt naar je ratings* Bedoel je niet een 8? =S

Sentare

Avatar

De eerste is en blijft de beste. De tweede was nog best redelijk en daarna ging het alleen nog maar om de martelpartijen.

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Haha het eerste deel van 1 van de beste horror reeksen saw
een goed begin zou ik zeggen voor saw

7/10

Didiot

Avatar

Wat een ongelovelijke slappe hap. Nu pas de DVD gekeken (gelukkig maar 5 euro voor betaald) Slechts dankzij de hype rondom de film heeft het de B-status mogen verlaten en een A-status gekregen.

Een verhaal is er nagenoeg niet, de "gore"-gehalte is mij volledig ontgaan. De zogenaamde ranzigheden vond ik behoorlijk tegenvallen en hadden wat mij betreft wel een heel stuk zieker gemogen. Tegenvaller!

[rating 0.5]

aaight!

Avatar

Wat een prima film!! Met zo weinig middelen zo'n film neerzetten is echt verbluffend! en het einde vergeet je inderdaad nooit meer. Aanrader! :W

dalien

Avatar

Gruwelijk! Ik vond m zeker wel spannend van het begin tot eind. En de acteerprestaties vond ik helemaal niet zo slecht. Ik heb wel slechter gezien in een thriller/horror.
Ben benieuwd naar Saw 2 :D

WoUtoMatiC

Avatar

Misschien waren mijn verwachtingen door alle lovende reacties hier iets te hoog. Deze film viel me een beetje tegen. Dat komt vooral door het matige acteren (als het licht aangaat verbranden je ogen niet...) en de steeds net iets te vergezochte manier om mensen om zeep te helpen. [rating 3]

Draculia

Avatar

Opzich originele film die veel beter uitgewerkt had kunnen worden,zeer slecht geacteerd en of het nou aan mij ligt of niet,totaal niet eng,af en toe wat spannend,ja dat wel,het einde daarentegen is wel heel erg stoer en origineel.

neo7

Avatar

Ik vond het echt een kei vette film,
zat in ieder geval genoeg spanning in om me op t puntje van mn stoel te laten zitten, en dat gebeurd niet vaak:P

emperor

Avatar

M e e s t e r l i j k

Whitemans

Avatar

Zekrzz masterlijk... Kan niet wachten op de DVD !!!

recruit2005

Avatar

Vond het zeker wel een aardige film, vind het alleen erg jammer dat er een aantal dingen totaal niet kloppen terwijl sommige andere verhaallijnen erg origineel bedacht zijn..kan dus moeilijk zeggen of het ook echt een goede film is

Moviemagic

Avatar

Goed doordachtte film. Er wordt fantastisch geacteerd en de verhaallijn valt heel mooi in elkaar. Kan best begrijpen dat dit de film van het jaar was. Hopelijk is deel 2 net zo fascinerend als deze. T+)

Steadicam

Avatar

Natuurlijk is hij daar mee te vergelijken, want er is veel van 'geleend'. De makers van Saw laten via hun film zien hoe goed ze die films vonden. Als Se7en niet had bestaan zou Saw er nooit zo hebben uitgezien. Het wil echter niet zeggen dat hij ook beter is.

80Roy

Avatar

Nietzsche "Als je Final Destination een goeie film vindt dan vind je dit waarschijnlijk ook leuk"

Ik betwijfel of dit waar is. Final Destination is volgens mij op een heel ander publiek getarget. Daarnaast heeft Saw wat mij betreft een fantastische verhaallijn, terwijl Final Destination "meer van hetzelfde" is met veel bloed en gore en het voorblijven van de dood (al dan niet in de vorm van een bad guy met een masker).

Capo

Avatar

Echt een aanrader dit, wel met B-Acteurs maar dat maakt de spanning er niet minder om. Het script is erg orgineel en het einde is goed. Ik geef hem ook een 8. Dit is zeker een van de betere horror films van de laatste tijd.

chess

Avatar

Spannende film, zeer matig acteerwerk. Het einde is wel de BOM :D

major malfunction

Avatar

Ja vette film, alleen een beetje vreemd dattie nu pas in de bios komt gezien feit dattie al minstens een half jaar op dvd te huur is. Wel een tikkeltje low budget (digitaal) gefilmd, maar het verhaal (en goeie montage) maakt dat rrrruimschoots goed! Zeker een van de betere horror / thrillers van de laatste tijd. Ik geef hem een dikke 8.

goaskalice

Avatar

Ik ga hem donderdag op het AFFF gezien!!! Dude! I'm totally psyched! O+ Smiley face

erikkezman

Avatar

Meest vette film die ik hep gezien!!!!te verassend einde echt vet!!:D

chriznotyze

Avatar

Had hem vorige maand op Import DVD gezien, hele spannende film van begin tot eind, en het einde was te onvoorspelbaar!

Voor de mensen die Se7en goed vonden, moet je deze beslist zien!

[rating 4,5]

Mcjansen84

Avatar

Saw is meer een spannende gruwelijke film dan een echt enge film, dit is echt een aanrader, helaas heb ik hem vorig jaar al gezien op DVD, had deze graag eerst in de bioscoop willen zien want ik dacht eerst dat deze film misschien niet door de Nederlandse keuring heen zou komen vandaar, Het vervolg Saw2 komt er ook al aan die ik zeker weten ook ga zien

nijntje82

Avatar

Koele film, ik dacht dat hij niet in de bioscoop zou komen?

Ageell

Avatar

Maar is ie nou eng of niet. of is het alleen maar vies.
ik vind scream al eng dus...:}

jacq

Avatar

Vond hem heel apart. Maar echt erg goed mwhaaa eng ja dat wel. Je moet er niet aan denken om in zo'n situatie te zitten. Toch is hij zeker de moeite waard.

Nietzsche

Avatar

Als je Final Destination een goeie film vindt dan vind je dit waarschijnlijk ook leuk

Binnenkort komt Saw 2 ook al uit trouwens

ossenaar

Avatar

Deze film vond ik super.
maar je moet er wel van houden.