Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

The Star Wars saga continues

discussie

51 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Star Wars blijft voor mij de OT:

Dus gewoon
Star Wars
The Empire Strikes Back
Return Of The Jedi

Het enige wat ik eigenlijk goed vond aan de prequel trilogie waren de special effects en de lichtzwaardgevechten.

movieplanet124

Avatar

Ik geef de film starwars een dikke 10 want de hele movie reeks van stwarwars is gewoon geweldig geweldig geweldig echt vet ben nu die serie aan het kijken de clone wars zelfs de animatie is geweldig briljant toppietoppie

JamesBond

Avatar

Echt de beste Star Wars! Vond hem eerst best saai, maar ben nu van conclusie dat ie echt erg goed is! T+)

cijfer
9/10

Thyplosion

Avatar

Op The Phantom Menace na zijn alle Star Wars films geweldig. Het fundament waarop hedendaagse cinema op is gebouwd. Revenge of the Sith en The Empire Strikes Back zijn beiden overigens de sterkste uit de serie, misschien door de duistere invalshoek. Kijk dan ook uit naar de Blu Ray editie.

jochemb

Avatar

Havoc "De man heeft 1 van swerelds bekendste en meest verkopende franchises allertijden bedacht, is er zowat miljardair mee geworden, heeft het grootste special effectshuis ter wereld op gericht, bedrijven als Skywalker Sound, THX en LucasArts ook nog mee genomen. Is degene die Pixar tot leven heeft geroepen...

Nee, heeft inderdaad geen talent..

jeetje."


Hij heeft wel een punt want george lucas heeft zelf maar 2 goede films geregisseerd Star Wars: Episode IV - A New Hope en american graffiti

Thiver

Avatar

Havoc "Denk eens na over hoe saai elke Sci Fi zou zijn als er geen geluid in de ruimte zou zijn. Spacebattles zonder geluid? Bah"

Serenity kwam ermee weg.

OneTwo

Avatar

Ik heb gekeken om die hype over deze films (starwars)te snappen en ik kom er echt niet uit. dit is totaal neit mijn ding :N
heb alleen maar lope lachen om hoe chewbacca zo dom liep te kreunen :E

Havoc

Avatar

Tife "die film is echt zo grappig, je moet eens kijken naar wat er allemaal gewoon niet zou kunnen (denk aan geluid in het vacuüm!) en aan alle domme scenes, ik heb deze film met vriendinnen gekeken en we moesten de hele tijd keihard lachen, zeker geschikt om te doen dus als je van een komedie houdt :D"


Denk eens na over hoe saai elke Sci Fi zou zijn als er geen geluid in de ruimte zou zijn. Spacebattles zonder geluid? Bah

Tife

Avatar

Die film is echt zo grappig, je moet eens kijken naar wat er allemaal gewoon niet zou kunnen (denk aan geluid in het vacuüm!) en aan alle domme scenes, ik heb deze film met vriendinnen gekeken en we moesten de hele tijd keihard lachen, zeker geschikt om te doen dus als je van een komedie houdt :D

SunChaser

Avatar

Waarom weet Obi Wan niet meer dat Luke een tweelingzus heeft?

Havoc

Avatar

benjamin "Lord Of The Rings overklast Star Wars gewoon zonder moeite. George Lucas heeft absoluut geen grammetje talent, omdat hij zelf niet voor de regie zorgde toch nog een 5."


De man heeft 1 van swerelds bekendste en meest verkopende franchises allertijden bedacht, is er zowat miljardair mee geworden, heeft het grootste special effectshuis ter wereld op gericht, bedrijven als Skywalker Sound, THX en LucasArts ook nog mee genomen. Is degene die Pixar tot leven heeft geroepen...

Nee, heeft inderdaad geen talent..

jeetje.

CASINO

Avatar

Dit is de tv film tip van de dag, er zullen vast wel mensen dit lezen, en niet weten dat er een betere film komt vanavond op de belg..
belgie 2 wel te verstaan..

het gaat om de film: RAGING BULL!!!

begint 21.15 hoop dat ik nog mensen kan bekeren..
die film komt niet vaak op tv!!

Steve-O

Avatar

Is natuurlijk wel een beetje oud, maar dat weerhoud mij er niet van deze een 9 te geven! Enige minpuntje was dat ie net te lang duurde.

benjamin

Avatar

Beste Star Wars film volgens velen en niet zonder reden.

ma6co66

Avatar

Star-Wars reeks is en blijft klasiek.
Het is een SF reeks met een harde kern en veel gewaagde fantasie items die niet zomaar even vergeten zijn.

Edwinem

Avatar

Vond de 1e 3 films toch echt beter dan dit hoor, alhoewel ik me dood heb gelachen om yoda! :D

chrissie107

Avatar

Robi "Even voor de duidelijkheid. Vanavond word deel IV uitgezonden en niet deel V. Dit ivm omdat er vorige week voetbal werd uitgezonden is alles 1 week verplaatst."


Gelukkig is er 11-02 geen voetbal, dus vanavond het leukste deel(V) op televisie

EpicMovies

Avatar

Robi "Even voor de duidelijkheid. Vanavond word deel IV uitgezonden en niet deel V. Dit ivm omdat er vorige week voetbal werd uitgezonden is alles 1 week verplaatst."


Ik wil al zeggen, dat zou heel dom zijn. Maar waarom veranderen ze dat dan niet ff op de HomePage??

Robi

Avatar

Even voor de duidelijkheid. Vanavond word deel IV uitgezonden en niet deel V. Dit ivm omdat er vorige week voetbal werd uitgezonden is alles 1 week verplaatst.

spock

Avatar

Filmslak "

En je ziet de late 70´er en vroege 80´er jaren teveel terug in de aankleding en acteurs :Y"
Misschien kon het dat deze film ook uit 1980 komt.

Filmslak

Avatar

Waar gebeurd of niet - dit is een beetje een baggerfilm...

Te vaak matig tot slecht acteren, verhaal is een beetje overgewaardeerd en ik vind een paar acteurs ook niet lekker gecast-op hun plaats.


En je ziet de late 70´er en vroege 80´er jaren teveel terug in de aankleding en acteurs :Y

Boudewijntje

Avatar

Cee van Lleef "Sterker nog, het ís nep! ;)"


inderdaad, dit lijkt me niet een deel uit de rtl serie waargebeurde verhalen!

Cee van Lleef

Avatar

killermanajaroo "ik vindt het dom het lijkt ook ZO NEP!"


Sterker nog, het ís nep! ;)

Manuel Koonen

Avatar

Waarom zenden ze niet meteen ook even deel IV Return Of The Jedi uit, dan snappen andere (niet Star Wars fans) het verhaal ook. Want om als niet Star Wars kenner in een keer in deel 5 in het verhaal te vallen snap je er niks van.

jmdeking

Avatar

Deze film is zwaar goed..!

skullsplitter

Avatar

Darthmar "Kort gezegd vergeet episode 1, 2 en 3 en kijk naar het originele meesterwerk.
Star Wars
The Empire Strikes Back
Return Of The Jedi

George je had al een voorbeeld hoe het moest waarom was die tweede trilogie dan zo matig?"


Ander verhaal, andere tijd, en dit wilde hij iets te duidelijk laten blijken.

Darthmar

Avatar

Kort gezegd vergeet episode 1, 2 en 3 en kijk naar het originele meesterwerk.
Star Wars
The Empire Strikes Back
Return Of The Jedi

George je had al een voorbeeld hoe het moest waarom was die tweede trilogie dan zo matig?

Andrej

Avatar

Meesterlijk indeed. Geweldig ook.

Dr.DarkXL

Avatar

Oke dan ik heb mijn vriendin na dik twee jaar weten te overtuigen star wars met me te kijken

en ze vind het leuk

een wonder zonder meer

JafJoe

Avatar

einstein "Ik ben niet zo'n Osho-fan, vind het maar een rare snuiter. Hij vergelijkt zich zelf regelmatig met Mozes, Jezus en Mohammed. gelukkig is ie dood, je weet nooit met wat voor vage uitspraken zo'n reli-revolutionair z'n volgelingen het verkeerde pad op stuurt.."
Alleen blij dat Osho dood is, of geldt dat ook voor de andere drie ;). Jouw omschrijving van reli-revolutionair gaat natuurlijk ook voor de anderen op. Het verschil is natuurlijk dat hij, net als jouw held Nietszche, stelt dat God dood is.

Ik persoonlijk heb niks tegen allevijf. Het zijn de zogenaamde volgelingen die uitspraken en meningen toewijzen aan hun leermeester waar ik moeite mee heb. Zoals ene A.Hitler die een compleet andere uitleg aan het begrip Übermensch gaf. Die overigens net als The Emperor de Übermensch (Jedi) tégen het volk gebruikte. (om het maar weer on-topic te krijgen)

einstein

Avatar

JafJoe "En? Is dat een warm gevoel? En wat vind je dan van het boek "God is dead, now Zen is the only living truth" waarin Osho verder gaat waar Nietzsche ophield? zie hier"

heb dat boek nooit gelezen, wel eens over gelezen. Ik ben niet zo'n Osho-fan, vind het maar een rare snuiter. Hij vergelijkt zich zelf regelmatig met Mozes, Jezus en Mohammed. gelukkig is ie dood, je weet nooit met wat voor vage uitspraken zo'n reli-revolutionair z'n volgelingen het verkeerde pad op stuurt..

JafJoe

Avatar

einstein "ow sorry, je hebt gelijk; Laat ik het er dan op houden dat ik me hier voel als Nietzsche tussen de Vrienden van Osho"

En? Is dat een warm gevoel? En wat vind je dan van het boek "God is dead, now Zen is the only living truth" waarin Osho verder gaat waar Nietzsche ophield? zie hier

WizardOfOss

Avatar

spiderhouse "weer gemist net als het vorige deel :'("

Ik wil niet vervelend doen, maar hoe interessant denk je dat het voor anderen is om te weten welke films jij wil kijken en die je vervolgens bijna allemaal niet kijkt :?

spiderhouse

Avatar

Weer gemist net als het vorige deel :'(

einstein

Avatar

ruben "zeg, sleep Darwin hier niet bij om punten te scoren he! B-) Dat doet pijn."

ow sorry, je hebt gelijk; Laat ik het er dan op houden dat ik me hier voel als Nietzsche tussen de Vrienden van Osho

Rooster

Avatar

einstein "ik voel me als ik die reakties hier zo lees net Darwin in een moskee.."

Pffff, een nogal aanmatigende vergelijking. Je moet het meer zien dat jij de Homo erectus onder de Homo sapiens bent. Dan is het allemaal heel goed te verklaren. ;)

therealalexander

Avatar

'Probleem' is dat Star Wars voor mij ook jeugdsentiment is, en daarom kan ik de oude trilogie onmogelijk objectief bekijken. Vooral TESB raakt bij mij een gevoelige snaar, omdat ik dan ineens weer terugverlang naar die zorgeloze kinderjaren (ja, dit gaat erg diep...i know...voer voor psychologen). Maar zelfs al ga ik tot het uiterste in een mogelijke objectieve benadering, dan kan TESB nog steeds niet slecht vinden. Het is de 2e beste SF wat mij betreft. Prachtige vormgeving (van schepen tot kostuums tot planeten), briljante muziek...een heerlijke sprookje om bij weg te dromen. Daarbij vind ik ook nog dat de LOTR trilogie behoorlijk overschat is. Natuurlijk zijn het sterke films, vooral de laatste. Maar, zoals deze maand ook in Empire wordt gezegd, het is serie die de tand des tijds waarschijnlijk niet overleeft. En dat voel je nu al een beetje. Bovendien is een groot gedeelte van de cast niet bijster sterk. Terwijl in de oude SW films alleen Luke als een plank stond te acteren.


ben ik het 100% mee eens, tis jeugdsentiment, lotr is overschat (idd vooral deel 3).
Van alle sf films is dit deel van starwars wel mijn favoriet..

ruben

Avatar

einstein "ik voel me als ik die reakties hier zo lees net Darwin in een moskee.. Ik begrijp gewoon werkelijk niet dat iedereen hier zo onvderdeeld postief is over StarWars. Nou geef ik gelijk toe, Science fiction is niet mijn genre, maar toch; Niet zelden kom ik mensen tegen die Star Wars en LOTR met elkaar vergelijken terwijl ik met vervolgens met argusogen gadesla dat LOTR het dan aflegt. Misschien moet ik me er niet over opwinden. Ik kijk er iig niet naar

6-"
zeg, sleep Darwin hier niet bij om punten te scoren he! B-) Dat doet pijn.

'Probleem' is dat Star Wars voor mij ook jeugdsentiment is, en daarom kan ik de oude trilogie onmogelijk objectief bekijken. Vooral TESB raakt bij mij een gevoelige snaar, omdat ik dan ineens weer terugverlang naar die zorgeloze kinderjaren (ja, dit gaat erg diep...i know...voer voor psychologen). Maar zelfs al ga ik tot het uiterste in een mogelijke objectieve benadering, dan kan TESB nog steeds niet slecht vinden. Het is de 2e beste SF wat mij betreft. Prachtige vormgeving (van schepen tot kostuums tot planeten), briljante muziek...een heerlijke sprookje om bij weg te dromen. Daarbij vind ik ook nog dat de LOTR trilogie behoorlijk overschat is. Natuurlijk zijn het sterke films, vooral de laatste. Maar, zoals deze maand ook in Empire wordt gezegd, het is serie die de tand des tijds waarschijnlijk niet overleeft. En dat voel je nu al een beetje. Bovendien is een groot gedeelte van de cast niet bijster sterk. Terwijl in de oude SW films alleen Luke als een plank stond te acteren.

WizardOfOss

Avatar

einstein "ik voel me als ik die reakties hier zo lees net Darwin in een moskee.. Ik begrijp gewoon werkelijk niet dat iedereen hier zo onvderdeeld postief is over StarWars. Nou geef ik gelijk toe, Science fiction is niet mijn genre, maar toch; Niet zelden kom ik mensen tegen die Star Wars en LOTR met elkaar vergelijken terwijl ik met vervolgens met argusogen gadesla dat LOTR het dan aflegt. Misschien moet ik me er niet over opwinden. Ik kijk er iig niet naar

6-"

T+)

We kunnen samen met Vleeshaak wel de Anti-StwarWars-club oprichten :E

Overigens vind ik de LotR-films ook behoorlijk overschat, maar ze zijn wel degelijk beter dan SW...

Colonel_Kurz

Avatar

Jorinoot "maar zelfs de veelbesproken beertjes vind ik nog 100 x beter dan dat tenenkrommende acteerwerk van de nieuwe Anakin... (het is een wonder dat ze zo'n slechte hebben gevonden, de "originele" was al zooo matig) "
Onder de juiste regie, in de film Shattered Glass bijvoorbeeld, laat Christensen echter zien dat hij wel degelijk kan acteren. Het ligt niet alleen aan hem, lijkt me, maar ook aan de non-regie van Lucas. Dat zie je ook aan de anders goede McGregor en Neeson...

spiderhouse

Avatar

Ik heb de vorige gemist maar deze moet ik gewoon kijken

Jorinoot

Avatar

Oja, en ik vrees de 3e star wars... de nieuwe naam is geen "new hope".... Ik zal kijken maar ik ben sceptisch...

Filmwolfje

Avatar

[filmquote]Yoda in Luke's training:
"Run!!!!
Yes.
A Jedi's strength flows from the Force.
But beware of the dark side.
Anger... fear... aggression.
The dark side of the Force are they.
Easily they flow, quick to join you in a fight.
If once you start down the dark path...
forever will it dominate your destiny...
consume you it will...
as it did Obi-Wan's apprentice." [/filmquote]

:WYoda rules!:W

JB

Avatar

Jorinoot "Bidibidibidi heet Twiki... heeft ooit ook nog een vriendin gehad... die zei budibudi.... Overigens heeft Buck in de lange versies van de serie nog eens iets aan de hand gehad met blauwe dwergen die naar het schijnt familie waren van Yoda."

Kijk! Een echte kenner! :W

Adami

Avatar

Wat vinden jullie van de naam van Episode 3:
Star Wars Episode 3 Revenge of the Sith?
http://www.starwars.com/episode-iii/bts/production/news20040724.html
Ik vind het een mooie titel!

Farth Vader

Avatar

Ahum,

wat ik me afvraag (en hier nog niets over gezien heb) is waar Lucas denkt te beginnen en eindigen met de delen 7, 8 en 9.

"Meej de Farth be wis joe!"

Stok

Avatar

Wajz "Waarschijnlijk het beste Star Wars-deel uit de serie, en het kan geen toeval zijn dat dit deel NIET door George Lucas himself geregisseerd is maar door Irvin Kerschner. Je gaat je toch afvragen of 'Phantom Menace' en 'Attack of the Clones' niet stukken minder tenenkrommend waren uitgevallen als Lucas het had aangedurfd om de regie uit handen te geven."


Het valt inderdaad wel op ja, iedereen prijst de film omdat het zo duister is. George Lucas is waarschijnlijk toch iets te speels in zijn films. Maar goed in deze versie is er gelukkig ook niet veel CGI ingevoerd, alles is weer heerlijk met stop-motion gemaakt (zoals dat hoort bij oude films!).

Jorinoot

Avatar

Bidibidibidi heet Twiki... heeft ooit ook nog een vriendin gehad... die zei budibudi.... Overigens heeft Buck in de lange versies van de serie nog eens iets aan de hand gehad met blauwe dwergen die naar het schijnt familie waren van Yoda.