Layer Cake (2004)

Reviews (1)

Olrik

Avatar

Fantastische film!
Britse misdaadfilms als Lock, Stock & two Smoking Barells en Snatch zijn alom bekende films die worden geprezen om hun bizarre misdaadplot en droge Britse humor, maar ondanks dat Layer Cake een minder bekende film is ben ik van mening dat hij zich makelijk kan meten met deze twee films.
Daniel Craig speelt het hoofdpersonage in deze film en hoewel deze film uitkwam voor Casino Royale waarin hij James Bond speelde zie je al erg duidelijk in deze film dat hij de idiale keuze was voor het spelen van Bond, mede door zijn gladde karaktertrekjes en zijn slimme manier van praten.
Layer Cake is een film die op sommige momenten behoorlijk grimmig is en er beslist geen gras over laat groeien, maar desondanks dat bevat de film net zoals andere films in zijn soort veel zwarte humor wat het erg leuk maakt om naar te kijken.
Niet alleen het slim uitgedachte verhaal en de goed uitgewerkte personages vielen me op tijdens het kijken van deze film, maar ook op stijltechnisch front is dit een zeer interessante film met prachtig cameramerk.
Ik heb niks negatiefs te zeggen over deze werkelijkwaar fantastische film die ik iedereen beslist aanraad om te zien.

8.5 / 10