The Royal Tenenbaums (2001)

You Are Invited To A Remarkable Family Gathering.

discussie

59 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

SunChaser "Ik vond er echt geen moer aan, geen een keer gelachen ook. Bah."


Hoezo vond je er geen moer aan? Heb je daar misschien argumenten voor? Persoonlijk vind ik The Royal Tenenbaums een van de beste films van de afgelopen vijftien jaar met geweldig acteerwerk en een erg ontroerend plot. Natuurlijk is het een mening als je zegt dat je er geen moer aan vond, maar kan je dat ook toelichten?

SunChaser

Avatar

Nee, ik reageer gewoon op de lijst films die die dag komen en reageer hier en daar. zie de list altijd via fok.nl

Sha

Avatar

Kijk je de film ook elke keer als hij komt Sunchaser? (wetende dat hij voor jou geen moer aan is)

Omdat je elke keer reageert.. Smiley face

SunChaser

Avatar

Oh, ik had dat al 3x eerder gezegd. Dat is het lastige van FT, je oude reacties die je niet eens meer weet staan er ook nog. Volgend jaar roep ik vas weer dat ie kut is. :')

Overigens hou ik best van Art House. Little Miss Sunshine en Juno vond ik hilarisch.

SunChaser

Avatar

Ik vond er echt geen moer aan, geen een keer gelachen ook. Bah.

debeli pas

Avatar

Goede film, maar je moet ervan houden. Het verhaal doet een beetje denken aan boeken van John Irving. Bizarre families en hun problemen... Een scene is mij heel goed bijgebleven en daarvan kreeg ik echt een brok van in mijn keel. Luke Wilson die zijn haar afknipt, klinkt een beetje belachelijk, maar kijk de film en (misschien) begrijp je het. Ach ja, de liefde.....

spacey

Avatar

Geweldige film dit! Een film die ik al meerdere keren heb gezien en maar niet wil vervelen.

[rating 5]

Deweb

Avatar

Deweb "
"You're hopeless"
"

En daar voeg ik het woordje "really" aan toe.

Jammer dat je ondanks de werkelijk onweerlegbare feiten (en geloof me: daarin kan ik heel lastig zijn, ook als ik al ergens van overtuigt ben) niet wilt begrijpen dat er mensen zijn die deze film wel kunnen waarderen en dat ook durven te uiten op filmsites en dat die filmsites de mensen die overdrijven héus wel wegfilteren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het onmogelijk is dat 45000 (vijf-en-veertig-duizend) mensen massaal op 3 dezelde sites hun mening geven. Oke, er zal best een klein gedeelte zijn dat er twee of zelfs alle 3 van bezoekt, maar dat is naar ik vermoed een relatief verwaarloosbaar gedeelte op 45000 mensen.
Kortom: De feiten spreken je toch echt tegen je.

Deze film is trouwens ook niet te vergelijken met LiT, die is veel realistischer. Deze film is "gewoon en absurd". Zoals ik al betoogde: Dat moet je kunnen waarderen, en niet iedereen kan hetzelfde waarederen.
Jammer alleen dat je nu die mensen nu min of meer voor gek verklaart. Van een kutleven zal ik niet tegen spreken, want dat vind ik te hard...maar ik zou liegen als ik zou zwijgen over "borden voor hoofden".

En om nog wat cynischer, kinderachtiger en ook ietwat groffer te zijn: Het zou wel erg slecht gesteld zijn als de wereld voor een groot deel bevolkt zou worden door mensen met zo'n kortzichtigheid. O, wacht...dat gebeurd al :}.

Conclusie: Een mening is prima, maar roepen dat vele, vele anderen het fout hebben is dat niet.

Prima, vind het een flutfilm. Ik ken ook films die ik maar niets vond terwijl anderen hem geweldig vonden, maar ik zal dan nooit roepen dat al die anderen het fout hebben. Waarom? Omdat ik weet dat smaken verschillen.
Ik heb nooit gehuild bij E.T. (om een voorbeeld te noemen), en ik zal het ook nooit doen. Maar ik begrijp dat bepaalde scenes bij anderen harder aankomen dan bij mij, want er zijn ook scenes waarvan ik helemaal in tranen kan zijn terwijl anderen denken "nooooouja".

Zeurdoos

Avatar

Hou je bij alle (in jou ogen) overgewaardeerde films zo'n betoog? ;)

lulligvoorje

Avatar

Nietzsche "
45.000 mensen hebben het dus fout en alleen jij kent de waarheid?"
Van die 45000 stemmen heeft slechts 25% een 10 gestemd. Kun je niet lezen of zo?
Die 25% is inderdaad helemaal gek, want zeg nu zelf: Deze film is geen 10 waard, dat kun je er met de beste wil van de wereld niet aan geven. Het script is echt maar matig. De grappen zijn voorspelbaar (als ze al grappig zijn), en de hele teneur is die van een blasé suicidaal semi-interessant en pseudo diepzinnige gestoorde familie, waarmee eigenlijk niet veel gebeurt. Er is bar weinig herkenbaars in te vinden. Als een kwart zich hierin dermate kan vinden, dan zou de wereld er een stuk slechter aan toe zijn dan die is.

En de andere sites die je aansleept maken het geen betere film. Dat zijn dezelfde protest-stemmers geweest, no doubt.

Lost In Translation is trouwens niet te vergelijken met deze film. Not even close.

WoUtoMatiC

Avatar

Prima dat mensen hun mening geven, maar blijf niet continu hetzelfde herhalen. Er zullen altijd mensen tienen en enen geven, daarom zijn er gemiddelden. Zo is het systeem, leef er maar mee.

Trouwens, wedden om honderd euro dat deze film nooit een 5,7 gaat krijgen op IMDB? :E

[rating 5] B-)

Nietzsche

Avatar

lulligvoorje "De cijfers zijn inderdaad een indicatie als het om een paar stemmen gaat, het gaat voor The Royal Tenenbaums op IMDb echter al om 45000 stemmen. Dan is het geen indicatie meer te noemen."


Met deze uitspraak gooi je je eigen ramen in, lulligvoorje... O+
45.000 mensen hebben het dus fout en alleen jij kent de waarheid? O+

Nog een paar feiten voor je:
Op rottentomatoes krijgt de film 79% van critics en zelfs 91% van users.
Op ymdb staat de film op 61 in de top 150.

Mensen zoals jij zijn echt zulke trieste figuren. Op de Lost In Translation pagina loopt er ook zo eentje rond. Alleen maar lopen roepen hoe slecht alles is. En "OVERRATED" is daarbij het favoriete woord. Ga toch eens bij films die je leuk vindt berichten plaatsen joh, dat is toch veel leuker? Ik snap echt niets van dat inhoudsloze negatieve gezeik altijd. Jij moet echt een kutleven hebben.

lulligvoorje

Avatar

Deweb "OF je wilt gewoon niet geloven dat er in de wereld zoveel mensen zijn die dit soort films wél leuk vinden."
Daar gaat het hier duidelijk niet om. Je geeft een film NIET een 10 omdat je hem wel leuk vindt. Als je er een 10 aan geeft moet het een film zijn waarvan je vindt dat alles een 10 waard is. Het is onmogelijk dat ruim een kwart van de kijkers van mening kan zijn dat deze film een 10 waard is. Zoals reeds eerder gesteld: Het gaat om protest-stemmen. Die trekken in dit geval het gemiddelde wel heel scheef omhoog. Waarom men die proteststemmen geeft is mij niet bekend.
Daarom zeg ik: Deze film is extreem overgewaardeerd. Een 10? Laat ons niet lachen. Een 6, hooguit.

Dat heeft overigens helemaal niets te maken met het 'mensen in hun waarde laten'. Dat is zo'n goedkoop non-argument om mensen mee de mond te kunnen snoeren. De meesten hier trappen daar niet in.

De cijfers zijn inderdaad een indicatie als het om een paar stemmen gaat, het gaat voor The Royal Tenenbaums op IMDb echter al om 45000 stemmen. Dan is het geen indicatie meer te noemen. Die 7.5 op IMDb zal vanzelf een lager cijfer worden naarmate er meer stemmen binnen komen, daar heb ik geen twijfels over.

Deweb

Avatar

lulligvoorje "Ach, het blijft een middelmatig vrij goedkoop loos en deprimerend pseudo-diepzinnig verslag van een onwerkelijke familie, gelardeerd met wat matig grappige situaties. Ruim een kwart op IMDb geeft er dan een 10 aan, dat is het gewoon echt niet waard, dat klopt niet. Dat geeft een vals beeld."


OF je wilt gewoon niet geloven dat er in de wereld zoveel mensen zijn die dit soort films wél leuk vinden.
Niet iedereen hoeft dezelfde mening te hebben als jij, dat moge nu wel duidelijk zijn.
Versta me goed: ik begrijp best dat mensen dit geen goede film vinden (zie mijn betoog hierboven), maar moet je dan direct roepen dat er het onmogelijk is dat zoveel mensen op de wereld de film wél kunnen waarderen of zelfs scheldwoorden gebruiken (@Sunchaser)?

Laat mensen toch in hun waarde.

Soms zou ik willen dat dit soort films niet het grote publiek hadden bereikt en in hun filmhuizen en hoekjes van de videotheek waren gebleven.

spacey

Avatar

SunChaser "Wat een saaie en niet gappuige kutfilm is dit. Ik snap niet waarom iedereen dit zo fantastisch vindt."


Iedereen?? misschien eerst eens de reacties hierboven lezen! Maar inderdaad, dit is een superfilm

SunChaser

Avatar

Wat een saaie en niet gappuige kutfilm is dit. Ik snap niet waarom iedereen dit zo fantastisch vindt.

lulligvoorje

Avatar

Deweb "Wat ik de laatste jaren zie, is dat arthouse films steeds vaker bij het grote publiek terecht komen. Soms is dat een succes zoals met Amelie, maar regelmatig zie ik dat mensen de film maar niets vinden en hard beginnen te schreeuwen dat een film overgewardeerd is. Zo ook met deze film.

Deze film is dermate raar, dat niet iedereen hem zal kunnen waarderen. Hij is gewoon niet normaal, en dat moet je kunnen oppikken. Je moet de grappen kunnen zien, de bizarre verhaallijntjes, het feit dat het geen normale film is met een normaal verhaal."
Ach, het blijft een middelmatig vrij goedkoop loos en deprimerend pseudo-diepzinnig verslag van een onwerkelijke familie, gelardeerd met wat matig grappige situaties. Ruim een kwart op IMDb geeft er dan een 10 aan, dat is het gewoon echt niet waard, dat klopt niet. Dat geeft een vals beeld.

Deweb

Avatar

Zet je de DVD of Videorecorder aan Smiley face.
Ik heb hem al op DVD, dus ik ga ik ook slapen. Maar ik wil hem wel binnenkort nog eens gaan bekijken.

Rubbert

Avatar

Nou, omdat ie zo lekker vroeg komt, ga ik 'm zeker niet kijken.

WoUtoMatiC

Avatar

Grappig dat mensen meteen roepen over/onder gewaardeerd, terwijl in feite jouw mening afwijkt van de massa.
Ik kan me persoonlijk wel vinden in de IMDB rating.

hettar

Avatar

Gelukkig staat lulligvoorje altijd voor ons klaar om uit te leggen wat wel en wat niet leuk is.

Daarnaast ben ik het zelf meer eens met

merijnsa "Dus zie het als een zwart komische drama film met een nogal anti-hollywood sfeertje dan komt het wel goed."

Morrigun99 "Anderson maakt 'mooie' films, geen 'grappige' films. Dat zijn films grappige scenes bevatten is met name door zwartgallige humor en plaatsvervangende schaamte."

lulligvoorje

Avatar

dandygal "Geen rechttoe-rechtaan grappen waar je hard om kunt lachen misschien, maar wel hele subtiele, ironische humor boven het niveau van de wat plattere standaardkomedies."
Sorry, maar dat is juist niet het geval, de grappen zijn allemaal voorspelbaar en heel erg simpel. De fut is er echt vanaf de eerste 'grap' niet in te vinden. Een documentaire doet het meestal al beter. Extreem overgewaardeerd.

Het is echt een schande dat dit een hoger cijfer heeft dan films als Deal Of The Century, Envy, Boxing Helena, Holy Man, Aeon Flux - to name a few of a the underrated ones.

lulligvoorje

Avatar

slindenau "daar hoef je tenminste niet bij na te denken!

Het lijkt mij een heerlijk intelligente film, die ik zeker ga kijken!"
Dit is niet eens iets om bij na te denken, het is echt een beetje mislukt. Ik vond het zonde van mijn tijd, weet ik nog. Deze mensen hebben ditkeer het gelijk aan hun kant.

slindenau

Avatar

Julez "Ik vond m maar vaag :O"


Dan huur je de volgende keer lekker een Vin Dieseltje ofzo, daar hoef je tenminste niet bij na te denken!

Het lijkt mij een heerlijk intelligente film, die ik zeker ga kijken!

robert1325

Avatar

Hele leuke film met een prachtige sfeer, vind zelf the life aquatic van wes anderson het beste Smiley face

Biedonk

Avatar

Iedereen verwacht met deze cast dat het een flauwe hollywood comedy is, maar dit is juist een mooi geacteerde comedy drama. Vind dit nog steeds de beste van Anderson.

Julez

Avatar

Ik vond m maar vaag :O

Morrigun99

Avatar

Het is geen comedy; het is een Wes Anderson film. En zijn films kun je niet in een bepaald hokje stoppen. De film als comedy bestempelen is gewoon te kort door de bocht. Anderson maakt 'mooie' films, geen 'grappige' films. Dat zijn films grappige scenes bevatten is met name door zwartgallige humor en plaatsvervangende schaamte. Geen platvoerse, doorsnede Amerikaanse 'humor'.

merijnsa

Avatar

Ja het is een komedie met Ben Stiller, en nee hij is absoluut niet flauw. Een hele ander soort film dan ik ooit had gezien. Vond het meer drama eigenlijk.

Dus zie het als een zwart komische drama film met een nogal anti-hollywood sfeertje dan komt het wel goed.

Andere Wes Anderson films zijn ook zeker de moeite waard!

DelliPeter

Avatar

Zeer saaie kut film er gebeurt werkelijk niks.

dandygal

Avatar

Geen rechttoe-rechtaan grappen waar je hard om kunt lachen misschien, maar wel hele subtiele, ironische humor boven het niveau van de wat plattere standaardkomedies.

SunChaser

Avatar

Heb t vast wel eerder groepen ergens in deze thread maar± voor een humoristische film valt er erg weinig te lchen. Ik vond het ronduit een overschatte kutfilm.

Random

Avatar

Frenkel "Met Ben Stiller, Owen Wilson en Bill Murray verwachtte ik een leuke flauwe komedie. En ik heb Gene Hackman altijd al in zo'n soort film willen zien. Ik was dus erg teleurgesteld toen ik merkte dat dit gewoon een saaie film is zonder grappen waar je hard om kunt lachen."

het is dus een film met inhoud, lijkt me geweldig om te zien.
Ga hem zeker kijken vanavond, misschien dat mijn Ben Stiller haat iets minder wordt...

Morrigun99

Avatar

Beste Wes Anderson film. Een subtiel meesterwerkje vind ik. Een van m'n favorieten.

Frenkel

Avatar

Met Ben Stiller, Owen Wilson en Bill Murray verwachtte ik een leuke flauwe komedie. En ik heb Gene Hackman altijd al in zo'n soort film willen zien. Ik was dus erg teleurgesteld toen ik merkte dat dit gewoon een saaie film is zonder grappen waar je hard om kunt lachen.

Deweb

Avatar

Een echte Wes Anderson film. Een op zich niet zo opmerkelijk iets, maar door wat gekkigheidjes toch net even anders dan wanneer iemand anders deze film had gemaakt.
Een van de betere Ben Stiller/Owen Wilson producties.

Zijn volgende film "the life aquatic with Steve Sizou" is even maf.

BasNation

Avatar

Hele vermakelijke film kan ik zeggen nu hem zojuist gezien te hebben. echt niet zo erg als menig post hierboven doet denken

Morrigun99

Avatar

Anderson's beste. Prachtige film!

SunChaser

Avatar

Verschrikkelijke film. Moest geweldig grappig zijn, maar ik vond t vervelend en saai. Gehypte onzin. Door deze film heb ik ook geen zin die onderwaterfilm van hem te gaan bekijken.

spacey

Avatar

Prachtige film dit. Toevallig mijn laatst aangeschafte dvd!!

AngelEyes

Avatar

Deze film heeft zeker de 'Wes Anderson-charme'. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zich daar door aangetrokken voelt. Ikzelf vind het wel wat hebben. Het zijn dan ook meer deze charme + de fijne manier van filmen, dan de humor die het een aangename film maken. Die humor is aan mij ook niet besteed. Net ietsjes minder dan Rushmore.
[rating 3.5]

laguitara

Avatar

Keb em op video...vind het een leuke film met grappige humor!

Judge

Avatar

Lekkere film met een rustig tempo, waar ik erg van heb genoten. Bill Murray was weer es heel erg goed in een leuke bijrol!

Barthuz

Avatar

Ik mag van de huisarts geen films met Ben Stiller meer kijken. Krijg er altijd een vrij heftige alergische reactie op.

SunChaser

Avatar

Na alle (Oscar)ophef eens een keer gekeken en ik kwam er niet doorheen. Vond er geen fuck aan eerlijk gezegd.

kiekeboe

Avatar

Heb hem gekeken, met veel gezap er doorheen, dus nooit helemaal mijn aandacht kunnen trekken, vind het meer in een kinderfilm genre thuis horen.

Mook

Avatar

Absoluut een topfilm. Apart gefilmd, gespeeld en geschreven, een stukje kunst. En zoals alle filmmakers met lef is Wes Anderson's werk niet voor iedereen. Als je niet weet bij welke categorie je hoort, bekijk dan de eerste vijf minuten, want de toon is gelijk gezet. Smiley face

Keyser Söze

Avatar

Miss_Clarke "Ik vond em onzettend saai...en ben dan ook halverwege afgehaakt (en dat heb ik niet zo snel met films!) Gezien de geweldige cast was ik best wel teleurgesteld :("

de helft die je niet hebt gezien was geweldig, zul je altijd zien ;)

Miss_Clarke

Avatar

Ik vond em onzettend saai...en ben dan ook halverwege afgehaakt (en dat heb ik niet zo snel met films!) Gezien de geweldige cast was ik best wel teleurgesteld :(

Master

Avatar

Ik vond em niet leuk }:

flip

Avatar

Even voor de duidelijkheid: Dit was dus voor mij echt geen komedie, zo verschikkelijk slecht is het. Ze probeerden zoveel zwarte humor en andere onzin erin te proppen dat het helemaal geflopt is. En het slaapverwekkend saai, jammer eigenlijk want met zo een cast had je echt iets heel moois kunnen maken.

Master

Avatar

Trailer zag er goed uit. Let's watch this bitch !!!:9

DelliPeter

Avatar

Het is meer drama dan komdie en daar houdt ik niet van. [rating 1.5]

JeXus

Avatar

Verwacht geen superhilarische komedie, maar meer wat ingetogenere humor die vooral door cynisme en sarcasme naar voren komt, zeer sterke film met sterk acteerwerk van eigenlijk iedereen die erin speelt (ja zelfs Ben Stiller en de Wilson broertjes leveren goed werk T+))
[rating 4]

Saartje

Avatar

Erg leuke film. Heb ik wel een tijdje geleden gezien maar ik kan me nog wel herinneren dat het apart gefilmd is en grappig.

Keyser Söze

Avatar

Ik heb deze film nu al zolang willen zien maar het kwam er telkens maar net niet van, nu die eindelijk op tv is zal het er dan maar eindelijk van moeten komen Smiley face lijkt me erg leuke film

Biedonk

Avatar

Geweldige film, en goed geacteerd