Soldaat van Oranje

discussie

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shryce

Avatar

Die goeie ouwe Rijk de Gooijer nog een keer in één van z'n vele glansrollen. Alléén daarom al de moeite waard. Verder is 't gewoon een historisch document.
Sterke acteerprestaties in een pakkend sfeerbeeld van enkele zeer bewogen jaren.

Otmeister

Avatar

Beste...
Film...
OOIT!!!

roobin_22

Avatar

Wow wat een goede film voor Nederlandse begrippen! Ik had helemaal niet het gevoel dat ik een Nederlandse film aan het kijken was, op het subtiele feit na dat het allemaal Nederlands gesproken was. Maar het verveelde geen minuut, er zaten plotwendingen in, het was maar een klein beetje voorspelbaar en het ging gewoon ergens over! Nou dit krikt mijn nationalisme weer een beetje op!

J. Clouseau

Avatar

Nu staat deze in de Top 100 als 'Oorlog uit België'. Uit BELGIE? Wat zouden wij nu een film als Soldaat van Oranje geproduceerd hebben? Co-producent kan, maar dan moet Nederland toch als eerste land aangegeven staan? Kan niemand dat even aanpassen?

WoUtoMatiC

Avatar

RTL5 zendt de miniserie van 4 uur gewoon achter elkaar uit. Na het 20e reclameblok heb ik het opgegeven.

Nickzy9

Avatar

Erg goeie film moet je gewoon gezien hebben! Mooi verhaal en de film verveeld geen moment.
Hoevaak je hem ook gezien heb..

Cijfer: 9/10

Quido

Avatar

Vanaf 10 april op DVD bij Indies.

Extra's: lezing door Hazelhoff Roelfzema, Gilze Rijen Historical Flight en trailers.

Pulp More

Avatar

Scarkees "Dat zegt die toch ook niet?
Sommige mensen hebben niks anders te doen dan zeuren zonder te antwoorden."

Wilde precies hetzelfde zeggen, als je al iemands taalgebruik afkraakt, plaats dan tenminste nog een inhoudelijke reactie én heb dan tenminste het fatsoen om je eigen zin met een hoofdletter te starten.

Dit lijkt mij dus een hele goede film, nog nooit eerder gezien maar ik heb wel hoge verwachtingen (zag bepaalde delen en die zagen behoorlijk goed uit)

Scarkees

Avatar

Dat zegt die toch ook niet?
Sommige mensen hebben niks anders te doen dan zeuren zonder te antwoorden.

Marty Feldman

Avatar

COOL ! vaak gezien en vanavond gewoon nog een keer ! :B

Lex Dura

Avatar

Briljante film, had 'm vroeger ooit es gekopieerd op video, was Engels ondertitelde versie. Geen betere manier om buitenlandse kennissen in 't kort duidelijk te maken wat Nederland heeft meegemaakt in WO2.

Ga nu zeker de DVD kopen.

Baski

Avatar

En ik ook nog niet, dus het wordt opnemen deze keer!

bosna_me

Avatar

Je bent niet de enige. Ik hem 'm ook nog niet gezien

Il Padrino

Avatar

Moet ik mijn filmtotaal lidmaatschap inleveren als ik zeg dat ik Soldaat van Oranje nog nooit gezien heb.. afbeelding

ssst.. Niet doorvertellen, ik zal 'm nu opnemen. ;)

Jolan

Avatar

Tja wat zal ik nou kijken vanavond, ik heb Schindler's List en Soldaat van Oranje beide nog niet gezien....Dus advies is welkom !

goaskalice

Avatar

Ja, het is inderdaad wel een beetje geforceerd. het valt me nog mee dat ze vorige week "lang leve de koningin" niet hadden uitgezonden... het is niet alsof ik op 4 of 5 mei opeens meer zin heb om oorlogs(gerelateerde)films te kijken. Het zal me echt een worst wezen waar, wanneer en waarom ik een film kijk, zo lang het maar de moeite waard is.

paco

Avatar

Ik wor persoonlijk een beetje gaar van al die oorlogs drama's. Eén goeie lijkt me voldoende.

goaskalice

Avatar

Het is de Nederlandse versie!


Is er dan ook een gedubde versie?

Films zijn trouwens weer allemaal goed getimed vandaag. Schindler's List heb ik op dvd, maar jammer van Soldaat van Oranje en Dirty Harry, had ik wel allebei willen zien. Maar goed, ik ga dus voor deze.

hippie36

Avatar

Film is inmiddels uit op DVD. Heb hem gisteren gekocht bij de free record shop.
Nog niet gekeken. Het is de Nederlandse versie!. Top film.

Mr._Kooi

Avatar

Super !! ik heb deze film moeten kijken voor mijn ontgroening van de studentenvereniging.....heerlijk....

Nar

Avatar

FANTASTISCH, beste nederlandse film aller tijden.

Helaas gaat ook deze film na zo'n 20 keer vervelen. Tegen de tijd dat ik dement ben, maar weer eens kijken. Elk nadeel heb zijn voordeel, maar das logisch.

tonymontana

Avatar

De DVD Voor Koningin en Vaderland komt in mei 2006 pas uit!!! Tot die tijd moeten we het doen met een opname van de serie! Dus Mike, wees zuinig op je opnames, ouwe reus!

Grt!

jordy92

Avatar

Voor Mike195,
" heb de eerste op DVD opgenomen en de 2e, 3e en 4e ga ik (uiteraard) ook opnemen.
Wil er best iemand aan helpen, no problem"

Mike, je bent een echt toppertje, maar niet heus, iedereen eerst lekker maken dat je wel wilt helpen maar vervolgens niks meer van je laten horen.

crazy nelis

Avatar

Zeg ik dat dan marty?? ik vraag alleen of iemand weet waar ik aan die miniserie kan komen. als je me daar mee kan helpen graag, anders hou je flauwe commentaar voor je. alvast bedankt

Marty Feldman

Avatar

crazy nelis "als jullie er veel verstand van hebben! Ik ben docent geschiedenis en al geruime tijd op zoek naar de miniserie "willem van oranje" met jeroen krabbe op video of dvd maakt niks uit. als iemand mij daar mee kan helpen zou dat heel fijn zijn. of als iemand weet waar ik die kan krijgen."


En ik ben al 20 jaar dood ! Als je leraar geschiedenis bent wilt dat niet automatisch zeggen dat je er verstand van hebt ! Lijkt mij....:B

tonymontana

Avatar

Mike1975,

Houd me van harte aanbevolen, mocht je de boel compleet hebben. Succes met opnemen vandaag en morgen!
Grt

crazy nelis

Avatar

Als jullie er veel verstand van hebben! Ik ben docent geschiedenis en al geruime tijd op zoek naar de miniserie "willem van oranje" met jeroen krabbe op video of dvd maakt niks uit. als iemand mij daar mee kan helpen zou dat heel fijn zijn. of als iemand weet waar ik die kan krijgen.

benwoolt

Avatar

Hallo Mike 1975 ik ben een groot liefhebber van de Nederlandse speelfilm en natuurlijk van Soldaat van Oranje. De start van de serie voor Koningin en Vaderland is mij helaas ontgaan. Ik ben naarstig op zoek naar deel 1, zou jij of iemand anders mij hier aan kunnen helpen? Het risico dat de serie namelijk niet op DVD zal verschijnen is mij te groot.

ruben

Avatar

Het plaatje bovenaan deze pagina is de voorkant van de DVD. En helaas is die alleen nog maar verkrijgbaar. Een beetje fatsoenlijke Nederlandse uitgave ontbreekt (net zoals van Turks Fruit trouwens).

jordy92

Avatar

Hallo,
Ik heb helaas het eerste deel niet kunnen opnemen. Als ik het goed begrijp heb jij deel 1wel op dvd staan. Ik zou graag in het bezit willen komen van deel 1 op dvd. Zou jij willen laten weten hoe we eea kunnen regelen. Alvast bedankt voor de moeite.

Groeten Imco

Reggie

Avatar

Als 'Soldaat van oranje' f an wilde ik de lange versie opnemen, maar heb de eerste aflevering gemist. Heeft iemand hem misschien opgenomen en zo ja; zou deze persoon bereid zijn mij de band te verkopen of misschien te kopiëren? Uiteraard tegen vergoeding.
Met vriendelijke groet,
Reggie.

gielpeeters

Avatar

Deze film heet toch gewoon Soldaat van Oranje? En ook: deel 1 van 4 welke 60 minuten duurt? De film duurt toch maar 2.5 uur... och ja, de andere delen zullen wel 30 minuten zijn ofzo. Maar nu over de film: deze wil ik zeker zien, maar ik weet niet of een verknipte versie wel zo goed is, ik kan m beter 'n keertje in één keer kijken lijkt me...