A History of Violence

A History of Violence (2005)

Everyone has something to hide.

discussie

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

wat a-typische film die je 1 of 2 keer op het verkeerde been zet, zoals de gangsters in het begin van de film die slechts een ondergeschikte rol spelen. Van mij had de film ook wat langer mogen duren, dan hadden bepaalde zaken wat meer inhoud en diepgang kunnen krijgen. Er valt ook best 1 en ander op de film aan te merken, zoals de vrij-scene na het bezoek van de plaatselijke sheriff, dat niet alleen zeer onlogisch maar ook niet functioneel is in deze film. Op dat soort momenten vraag je je af wat de regisseur bezielt. Al met al toch een vrij goede en spannende film, maar er had nog meer ingezeten eerlijk gezegd, dus vanuit dat oogpunt bezien ook een beetje een gemiste kans. 7/10

swompie

Avatar

Eerlijk " Toch had het 'iets' niet. Wat dat iets is weet ik zelf ook niet, maar je blijft als kijker toch met een wat loos gevoel achter."


Precies datzelfde had ik dus ook aan het eind van de film. En als ik dat probeer te analyseren dan heb ik het idee dat de meeste scenes in de film het gewoon allemaal net niet hadden: Al die Jackie Chan-moves komen gewoon niet over, soms worden de verkeerde stukken uitgelicht (zoals bijv de reis naar Philly die 10 min duurt), halverwege de film toen de eerste maffiabaas werd gedood had je eigenlijk gehoopt dat dit de eindscene was, de tweede belangrijkste scene toen hij zijn broer doodde was een anticlimax (hij zoekt even rustig de goede sleutel uit op dat moment, wat een onzin), in mijn ogen niet noodzakelijk naakt (is natuurlijk niet erg, maar paste naar mijn mening niet helamaal) etc. Aangezien de film het dus net niet heeft krijgt de film dus ook geen voldoende ==> 4/10

Razor

Avatar

Squeekz "Wat Eerlijk zegt, de film laat je met een leeg gevoel achter.

"

Dat dus. En bij Eastern Promises had ik precies hetzelfde.

Of het nou door de korte lengte komt of door de verhalen weet ik niet.

Squeekz

Avatar

Wat Eerlijk zegt, de film laat je met een leeg gevoel achter.

Een beetje vreemde film met een sfeer die niet duidelijk valt uit te leggen.

Maar behalve dat, is het toch weer wel wat jane bond zegt.

Een 7/10 van mij

jane bond

Avatar

Vond het een zeer goede film de rustig begint om daarna hoe langer en spannender te worden. Een fil vol intriges, hartstocht, en mededogen, wat een karakterfilm zeg! Een dikke 10 krijgt deze film die zo verrassend is en je helemaal meesleept!

Eerlijk

Avatar

Film-intellectuelen schijnen dit een zeer goede film te vinden.
Het is in ieder geval zeker geen slechte film.

Er valt eigenlijk niets op aan te merken. Je zou kunnen zeggen wat kort. Toch had het 'iets' niet. Wat dat iets is weet ik zelf ook niet, maar je blijft als kijker toch met een wat loos gevoel achter.

Deweb

Avatar

Geen slechte film, maar je moet wel "in" zijn voor het trage tempo want veel tempo is hier niet te zoeken. Dat zal waarschijnlijk veel mensen afschrikken.

Toevallig heb ik trouwens van de week nog de originele Graphic Novell gelezen. Het uiteindelijke "wie is Tom Stall" daarin is toch wel vele malen beter eigenlijk. Ik raad dan ook iedereen aan om die te lezen.

LuCos

Avatar

Had van de week Eastern Promises gezien, en vond het een aardige film. Ben dus ook benieuwd naar deze Smiley face

Darthmar

Avatar

Vond aan deze film helemaal niks. Ik had zelfs de neiging om hem uit te zetten, wat ik in mijn film kijk geschiedenis tot nu toe 2 keer heb gedaan, maar diegene met wie ik keek wilde hem uitkijken dus ging ik maar drank, hapjes halen. beetje heen en weer lopen om de tijd te dooien.

lordhumangus

Avatar

Euh fout ongelukkig geschreven :P

Peter

Avatar

naakt (bn.)
1 (van het lichaam) geheel zonder kleren => in zijn /blootje/nakie/niksje/, nakend, ongekleed
2 onbedekt

WoUtoMatiC

Avatar

lordhumangus "Maria bello speelde in assault on precinct 13 en is hier naakt te bewonderen in een badjas."

Kan jij geen recensies gaat schrijven? :E

lordhumangus

Avatar

Een klein bescheiden film maar wel goed uitgewerkt tot een zekere hoogte. niet altijd logisch in beeld gebracht maar toch. Ed harris is weer top en cool.
Wlliam hurt hoor je ook niks meer van maar zit hier in een kleine rol. Maria bello speelde in assault on precinct 13 en is hier naakt te bewonderen in een badjas.