Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Captain Jack is back.

discussie

51 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DennisAmerica11

Avatar

Minder dan het eerste deel. Wel nog steeds goede en duidelijke verhaallijn

Jellinek

Avatar

Ziet er goed uit maar er gebeurt me niet genoeg. Er wordt te hard en te lang geprobeerd jolig te zijn, waardoor er te weinig gebeurt met progressie van het daadwerkelijke verhaal.

3.5/5 (deel 1 was voor mij 4.5/5)

JamesBond

Avatar

Commentaar op m'n vorige reactie:
Deze is de beste van de 4!

JamesBond

Avatar

Deze is de beste van de 3!

WD

Avatar

SunChaser "Slaapverwekkend"


Daarom maar een 1 geven..?
Oke, dit is niet echt mijn type film maar ik vermaakte me nog redelijk en zowiezo, een 1 geven voor een film zoals deze, kom op zeg...
Iedereen heeft zijn eigen mening, maar om voor films zoals deze een 1 te geven, wat je ook bij ''Gladiator'' hebt gedaan (wat bewijst dat je al niet echt goed snik bent) en wat je nog heel wat meerdere keren hebt gedaan, moet je toch eff kijken of alles nog goed met je gaat...

David1

Avatar

Een typisch vervolg. Ik vond het een vermakelijke film, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Steve-O

Avatar

Vet vervolg op het eerste deel. Ik had er helemaal niks (alleen een poster) van gezien dus ook Davy Jones niet, dus ik stond echt perplex toen ik hem zag!!!
Serieus, ze hadden het verhaal veel compacter mogen maken, nóg een film over dat Davy Jones gedoe vond ik totaal overbodig, alleen maar omdat Jack opgegeten was... Boeiend hij komt toch terug!

_sparkel

Avatar

De serie is wel grappig, alleen weinig spannend. Een leuke verkleedpartij op vakantie.

patrob

Avatar

Thiver "Sinds wanneer zijn zeemonsters aliens?"


Sinds wanneer is een octopus een zeemonster? ;)

Thiver

Avatar

de anomalie "Ja, die met die octopus-kop."

Sinds wanneer zijn zeemonsters aliens?

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Het tweede deel van de fantastische reeks weeral de max jah
dit zijn gewoonweg TOPFILMS het derde deel ook


8.5/10

Thiver

Avatar

de anomalie "Al was het alleen maar omdat ik wil weten wat een alien in een piratenfilm doet..."

Alien?

LuCos

Avatar

Thiver "Same here; heb nooit echt problemen gehad om de plots van de PotC-films te volgen. Voor onbegrijpelijke films verwijs ik naar Lynch en Fellini."

Loconut "Niet te vergeten meeste Gilliam-films, waar de kijker in principe kan kiezen wat de werkelijke betekenis zou zijn."


Haha, weetje, ik vind het super goede filmmakers maar ik vind het wel een totaal andere genre of soort film dan die zij maken! Ik hou er zelf ook van om een beetje vaagheid te hebben.. Maar PotC 2 vond ik een beetje te rommelig.

Thiver

Avatar

vanB "Het gaat er niet om dat de film onbegrijpelijk is; er is gewoon geen fatsoenlijk plot."

1. Als er gezegd wordt "Iemand die er een touw aan kan vastknopen?", lijkt mij toch wel dat de begrijpelijkheid ter discussie wordt gesteld.
2. "Fatsoenlijk" is relatief. Hoewel ietwat rommelig vind ik het scenario van Dead Man's Chest zeer degelijk in elkaar zitten: geen losse eindjes (waar At World's End wel last van heeft) en alle verhaallijnen komen heel netjes samen (bijna op een wijze die aan Guy Ritchie-films doet denken). Voor opheldering in sommige situaties is het audiocommentaar van Ted Elliot en Terry Rossio zeer aan te raden.

Loconut

Avatar

Thiver "Same here; heb nooit echt problemen gehad om de plots van de PotC-films te volgen. Voor onbegrijpelijke films verwijs ik naar Lynch en Fellini."


Niet te vergeten meeste Gilliam-films, waar de kijker in principe kan kiezen wat de werkelijke betekenis zou zijn.

vanB

Avatar

Thiver "Same here; heb nooit echt problemen gehad om de plots van de PotC-films te volgen. Voor onbegrijpelijke films verwijs ik naar Lynch en Fellini."


Het gaat er niet om dat de film onbegrijpelijk is; er is gewoon geen fatsoenlijk plot.

Thiver

Avatar

Same here; heb nooit echt problemen gehad om de plots van de PotC-films te volgen. Voor onbegrijpelijke films verwijs ik naar Lynch en Fellini.

Loconut

Avatar

SunChaser "Ongelofelijk slecht. Iemand die er een touw aan kan vastknopen?"


Euhm ja, actually. Ik heb alle films dan ook meermalen gezien (dvd-marathon!!) en het is allemaal goed belicht moet ik zeggen.

SunChaser

Avatar

Ongelofelijk slecht. Iemand die er een touw aan kan vastknopen?

thats me

Avatar

Yeeeyy.. op tv..

cag200

Avatar

Eindelijk op tv en nog niet gezien, fantastike!

.*Nobody*.

Avatar

Ik wil er morgen heen maar ik heb geen idee hoeveel het kost, weet iemand het

miss-sugar

Avatar

Ik was er met mijn zusje heen..
en ik vond het egt ene geweldige film..
het is grappiger dan de eerste deel
maar de eerste deel was spannender vond ik toch wel....

salamandertje

Avatar

Ik heb hem vandaag gezien in de bios..! vond het wel een leuke film..

MovieInsider

Avatar

Weerbarstig popcornplezier. Dead Man's Chest bestaat uit losse stukjes die onafhankelijk van elkaar wel leuk zijn (bijna als korte cartoons), maar geen bevredigend geheel willen vormen. Het verzadigingspunt kwam bij mij op een moment dat de film nog een half uurtje vrolijk doorging: wéér die tentakels van The Kraken, nóg een zwaardgevechtje...zucht. Deze achtbaanrit nam een paar loopings teveel.

Nina

Avatar

IK HEB ME ROT GELACHEN!!!! hahaha, nee maar echt ik vond em echt super grappig... en tja..johnny Depp is natuurlijk geweldig als Jack Sparrow, oeps sorry ''Kaptain Jack Sparrow'' hehe ;) en dat open einde...ja das weer een goede reden om deel 3 te zien..

KW

Avatar

@Jusjuh: Bedankt.

Jusjuh

Avatar

@KW
Bij de recensie kan je opmerkingen plaatsen over de recensie, waarmee je het eens bent, en waarmee niet. Hier kan je gewoon je mening geven.

@The_Distiller
Barbossa zit in deel 1, Davy Jones in deel 2.

The_Distillers

Avatar

En nog iets wat ik niet begreep, davy jones mocht toch maar 1 keer in de 13 jaar aan land. Volgens mij in deel een op het eind waren hun ook aan land qua de schat.. of heb ik dat nou verkeerd gezien.

The_Distillers

Avatar

Geweldige film, maar het eind was afgeraffelt vind ik'. Ik dacht gelijk, aha een vervolg dus. *terwijl ik ondertussen dacht Hmm en waar is die kerel van the rolling stones gebleven? hadden ze hem niet als smoesje dat het nog langer duurde voordat de flim uitkwam wegens dat hij uit een palm boom was gevallen? anyway ik verheug me op deel 3 en hopelijk heeft deel 3 een goed eind.

Angelofdestiny

Avatar

Ik heb hem helaas nog steeds neit gezien, tijdgebrek. Maar aangezien ik deel 1 al goed vond, zal deze ook wel goed te doen zijn. Mr. Depp speelt altijd briljant.

Jedimaster

Avatar

Hartelijk bedankt namens alle mensen die noch ABN noch BREEZERS o.i.d. spreken!

WoUtoMatiC

Avatar

Eén BreAzah-post... of de vier reacties daarop. Ik weet niet wat ik irritanter vind. Smiley face Maar speciaal voor jou de vertaling.

Kus_kus_Johnny_Depp_adoreerder_kus_kus "
Ik vond de film echt mieters. Het einde was wel een beetje diffuus vond ik. Ik snap ook wel dat ze mensen naar de bioscoop willen enchanteren, maar dat kan je beter met een goed einde doen in plaats van zo'n onachtzaam einde.

Wel vond ik mijn popje weer imposant. Johnny vond ik nog het best acteren met Keira Knightley.

Dusch. Maar de film was vooral leuk toen Johnny vast zat in het waterrad."

Random

Avatar

xX_Johnny_Depp_Lover_Xx "iick vond hem egt leuk:E alleen het einde was een beetje brieck oftrwel VAAG!:E vond iick.iick snap oowk wel dat se mense proberen te trekkn maar dat kun je dan beter met een goed einde doen dan met soon slordig einde !!Smiley face

wel von iick muh ppopey wel weer vet.Johnny vond iick nog het best spelen samen met Keira Knightley duzz mare hij was wel leuk 4al toen Johnny vast zat inat waterrat"

WTF hier is met de beste wil nog niets van te maken.

WoUtoMatiC

Avatar

Helaas geen tiet gezien in deze film. Dat zou het wel helemaal afmaken! O+

tukkerstein

Avatar

Arthaum "jah inderdaad. mogen meisjes van 12 ook lid worden dan?:P kost het niet gewoon meer tijd om zo je woorden te schrijven? Ik bedoel, ik schrijf ook niet altijd ABN, maar bij mij gaat eht er meestal om om iets zo kort mogelijk op te schrijven O+"


Je hebt gelijk. Ik erger me mateloos aan dit soort breezertaal en het duurt nog langer ook. Is zogenaamd Co0Wll...

Nu even over de film
Alleraardigste film, aan het begin nogal langdradig en daarom te lang. Sparrow vind ik in dit deel iets grapiger dan het vorige. Meer dan een een lach op mijn gezicht een paar keer was het niet, ik heb niet lopen schaterlachen. Ik heb mij zeker vermaakt met de diverse gevechten in de film, hoe onrealistisch ook. Verhaak is vrij gecompliceerd, maar wordt later in de film duidelijker. Al met al 4 sterren geef ik hem wel. Oja, ik vond Bloom en vooral Knightley niet al te goed acteren naar mijn mening.

Zomaar tussendoor, waarom heeft deze film zo'n sekssymbooltje als kijkwijzer? Ik heb er niets van gemerkt in de film.

Arthaum

Avatar

Jah inderdaad. mogen meisjes van 12 ook lid worden dan?:P kost het niet gewoon meer tijd om zo je woorden te schrijven? Ik bedoel, ik schrijf ook niet altijd ABN, maar bij mij gaat eht er meestal om om iets zo kort mogelijk op te schrijven O+

Jedimaster

Avatar

Wat een Nederlands...:|

xX_Johnny_Depp_Lover_Xx

Avatar

Iick vond hem egt leuk:E alleen het einde was een beetje brieck oftrwel VAAG!:E vond iick.iick snap oowk wel dat se mense proberen te trekkn maar dat kun je dan beter met een goed einde doen dan met soon slordig einde !!Smiley face

wel von iick muh ppopey wel weer vet.Johnny vond iick nog het best spelen samen met Keira Knightley duzz mare hij was wel leuk 4al toen Johnny vast zat inat waterrat

Carlijn

Avatar

Hè...

...krijg.nou.wat.

Heus dat er wel jonge kinderen heen gaan.

Jildert

Avatar

Carlijn "Ik vond hem ook veel te druk. Vond het nogal heavy voor jonge kinderen en soms tegen het nare aan."


Hij is dan ook niet bedoeld voor jonge kinderen :}

Darthmar

Avatar

MrMister "echt he, ik had pcies hetzelfde gevoel ; Huh, waar is het einde ?"


Ze willen zeker zijn dat volgend jaar iedereen naar deel 3 komt kijken. Nu had ik het gevoel dat de film door midden was geknipt.

MrMister

Avatar

Carlijn "Ik vond hem ook veel te druk. Vond het nogal heavy voor jonge kinderen en soms tegen het nare aan.
En wat het einde betreft; er is geen einde. Jammer. Ze hadden in ieder geval érgens een eind aan kunnen knopen...:N"


echt he, ik had pcies hetzelfde gevoel ; Huh, waar is het einde ?

Carlijn

Avatar

Ik vond hem ook veel te druk. Vond het nogal heavy voor jonge kinderen en soms tegen het nare aan.
En wat het einde betreft; er is geen einde. Jammer. Ze hadden in ieder geval érgens een eind aan kunnen knopen...:N

Arthaum

Avatar

Lord Bono "#$@^
weinig humor???
ik heb dood gelachuh :Y O+
maar nu al beste film van et jaar 8-)
hier kan echt geen enkele superheld tegen op (superman/spiderman/james bond etc....)
johny depp wederom heerlijk :E"


ik zou spiderman 3 nog maar ff niet afschrijven. maar die komt ook niet dit jaar uit... toch?

niet film van het jaar, maar inderdaad wel erg leuk!

dalien

Avatar

Lord Bono "#$@^
weinig humor???
ik heb dood gelachuh :Y O+
maar nu al beste film van et jaar 8-)
hier kan echt geen enkele superheld tegen op (superman/spiderman/james bond etc....)
johny depp wederom heerlijk :E"


Dood gelachen? Nou ik niet hr.. wel een glimlach, maar meer niet!
Beste film van het jaar? Hell NO.. ik heb zat betere films gezien! En er komen nog een hoop goede

Lord Bono

Avatar

#$@^
weinig humor???
ik heb dood gelachuh :Y O+
maar nu al beste film van et jaar 8-)
hier kan echt geen enkele superheld tegen op (superman/spiderman/james bond etc....)
johny depp wederom heerlijk :E

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Ik vond het eerste gedeelte leuk, tweede gedeelte van de film is ontzettend druk en valt veel in herhaling.(kraken)

Johnny Depp vind ik minder goed spelen dan in het eerste deel (hij komt zelfs soms onsymphatiek over) en van zijn kant maar weinig humor.

Nighty

Avatar

Ik ga er zsm heen, als ik tijd heb en iemand om mee te gaan, wil deze niet missen :')

Xiphias

Avatar

Die depp is altijd fantisch, looking forward to see this movie! Smiley face